icon

Manžel neprispieva do domácnosti. Prispieva na domácnosť bývalej žene

juderstina80
21. máj 2020

Moj manzel ma z predchadzajuceho vztahu 3 dospele dcery,ktore ziju s ich matkou.My mame spolu 16 rocnu dceru.Byvame v novom rod.dome,ktory sme si spolocne postavili(aj to mi neustale vykrikuje ako on prispel vacsou sumou).Manzel zaplati mesacne 200 eur inkaso,cca za 70 eur potraviny.Vsetko ostatne platim ja.Od januara si robim evidenciu,kazdy mesiac miniem celu vyplatu cca 800-900 eur.(okolo domu a zahrady treba stale nieco).Najviac ma stve,ze byvalej zene prispieva 500 eur na poslednu dceru,ktora je v maturitnom rocniku+ im dava vreckove,uz aj tim co pracuju.Dohodli sme sa,ze,ked postavime dom,tak sa prepise na spolocnu dceru a,ze tie z prveho manzelstva vyplati.Dceram kupil nove auta+ im financne pomohol (tajne,aby som ani nevedela)peniaze sa rozkotulali a teraz uz nechce prepisat na spolocnu dceru ani nas dom,vraj by sa citil zle ,keby jeho dcery nic nezdedili.Byvala je bigodna zena,ktora ho berie stale ako manzela a pri kazdej prilezitosti mu vycita,ze ich opustil co uz je 18 rokov).
Dala som mu navrh,ze kazdy prispejeme zo svojho platu 30% na domacnost,o tom nechce ani pocut.Poradte co mam robit?

judar
21. máj 2020

Jaaaj tak panicke sa nepaci ze sa stara o svoju prvu rodinu a ide mu vycitat peniaze...ze postavili dom a este prizna ze on neprispevia bohvie ako ale co sa stavby tykalo prispel pomerne dost....well kde si asi tak mala rozum pred 16 rokma...uz len to ked sa povie chlap s troma dcerama nevesti nic dobre do buducnosti co sa vztahu tyka...dcera pri dedeni z toho vyjde s polo holu prdelu po otcovi

daganov
22. máj 2020

@sasa1310 dom nie je jeho, ak som to dobre pochopila, tak ho postavili počas manželstva, takže je ich. Inak veľmi odvážna žena, zobrať si muža, ktorý má tri deti, pričom najmenšie má len rok....

jaass
22. máj 2020

@daganov neviem či odvážna žena alebo k*rva, čo ho prebrala inej žene.

majkeel
22. máj 2020

Toto je tazko riesitelne. Ty zivis jedno dieta a jednu domacnost, on styri a dve domacnosti. Vedela si o tom. Aj keby si bola sama, tak cely plat das nadalej na prevadzku svojej domacnosti, tu sa nic nezmeni.
Ak by neplatil na deti, tak tu z neho urobia pips. Plati vela, tiez je z neho pips a pritom vyzivne nikdy nie je dost vysoke.
Dcery po nom zdedia iba jeho polku domu na styri minicasti (4/8 jedna osmina na kazdu 12,5%, tvoja je polovica. Ale zase budu dedit po svojej mame. Cize dom pojde raz aj tak tvojej dcere, dostane 62,5%. Pricom mozte zapocitat hodnotu darov - auta. Naco to prepisovat teraz?
Proste chlap zaraba primalo na to, kolko by vedel rozdat a ty na to doplacas. Chcelo by, aby vas spolu vypocul niekto nestranny, co vas oboch pozna a dal objektivny nazor.
Jedina moznost je dohovorit, aby rovnomerne financoval vsetky deti (nemoze platit jednej neplnoletej dcere 500 eur (skresat to na 300 eur), ked ma dalsie tri, resp dalsiu jednu neplnoletu a dve dospele) a viac financoval domacnost (pridat 200 eur). Tu argumentuje, ze na dom dal ovela viac, cize ma tiez trocha pravdu, kvazi si vo financovani "nadbehol".

karolinakr
22. máj 2020

Tak ale prepáčte 70€ da dospely chlap na stravu On uviazol v tažkom komunizme kde mlieko stalo 2Sk.Bola som včera dnes v obchode, 3 veci v košiku, tu zaplatis 20€, tam 30€ na zakladne veci na 3 dni, kde je ešte koniec mesiaca a keby si mal ovocie jogurty čokolady a ešte niečo kupit, tak pridaj ďalšiu stovku
On sa tiež do role nejakeho chudinky pasuje, dcery to zneuživaju, vyciciavaju ho na ukor novej rodiny a on sa ešte cíti ukrivdený, že plati viac.Prečo mu nezabalíš paksametle a nepošleš ho za starou ženou.Bude ti platiť 500€ na dceru, prilepšiš si o 200€
To je ta mužska logicka matematika.Fakt vzrušujuce mať takeho muža
Povedala by som, že staru rodinu ma radšej ako teba a keby mi denne vykrikoval, kolko prispel na barak mu s tou utierkou vytriem ústa

