icon

Manžel neprispieva do domácnosti. Prispieva na domácnosť bývalej žene

juderstina80
21. máj 2020

Moj manzel ma z predchadzajuceho vztahu 3 dospele dcery,ktore ziju s ich matkou.My mame spolu 16 rocnu dceru.Byvame v novom rod.dome,ktory sme si spolocne postavili(aj to mi neustale vykrikuje ako on prispel vacsou sumou).Manzel zaplati mesacne 200 eur inkaso,cca za 70 eur potraviny.Vsetko ostatne platim ja.Od januara si robim evidenciu,kazdy mesiac miniem celu vyplatu cca 800-900 eur.(okolo domu a zahrady treba stale nieco).Najviac ma stve,ze byvalej zene prispieva 500 eur na poslednu dceru,ktora je v maturitnom rocniku+ im dava vreckove,uz aj tim co pracuju.Dohodli sme sa,ze,ked postavime dom,tak sa prepise na spolocnu dceru a,ze tie z prveho manzelstva vyplati.Dceram kupil nove auta+ im financne pomohol (tajne,aby som ani nevedela)peniaze sa rozkotulali a teraz uz nechce prepisat na spolocnu dceru ani nas dom,vraj by sa citil zle ,keby jeho dcery nic nezdedili.Byvala je bigodna zena,ktora ho berie stale ako manzela a pri kazdej prilezitosti mu vycita,ze ich opustil co uz je 18 rokov).
Dala som mu navrh,ze kazdy prispejeme zo svojho platu 30% na domacnost,o tom nechce ani pocut.Poradte co mam robit?

Strana
z3
kassandra25
22. máj 2020

@juderstina80 ze mas, co si chcela. Naco si si brala sandokana svojich snov od zeny s 3 detmi? Zi si svoj sen, plnym priehrstim. Jeho byvala manzelka mu dobre vycita, vie sa aspon ohanat, vie, co treba. Tebe je dobre tak! Ved mas lasku svojho zivota, nie???

daganov
22. máj 2020

@kassandra25 tvoj príspevok jej veľmi pomohol...

kassandra25
22. máj 2020

@daganov vsetko je na nieco dobre. Nez mat amanta rozvedeneho s 3 detmi, tak to ozaj ziadneho.

gdulskadarina
22. máj 2020

takehoto chlapa mat doma, tak by som prisla asi o nervy, isla by som 50 na 50 domacnost, ved tam byvate spolu, je to na prd, ze vacsina vztahov pohori prave na problemoch s financiami :(

juderstina80
autor
22. máj 2020

Ja zasnem kolko ludu na tomto svete je moralne zakomplexovanych.Dala som sem prispevok o radu ohladom rod.financii,rozpoctu.A tu sa zrazu diskusia zvrhla dokonca az na nevrazivost voci mojej osobe,na moju moralku...a tak mi treba,ked som ukradla otca....a podobne vety.! Keby som mala pisat o celom zivote ako to cele bolo a je,tak by som zapisala 300 riadkov ak nie viac a to by som sa odklonila od podstaty temy.Keby som to tu mala cele pisat,mozno by ste nakoniec lutovali mna a povedali,ze dobre si tej ex spravila.Nikdy som nikoho za nic neodsudzovala,som nazoru"zi a nechaj zit".Ale napriek tomu primam aj tie hanlive komentare,ved sme ludia roznorodi.Tym co maju realny pohlad na temu dakujem za odpoved...🙂

ayanamirei
22. máj 2020

@juderstina80 zenske tu boli schopne povedat aj zienke, ktoru ex psychicky terorizoval a obtazoval, ze ziarli na jeho aktualnu priatelku a preto robi prieky 😂 takze sa necudujem, ze sa pustili aj do teba ... ked sa tu stazujes na svokrovcov, ze muz s nimi travi cas - vtedy ta urcite podporia, ked sa stazujes, ze ty chces byt viac s rodicmi, ale muz nie - tak to tiez urcite podporia (vzdy je pravdaze zly muz ) 😀 , ale akonahle tu vybehne slovo ex a nova frajerka, alebo partner a stara frajerka tak ta idu zozrat ( v jednom pripade urcite ziarlis, v druhom si hnusna milenka, ktora prebrala muza) 😅

zana1234
24. máj 2020

@juderstina80 ahoj, toto je zlozite, ale mala by si mysliet na svoju buducnost. Ak investujes do nehnuteľnosti,ktora ak by tvoj muz zomrel,stava sa dedičstvom pre všetky deti a samo teba. Ak by si chcela v tom dome byvat, musis ich vyplatit.ja by som si skor odkladala svoje peniaze a neminala svoju celu vyplatu na dom, ktorý nie je moj a hrozi,ze este to co ty do neho vrazas, budes vyplacat manzelove deti. Zivot je nevyspytatelny, v jeden den tu sme, druhy nemusime. Preto mysli na svoje dieťa a seba, aby ked sa nieco stane,si neostala pod mostom..drzim ti palce

Strana
z3