icon

Manžel nič nerieši

greta902
4. sep 2013

Ahojte baby. Z dovodu anonymity mam novy nick.
S muzom sme spolu 3roky. Momentalne cakame prve babatko. Sice nebolo uplne v plane. Boli sme v stadiu ze neskor ale ak by nahodou prislo teraz tak sa nic nedeje.
Tesime sa. Teda...mam pocit ze sa tesim iba ja. Moj muz neprejavuje ziadne znamky radosti. Ked sa ho opytam tak povie ze sa tesi. Obcas sa on mna nieco opyta, potesil sa ultrazvuku. Ale mam pocit ze ja to vnimam viac. A z toho vyplyva pointa, z ktorej mam obavy. Moj muz nic neriesi. Pytam sa ci ideme pozret nejake kocik-odpoved znie "potom"...ked teda pozeram na inernete sama a opytam sa ho ze aky ma na ten a ten nazor pozre sa a povie ze mu to je jedno ze to ja si mam sama vybrat. Minule som rozpravala o tom ze budeme musiet kupit aj autosedacku. Moj muz prekvapene kuka na mna vraj dieta z nemocnice mozem mat na rukach a potom sa v aute vozit nebude. Az ked bude vacsie, vtedy "potom" kupime.. Som v 5 mesiaci, nic ho nezaujima. Neprecital si ani jednu knizku alebo nieco ze ako sa ma starat o dietatko. Nemame ziadnu vybavicku, lebo "potom kupime". Ja by som velmi chcela zacat pomaly riesit aj taketo veci. Ale nechcem to riesit sama, chcem byt s mojim muzom aby vedel ze to nie je jednoduche vybrat kocik. Alebo...premyslala som nad tym ze ho "vytrestam" a to tak ze nic nekupim a ked sa babo narodi tak budeme bez kocika bez vsetkeho a moj muz bude za debila. Ja uz fakt neviem :( som z toho velmi nestastna :( az mam pocit ze sa na to dieta vobec netesi a vsetko ostatne mu je prednejsie.
Na zaver. Nie sme na tom financne zle-prave naopak, na slovenske pomery zijeme vysoko nadpriemerne (tym sa nechcem vychvalovat, iba aby ste si nemysleli ze nechce nic kupit kvoli financnym prostriedkom).
Ako sa chovali vasi muzi??????
Som zvedava na vase nazory :( neviem ci mi uz sibe z hormonov alebo toto je uplne normalne.
Dakujem.

Strana
z2
1ivanka1
4. sep 2013

Uplne normalny chlap. 🙂 urcite sa tesi ale taketo veci ho nezaujimaju..teba tiez asi nezaujima ktore korcule,kopacky alebo tenisova raketa su najlepsie a najkrajsie....zacne to riesit az ked ten maly zazrak pride na svet. Normalne nakupuj bez neho nenechaj sa nicim odradit a tes sa z toho. 🙂
Btw.moj chlap bol ako tvoj, kocik chcel kupit pouzity, ze existuje nejaka autosedacka to tiez nevedel, a ze dieta potrebuje tolko "sprostosti" si tiez nemyslel....najprv ma to stvalo, ale ver mi da sa s tym zit. 🙂
A teraz, kupil by tomu zazraku aj modre z neba,len NEZNASA nakupovanie. 😀

aristka
4. sep 2013

je to chlap a tie pocity mať v sebe dieťatko ,on nemá,nekývu ním tehotenské hormóny ,vidí len priberajúcu manželku a vie ,že bude z toho drobec a hotovo...vôbec jeho chovanie nerieš ,chlapov aj môjho čo sa týka nákupov ,či kočika ,či vecičiek ,jednoducho výbavy to absolútne neťahá ,ja som ukázala kočík aký som chcela a bolo...jediná vec ,čo bola ,že mi to pomohol odniesť...takže ak ťa netlačia financie,pomaličky kupuj výbavičku ,vyberaj kočík a samozrejme s autosedačku a jemu daj len odniesť tvoje nákupy....a užívaj si to...