juderstina80
autor
22. máj 2020

@jaass nevies co bolo v nasich zivotoch...ani jeho zena ani on neboli svatci,ale to bola moja chyba,ze som sa nesmierne zalubila do toho muza.O karme mi pisat nemusis,to mam vsetko davno nastudovane🙂

marca12
22. máj 2020

Toto si maloktora zena uvedomi,ze si neberie len muza,ale aj predosle deti a vzdy sa bude chlap delit aj s detmi nielen s novym dietatom..tak isto by si konala aj ty. Ved rozmyslaj. Postavili ste dom,kde vacsiu cast platil on,ale pripadne ti polovica,ak pride na dedenie,rozvod alebo cokolvek. Cize stale si na tom dobre. Mali ste si to predtym doriesit. Ja ho aj chapem,on ma 4 dcery a ty mas jednu. Uplne chapem jeho pohlad. Musis to aj ty pochopit. Ved hadam aj vasej spolocnej dcere dava peniaze,ci nie?

majkeel
22. máj 2020

@karolinakr No zase matematika nepusti, co sa tyka rad, rozved sa, dostanes 500 eur. 🙂 Nema dalsich 500 eur na vyzivne pri plate 1300 eur, musel by to vsade skresat. Zatial rozdaval z dedicstva a platu, dedicstvo sa uz minulo na dom a auta, zostal uz len mesacny prijem.
On to berie, ze plati cele inkaso 200 eur plus 70 eur. Ak by zohladnil povinnost platenia polky inkasa 100 eur, tak na stravu ide 100+70 eur = 170 eur. Ale stale to nie je dost na stravu dvoch ludi, plus stvrte dieta sa potrebuje obliect, peniaze do skoly, vylety,...
Na chlapa pri rieseni financnych problemov potrebujes matematiku, nie emocie. ;)

jelka21
22. máj 2020

Ked je dom spolocny, polovica je tvoja a az raz, sa druha polovica bude delit na 5 casti...dceram a tebe...na domacnost tiez prispievaj len tolko kolko on a zbytok si spor a na dceru by som ziadala vyzivne...

karolinakr
22. máj 2020

@majkeel ja som to "ironicky" myslela Nepytala by som si 500ku !! Ale mi pride nenormalne, aby jeden chlap dal ex 500ku na pracujuce dieta, tolko som ja vreckove nevidela za cely zivot a sučasnej manželke 70€ na 2 rožky, čo zješ za 3 dni.Už ani dom nejde na dceru prepísať* netvrdim, že nema deliť spravodlivo na 4
Je to vychcánek a dobre mu žena spadla do pavučiny.Nasiel si ĺahkú obeť
A si vezmi, ked bude stary a nevladny, či sa jeho podarene dcerenky oňho postaraju, ked ich tak stedro dotuje alebo strčia do starobinca
A vyčitky svedomia voči ex, čo sa stalo pred18imi rokmi? To ako fakt? Mam teraz obvolavať ludi, co mi pred 20 rokmi ublížili a žiadať nahradu?
To ani zo srandy nemože byť myslené

karolinakr
22. máj 2020

@majkeel ja si nepamatam, čo bolo včera. Ako mne to može byť jedmo, ale keby mi muž predostrel takúto matematiku, tak si poťukam po čele

sasa1310
22. máj 2020

@daganov po rodičoch zdedil, čiže je iba jeho

karolinakr
22. máj 2020

@majkeel a hlavne nech si šetri aj pre seba.Sporenie, dochodok, poistky, koníčky, dovolenky
Neni som zástancom toho, že muž má odisť z manželstva bez gati len v slipoch ošklbaný ako kura
To odsudzujem tiež

sasa1310
22. máj 2020

@karolinakr a odkedy sa manželia musia deliť rovnakým dielom na domácnosť? veď to sú spoločné peniaze všetky. on prispieva viac na dom, ona na domácnosť. Nevidím na tom nič zlé. Ona neprispela na dom ani centom, tak teraz on má robiť diskusie, že žena býva v dome zadarmo iba na náklady. Treba sa na to pozrieť aj z druhej strany. Jej vadí len to, že prispieva na druhú rodinu. no smola, s tým mala rátať, keď ukradla otca malým deťom.

maminkasisa
22. máj 2020

@karolinakr neviem, ako by si pisala, keby Ta muz nechal samu s 3 malymi detmi... nie je vsetko iba cierno-biele....autorka musela ratat sa tym, ze mal 3 male deti a musel im prispievat na vychovu.... a on asi vie, preco prispieva dcere 500 eur, to my nevieme a autorka nepise....

