icon

Manžel odchádza na dlhé pracovné cesty: Ako to zvládať?

8. júl 2024

Ahojte chcem sa vyrozprávať.
S manželom sme spolu 7 rokov zobraty mame dve deti 3 a 2 roky.
Manžel pracuje od začiatku nášho vzťahu na 3 smeny čiže každý deň doma, ale po uvažovaní a rozprávaní sa žeby išiel do zahraničia súhlasil teda obaja sme súhlasili keďže nám treba peniaze a tu s tohto platu a môjho rodičovského ideme od výplaty do výplaty.
Hľadá si uz prácu v zahraničí žeby šiel so švagrom ktorý robí 3 týždne a 1 týždeň doma a pre mňa to je hrozne dlho. Neviem ci by som si dokázala zvyknúť a deti tiež, ale zas keď tie peniaze nám veľmi treba.
Mne strašne vadi len ta jediná vec ze by bol tal dlho preč a tak krátko doma, viem ze niesom jediná ktorej chlapi takto pracujú len som sa chcela vyrozprávať. Dakujem

snezienka15
8. júl 2024

@0silvia0 a tyzdnovky sa ti pozdavaju?tiez dost malo doma 2 dni.ale mam v okoli viac takych rodin ked je muz na tyzdnovkach.

0silvia0
8. júl 2024

@snezienka15 tak urcite by bolo lepsie keby bol doma. Ale robil na Slovensku zivnostnika, narobil sa a nezarobil a chodil domov zniceny domov a aj tak sme z neho nic nemali. Ked sa nechcel uplne fyzicky znicit, musel hladat alternativu.

veselo_neveselo
8. júl 2024

Ved ty chod do prace. Nechapem to, najpriamejsie riesenie uplne ignorujete (aspon z toho, co pises).
Ja by som tak zit nechcela, ale vidim, ze ani ty.

Inak by som pozrela, ci by ste nemohli odist s nim do zahranicia.

Ale hlavne by si sa mala postarat o vlastne zamestnanie. Nie len na teraz, ze by vam bolo lepsie - ale aj do buducna. Co ked sa manzelovi cosi stane? Ako sa postaras o deti, ked ani teraz vam to nevychadza, ked ste obaja mladi a zdravi?
Juj, ja by som kvoli tomuto veru nespala lahko. Naozaj, zacni hladat pracu, alebo sposob ako sa dovzdelat, aby si ju nasla.

olimuc
8. júl 2024

Tvoje deti maju 2 a 3 roky. Chod ty do roboty a deti do skolky/ jasli. A mas muza doma.

autor
8. júl 2024

@veselo_neveselo chod do prace to je najlepšie napísať ale kde dat deti skolka u nas my ich nevezme až od 4 rokov keďže je veľa deti a do iných dedín tiež nie
Rodicia chodia do prace takže nemám kde deti dat

guiseppinka
8. júl 2024

Este sa viete striedat s muzom pri detoch - ty doma, kym on v praci a on doma cez vikendy a ty do prace - obchody - pokladne, vykladanie tovaru... nocne moc nie, to potrebujes spat a pri deckach nemas sancu... alebo vecer...jeden kolega mi vravel, ze jeho zena je doma s dcerou, lebo je viac chora ako zdrava a on dojde domov a ona ide robit. Je zubna asistentka a doktori maju bezne poobedne ordinacne...

daniela1911
8. júl 2024

Tak a keby šiel muž na materskú? Veď materské je 75% z HM zjednodušene, skoro ako čistá mzda. A ty si nájdi robotu, apson nadviažeš kontakty, niečo si vyhliadneš aj na potom. Teraz si v máji dala prihlášku staršiemu do škôlky ?

maranco
8. júl 2024

Deti sa vychovávať cez obrazovku nedajú.
Časom ti deti môžu povedať že ocko ani nemusí chodiť, stačí nech pošle darčeky.
Zvykneš si, že si na všetko sama a časom ti ten týždeň keď bude doma bude narúšať tvoje bežné fungovanie a budeš čakať kedy už odíde preč aby si mala všetko podľa seba tak ako si zvyknutá.
Čo si budú deti pamätať z detstva, ako ste trávili s nimi hodnotný čas, alebo čo všetko ste im kúpili?

mamutka
8. júl 2024

Tak jasne že je najlogickejšie poradiť tebe “chod do prace”, ja to radim tiež. Ved viete kde žijete, keď je to dedina kde sa nevieš zamestnať, tak to také bolo aj keď ste mali jedno dieťa, proste vedeli ste do čoho idete. Veľa ľudí ide bývať kamsi kde si žena robotu nenájde a rovno to smeruje k tomu, že nakoniec chlap musí chodiť na turnusy. Toto by som neakceptovala. Skúšala si hľadať mamičky ktoré v okolitých dedinách majú podobný problém? Keby si skúsila opatrovať deti, privyrobila by si si a aj si postrážis svoje. Alebo niekomu pomáhať s opatrovaním, niekto ma možno imobilneho rodiča a kým k nemu príde po práci, ocenil by, keby mu popoludní niekto pomohol, priniesol nákup a pod.

veronicka1901
8. júl 2024

Mladšie dieťa má dva roky. Čo keby si skúsila ísť do práce, ak sa ti dá? Prípadne ešte rok nejako nevydržíte, kým ti skončí materská?
Alebo sa presťahovať niekam, kde sú lepšie pracovné príležitosti?

