icon

Manžel nepomáha doma: Rozvod je riešením?

14. sep 2024

Predchvilou sa tu objavila diskusia, o tom,ze muz nic nerobi. Nechcem sa tam pridavat pod svojim.menom tak pisem tu. Moj je taky isty. Este ked nebolo dieta,tak nieco robil ( obcas povysaval, ci vypral)Ale odkedy som na rodicaku nerobi vobec nic. Ak mu dam moznost ,ze ci sa povenuje doetatu alebo umyje riad,povie,ze nic z toho,ze je unaceny z roboty. Potom este zo mna urobi neschopnu,ze zeny maji aj 3 deti a zvaladaju aj deti a domacnost. Dieta ide od januara do skolky ja do prace. Som zvedava, ako to ppjde dalej. Ak takto,tak sa rozvediem,uz mam toho dost. Ako prsvedcit dospeleho chlapa,ked nechce? Svokra mi po svadbe povedala,ze to budeem mat tazke s nim,ze on doma nebol vedeny k tomu aby pratal,vysaval. Ze jeho otec je taky isty, ze s tym mam nieco robit. Na isty cas sa snazil aspon trpchu,myslela som si,ze som ho zmenila. Ha ha... Rozviedli by ste sa kvoli tomu? Ja nebudem niekomu rovit sluzku a full servis, na to ma rodocia nevychovali.

janka1011
14. sep 2024

@guiseppinka keby si sa lepšie zamyslela nad tým, čo píšem, tak by si pochopila.

janka1011
14. sep 2024

@sisaka aspoň niekto, čo pochopil. A takých žien je čím ďalej tým viac. Maznavé, nesamostatné. Ako ja sa fakt ani za mak tomu chlapovi nečudujem. Keď bude aj ona chodiť do práce, aj muž si myslím, že sa na to bude dívať ináč. Ale v momentálnej situácii fakt nemá dôvod behať po práci s vysávačom, veď on tiež tie peniaze zarába pre oboch.

f333
14. sep 2024

Pani aurotka, situacia je asi podla tvojho opisu nasledovna....6 rokov si zila na kopke s milencom.-.... ale ked site uzatvorili manzelstvo,tak ani jedn z vas nebol zrely na taky vztah a vytvorenie rodiny...Pretoze zit s milencom a mat rodinu v manzelstve je niec uplne ine....aj prvne aj fakticky.. takych parov,mentalne nezrlych ,neuveomujuichch si,co znamne utovrnie rodiny, su plne sudne siene pri rozvodoch manzelstiev.. A takym konanim ublizuju hlavne svojim detom...
Kolkokrat za tych 6 rokov mileneckeho pomeru ste sa rozpravali o tom,aku formu rodiny si vykreujete? To znammena,ze ste si osvojili nejaku formu,ktora by vyhovovala vam obom? Ty si suhlasila,ze bududes 3 roky s diietatom na rod.ppauze,.. a teda viest domacnost.
Ano,ci nie? Ak ano,tak to mas dodrzat.....Cize sa postarat o rodinu a domacnost..... Tvoja praca je v domacnosti, ,jeho v zametnani....a v prpade nzutnosti mat moznost zaskoku ....
Ina vec je,ked budes znovu v pracovnom pomere...Tam bolo treba,aby ste uz pred plodenim deti mali dohodnute oboe formy rodinneho usporiadania.... Ak nemate,jet o chyba a treba to co najskor napravit...Ale nie rozvodom . To nie je vazny dovod na rozvid manzelstva,kde su uz deti.......Na tie treba brat vo velkej miere ohlad...

