icon

Manžel odišiel do zahraničia: Čo teraz s manželstvom?

4. nov 2023

Vždy som hovorila že si neviem predstaviť ako sa dá fungovať na diaľku a že to nikdy nepripustim. Teraz sa to stalo nám a neviem sa s tým vyrovnať. Máme 9 ročnu dceru ktorá je na otca veľmi naviazaná. Finančná situácia nás však donútila že manžel odišiel do zahraničia. 3 týždne preč a týždeň doma. Ženy čo vám muži robia preč ako to zvládate? Dalo sa manželstvo takto udržať? Ako to zvládajú deti? Ja som z toho na zrutenie. Nič ma nebaví.

autor
4. nov 2023

@sasa1310 Tebe ja nič nebudem vysvetľovať lebo očividne nechápeš keď si ani nepochopila úvodný príspevok a furt tu niečo preratavas a s prepáčením hov*o vieš. čítaj napr čo píše
@matullienka.

sasa1310
4. nov 2023

@matullienka ale veď áno, treba si vyrátať všetky možnosti, aby ten otec mohol ostať doma, a hlavne aby mali vlastné bývanie.

maranta_leuconeura
4. nov 2023

@sasa1310 keby mali 200tis hypo, tak uz pri uroku 1% by platili skoro tisicku na splatke, hadaj, ako to viem... Ze 400 😀 to aj ja chcem taku 200tis hypo 🥲

sasa1310
4. nov 2023

@maranta_leuconeura sumy boli ilustračné

matullienka
4. nov 2023

@sasa1310 tak skús sa tými ilustracnymi sumami nabudúce viac priblížiť realite lebo v opačnom prípade sú tvoje príspevky úplne na dve veci lebo platiť hypo 1000 eur a 400 eur je sakra rozdiel, hlavne keď tu múdre píšete, že 3 musia vyžiť aj keby obaja zarábali minimálnu mzdu. Tak sa nabudúce skús trochu zamyslieť kým budeš niekomu niečo vyčítať

doriiis
4. nov 2023

@domiklik ....a pracujúce robia úplne to isté + pracuju.Plus ja držím v hlave plány,termíny pracovné,a režim mojich podriadených.To je čo?

sasa1310
4. nov 2023

@matullienka ok. Tak keby vyplatili 200 000 eur hypotéku t.j. cca 750 eur mesačne, a idú do hypotéky 100 000 eur, tak majú 400 eur. To máš rozdiel 350 eur mesačne. Stačí?

matullienka
4. nov 2023

@sasa1310 len stále nemáš istotu, že novú hypotéku im vôbec dajú a kúpiť nehnuteľnosť za 100 000 čo jednoizbový byt?

autor
4. nov 2023

@sasa1310 ilustračne víde všetko každému 😉

sasa1310
4. nov 2023

@matullienka však treba prirátať cash čo im ostane ešte. Nevravím, že na 100 % by im hypotéku dali. Ale treba vyskúšať všetko, keď je na zrútenie, že muž musí ísť do zahraničia. Toto mi skôr príde ako Krištúfková. Radšej smutná v mercedesi ako šťastná v autobuse.

medda_beda
4. nov 2023

@zmrzlinka2021 No zareagujem len na to prirovnanie dieťa nie je pes.
Pes potrebuje tak isto kontakt a dokáže vnímať aj čas.
To len aby som uviedla tieto neznalosti na pravú mieru lebo ľudia často žijú v omyle, že ten pes sa netrápi.
Aj dieťa aj pes je živý tvor ktorý má pitrebu sa socializovať a ľudskú rodinu povazuje sa svoju svorku.

autor
4. nov 2023

@sasa1310 prosím ťa ty už radšej nič nerátaj

domkakvet
4. nov 2023

@zmrzlinka2021 tiez tomu nerozumiem a je to dost podstatne, lebo na zaklade toho sa da zistit, ci islo o vyhovorku, alebo bolo naozaj nutne odist.

domiklik
4. nov 2023

@danusa63 @valeria_h dámy, úprimne vám k tomu blahoželám, a verím, ze ste sa takto rozhodli z vlastnej vôle ako ja... Ešte k svojim superschopnostiam pridajte aj čítanie s porozumením a bude to z vašej strany čistá dokonalosť 🙂

autor
4. nov 2023

@domkakvet znova píšem keďže niektoré máte problém chápať už len úvodný príspevok. Nemáte nič zisťovať prečo za čo na čo či koľko. Robí tvoj muž v zahraničí? Nie? Tak sa nestaraj. Na teba otázka nebola smerovaná. Nemám vám tu predložiť daňové priznanie nech môžte zisťovať ?

doriiis
4. nov 2023

Autorka...však si sama sebe odpovedz na otázku.Stoji ti to zato? Však je zjavne,že si z tohto rozhodnutia nešťastná a bojíš sa,či neskončí vaše manželstvo.Cinknutie tých peňazí bude stáť za to?
Niektoré manželstva vydržia,niektoré nie.Niektori manželia sa ten týždeň,čo sú doma venujú sebe a ostatné týždne sa venujú niekomu inému.🤷Život je vselijaky

michaela329
4. nov 2023

Prečo by mal byť? Moji rodičia tak fungovali 20 rokov. Za komunistov sa otec nedostal raz domov pol roka - nechceli ich pustiť z Vitkovic a keď ich konečne pustili, zavolali ho na manévre. Vždy mal k nám deťom blízko a keď bol doma, venoval sa nam na maximum - v dobe bez skypu a telefónu. S mamou sa doteraz držia za ruky a pusinkuju ako pubertaci. Jednoducho bolo treba pár rokov vydržať, ale pravá láska to prežije. Dáte si do poriadku financie, ukludnite sa a určite to dáte l. Dôležitá je kvalita toho času, čo ste spolu - nie kvantita.

