Manžel nerešpektuje moje názory
Dobry večer dievčence!
Mam na Vás otázku. S mužom máme skvelý vzťah, až na tento problém. Vždy sa spolu rozprávame ako prísť na najlepsie riešenie, kompromis a podobne. Uvediem priklad: Hadali sme sa kvôli švagrovi, ktorému mal určiť nejaké hranice, ktoré mal dodržiavať, lebo mal u nás dlhodobejšie prespávať. Povedala som, že si želám aby uvedol veci na pravú mieru, aby švagor nebol prekvapeny (keďže sme nemali dohodnutý žiadny dátum ukončenia jeho pobytu u nás), keď ho od nás "vyhodíme" lebo malá bude potrebovať izbičku (švagor je taký typ, že keby mohol tak s nami býva až do smrti-práve preto som chcela aby sme boli na niečom dohodnutí). Moj muž je typ človeka, ktorý chce byť vždy s každým za dobre, tak to chcel nechať otvorené a neriešiť, ja som trvala na svojom, že budem pokojnejšia. Samozrejme, že ho s mojimi požiadavkami neoboznámil, tak som sa so švagrom pochytila ja, a ked zistil že by mal dodržiavat u nás pravidlá tak radšej sa k nám ani nenasťahoval. Teraz som ja za hlúpu, že švagra nemám rada, že som sa ním pohádala a podobne. A takýchto príkladov je mnoho, najmä čo sa rodiny týka, vačinou on vždy všetko rieši so svokrovcami, a niekedy mám aj pocit, že mi klame že im povedal to čo som chcela. Tak čo teraz ? :( Mám sa začať aj ja osobne ozývať alebo neriešiť tak ako môj muž ? ďakujem za komentáre
@katka1981 🙂 ja viem ako to myslis..len dozadu som pisala ze ked sa ja ozvem tak to vobec nerespetuju, takze :D neviem ako sa mam zachovat ked nieco chcem, oni to nerespektuju...iba sa urazaju, a ja som potom ta zla :D nepride mi normalne aby to takto fungovalo do konca zivota :D ale vyskusam sa nad to este viac povzniest ;) uvidime co to urobi 🙂
@glumik123 to tak byva, ze jeden zo surodencov je za poddajneho blbecka. U nas taky tak. Muz si nedovoli svojim rodicom cokolvek kriticke povedat. Zato jeho brat do nich skace az neadekvatne a som si celkom ista, ze to co dopustil moj muz zo strany jeho mamicky voci mojej rodine, tak toto by si jeho brat nenechal. Ten by voci svojej partnerke taku drzost nestrpel, ten nestrpi ani kraviny typu nedobra smotana do kavy! Bohuzial. A u mojho otca to bolo to iste - otec vzdy ten co zaklapol opatky a jeho brat ak bolo treba a jeho zena zavelila, tak svojej mame povedal adios a mohla si trhnut! To je tak, ze su rodicia, ci matere, ktore robia medzi detmi rozdiely a ich pripadne povahove vlastnosti zneuzivaju. Tych maksich, slusnejsich celkom isto.
@sisaha suhlasím
@monikahan77 no to teda nie ale nechápem čo sa deje. Keď v mojej rodine vedia povedať že MY staviame tak prečo to tam nejde?