Takze vezmes rozodom pre svoju lahkovaznost v zivotnych rozhodnutiach detom stabilitu rodiny .
Ty si dobre vedela,z akeho on pochadza prostredia pocas 6 rokov mi.. vztahu.Dufam,ze nebudes tvrdit,ze nie......takze si si dobrovolne a nezodpovedne osvojila taky model rodiny,ktory ti teraz nevyhovuje.. Ale za svoje rozhodnutie musis teraz aj ty prijat zodpovednost...Co si chcela mas...Tvoj muz poklada /a verim,ze aj pred manzestovm mal rovnaky nazor/ rodicovsku pauzu za statud zeny v domacnosti... To znamena,ze jej pracou je starostlivost o dieta a domacnost....Ak ti to neyvhovovalo,preco si sa neozvala ze taku formu rod. usporiadania nechces a preco si snim s nim plodila za takych podmienok dieta?
Takze bud sa teraz dohodnete,a to kompromisom,inak to nepojde, alebo bude domacnost nefunkcna a tym padom neudrzatelna pre rozvod dietata..Obaja budete rovnako na vine...
Nikto ti tu naozaj neporadi,co vy mate robit .. pretoze to je len al en na tebe a manzelovi....Ale vseobecne ,jedine kompromis bude mozny..
Dieta do skolky a vy do prace. A podelenie starostlivosti o dieta ad omacnost podla narocnosti prace.. toho ktoteho manzela...
Pravda,je tu este jedna moznost.Zaplatenie si sluzby pri udrzbe domacnosti .Ale predpkalam,ze na to nemate financie,inak by ste to uz vyuzili....A nepisala by si na mk....

miskakyska
14. sep 2024

@guiseppinka tiež mám doma výnimku😁a verím, že zo syna vychovám ďalšiu

viestta
14. sep 2024

@janka1011 ale to, ze zena vsetko stiha, lebo sikovna naozaj stiha, neznamena, ze pan domu nebude robit nic. Dnesny chlap v byte nemusi kazdy den narubat drevo aby zena mala co polozit do sporaka ak mu bude varit veceru. Dnesny chlap v byte nemusi vyvozit hnoj z chlieva aby sa v nom rano zena nebrodila ked pojde podojit kravu. Ano, povies, ze chlapi robia chlapske roboty aj v byte. Kolkorat do roka treba opravit vodood, poskladat nabytok, vymalovat? Okrem tych "chlapskych" prac maju co na starosti? Ci len cakaju, ked pride cas na chlapske roboty? Preco by chlap nemohol po prichode z roboty povysavat, umyt riady od vecere, okupat dieta? Dokonca aj veceru moze uvarit, vsak kde je napisane, ze toto musi zena robit.

mamutka
14. sep 2024

@janka1011 prosím ta už nevypisuj sprostosti. Jasne napísala, že jej povedal, ako je zvedavý ako to mieni všetko stíhať keď pôjde do prace. Že potom jej cela domácnosť spadne na hlavu. On je obyčajný lenivý chuj, každý to tu vidí ale ty máš potrebu ho obhajovať.

viestta
14. sep 2024

@mamutka nie, ona ani chlapa neobhajuje. Ona potrebje dostat dole autorku. Sice to o nej nenapisala, ale medziriadkymi mozes citat, ze autorka je lemra. Janka vsetko stiha, takze doma ma podobny pripad ako autorka, len jej este nedoslo, ze si riadne blbo vybrala. Raz to mozno zisti a raz sa mozno zamysli rovnako autorka, ze niekde sa stala chyba, ked chlap doma slamku neprelozi a ona pada na hubu. A mozno jej to nikdy nedojde...

janka1011
14. sep 2024

@viestta už mi len vysvetli, ako môže "padať na hubu" žena, ktorá je celý deň doma, nechodí do práce, má na starosti len bežný chod domácnosti, navyše v byte. Toto mi je záhadou.
Jaj takže podľa teba, muž príde z roboty a má navariť večeru, umyť riady, upratať a okúpať dieťa. A kráľovná má akú ulohu? 😅

alex49
14. sep 2024

@janka1011 a ty mi vysvetli ako unavený musí byť chlap z práce, aby po sebe neupratal aspoň ten poondený hrnček?

viestta
14. sep 2024

@janka1011 vyckaj casu ako hus klasu... Staci ak nastupis do roboty a deti do skoly... To potom budes kralovna...
A neviem co strasne je na tom umyvani riadu po veceri, alebo kupani dietata. U nas jeden kupal, druhy umyval riady. Mali sme skor hotovo, mali sme viac volneho casu. Riady su spolocne, dieta je spolocne.

hopsas
14. sep 2024

Ja by som prestala upratovať a čakala by som.kto to dlhšie vydrží...môj manžel tiež na.mna.take kedysi skúšal..a keď som sa dva týždne nedotkla riadu ani práčky ani sporáka lebo som bola po robote predsa unavená rovnako ako on, tak pochopil ..

ahhola
14. sep 2024

To chlap musi byt cely zivot (60rokov)taky,ako bol vychovany od. 1.-20.roku?
Vsak ked nema byt ziaden progres v mysleni vo vedeni domacnosti, nech ani nepouziva mobil, nech chodi do budky a busom, nie autom. To je aka vyhovorka, jeho tatko nic nerobil v kuchyni, okolo deti, tak ani on tiez nemusi?

