Manžel nepomáha doma: Rozvod je riešením?
Predchvilou sa tu objavila diskusia, o tom,ze muz nic nerobi. Nechcem sa tam pridavat pod svojim.menom tak pisem tu. Moj je taky isty. Este ked nebolo dieta,tak nieco robil ( obcas povysaval, ci vypral)Ale odkedy som na rodicaku nerobi vobec nic. Ak mu dam moznost ,ze ci sa povenuje doetatu alebo umyje riad,povie,ze nic z toho,ze je unaceny z roboty. Potom este zo mna urobi neschopnu,ze zeny maji aj 3 deti a zvaladaju aj deti a domacnost. Dieta ide od januara do skolky ja do prace. Som zvedava, ako to ppjde dalej. Ak takto,tak sa rozvediem,uz mam toho dost. Ako prsvedcit dospeleho chlapa,ked nechce? Svokra mi po svadbe povedala,ze to budeem mat tazke s nim,ze on doma nebol vedeny k tomu aby pratal,vysaval. Ze jeho otec je taky isty, ze s tym mam nieco robit. Na isty cas sa snazil aspon trpchu,myslela som si,ze som ho zmenila. Ha ha... Rozviedli by ste sa kvoli tomu? Ja nebudem niekomu rovit sluzku a full servis, na to ma rodocia nevychovali.
On pracuje 8 hodín a potom má voľno. Zato ty máš prácu 24 hodín plus domácnosť. Keď je mladý pán doma, tak máte mať obaja na starosti domácnosť, malého a potom voľný čas. Tento chlap si ťa neváži, nielenže ti nepomáha v domácnosti, ešte ti aj nadáva ked nie je všetko dokonalé ako si to on predstavoval. Ja by som každý deň vypadla z domu sama aspoň na hodinu. Nech si aj ty oddýchneš.
A s čím konkrétne potrebuješ pomáhať? Budem tu za divnú, ale fakt nerozumiem, ako jedna zdravá žena, ktorá je doma s (iba) jedným dieťaťom, navyše v byte, čiže žiadne kúrenie, práce v záhrade...nestíha/nevládze bežné domáce práce. Toto ja asi nikdy nepochopím. Veď by som umrela nudou a bolo by mi to aj dosť trápne žiadať muža po práci, aby vysával. Možno muži nechcú pomáhať, ale ženy sú čím ďalej tým viac zhýčkané a zlenivené.
@janka1011 ani ti nebudem odpovedat radsej...
Nečakám odpoveď, to, čo som napísala, je holý fakt..
@alex49 ja by som rada vypadla, ale mudim aj s dietatom lebo on bol v robote tak nebude este aj dieta strazit
@janka1011 kristusat, ked je to aj jeho domacnost snad nebudem este riady za nim zbierat!! A kto povedal,ze som zdrava zena? Jedine ty. Ked to nestiham a nie je to hotove, asi mam dovod na to a lenivostou to nie je si predstav
@jankafresova ano,empatia 0 bodpv to ma sere
Ja sa chlapa doma nepýtam. Poviem mu zapni pracku prosím ta, ďakujem, alebo vyloz umývačku, alebo povysavaj , alebo umy prízemie,ja umyjem poschodie. Minule on umyl okna , ja som ich dolestila. A čuduj sa svete nepovie ani pol slova. Väčšinou to ale robí sám od seba.
Obidvaja zarabame, obidvaja doma makáme. Ked boli mesiace, ze sme ani jeden nemali čas, nasla som pani na generálne upratovanie a okná.
Keď ti povie , že sa mu nechce , povedz mu , že ani tebe a nech tam aj zhnijete v špine. Ale obávam sa že s takýmto lenivym chlapom to lepšie nebude
O zdravotnom hendikepe sa nezmieňuješ, takže vychádzam z toho, že si obyčajná žena na md s 1 dieťaťom, bývaš v byte, do práce nechodíš. Tváriš sa, akoby si mala denne na starosti dobytok, hydinu a hektárovú záhradu. Keď teraz nezvládaš upratať byt a uvariť, čo budeš robiť, keď začneš chodiť do práce?
@lakebabe ja mu poviem,ze urob to a to a on povie,ze NIE lebo....
@janka1011 Janka,ty mas take hlupe zmyslanie,ze skoda s tebou diskutovat. Je to jedno,ci je clovek zdravy ci chory ,ten druhy by mal tiez doma.nieco urobit. A predstav si, po porode uz zdrava nikdy nebudem a naco som to tu mala pisat! A prave preto by mal doma pomahat. Aspon sa o to pokusit. Kolko mas rokov? Tipujem starsia genetacia, co bola zvyknuta na to ze rdoma robi vserko zena. Vek 50+
Tak mu povedz ze ani ty to neurobíš. Panebože si svojpravna, nie si jeho otrok. Aj keby ste bývali v garsonke to je jedno. Býva tam, robí bordel tak nech s niečím pomôže.
Ja neznášam takýchto lemravych chlapov, co si nevedia ani pohár po sebe umyť. Neupratuj po ňom, nevar , nerob nič a povedz , ze ani tebe sa nechce.