@6mia6 tak na toto keď nájdeš odpoveď, tak ma bude veľmi zaujímať, lebo ja to tiež nechápem 🙂 Moje peniaze, čo zarobím a všetky vrážam do domu a hypotéky, tak tie sú asi tiež jeho 🙂
@glumik123, muzova rodina nerespektuje ani mojho muza, vies kolkokrat som sa s nim pohadala, ze povedz vasim aby prisli o tej a tej a mohol im to hovorit aj po mongolsky ajtak mali asi iny cas, proste po 10 rokoch som pochopila, ze niektori ludia su z inej planety, a mam ich v pazi, nebudem sa stale trapit nad niecim s cim nic neurobim a to ze ta muz nerespektuje, hm, no neviem... doetarz to bolo inak? Ako dlho ste spolu? Ako si to riesila doteraz. Tak ja mam muzovu plnu doveru a respekt je dolezity, neviem, tak sa skuste nejak dohodnut, dohodnut si pravidla a ked to nejde, musis vediet sama, ci ti to na nom vadi tak, ze sa s tym nezmieris, alebo to ukonci. Tazko radit. Neviem kolko znesies. 🙂
@glumik123, citam, ze ta trapia rezne..... vies co, povedz si, ze vam aspon dopraju atd., u nas byva to iste, svokor na napecie, posle rezne, ja sa s muzom dohodnem, ze koniec reznom, lebo ma sialeny cholesterol, sama som pritom, ked otcovi povie, ze ziadne rezne, uz som to aj ja povedala, ale minuly rok bol ozaj neskutocny, svokor mal asi reeznovu dietu a pokazde nam poslala aspon 10 reznov, jeme to len ja a moj muz, dcerka nedostane, no a vezmi si, ze nam ich poslal tolko, ze to vyslo mozno aj na 1-2 rezne do tyzdna. A pochopila osm az po rokoch, ze zbytocne bude hukat do muza, ze neber to od nich, ale to svokor uz nam donesie, my tam nechodime, alebo nedovol mu, ked proste svokor ma klapky na usiach...... inak je to skvely clovek, len proste on nevnima co mu povieme, nemozem povedat ze by nas nerespektoval, lebo on nas ma rad, dal by nam aj posledne, oni ozaj asi nechapu, proste chcu nam dat, robi im to radost, im asi nedochadza, ze my mame iny sposob stravovania, toto ja uz chapem, s tym sa neda nic robit a tiez ma asi slabost na rodicov a nevie im proste povedat do oci, je takych ludi vela, zas my si usta otvorime, no a potom taki ludia nie su velmi oblubeni 😀
@katka1981 vies co, tazko povedat kde az to ma korene...u nich doma je to take zvlastne, mam pocit ze vsetko beru na lahku vahu, cokolvek sa im povie, napr: neotvarajte mi postu a ked k nim prideme tak vsetka posta otvorena (vypisy z banky a podobne, myslim ze to je dost sukromna posta), ked povieme napriklad ze sa stahujeme do ineho bytu tak sa tvaria ze nic, a potom ked sme prestahovany tak: to vy ste sa vazne stahovali?!?! (No ne, len tak do vetra to hovorime!)..takze u nich doma to takto funguje, ale manzel na to ze tam byval 18 rokov nie je az taky, iba co sa rodiny tyka, to sa vzdy pochytime, inak ma respektuje uplne v poriadku...sme spolu 4 roky 🙂 a doteraz som to riesila tak ze som ho vzdy prosila aby bol k rodicom uprimny, aby sa k nam a ku mne zacali spravat inak a podobne, a tieto moje prosby uplne ignoruje...nevidim to na koniec vztahu, to vobec 🙂 len ked na tuto temu u nas pride, vzdy ma to vytoci 🙂
baby baby, som sa len pousmiala ked vás čítam ,
včera som sa práve pochytila s manželom , lebo v jeho rodine sa nič nerieši, u nich sa to nechá otvorené a tkzv.dozrieť niekedy až do takých problémov že nastupuju exekutory. 😒.
Nechcú a nevedia sa na vec pozriet cez fakty, oni si v rodine nahraju nejaku verziu príbehu a tej sa držia, všetci vedia že to tak nie je, ale zrejme sa boja si povedat pravdu. 😅
Príklad :
Svokor podnikal , svokra mu robila účtovníctvo nemali rozdelené BSM. Svokor z nevysvetlitelných dôvodov prestal platit uver, niekolko rokov sa to tahalo a svokra každý rok urobila závierku.
Ale všetci to uzavreli tak že " co tatka udelal "
Ke´d sa mi tak raz svokra stažovala co tatka udelal, tak som jej len tak sa opýtala a že kde teda bola ona , ved musela vidiet z každej závierky že úver sa nehýbe, že sa nespláca ..... mala si ho strážiť. Videla som v očiach môjho manžela taku paniku 😀.
Dovolila som si nahlas vyslovit to o čom sa u nich neodvážilo ani rozmýšlať.
Ja som váha a mám rada vo veciach poriadok , vznikne problém , jeho riešenie, podmienky .....proste mať jasno.
Často povem manželovi , nalejte si doma čistého vína alebo nechodte okolo horucej kaše a riešte to . Za toto som v rodine tá p...., lebo len ja so švagrinou mám problém . Hlavne že tá čierna ovca dnes balila svokre koláče aj jedlo znedele, lebo jej syn si ani nespomenul.
