Manžel odchádza na dlhé pracovné cesty: Ako to zvládať?
Ahojte chcem sa vyrozprávať.
S manželom sme spolu 7 rokov zobraty mame dve deti 3 a 2 roky.
Manžel pracuje od začiatku nášho vzťahu na 3 smeny čiže každý deň doma, ale po uvažovaní a rozprávaní sa žeby išiel do zahraničia súhlasil teda obaja sme súhlasili keďže nám treba peniaze a tu s tohto platu a môjho rodičovského ideme od výplaty do výplaty.
Hľadá si uz prácu v zahraničí žeby šiel so švagrom ktorý robí 3 týždne a 1 týždeň doma a pre mňa to je hrozne dlho. Neviem ci by som si dokázala zvyknúť a deti tiež, ale zas keď tie peniaze nám veľmi treba.
Mne strašne vadi len ta jediná vec ze by bol tal dlho preč a tak krátko doma, viem ze niesom jediná ktorej chlapi takto pracujú len som sa chcela vyrozprávať. Dakujem
@aurora33 silne slova to su, a bohuzial sa to moze stat. Ale ved ano, na druhej strane, ked nic ine neostava, vyskusat to mozu. Ale zene to vyhovovat len kvoli peniazom dlhodobo urcite nebude. Stradat bude aj ked tie peniaze mat bude.
Môj otec celý život robí v zahraničí a práveže majú krásny vzťah a mojou mamou aj my snim s bratom volame si každý deň.
Sme na to zvyknutý od mala.
A ešte keď si predstavim ja taká mala 6 ročná brat v perinke. Ako 2 ročného ho dala do škôlky. Ona sestra v nemocnici nočné, 12 cky. Ocino chodil aj na 3 mesiace, neboli vtedy ešte telefóny poriadne žiadny videochat. Auto sme vtedy nemali. Koľkokrát sa stalo že ich v práci odrbkali a nedostal výplatu a nemal ísť ako domov…… a sú spolu už zachvilku 30 rokov.
Ja by som muza nepustila do zahranicia. Rodina ma byt spolu. Ziadne peniaze nestoja za to,aby sme zili oddelene. O chvilu ides aj ty do prace,bude sa vam lepsie zit z dvoch platov.
@beata_k ďalšia vec tu ako murár zarobí možno 1500€ max tam 3 násobok plus rodinne prídavky. Keď si chceli dovoliť lepší život musel ísť bohuzial. Teta ma muža ktorí stále tvrdil že on nepôjde von robiť lebo deti deti a popritom ich ma na háku nikde snimi nikde nechodil. Aj sa večne hádajú večne peniaze nemajú. Tak načo je taký život?
Partner robil na začiatku ako sme sa dali dokopy na turnusy, týždeň v práci a týždeň doma, to bolo celkom fajn, ale 3 týždne preč a týždeň doma, za mňa nie
Ja napríklad to mám s manželom tak, že si v žiadnom prípade nedokážeme predstaviť, aby som dvojročné dieťa dala do jaslí. Obaja sme rodinne založení, máme veľmi pekný vzťah. Aj keby som ja napríklad chodila do práce a on tiež na SVK tak spolu by sme nezarobili ani zďaleka toľko, ako on zarobí sám v DE. Nechýba nám absolútne nič. Nemáme sa na čom hádať, všetok voľný čas trávime naplno ako rodina a tešíme sa na seba stále aj po 10 rokoch. (spolu sme skoro 13) A nie, nestáva sa mi, žeby som sa tešila kedy už konečne pôjde, ani keď má mesiac voľno. Deti sú šťastné a spokojné, vyrovnané a nemusím riešiť žiadne stresy, keď sú často choré, že ako to vykryť s prácou. Ale ako vravím, 10-4 turnus nám vyhovuje... na dlhšie si to neviem predstaviť.
@beata_k obetovali sa obaja, nie iba žena-matka. Či si myslíš, že chlap keby nemusel, tak neostane doma?
@beata_k pred 20 rokmi? To pochybujem... a mimochodom nejde len o peniaze ale aj o prístup na Slovensku k pracovníkom. Muž tu mal 2 zamestnania, zábavné bolo keď ho v práci povýšili a dostal nižší plat, lebo na vyššom poste nemohol robiť nadčasy. Kaleráby ktoré tlačia šéfovia zamestnancom do hlavy, že nejde dobre výroba, nie sú zákazky, nedostali peniaze za to a hento, alebo tlaky že sa bude prepúšťať, ktoré tlačia zamestnancom aj 20 rokov len aby sa báli ísť na PN je také typicky slovenské. V zahraničí keď si pracovitý, tak to vyzerá o dosť inak......
@beata_k no naši muži sa tiež obracajú a rodinu neopustili :D v skutočnosti majú viac času na nás ako slovenskí podnikatelia ktorí sa musia obracať a chlapi ktorí musia ťahať dve zamestnania + manželka jedno a aj tak sa boja nečakaných výdavkov.
@beata_k to by bolo len tvoje zbožné prianie zdá sa... aby nás manželia opustili. 😀
@aurora33 rozdiel je v tom ze ten podnikatel sa vecer vrati k svojej zene a detom. Chlapi co robia v zahranici minimalne polku detstva svojich deti zmeskaju.
@michaelam2 vecer? Aha myslíš keď deti spia? Krása. Turnusy nebývajú len tri tyzdne tam a ledva týždeň doma. Takže nepreháňaj že polku detstva meškajú.
@michaelam2 skôr sa mi zda že Beáta nezvládla jednu dovolenku, keď jej manžel šiel preč tak jej teraz strašne vadia ženy, ktoré zvládnu byt pár dni bez chlapa a kompenzuje si to tu.
@beata_k iní na SVK sa chodia domov len vyspať. Môj muž sa nám chodí domov plnohodnotne venovať. Má viac voľna a dovoleniek ako muži na Slovensku. A mám pocit, že máš istú predstavu, ktorú by tu mal splniť každý chlap.... podnikať na SVK, dobre zarobiť a ísť si ľahnúť k rodine. Aké jednoduché...... čudné, že to tak nemá každý

@autorka, a ak by si manžel vybavil robotu na klasický pracovný pomer, nie na turnusy a išli by ste tam žiť spolu? Na SK môžete dať byt/dom do prenájmu, z toho budete platiť hypotéku (predpokladám, že keď nevychádzate, platíte hypotéku, ale možno sa mýlim). Ty sa naučíš v zahraničí jazyk a neskôr si môžeš nájsť prácu aj Ty. Deti máte malé, tie by sa naučili jazyk úplne v pohode. Neuvažovali ste aj nad niečím takým?
Vieš, aká je to krajina a predpokladaný plat v čistom? Ak áno, viete si vypočítať, či by sa vám to oplatilo.