ava11
4. sep 2013

@greta902 moj chlap so mnou tieto veci tiez nijako extra neprezival. Oznamenie tehotenstva zobral sice pozitivne, ale dost vlazne, ziadne ovacie ani oslavy (maly bol planovany). Nakupy vybavicky boli komplet na mne, obcas som mu nieco nove ukazala, na vsetko bola odpoved "pekne" 😀 Brusko hladkal len ked som ho vyslovene poziadala. Pri porode bol, ale tiez ziadne extra emocie neprejavil. Dnes ma maly 16 mesiacov a lepsieho ocka by som mu nenasla, maju velmi pekny vztah, ocko sa vie onho postarat a pomaha s nim. Co sa tyka oblecenia a prislusenstva, netusi, neriesi, nezaujima ho. Nevie, ci mame doma dost plienok, nevie, aku velkost oblecenia ma maly, velkost topanok, atd atd. Mne je to ale uplne jedno, pretoze sa o tieto veci rada staram sama. Ako to uz napisal niekto hore, ja som tiez neriesila ake auto kupime, opytal sa ma len, ci sa mi paci farba 😀

oktobermimi
4. sep 2013

partnera mam dobrého starostlivého 🙂 aj dáku výbavičku kúpil aby ma prekvapil postieľku vybavil 🙂 knižky síce nečíta ale na internete si vyhľadáva čo pre malú potrebujeme a čo nie 🙂 v spálni už aj miesto pre malú nachystal a na stenu dal tapetu 🙂... ale každý chlap je iní 🙂 kamoška čo má partnera ten je na tom asi tak šak tam je penaženka kup a je, lebo já na to nemám létat po obchodoch :D

barny
4. sep 2013

novy nick sisi zakladat nemusela podla mna, je to chlap, nemusi tehotenstvo prezivat emotivne, ja som si kocik vybrala sama, dala som "schvalit" mm ci je ok. On to nebude prezivat emotivne ako ty, ale ked mas v nom oporu v zivote je to zbytocne riesit taketo veci. Ked sa dieta narodi potom to pochopi, ak nie, vtedy bude co riesit, moj mm bol otecko od narodenia, maleho kupal, pestoval aj prebaloval, okrem kocikovania to nemal rad, synator ma 5 rokov a ako sa hraju, radost pozerat 🙂 teraz si uzivaj tehotenstvo a pokial nie je uplne lahostajny neries, tes sa 😉

moonlight1210
4. sep 2013

manzel mojej znamej sa zaujimal o vsetko od A po Z - postielku, kocik, sedacku, oblecenie, hracky, ...
spociatku bola nadsena, no neskor na nervy. lebo mal o vsetkom svoju predstavu a tak sa dostali casto do krizy akej farby to alebo ono, ako bude zariadena detska izba, atd.

ono sa o tom tak pekne sniva, ze keby sa zaujimal a tak. ale uz nas nenapadne, ze to moze mat aj svoju temnu stranku.

moj manzel sa zaujimal tak chlapsky. tehotenstvo ho potesilo, na babatko sa tesil, ale vsetky veci okolo babatka nechal na mna. ja som si podla svojho pekne pochodila obchody, povyberala, pretriedila stare veci po nas (vsetky lanove kosielky sa super zisli), zariadila a nakupila vsetko podla seba a bola som max spokojna, lebo bolo vsetko tak, ako som chcela ja. manzel vzdy len kyvol, ze pekne vecicky a to bolo vsetko.
jedine kocik sme sli vybrat spolu aj to mesiac pred porodom. a sedacka nas priznam nenapadla (auto sme mali len firemne, ja som chodila busom), takze ma prekvapil, ked nejaku narychlo pozical od kamosa na cestu z porodnice.
no a ked sa drobec narodil, tak ho stale chodil obzerat ako svatu relikviu do postielky v noci 🙂
sice zaujal postoj zamestnaneho otca, teda cely den od svitania v praci a domov tesne pred ukladanim drobca na spanie, ale snazil sa s nim byt aspon chvilu.
a drobec (potvorka zradna) svoj prvy usmev v zivote venoval jemu. ja, ktora som s nim bola cele dni, som ho z neho nevymamila. normalne som ziarlila ako pes a skoro som to odplakala.
takze tak.
mozno teraz ma tvoj muz vlazny pristup, a potom budes este aj matersky ziarlit, ze drobec ma ocka radsej ako mamu, ktora do roztrhania vstava na najmensie zafnukanie aj desakrat za noc. 😉