@katka1981 tie rezne bol iba taky priklad 🙂 tym sa netrapim...skor sa trapim vecami napriklad s tym švagrom...my byvame vo viedni, a zakazdym ked niekto z ich rodiny ide okolo, ci svagrina svagor (oni su zo stredneho slovenska) tak im svokra povie ze nech si nevybavuju ubytovanie (chodia do ba na vysku a od nas to je kusok autom) ze mozu spat u nas !!! A nas sa to nikto nespyta...takto sa u nas doma premelie za dva tyzdne cela rodina! Keby sa aspon opytali, alebo dali vediet dopredu...lenze nikto nerespektuje to ze mame vlastny zivot, a mne je jedno ze tu niekto studuje/pracuje, na jeden den prespat kludne, ale nie na niekolko dni...neviem ci som sebecka, ale dost mi to prekaza...
ježiš to ako keby som čitala o muzovej rodine... vsetko sup sup po akusi pomyselnu pokrievku nerozpravat sa o tom neriesit to tvarit sa ze problem neexistuje... lenze to vzdy po dlhsom ci kratšom čase urobi velke booooom 😠 😠 😠
Zvacsa som v centre toho vybuchu ja 😝 😝 😝
@maminuska uplne ti rozumiem D u nich to v exekuciach nie je...ale ako pises, chodia okolo horucej kase, minule sme tam boli na navsteve na vikend, a oni sa za ten cely vikend nevedeli zastavit a prebrat to co sme chceli prebrat, vzdy to bolo take "medzi recou" a "porozpravame sa neskor"...my tam chodime raz za mesiac/dva mesiace takze nemame vela moznosti ako si vydiskutovat nejake veci, a takto sa to taha taha taha... :D nici ma to!
@mandragora22 toto su veci, ktore vytacaju aj mna....svokra uz velmi dobre vie, ze cezo mna nepochodi, tak za zavretymki dverami nakuka manzelovi cosi....teoreticky somarina - klobasy, ved vlastne dobre chcela, vsak? nemam nic proti tomu ked rodina donesie pozornost. ale bez takychto komentarov. lebo ci si to uvedomuuje alebo nie, naznacuje ze ty (ja ) nie sme schopne sa postarat o rodinu a nebyt ich tak snad hladom (spinou, chorobami, a neviem cim este) pomrieme cela rodina. a ceresnicka na torte, ked chlap nevidi zaden problem, to len ja som precitlivela a neznasam jeho matku...uaaaaa, ani ja neviem ako toho mojho niekedy donutit postavit sa za mna a konecne ochranit nase sukromie, intimitu nasej rodiny :(
@sissy27 niekedy je aj tak lepsie ak s rodinou komunikuje hlavne syn/dcera, preda len pozna ich viac, vie co na nich plati a na co by sa mohli urazit, lebo niekedy clovek dobre mysli, len zle zvoli sposob a uz je ohen na streche. u na zatial funguje ze ked chceme nieco od mojej rodiny, tlmocim to ja a svokre zasa manzel. lebo ked ja cokolvek poviem, poprosim poziadam svokru vzdy sa urazi....aj na syna, ale to je uuz ine 🙂) ale zasa ak to manzel vobec nezvlada, asi by to pre vlastny pokoj aspon niekedy mala prebrat ona. ved svagor isiel byvat do ich bytu, nie? tak tam naozaj moze urcovat podmienky aj ona.
@glumik123 nie si sebecka....preco by si aj mala? je to vase byvanie, a vas zivot a o nom si mate rozhodovat sami. mylsim ze slusnot hovori, aby som sa ohlasil a spytal moja navsteva vyhovuje. toto co vam rodina robi je dost sebecke a entaktne... aj ja mam rada navstevy, ale ohlasene a max na 2 dni. mam male dieta a rozne ine povinnosti, a tiez neznasam, ked sa mi naobed dovali nejaka tetka, lebo bola v nasom meste u lekara, chora, a pol dna mi natahuje dieta hore dolu, ktore zrovna potrebuje jest a spat....ale nemoze, lebo je tu navsteva :( alebo mame naplanvoany vylet, a rano niekto zazvoni, ze :ideme k vam na vykend...to by som vrazdila.
@glumik123 vieš a potom tam chod do vlastného bytu , počuvaj tie rozprávky ako ona za nič nemôže , pritakávaj ..
Ďaĺší problém bol keď viedla účtovníctvo na meno môjho muža , keď sme sa s manželom vzali tak som sa pýtala že dokedy to takto bude viesť a že čo stále riešim , hovorím dobre ale chcem to kontrolovať, aby som vedela za čo dávam hlavu do oprátky - hotovu druhu svetovu som rozpútala 😀 .
