icon

Manžel odchádza na dlhé pracovné cesty: Ako to zvládať?

8. júl 2024

Ahojte chcem sa vyrozprávať.
S manželom sme spolu 7 rokov zobraty mame dve deti 3 a 2 roky.
Manžel pracuje od začiatku nášho vzťahu na 3 smeny čiže každý deň doma, ale po uvažovaní a rozprávaní sa žeby išiel do zahraničia súhlasil teda obaja sme súhlasili keďže nám treba peniaze a tu s tohto platu a môjho rodičovského ideme od výplaty do výplaty.
Hľadá si uz prácu v zahraničí žeby šiel so švagrom ktorý robí 3 týždne a 1 týždeň doma a pre mňa to je hrozne dlho. Neviem ci by som si dokázala zvyknúť a deti tiež, ale zas keď tie peniaze nám veľmi treba.
Mne strašne vadi len ta jediná vec ze by bol tal dlho preč a tak krátko doma, viem ze niesom jediná ktorej chlapi takto pracujú len som sa chcela vyrozprávať. Dakujem

buducamama
27. júl 2024

@aurora33 tak to si prave nemala stastie, ale u nas napr. aj do herniciek a detskych centier chodia tatkovia s malymi detickami.

aurora33
27. júl 2024

@buducamama presne takéto odpovede som cakala 😀

zuzanapjat
27. júl 2024

@aurora33 si nemala šťastie proste :D asi bolo príliš horúco, nie práve víkend a všetci tatkovia robili program svojim deťom cez deň doma

aurora33
27. júl 2024

@zuzanapjat aha ďalšia výhovorka, jasne 🙂

schauma123
27. júl 2024

Muži ,čo sú vonku,chodia na zoznamky. Česť výnimkám. Nedala by som si rozbiť rodinu. Buď choďte všetci alebo nikto.

buducamama
27. júl 2024

@aurora33 sorry, ale ja to vo svojom okoli vidim takto. U nas vnimam toto velmi pozitivne, tatovia kocikuju a detom sa venuju. Moj k nim tiez patri a sam je rad, ze ma s dietatkom takyto vztah a to nema este ani tri rocky.

krasolienka1
27. júl 2024

Môj otec chodil na 3-4mwsiace preč a 2 týždne doma

aurora33
27. júl 2024

@buducamama ved ale to je úplne normálna vec. Aj môj sa našim venuje od mala majú spolu krásny vzťah, ale urcite nevidím nejako viac otcov na ihrisku v Bratislave ako kdekoľvek inde na Slovensku ako tu písala jedna pani. Proste všeobecne sa otcovia venujú viac deťom.
@schauma123 A ti čo su doma na zoznamky nechodia? 😂😂😀😀😀 nie je to skôr otázka charakteru ako miesta prace?

snezienka15
27. júl 2024

@schauma123 take som este nepocula...to odkial vies?

snezienka15
27. júl 2024

@krasolienka1 nepoznačilo to manželstvo rodičov?aký mali s mamou vzťah?a čo vy deti?boli resp.ste si blízki?3 4 mediace je dlho a 2 týždne doma zasa veľmi málo.ale sk by to bolo len na určitý čas na "privyribenie" si a súhlasili by obaja, dá sa ti zvládnuť.dlhodobo by to bolo veľmi ťažké.ale každý to má inak.

schauma123
27. júl 2024

@aurora33 to máš pravdu ... U mňa to začalo pracou vonku

schauma123
27. júl 2024

@snezienka15 zažila som

snezienka15
27. júl 2024

@schauma123 to je mi ľúto, ak sa to týka priamo teba...

