Manžel nerešpektuje moje názory
Dobry večer dievčence!
Mam na Vás otázku. S mužom máme skvelý vzťah, až na tento problém. Vždy sa spolu rozprávame ako prísť na najlepsie riešenie, kompromis a podobne. Uvediem priklad: Hadali sme sa kvôli švagrovi, ktorému mal určiť nejaké hranice, ktoré mal dodržiavať, lebo mal u nás dlhodobejšie prespávať. Povedala som, že si želám aby uvedol veci na pravú mieru, aby švagor nebol prekvapeny (keďže sme nemali dohodnutý žiadny dátum ukončenia jeho pobytu u nás), keď ho od nás "vyhodíme" lebo malá bude potrebovať izbičku (švagor je taký typ, že keby mohol tak s nami býva až do smrti-práve preto som chcela aby sme boli na niečom dohodnutí). Moj muž je typ človeka, ktorý chce byť vždy s každým za dobre, tak to chcel nechať otvorené a neriešiť, ja som trvala na svojom, že budem pokojnejšia. Samozrejme, že ho s mojimi požiadavkami neoboznámil, tak som sa so švagrom pochytila ja, a ked zistil že by mal dodržiavat u nás pravidlá tak radšej sa k nám ani nenasťahoval. Teraz som ja za hlúpu, že švagra nemám rada, že som sa ním pohádala a podobne. A takýchto príkladov je mnoho, najmä čo sa rodiny týka, vačinou on vždy všetko rieši so svokrovcami, a niekedy mám aj pocit, že mi klame že im povedal to čo som chcela. Tak čo teraz ? :( Mám sa začať aj ja osobne ozývať alebo neriešiť tak ako môj muž ? ďakujem za komentáre
@mandragora22 presne môj prípad, stále hádky za jeho rodinu. Vytáča ma to a niekedy už nedokážem s nimi ani normálne komunikovať, čo mám na nich zlosť.
@glumik123 nerozumiem jednej veci - ak ty potrebuješ niečo vysvetliť švagrovi, svokrovcom, komukoľvek - prečo to neurobíš sama ale používaš ako sprostredkovateľa svojho manžela? veď je to predsa aj tvoja rodina, keď už ste sa zobrali... švagor sa chce nasťahovať? ok, zavolaj ho na nejaký obed a ty sama mu predostri ako dezert svoje podmienky... neviem, mne to príde také detinské - že povedz im ty, ja sa hanbím (alebo neviem kde je problém). Alebo možno len nie si v realite taká hrdinka ako na internete 😎
@sissy27 to nie je o tom aká je alebo nie je hrdinka. Ja tiež pošlem manžela na jeho rodinu lebo ked poviem niečo ja tak akoby som ani nič nepovedala. Niekedy mám pocit že hovorím iným jazykom. Podebatime a vyvodime záver ktoreho sa potom držíme . Ked budem doma vo svojom tak tam mi to uz bude jedno lebo tam budem doma ja a manžel. Takto to máme my, možno to majú podobné. 🙂
@6mia6 ak som dobre pochopila, tak ty s manželom bývaš u svokrovcov - to je trošku iné, tam si skrátka v ich dome, tak rešpektuj ich pravidlá... ale aby som si ja vo vlastnom byte alebo dome nevedela / nemohla povedať svoj názor sama, tak takú ešte nehrali 😉
ale tak možno som len ja z inej planéty 😎
@silviatko nie, nie, chlap sa spamata pred sexom. po sexe sa opat vracia do starych znamych kolaji 😉
@monikahan77 ja s nimi ani nekomunikujem. a uz ked musim, ze sa spolu niekedy stretneme, tak len "zdvorilostne" frazy o pocasi, pripadne o malej... 😝 😝
moc do toho vidis asi rada vsetko riesis 😎
@mandragora22 najhoršie na tom je, že to robia poza chrbát, to znamená, že sa nemám ako brániť, keby niečo povedali predo mnou, tak si poviem. Takto si len môžem domýšľať, keď z ničoho nič ten môj drahý je odutý, čo zase kto povedal resp. na čo má iný názor a on si nevie spraviť poriadky :(
@sissy27 bývame u našich ale moja svokra všade bola. Staviame dom takže relatívne som všade na návšteve. Svokra robí nákupy, pcha nám peniaze, to je sice pekne ale potom všade rozpráva ako nám hrozne pomáha. Za mnou potom chodia známy či máme problémy. Dedina. Stretnem ju náhodne v meste a ona mi pcha tašku že mi práve urobila nákup. Pritom k mám nechodí a išla domov. Potom jej manžel povie že nákupy robiť nemusí a aj tak si spraví po svojom. Teším sa ked budem vo svojom dome a pošlem ju s nákupom pekne domov. Najnovšie nám kúpila hrnce len škoda že sa neopytala aké by sme chceli. Dúfam že má neporazí ak sú to z nejakej predvadzacky. Ale asi sa budem musieť zapojiť do témy o svokre.