Nikto z nich si neuvedomoval že ja s manželom ručím svojim spoločným majetkom za prípadné hovadiny čo by sa porobili.Alebo si to aj uvedomovali ale však čo , načo to riešiť že ?
Takže ani kontrolovať , ani mať z toho niečo ale niest plnú zodpovednosť to ano. Až v jednej ostrej výmene názorov som povedala manželovi aj svokre nech si spakuje tie šanony okamžite a odnesie si ich lebo poletia von oknom , mužovi som povedala že zajtra podávam návrch na rozdelenie BSM .
Vtedy sa veci pohli.
Ale v rodine je to tak " že Aďa ma nutila si vybaviť vlastnú živnosť" takže zasa som tá pizda ja. Môj muž pred týmto problémom utekal skoro rok .
@glumik123 ja mam skusenost zo zivota - moja mama ustupovala svokre cele roky, aby bol klud. a otec ju nikdy nevedel usmernit do nejakych kolaji, proste si u nas robila a hovorila co chcela...az jej raz po 25tich rokoch rupli nervy, aj z inych dovodov a moju milu babku tak zrusila :D doteraz sa musim smiat na tom, ze odvtedy moja babka je u nas varena pecena...zrazu moju mamu respektuje, a to bola cele roky ta najhorsia nevesta....asi svokra potrebovala konecne niekoho kto jej povie co si o nej mysli, a ze ma svoju hrdost a nenecha si donekonecna slapat po hlave. pravda, nejaky ten mesiac trvalo kym sa u nas babka vobec ukazala, ale potom nastalo to spominane zlepsenie.
ja sa svojej svokre nedam hned od svadby, vela veci prehltnem a povznesiem sa vo vidine, ze o par mesiacov uz konecne budeme byvat sami, a jej zdvorilostne navstevy znesiem, a hlavne nebude mi sem chodit kecat do nasho zivota cela sira rodina....
@vianne ja so svokrou som na tom po ostatnych strankach vcelku dobre...myslim ze cela ich rodina sa ma "boji", som dost temperamentna a poviem si svoje aj ked viem ze sa im to nepaci, pomaly si zvykaju 🙂 len u toho mojho stale zbeuzivaju to aky je, ze sa nechce hadat a vzdy radsej ustupi...a vobec ma nepocuva v tomto ;) nechcem aby tato tema bola o svokrach 🙂 ale o manzeloch 🙂
@glumik123 vieš čo mi je záhada, že môj manžel je v podstate skvelý človek , riadi celu skupinu ľudí , robí rýchle rozhodnutia ale ked ide o jeho rodinu , tak tam zastal čas, uteká pred rozseknutím gordického uzla ako malé decko alebo sa jednoducho tvári že ten problém neexistuje.
On ho aj vie pomenovat, aj vie že ten problém je ale aby ho odstránil , tak na to potrebuje až čarovné slovíčka moje :
niektoré su aj nepublikovatelné 😀 - ale začína to " kurv........... 😅 ,
@glumik123 vobec nie si sebecka, nie ste hotel a to treba povedat. Aspon toto moj muz rodine povedal, az som zirala, ze sa vobec odvazil. Lebo ich predstavy tiez boli prist sem raz dva razy do roka, ale rovno na dva tri dni! A vsetci. Svokra, svokor, svagor s priatelkou a dietatom! A toto som si ja povedala, neexist. Ja nie som hotelovy servis a uz vobec nie pre niekoho kto mi ani kavu neuvari! Aby som sa obskakovala kdejaku vtierku co nema chrbtovej kosti a len sa necha obsluhovat kde pride, toto nie. A to svojim povedal aj muz, Neviem ani ako, ale je fakt, ze hotel sa nekona. Ak tak veeeelmi vynimocne a nie v plnej zostave. To co Ty trpis by som nezniesla ani minutu!

@glumik123, ale ved vy ste dokonaly par 😀 Jemu chyba to, co mas ty. On nevie povedat narovinu, tak preto ma teba. Co viac dodat 😀 Keby si neviem ako hladala, nenajdes cloveka, kt. je podla tvojich predstav, vzdy ti nieco bude vadit. A ty si to vies poriesit sama, tak potom... ozaj sa nadtym povznes a hlavne sa co najmenej rozculuj. (ja som temperamentna az moc, preto ti radim, inymi slovami, hovorim ti, co mam sama robit 😀 ked som vytocena)