ariannazara
4. nov 2023

@sasa1310 ja nechápem akože co riešiš? Dookola? Pýtala sa ako si zvyknúť žiť a nie ako predať dom a podobne bludy. Píšeš od veci a nie k veci. Preber sa 🙈

danusa63
4. nov 2023

@domiklik rovnako gratulujem k tvojej superschopnosti byť matkou na MD. Medailu však žiadnej žene za to nedali a asi ani nedajú. 🙂

ajko2011
4. nov 2023

Môj manžel je kamionista. Zo začiatku pracoval ako píšeš - 3 týždne "vonku", týždeň doma. Syn mal 3 roky keď odišiel. Dá sa to zvládnuť. Samozrejme, že boli aj ťažšie dni, ale aj tie lepšie. Ten čas tak strašne rýchlo ide. 🙂 Teraz to je už 9 rokov, čo takto pracuje a stále sme spolu. Máme aj 7m bábätko. Akurát zmenil firmu a pracuje cez týždeň a víkend je vždy doma. 🙏

domiklik
4. nov 2023

@danusa63 ďakujem, medailu nepotrebujem aby som sa cítila dostatočne ocenená.

domiklik
4. nov 2023

@sasa1310 predpokladam, ze už más príjmy a výdaje autorkinej rodiny hodené v excely a o záveroch nás budeš čoskoro informovať

hederamonstera
4. nov 2023

@danusa63
@valeria_h
Lenze zabudate, ze pokial vy ste v praci, niekto vam vase dieta postrazi, vymysli mu program, niekto mu navari a po nom uprace ;) toto robi zena doma. Tak sa tu laskavo nepredbiehajte s @domiklik, kazda zena to ma tazke.

chadkroeger
Autor odpoveď zmazal
annm81
4. nov 2023

Nečítala som celú diskusiu, ale môj názor je, že dospelí ešte možno majú nejakú šancu to zvládnuť - ak majú excelentný vzťah a obaja sú ochotní pre to veľa obetovať. Ale dieťa, ktoré je krátko pred nástupom puberty a ktoré bolo doteraz zvyknuté na prítomnosť oboch rodičov a má s nimi pekný vzťah, to bude niesť extrémne ťažko - a najskôr to bude od otca vnímať ako zradu. Polož si ty aj manžel otázku, či dom má väčšiu cenu ako vzťah s dieťaťom.

domkakvet
4. nov 2023

Ako som uz pisala je to dost podstatne, ak bol vas prijem napriklad 2000 eur a vydavky 500 eur, tak sa mas coho obavat, ak bol vas prijem 500 eur a vydavky 490, tak to bolo nutne a treba hladat dalsie riesienie, napriklad ci tu nebola ina praca pre neho, ci pracujes aj ty a tak dalej.

zuzanaa239
4. nov 2023

@michaela329 konecne komentar k veci.Ja napr. chapem autorku, ze ju zdrazovanie, corona, pokles ekonomiky a vsetko s tym suvisiace ak je manzel zivnostnik dostalo do takejto situacie, nechapem tie komentare ohladne magalomanskeho domu a 2 aut, mohlo sa to stat aj pri hypoteke na byt, aj ked sa vyskytne v rodine choroba, proste v zivote si nevyberieme…

matullienka
4. nov 2023

Baby pochopte ona nepotrebuje finančnú analýzu čo urobili zle, čo majú predať a podobne. Autorka ani nechce aby ste riešili čo a kde má pracovať muž, ona sa normálne spýtala tých, ktorí tak žijú radu ako to celé zvládnuť nič viac. Pitvať ich finančnú situáciu naozaj nie je dôležité

akvi
4. nov 2023

Tak my sme tak fungovali cca 5 rokov, ešte o to horšie, že môj nerobil v zahraničí, ale chodil na sluzobky do zahraničia a častokrát úplne nepredvídateľne, čiže v piatok mu povedali, že v nedeľu letí a bude tam minimálne týždeň. Jeden rok som to zratala a bol preč polovicu roka. Čiže fakt že dosť. Zvykli sme si, ale bolo nám jasné, že to je len dočasne, že bude musieť hľadať inú prácu, nám to nevyhovovalo hlavne z hľadiska tej nepredvídateľnosti. A my sme si práveže boli vzácnejší, tešili sme sa na seba. Nebolo to ľahké, ale ani nič, čo by sa nedalo zvládnuť. Sú proste situácie, kedy sa inak nedá. Ty si si už dopredu vykonstruovala, že to bude zlé a že to nezvladnes. S takýmto prístupom sa dosť blbo funguje. Ja viem, že prenastavit hlavu nie je úplne jednoduché, ale treba s mužom komunikovať, povedz mu, čoho sa obavas, co je pre teba ťažké, nevycitaj mu, už sa stalo, potrebujete sa naučiť fungovať. Podpor ho, zároveň nedrž v sebe ten strach, pomenuvaj konkrétne, komunikuj pocity. Dohodnite si nejaký pravidelný rituál, na ktorý sa budeš tešiť. Môj keď chodil takto do zahraničia, ani internet sme vtedy doma nemali, volania stáli majland. Ale vždy sme si aspoň sms poslali, každý večer. Celý deň som sa tešila na to. A vždy mi niečo z toho zahraničia priniesol, úplne blbiny častokrát, ale pre mňa to veľa znamenalo, že myslel na mňa.

autor
4. nov 2023

@akvi ďakujem 🥹