krasolienka1
27. júl 2024

@snezienka15 od mala chodil na týždňovky do Čiech
Potom do spanielska okolo 7 rokov
Ale aspoň cez leto bol mesiac doma
Zvykli sme si na to ale chýbal nám stále
Manželstvo veľmi nefungovalo ale to úplne z iného dôvodu
Otec celý zivot ťažko pracoval potom bol na invalidnom dôchodku a v 54 rokoch zomrel nedožil sa ani vnúčat ani našich svadieb
Ale bol to veľmi dobrý človek kazdemu komu mohol pomohol

schauma123
27. júl 2024

@snezienka15 áno aj ... Už je to minulosť ale hovorí ešte zo mňa zlosť

aurora33
28. júl 2024

@zuzanapjat a predstav si bola som aj cez týždeň a aj cez víkend. :D
@schauma123 na základe jednej skúsenosti sa nedá paušalizovať. Aj tu si pozri xy tém ako muž aj keď je doma chodí na zoznamky.

kp7333
28. júl 2024

@aurora33 ano, no pokial manzelia ziju cele dni v jednej domacnosti, tych prilezitosti na fyzicku neveru je ovela menej. Poznam viacerych muzov, ktori ked chodili na tyzdnovky, mali paralelny vztah v mieste prace a potom cez vikend hrali vzornych manzelov. Ich manzelky sa to nikdy nedozvedeli.

aurora33
28. júl 2024

@kp7333 vidis a ja poznám kopec manželstiev, kde aj napriek práci doma sú si neverní a nakoniec sa aj rozviedli.

kp7333
28. júl 2024

@aurora33 ano, lebo v takych manzelstvach je ovela vyssia sanca, ze sa nevera prevali. Na rozdiel od vztahu na dialku.

zuzanapjat
28. júl 2024

@aurora33 veď ja si srandu robím. 😀 keď nebudú na ihrisku choď do detského centra a keď nebudú v detstkom centre, určite sa práve venujú doma.

aurora33
28. júl 2024

@zuzanapjat jaaaaj prepáč, ušiel mi ten sarkazmus 😀😀😀😀 už rozumiem 😀😀😀😀 proste niekde su len ja ich nevidím 😀😀😀😀😀

diaszoky
30. júl 2024

@iv007 presne a nevyjedam po veceroch pastety len aby som priatelom predviedla novy dom

zuzanapjat
30. júl 2024

@diaszoky to je akoby si sama seba utešovala, že ženy, čo majú dom a muži im zarábajú 2,5 - 5 tisíc mesačne nemajú na kvalitné jedlo doma. Nepoznám popravde žiadnu rodinu (našťastie), ktorá by jedávala po večeroch paštéty a to dokonca ani takú, kde muž pracuje na SVK. Takže ako prepáč, ale táto veta to je také, že závidíš druhým bývanie a utešuješ sa, že isto žerú pomyje.

aurora33
30. júl 2024

@diaszoky 😀😀😀 len sa ďalej utešuj

diaszoky
30. júl 2024

@aurora33 seba presviedcas ci mna?

diaszoky
30. júl 2024

@zuzanapjat to bola metafora preboha!!!!!’m😀😀😀😀😀😀😭😭😭😭😀😭

zuzanapjat
30. júl 2024

@diaszoky ja to ako metaforu aj beriem. nic to nemeni na tom ako to vyznelo. predpokladat ze niekto sa chvali domom a v reale zije ako chudak je skutocne trapne.

diaszoky
30. júl 2024

@zuzanapjat nie az tak nerealne

zuzanapjat
30. júl 2024

@diaszoky to moze davat logiku len v tvojom svete. chlapi robia v zahranici aby rodinu zabezpecili a nie aby ich rodiny živorili. ci dom alebo byt, vela ludi aj tak splaca hypo pokial nededili po rodicoch. tak z logiky veci sa lahsie splaca hypo ak ma clovek niekolkonasobne vyssi plat nez priemerny rovnako zadlzeny slovak. len zavistlivu osobu toto utesuje co tu davas.

diaszoky
30. júl 2024

@zuzanapjat lkeby nemali ludia narok na hypokeby iim to banky zamietli kazdy by bol spokojny v bytiku a nemusel by sa vystatovat. Ono je to pekne dom rodina les auto dokonal zivot. Dokym by napr muz
Sa nedostal na dlhodobejsiu pn vtedy by kazdy zivoril