karolinakr
22. máj 2020

@maminkasisa nemal sa rozviesť a bol by svatý pokoj

maminkasisa
22. máj 2020

@karolinakr ale to bolo taaak davno a my dve to nevyriesime, ani nas do toho nic nie je, je to ich zivot a my sme sem prispeli nasimi nazormi....

karolinakr
22. máj 2020

@majkeel si pamatáš v "My všichni školoupovinní" keď sa Bohdalova Jiŕina rozvadzala s mužom, že :"Správnej mužskej si vezme jenom kartáček a jede...Ale ty. vezmeš kožich vlastni žene a prikriješ nim milenku"...
Za komunistov to mali dobre podelené.Ženy robili domace prace a muži v prípade rozvodu vyfasovali zubní kartáček😄😄

majkeel
22. máj 2020

@karolinakr Chuda ta, co zostala sama, alebo nasla alkoholika,..., tej zostala zubna pasta. ;)

sasa1310
22. máj 2020

@karolinakr v Egypte to tak funguje stále. Ak chlap sa chce rozviesť, manželkám ostáva všetko. A každá žena musí mať rovnaký prídel financií a je jedno, s ktorou má koľko detí

pieksamaki
22. máj 2020

@amelia000
To je vystizne.....a tento pan je fakt kandidat.
🙂

ledgerka
22. máj 2020

Ja si na tvojom mieste odlozim na bok s kazdej vyplaty aspon 100€ a vytvorim si vlastnu rezervu. Urcite nevrazam celu vyplatu do domu iba do nutnych veci. Takisto nie je mudre kazdy mesiac minut celu vyplatu. Ak sa muz ohradi preco nieco nie je vybavene/urobene, poviem ze na to teraz nemam. Nech zaplati alebo sa nestazuje. Dceru treba tiez csstejsie posielat za nim s vacsimi vydavkami a aj ked pyta vreckove. To je nieco co mozes spravit hned.

amelia000
22. máj 2020

@pieksamaki no a nie? Paneboze...ved ten moj ma v sobotu poslal ma vylet, nech moze upratat byt a nakupit (bez toho aby som sa ho kazdych 10min pytala ci mu s niecim nepomozem) este ma na ten vylet aj odvezie a potom privezie. Nakolko o dost viac zaraba tak este aj vsetko financuje. A toto tela co ma doma autorka, by som poslala kade lahsie.

majkeel
22. máj 2020

@sasa1310 To nehovor moc hlasno, inak polka konika emigruje do Egypta a co tu budeme potom robit. ;) Inak pri tom mnozstve ludi a chudobe v Egypte vsetko znamena, stary vsivavy byt v gete a chudy somar pred dverami. .D Somara kludne zamente za exmanzela. ;)

karolinakr
22. máj 2020

@majkeel 😄😄

karolinakr
22. máj 2020

@majkeel ale to vieš, že keď žena povie tento moj starý somár, to hovorí preto, že ho ĺúbi
Alebo kam by som s tym starým capom chodila?
Už mi tu len ten cap chýbal
A pod....
:D

majkeel
22. máj 2020

@karolinakr Fero si kúpil mobil a rozhodol sa, že prekvapí manželku. Prišiel domov,napustil si potajme vodu do vane, sadol si do nej a navolil číslo domáceho telefónu. Keď manželka zodvihla slúchadlo, povedal:
- Miláčik, poď mi umyť chrbát.
- Teraz nemôžem, ten starý somár je už doma.
- odpovedala potichu manželka.
;)

pieksamaki
22. máj 2020

@amelia000
No ano..velmi nespravodlivo pozera na deti....a este veci do zahrady a okolo domu manzelku necha platit......ma mozno na to svoj dovod....ale treba sa ozvat...manzelke to nevychadza financne.....vsetky deti su jeho a mal by mozno rovnakym dielom primerane k moznostiam...500 eur je fakt dost na jednu maturantku...ak som spravne pochopila....
No to je iba moj nazor...mozno ten dotycny ma pridelene sudom taketo alimenty...ale ja priblizne viem ako to deti vnimaju...kedze mam tiez nevlastneho surodenca...otec platil vyzivne za socializmu na dieta....

judar
22. máj 2020

@majkeel realne zdedia akurat len obe strany polovice co bude boj 3:2 a aby nebolo malo taketo viacclenne delenia koncia handrkovanim kvoli peniazom...staci ze jedna bude chcet ten dom pre seba hoc aj keby to nala byt jedna z tych jeho dcer ...a natahovacky zacnu byt na svete ...takych rodin je v tejto republike halda a tahaju sa jedna radost po sudoch

daganov
22. máj 2020

@sasa1310 ja som to pochopila tak, že zdedil peniaze, písala, že dom postavili spoločne.