Este by som im uznala, ked je zena doma. Ale chodia obaja do roboty? Budess makat pekne na polovicu, aj fulll, ked zenu potrapi menzes, napr. Moj stryco 1944 nikdy nevidel tatka umyt kastrol, pozametat, chytit za "zenskej" prace,ale zase narobil seckovice, slamy,urodu, zahumienok, chlievy... 🐖🐑🪿Stryc-len nedavno zomrel-naucil sa nakladat mycku, vysavat, vnuka povarovat. Preco? Lebo chcel. Vzdy bol cinorody a na starobu robil domacu robotu, ktorou predtym pohrdal.
Tito dnesni chlapi...
😈Nepomozem ani bohovi a hlavne v mojej domacnosti...
Ako pevne vytyceny zivotny ciel, alebo ako vyznanie "lasky" zene.... Mam ta v... ♦️....

autor
14. sep 2024

@viestta mne je jasne,ze tato pani sa ma tu snazi vykreslit ako lemru hnilu, ktora hovno doma robi a este sa stazuje ,ze muz nemusi nic. To ,ze mam zdravotne problemy uz dozivotne,to ppvazuje za vymysel. Tak jasne ze uz nevladzem ako kedysi a vladat tolko nebudem. Tal niekedy nie je vsetko tip top kym pride z rpboty, ale vzdy som dp vecera urpbila co bolo treba. Len mi pride nefer,ze ano hrcek po sebe nenamoci, veci hadze kade tade po zemi a ja to vsetko zbieram, talze aj keby rpbil tieto elementsrne veci tak by mi to pomohlo. A niekedy ked ho popytam nech strazi dieta ze idem doupratovat tak mi povie ze teraz nie,je unaveny ze si to mam vybavit ked dieta zaspi.

autor
14. sep 2024

@mamutka ano,aj mi povedal ze na ocr nebude chodit ze si to mam ja ptoom vybavit. Doeta je uz teraz casto chore. Ved mna aj z prace ptoom vyhodia..

viestta
14. sep 2024

Ked ta tak citam nenapadla ti otazka: Na co mi je taky chlap? Vsak bez neho by som mala o polovicu menej roboty, mozno aj menej... Treba ho vratit mamicke ako nepodarok do obchodu

ahhola
14. sep 2024

17.47
To je tyran, akoby ta nenavidel. 💧

malasandrika
14. sep 2024

Toto som zažila na vlastnej koži a nikomu to neprajem. Ja mladá sprostá som kmitala doma, manžel prišiel domov, ani nemusel prebaľovať, lebo chudatko zle mu z toho bolo. No keď mi začal volávať, keď som bola u kaderníčky, že mám prísť domov, lebo mala má plnú plienku, zavolala som svojmu otcovi, nech k nám príde. Prišla som domov, malá okúpaná, spokojná, môj otec nechápal, a manžel zahanbený … trvalo to dlho, ale netreba sa tváriť, že len my ženy máme riešiť dieťa, domácnosť, aj svoju prácu. A manželovi som opakovala - ak sa nebude podielať, tam sú dvere a starostlivosť zvládam aj sama. Treba ísť tvrdo a neustupovať.

malasandrika
14. sep 2024

@janka1011 moja zlatá. Nastúpiš do práce, potom budú hrať inú pesničku. Tak si počkaj na svoju tému na MK 😉

janka1011
14. sep 2024

@malasandrika ak si čítala s porozumením, autorka do práce nechodí, moja zlatá. Na rozdiel odo mňa.