Švagrovi som musela tiež vysvetliť že v mojom dome sa fajčiť nebude akonáhle tam budú okná. Dvakrát som ho čapla skoro cigaretu prehltol. Potom som to rázne vysvetlila aj mužovi a je kľud
@monikahan77 no... to presne. uplne mi pises z duse 😅 😔
@mandragora22 a keď sa vyjadríš, že čo zas kto povedal, čo zas sa komu nepáči, tak je hneď nervózny 🙂
@6mia6 no ale to je o inom, či som nepochopila? prvotný problém zakladateľky bol v tom, že ona má nejaký problém so švagrom / svokrovcami a cez svojho manžela odkáže, čo si myslí, ona jemu nadiktuje, čo by im mal povedať, aby ona bola spokojná a on z nejakého dôvodu to tak nespraví... ale predsa keď ja od niekoho niečo chcem, tak idem za ním rovno a je jedno, či je to môj šéf, moja mama alebo svokrovci, proste JA zdvihnem telefón alebo zadok a poviem, nerobím to cez nejakého poslíčka... a nemám problém, že "medzikus" to povedal inak, ako som ja chcela, nie? 😉
@sissy27 ale tu nejde o to ze som hrdinka! Tu ide o to ze u manzelovej rodiny je jeho slovo platnejdie ako moje, ja ked nieco poviem tak sa okamzite urazaju,manzel sa potom na mna hneva ze urazam jeho rodinu, ze sa vsetci kvoli mne hadaju, atd... ked to povie manzel tak sa tiez durdia, tyzden sa neozvu a potom to akoze par dni respektuju. Preto manzel radsej hra mrtveho chrobaka lebo on ich nechce urazat...je to chore, ja viem...len uz neviem akym sposobom si mam u nich "vydobyt" respekt, aj u manzela, s tym ze ked nieco chcem tak je to pre mna ozaj dolezite. A aj u jeho rodiny, aby respektovali nejake moje zasady.
@sissy27 a zase..ked sme spolu u nich doma a na niecom ss dohovarame, manzel zase hovori tie jeho sladke slova aby nikoho neurazil, takze tak ci tak sa musim ozvat ja a hned je ohen na streche...ze preco sa vobec do toho staram, preco sa nemozem prisposobit, preco mi nieco vadi, preco to nemoze byt tak ako si oni predstavuju...a manzel vtedy chudak nevie co robit, na koho stranu sa postavit...a kedze nechce urazit rodicov tak na moju stranu nejde, nechce urazit mna tak nejde ani na rodicovsku stranu, a tak sa hadam s nimi ja a v konecnom dosledku sa urazime kazdy na seba...
@glumik123 že pre svokrovcov či švagrovcov si tak nejak "druhoradá" nie je až tak nezvyčajné, aj keď určite nie príjemné, predsa len to niektorí berú tak, že sa žena "votrela do rodiny" 😒 ale manžel si ťa snáď vybral a vzal za manželku dobrovoľne, tak asi by to chcelo začať uňho... ako, to ti žiaľ neviem poradiť, u nás funguje vzájomne taká nejaká prirodzená autorita ... a keď ťa začne rešpektovať vlastný manžel, tak snáď potom konečne aj jeho rodičia a súrodenci...
@sissy27 vies, lenze...ja muzovi nezazlievam ze si "nevie vybrat" medzi mnou a rodicmi...len on si proste mysli ze najlepsie je neriesit to, ze sa nemam stresovat (nemam rada ked nemame "plan" ako napr s tym svagrom, ze nie su urcene hranice podmienky atd) tak manzel nema dovod to riesit..ja len chcem aby "moj problem" bol aj jeho problem...len hz naozaj netusim ako si ten respekt ziskat, nechcem sa vyhrazat ani nic, obcas si aj vravim aby som sa uvolnila a nechala tomu volny priebeh...
@sissy27 je o inom ale podstata je tá istá. manželova rodina ma nerešpektuje, šak si hovor čo chceš ja si to vybavím aj tak so synáčikom/bratom 😀 žabomyšie vojny 😀 s tým fajčením v našom dome to tak bolo. kým som to hovorila ja tak to nevnímal ale keď ho pritlačil brat/môj manžel tak už bol pokoj. V rodine sa rozpráva, že môj muž stavia dom nie že my, viem že sú to len slová a možno to ani tak nemyslia ale niekedy mi to príde ľúto, že ma z toho vynechávajú a pritom sme spolu už 10 rokov. Nie my máme dve deti ale môj muž. Pritom sme sa nikdy nepochytili ani nič zásadné sa neudialo.