janickacrazy
8. júl 2024

Môj muž bol v zahraničí 3 roky. Ja som chodila za ním vždy na 2-3 mesiace, aby sme boli spolu, keď som bola tehotná alebo neskôr na materskej/ rodičovskej. Len neviem, kde bude tvoj muž bývať, či by sa niečo také dalo aj u vás. Za mňa sa to dá vydržať, keď sa ľúbite, teda u nás sa vzťah veľmi upevnil.

zuzanapjat
8. júl 2024

Aby som ťa trocha povzbudila... vypisujú ti tu, že sa ti rozpadne vzťah... tak potom neviem prečo sa vlastne rozpadávajú vzťahy tým, čo sú obaja doma a pracujú 🙂) Budeš to mať ťažké, to áno, ale zdá sa že na výber nemáte... a prežívať z koruny na korunu a báť sa nečakaných výdavkov... mať hlboko do vrecka... inde je práve toto príčinou krachu vzťahu. Stres z nedostatku financií. Ak ste obaja rodinne založení a máte rovnaké priority tak diaľka to nepretrhne... Vopred nestresuj...

beata_k
Autor odpoveď zmazal
matullienka
8. júl 2024

Aký je rozdiel keď píšete, že sa im vzťah rozpadne, keď chlap chodí domov každý deň neskoro večer padá rovno do postele a odchádza skoro ráno a aj tak to finančne nestačí a keď chlap je preč 3 týždne a príde domov a plnohodnotne sa môže venovať rodine? Fungujeme takto 7 rok, muž chodí na 2 týždne teraz no chodil už aj na 4 a cez koronu na 6 bolo to náročné ale keď bol doma tak sme si ho dokázali užiť. Sme spolu 15 rokov manželia a nič sa nám nerozpada

aurora33
8. júl 2024

@matullienka ved toto väčšina žien tu ma také jednostranne zmyslanie že nechapem. Prečo tu potom citam xy tém o tom ako sa muž nemôže starat o deti lebo je no stop v práci a žena padá unavená na hubu?

buducamama
8. júl 2024

Tak ja ti poviem na rovinu, ze ak nemas v okoli pomoc, napriklad tvoju mamu, tak by som do toho nesla. Lebo ak mas mat vlastne cely mesiac na krku sama dve malicke deti, to je na maslu. Aj za cenu penazi. Docasne by si mozno zvladala, ale ked pojdu do skolky, budu mozno viac chore a mozno aj obe naraz, no a ty padnes na hubu od unavy. Manzel dojde na tyzden domov, porobi na dome/byte co treba, bude mozno aj utahany z prace a aj tak bude vacsina na tebe. Keby boli deti vacsie, alebo keby ste sami dvaja, tak by to bolo ine. Ja mam jedno dieta a teda nedala by som to. Lebo ako na potvoru sa nieco posere akurat ked nebude muz doma.

buducamama
8. júl 2024

@beata_k no ved presne toto…Ak zije matka sama s malym dietatom stat sa moze vselico. To je brutalna zataz pre zenu.

eliska13
8. júl 2024

@buducamama tak ako samozivitelky v čom je rozdiel?
Autorka o koľko si finančne prilepšite?keď to má byť o 500 eur, tak nie

beata_k
Autor odpoveď zmazal
matullienka
8. júl 2024

@beata_k a v čom jej ten muž pomôže keď je od rána do večera v robote? Príde domov a padá na hubu?

beata_k
Autor odpoveď zmazal
matullienka
8. júl 2024

@beata_k no nie každý má pracovnú dobu do štvrtej. Môj muž tu bežne končil večer o ôsmej a ráno na siedmu musel byť v robote. Tak posledné čo ešte chcel chodiť do obchodu.

beata_k
Autor odpoveď zmazal
buducamama
8. júl 2024

@eliska13 samozivitelky nemaju predsa na vyber. Nie je vsetko len o peniazoch.
Autorka, docasne sa zvladne vsetko, ale mysli na to, ze najvycerpanejsia budes ty. Nakoniec, ak chlap nebude nahodou chciet skoncit tuto novu robotu, este ho nakoniec aj znenavidis.

aurora33
8. júl 2024

@beata_k potom prečo je tu toľko tém, ako si musí nájsť žena takú prácu aby stihla dávať deti do škôlky a aj vyzdvihovať? Pretože manžel nestíha/ nemôže/ nechce/ nedá sa mu?

beata_k
Autor odpoveď zmazal
matullienka
8. júl 2024

Autorka aku má tvoj muž teraz pracovnú dobu? Koľko hodín denne sa venuje rodine a deťom? Ako veľmi ti pomáha v domácnosti?

aurora33
8. júl 2024

@buducamama to fakt? Znenávidieť chlapa za to, že chce zabezpečiť rodinu? Aby nežili z ruky do huby? Veľmi silné slová.

vieronika14
8. júl 2024

Ahoj muz tak robi, chybaju mu moc deti a on im tiez.
Od septembra zostava na Slovensku.

stanulienkat
8. júl 2024

Preco ste isli tak skoro do druheho dietata, ked zijete od vyplaty k vyplate? Ak bude chodit do zahranicia, budes de facto slobodna matka. Sama na vsetko. Ovsem neviem v com vsetkom ti pomaha muz teraz. Niektore maju muza doma a nepohne pre rodinu a domacnost ani prstom.