No a on ma ake povinnosti. Kurna, vsak je to aj jeho dieta, aj jeho domacnost. Tvoja svokra ta nemala varovat, ta mala vechťom synacika do roboty hnat.
@lakebabe no este ked sme boli v garsonke, tak to bolo celkom fajn a mas pravdu,ze ten hrncek si po sebe teda neumyje
@janka1011 hanbím sa za teba ako moju menovkyňu. Prečo by mala žena robiť všetko doma sama? Býva tam len ona? Len ona robí neporiadok?
Vykašli sa na neho, nie si slúžka. Odteraz sa staraj iba o seba a dieťa. Nech si perie trenky sám. Aby chlap nevedel dieťa na hodinu postrážiť. Ved od neho nechceš majstrovské výkony.
Nemate spolocne peniaze? Ved upratovacku plat z toho. Mala som ich niekolko a ziadna nesnorila po suflikoch a tak. Skor clovek dlhsie hlada taku co dobre uprace. To su iba take výhovorky. Raz do tyzdna na vacsie upratanie uplne staci. S niektorými sa vies dohodnut aj na žehleni. Okna sa zvyknu platit zvlast. Na byt typujem tak 30€. Dom podla velkosti ale priemerne, tak do 50€.
Hovorím to ako príklad. Ani keby ste bývali na 20 metrov štvorcových, ty nie si jeho sluzka ani zamestnanec. Žijete spolu, tak aj robiť mate spolu.
Pôjdeš do prace a zblaznis sa z toho. Po robote domácnosť, dieťa a on co bude sa za PC škrabat po riti. Takýchto by som bila.
A nie nie je to výchovou , ale IQ, moja svokra bola celý život v domácnosti a deťom až do dospelosti upratovala pod rítou a ani jedno z jej deti nie je takéto lenivé.
Jedine co ti poradím nájdi si pani na pomoc. Nestojí to toľko peňazí a stoji to za to
@betulinka1 na spolocny ucet posiela € na dieta a jedlo. Zvysok plati vsetko okolo bytu a nechava si. Hned by videl,ze isli € na upratovacku a bolo by zle.
@januska12323 netvrdím, že má robiť všetko sama, ale ja keby som muž a prídem domov po celom dni v práci, tiež sa vykašlem na vysávanie, keď ona je doma celý deň a má na starosti 1 dieťa. Nepoviem keby pracuje z domu alebo proste niečo robí, ale robí len to, čo každá žena, ktorá popri tom ešte 8 hodín denne pracuje.
Autorka, ked ti este aj penaize vydeluje, tak korunovany vol je v konecnom dosledku lichotka. Beriem korunovaneho vola spat, pridelujem mu titul nebotycneho chruna.
@janka1011 zena ma na starosti dieta, to dieta je jej zamestnavatel, stara sa o neho 24 hodin denne. Popri dietati robi dalsie povolania, kucharka, upratovacka, nakupovacka... A otec co robi? Odrobi si svojich 8 hodin a vsetko ma vybavene lebo doma ma dvojnohy a dvojruky multifuncky domaci spotrebic, ktory okrem vsetkeho ostatneho co zvlada sa stara a vychovava jeho dieta a este vecer mu pod paplonom spravi radost...
No neviem, ked si ty spokojna v roli domaceho spotrebca, je to tvoja volba. Nie kazda v tom vidi svoje poslanie, nie kazda sa do takej role necha svojim lenivym a manipulativnym chlapom dotlacit. Zivot sa da zit, nielen stihat popri povinnostiach.
U nás tiež manžel pracuje veľa, veľmi veľa, nemá energiu na domáce práce, varenie.. to málo zvyšnej energie venuje mne/dieťaťu - ale keď nestíham (čo je často, aj keď máme len jedno dieťa a malý byt, proste niektoré deti sú náročnejšie) tak jedlo objednám, zaplatíme niekomu za pomoc s upratovaním alebo strážením dieťaťa. Nie je to že pravidelne, ale našťastie sa nemusím stresovať, keď sa toho veľa nakopí, lebo nemá problém investovať do toho peniaze.
@janka1011 ja chápem, čo chceš povedať, tu neuspeješ.
Jediné, čo sa mi nepáči, ako sa s autorkou rozpráva a že čaká, že ona bude robiť 100% aj keď bude chodiť do práce. To by mi vadilo. Ale tiež nechápem, čo nestíha žena v 3 izbovom byte, s jedným dieťaťom, ktorá je doma. V ďalšom príspevku už nebude chorá len autorka, ale aj dieťa, alebo bude dieťa exteeemne náročné
Mila @janka1011 presne na teba sedi tento obrazok... zrovna minuly mesiac som na neho pisala uvahu. Skor to povazujem uz v dnesnej dobe za vtip, ale som stale sklamana, ze stale sa najdu zeny, ktore so sebou nechaju zametat a robia zo seba sluzky...

nulova empatia od manzela. ja v takej situacii by som najradsej od neho odisla.