@glumik123 môj muž sa tiež nechce s nikým zapodievať, doma len kýve hlavou šak nech sa vykecá ale mne vadí, že ich necháva v tom, že všetko je v poriadku. Tiež sa ozvem no nie je mi to nič platné.
@monikahan77 aj moja svokra si volá manžela do inej miestnosti a ešte mu tam začne aj šepkať. Po nejakom čase ma to začalo štvať, keď som sa opýtala čo sa deje povedal nič, rieši sprostosti. Tak keď nič tak si tam šuškať z tebou nebude. 😝 Keď ho volá povie že nejde a svokra vyhlási sprostým tónom tak to poviem aj pred tvojou ženou!! ako keby som bola neviem čo... potom tresne nejakú sprostosť typu: kedy už tu budete bývať ( staviame dom), kam pôjde teraz do roboty (chodí na týždňovky) atď. v tej chvíli neviem či je taká rafinovaná a rýchlo si vymyslí plán B alebo ho volá a šepká naschvál aj takéto blbosti lebo vie že mi to vadí. 😀
@mandragora22 ty kokos, jak keby som o svojom citala.......
:DDDD baby tak to sme sa teda nasli!!!! Takychto muzov! O svokrach je tema vedla! Toto je o nasich chlapoch, ze si nevedia usmernit vlastnu rodinu!
@6mia6 tak u nás presne to isté, tiež sme spolu 11 rokov, tiež sme práve dostavali dom, ale jeho rodina, hovorí, že on stavia dom, nie že my máme dom, ale on má, to akoby si o mne písala 🙂 nie som v tom sama vidím 🙂
@glumik123 nic prekvapujuce. Tiez mam doma skveleho muza, ale pokial ide o jeho rodinu, tak je priposraty a nevie povedat kedy treba. A to pritom ja nie som ziadna britva co si kladie podmienky. Ale kritiku voci svojej rodine proste chlapi nezvladaju, akokolvek moze byt na mieste a opravnena! Bohuzial. A dobru krv to nikdy nerobilo. Tvoj muz proste svojmu bratovi na rovinu nepovie nic. Nema na to gule a mat ani nebude. Tak to je. Je to zaujimavy fenomen, ale velmi casty. Poviem priklad - brat mojho muza nas nikdy nepohostil, to zasadne nechava na jeho matku, teda moju svokru, kedze byvaju v jednom dome. No ale kuchyne maju solo. Ja zasadne vyvaram ako krava, vyhostujem svagra, jeho partnerku, jeho dieta, vratane svokrovcov. Obedik, kolacik, kavicka. A ked sme na navsteve my, tak toto obhospodaruje svokra a svagra s partnerkou ani len nenapadne nas k nim zavolat. Ani na posraty kolac s kavou. Aj toto robi svokra. A moj muz svojmu bratovi nepovie, ze by teda bolo slusne opatovat pohostinnost, nenechavat vsetko spojene s navstevou len na ich mamu a ze maju co revansovat. Nie! Pripusti, ze je to od veci, ale bratovi nic nepovie. A samozrejme, keby som ja nieco povedala, tak som za rasplu namiesto toho, aby sa niekto sebareflexne uvedomil. Nenarobis s tym nic.
Manzela nezmenis. Bud sa s tym zmiernis, inymi slovami budes to mat na haku, alebo sa rozidete. Lebo naozaj pochybujem, ze u neho nastane nejaka zmena. Presne ako pises, su ludia ako ty, ja a ini, co vsetko riesia, aby bol vsade poriadok atd., a potom taki, co chcu byt s kazdym za dobre. Nezmenis ho. Pokial to nebudes brat tak ako to je, tak sa budete asi len hadat a budes smutna.
@jabadaba 🙂 ale zaujimave je ze svagor/jeho brat mojmu muzovi vie vzdy pekne "nalozit" ked sa mu nieco nepaci...vies, mam pocit ze si z toho mojho robia debila :D lebo on vzdy iba mlci, a stale stale si kuse do jazyka, potom ked sa ozvem uz ja tak vsetci sa smeju ze moj muz je pod papucou ze rozkazujem a podobne...ale toto vsetko sa deje iba ked sa to tyka rodiny! Inokedy vie byt pekne drsny, aj v praci a podobne...obcas uz mam aj pocit ze caka kedy ja zakrocim aby sa hnevali na mna, len nie na neho

@glumik123 noooo obcas ano,zase az takych uplnych trtkov nemame ,ci? 😀 😀 😀 😀 😀