betulinka1
14. sep 2024

Autorka ale ked zacnes robit, tak vies si platit upratovacku aj sama. Inak velka pomoc je aj roboticky vysavac, ak nemas koberce. Ale je dost smutne, ze ako IT ci slusne zarobí ti da peniaze iba na stravu a malu. A peniaze pre teba? Ved sa o vsetko staráš ty. Este ma aj sex zadarmo, ma aj upratovacku teba, kuchárku- teba. A teda len same vyhody a ty z toho celeho nemas nic. Ani peniaze ani oddych. No neviem to asi nie je spravodlivé. Ja som trosku starsi rocnik a zila som s jednym ex, ktory bol extra puntičkár ale nikdy nechcel odo mna aby som davala veci ako chce. Cize upratoval sam, lebo vsetko muselo mat svoje miesto. A dalsi Exot nechcel aby som pracovala ale mam byt iba doma, starat sa a tak, ze nas uživí. Hovorim Ok ale chcem aby mi na ucet posielal peniaze vo vyske mojej mzdy + hradil odvody, no tak to potom mam ist do roboty 🤣🤣🤣. Cize chcem ti tym len povedat, ze kazdy chlap ma nieco co podla nas zien nie je OK. Ale na druhej strane musis nejako zasiahnuť, lebo on ta realne zničí. Nie tym, ze mas upratat 3i byt, co je vec 3 hodin. Ale tym prístupom k tebe, ze ty musis a hotovo a ked nie je po jeho, tak mas doma kopec poznamok na svoju neschopnosť.

rorino
14. sep 2024

Keď dieťa nastúpi do škôlky a ty do práce,normálne tozdel domáce práce.Nebude môcť argumentovať,že si doma ale keď za slobodna nič nerobil bude stále od teba očakávať všetko a on nebude robiť nič.

lakebabe
14. sep 2024

Ja by som s takým idiotov nevedela žiť, materská, nematerska chodiť chlapovi za rítou a zbierať po ňom špinavé ponožky?? Žena načo ti je taky človek? To už fakt nemáš svoju hrdosť? Keď pôjdeš do roboty bude este horšie. Peniaze ti nedá ani potom, ani nepomôže a co budeš chodiť okolo neho, bytu, dieťaťa alebo dávať pol výplaty za upratovačku? Radšej by som bývala sama v garsonke ako s takýmto neschopakom

karolinakr
14. sep 2024

podla tych odpovedi je nesympaticky egoista s mačovskymi sklonmi, ale to si musela vedieť, ked ste sa brali..prepač, ale sprava sa k tebe ako menejcennej, take odpovede hadže, akoby si ani nebola jeho milovana žena, polovička, najbližší človek, a priateľ, ale nejaky nepriateľ, ktoreho musi vytrestať a mal by mu slúžiť,,,ano presne to takto zvonku vyzera, čiže ak ma taku povahu na pôvodnú otázku či máš od takeho odísť - ano, a čím skôr a čo rýchlejšie

karolinakr
14. sep 2024

@guiseppinka ženy to maju v genoch a DNA zakódované, tú podriadenosť

karolinakr
14. sep 2024

@hopsas tu nejde o to, kto dlhšie vydrží, ale má veľmi nepríjemný tón na ňu , od milenca toto počúvať..