skeptik
4. sep 2013

zismarja, co ako cakas, ze bude s tebou konzultovat ci kupite postielku vo farbe natural alebo ebenove drevo? Bud rada, ze to ma na haku a kup si co chces ty - im je to uplne fuk. A ze knizky necita? No uz len to - keby som svojho muza nasla v posteli s literaturou typu "what to expect when you are expecting" tak by som asi zacala rozmyslat, ci je vsetko tam, kde ma byt

domak2
4. sep 2013

Radu nemam, ale uvodny prispevok mi pripada ako vytrhnuta stranka z kniziek typu ''Muzi su z marsu , zeny z venuse'' 😀

danielatn
5. sep 2013

@greta902 no u nas to bolo tiez pestre. Ked som partnerovi oznamovala, ze som tehotna, musela som pockat az dohra hru na PC. Az potom bol schopny vnimat ma. V tom case sme boli vo faze rozchodu a bola som pripravena, ze budem dieta vychovavat sama. Nakoniec sme ostali spolu a sme spolu doteraz. Cele tehotenstvo nebol so mnou ani raz u lekara, ani na sono. Ked som videla tych oteckov s inymi mamickami v cakarni aj mi to bolo trochu luto. Fotky z USG si pozrel len tak "akoze". ALE, ked referoval svojej mame, ze cakame a ked jej ukazoval fotky z USG tak vraj bol uplne bez seba. Takeho statneho ho vraj dovtedy nevidela. Vybavicku som riesila sama - len som mu povedala ideme tam a tam kupit pre babatko to a to (kocik, posielka, vybavicka, komoda a pod.). Nemal predstavu, co vsetko treba. Ale bez slova isiel. Kocik bol aj s vajickom, takze prva autosedacka bola vyriesena. Druhu, ked mal maly 8 mesiacov uz riesil on. Googlil po internete a vyberal tu najlepsiu a najbezpecnejsiu, aj novy kocik. ALE aj teraz, hoci je super ocino obcas ho musim "dokopat" nieco riesit a obcas si nadalej po dlhych nervoch riesim veci sama - stava sa postupne zo mna odbornik snad na vsetko nielen co sa tyka deti. Stavali sme dom a to ti poviem, to boli nervy, hadky. Ale teraz je zo mna "multifunkcna" zena - mam tolko informacii, ze mozem zalozit stavebnu firmu 🙂

tykat
5. sep 2013

"...aby vedel ze to nie je jednoduche vybrat kocik..."
Jeemine 😀 niekedy boli dva druhy kočíkov, hlboký a športový a ešte bugyna/golfky a deti to kupodivu prežili. Tak z toho nerobme kovbojku aj keď sa to výrobcom kočíkov veeeľmi hodí. To fakt nevieš vybrať kočík a dupačky bez manžela za zadkom? Nemal by byť náhodou aj tehotný aby to lepšie prežil? Bud rada že máš dobrého chlapa ktorý Vás vie zabezpečiť a nevyrábaj si problémy. Radšej vezmi kreditku a šup šup na nákupy 😉

lila69
5. sep 2013

@greta902 Toto je problem asi tak 70% domacnosti - novopecenych buducich oteckov. 😉
Moze sa ti to zdat nepochopitelne, ale vela chlapov fakt nevidi zmysel rozplyvat sa nad dupackami, kocikmi a inymi detskymi vecami a pritom sa na dieta naozaj tesia.
Akurat mas oproti inym maminam jednu velku vyhodu - ako si sama povedala mate dost peniazkov, tak si vyber a kup co sa ti paci a co bude male potrebovat.
U nas to bolo presne tak isto, co bolo treba som si vybrala, objednala a kupila, nastastie som tiez mala moznost si vybrat co som chcela, ale na druhej strane som zbytocne nerozhadzovala.
Takze uzivaj si tehotenstvo a tes sa nakupovanim vybavicky. 🙂

ahupkova
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2