svetlonos
14. sep 2024

@janka1011
ale máš pekne blbe zmyslanie akoby si mala fakt tých 50+!
Každé dieta je ine - nás prvý ťažký pohodak - pozorovateľ. On sa krásne sam prehral casom. Najskôr som sa s nim hrala ja. Potom si odviezol do dedskej v tom veku a navliekal kolieska z jednej paličky na druhú. Vedel, ze ráno keď on už bol po raňajkách, pribalený a spokojný- hral sa pri mne a ja som si v kľude vypila kávu. Neskôr bol v tej uciacej veží pri varení, dostal hrniec mrkvu, ovocie- hocičo co mohol povedať a miešať. Te vydržal uplne v pohode. Čítať knihu kludne aj hodinu - aj sam!
Tento druhy jednorocny? Ten sa všade stvera, po desiatich minútach sa s jednou hračkou nudí, chce sa nosiť ale Boh ochraňuj štát! Chodit! Keď ho dám na zem sediet, z jedu sa hodí o zem - vychova uplne rovnaká. On je proste akcnejsi. Q ako som teda s tou rukou v zadku pri prvom mohla robiť vselico, pri tomto druhom smola!
A prečo by sa chlap nemal spolupodielat na domacnosti? Aj ja takeho poznám! Ani len ten blbý gombík nestlaci a kavu si neurobí. Ze zena práve krmila polročné dieťa? No a ci! Dokrm potom urob mi kavu aj môjmu kamošovi. A dones nám ju von. Panda ze je bordel na stole - áno, jeho! Ze to je jej robota, je len doma! A keby si mal sam jedlo naložiť, radšej umre hladom a ona bude za tu hroznú.
Vtipy ako použiť vysávač nebodaj, su veľmi zábavné. A ešte by toho bolooo.
Je xy dôvodov, prečo sa to nie vždy dá s jednou rukou v zadku!
Ale mat nastavenie, ze chlap umyfajuci okna je ako teploš a hanba žene - áno také som počula od veľmi blízkej osoby- to je super názor!
Vies, ono sa často vselico "da", ale vtedy dieta neriešim. Proste ho nechas plakať a je ti všetko jedno, hlavne ze domacnost pikobelo.
Kamoske napripklad rocny spával 2x denne 20 minút - a porob si. Ďalšie deti sú nálepky, doslova. Bud ta slaktrafi z plaču za tvoj ignor alebo sa vyseres na ten riad a stravis ten čas s malym. Kuchyňa zial počká.
A to som ti len také nezdravotne dovody uviedla. Ved nerob z tých chlapov pašovanie, ktorí prídu z prace a doma sa slúžka s usmevom postará.
Co bude on robiť, keď aj ona pôjde do prace? To ake výhovorky bude používať? Si žena, zdochni ale urob, lebo zenska práca??
To su jednoducho vadne kusy! Na vojnu tak do Iraku, Afganistanu s nimi! Tam aj v tých stanoch musia mať perfektný poriadok aby sa tam háveď nedostala. A chran Boh aby ich niečo iné napadlo.

letfenixa
14. sep 2024

Takýchto tém je tu milión päť a mne vždy napadne, že ako to, že je r.2024 a takto ľudia žijú?
Môj otec je z Kysúc a z dom.prac nevedel nič. A mama ho postupne všetko naučila. Akurát koláče sa nenaučil piecť a pračke sa radšej vyhne, teda pri zapínani, prádlo normálne povešia.

dota6
14. sep 2024

@janka1011 ja mám tiež jedno dieťa, dom, som na rodičovskej. Ale, jedno veľké ale ja nie som v tej domácnosti sama. Sme dvaja, tvoríme domácnosť. Okrem toho mám koníčky, bez aktívnej účasti partnera, by som chodila behať kedy? V noci?
Ale zaujímavý pohľad na ženy :D takže chlap môže byť lenivá mrochta ale žena, ohohooo :D v žiadnom prípade.

svetlonos
14. sep 2024

@janka1011
nikdy v živote som nikomu chorobu neprišla. Tebe prajem presne autorkin zdravotny problém a rovnaké zaobchádzanie od muza! Tebe rýchlo padne korunka, pani dokonalá 😉 A tvoj muz nech ma aj tvoju empatiu k tej jeho.
Ja zas nechápem také pinky a egohonky ako si ty 🙈 Pozná také osobne a maju toľko vnútorných pruserov, ze až 😁 Ono totiž ZIADNY rozumný, inteligentný a hlavne vyrovnaný a spokojný človek sa nanadraduje! Ani nerobi z druhych neschopných, zato ze on stíha a dosahuje veľké úspechy. Títo ľudia majú v sebe úprimnú pokoru. Pozri v slovníku cudzích slov. A poznam viacero takychto úspešných ľudí.
To len taki ako ty maju potrebu vychvalit sa a z druhych urobiť neschopných.
No všimni si - tu ti nikto pokal nedá 😉 ani ten tvoj lemrak, ktorého máš doma. Inak by si tu tak neskakala.

malasandrika
14. sep 2024

@janka1011 ja zarábam viac ako manžel, čiže u nás je situácia opačná? On má šúchať nohami a riešiť domácnosť a ja môžem prísť domov, vyložiť si nohy a čakať na večeru? Pritom mať upratané, o dieťa postarané? Sa zobuď zo sna. Nie sme tu všetky ženy na polovičnom PP, či na podpore, sme tu ak ženy, ktoré by domácnosť uliahli aj bez muža. A teda za mňa - ak manžel/partner neparticipuje na chode domácnosti, výchove dieťaťa, takýto kameň na nohe nepotrebujem