Manžel odišiel pracovať do zahraničia. Je to koniec manželstva?

4. nov 2023

Vždy som hovorila že si neviem predstaviť ako sa dá fungovať na diaľku a že to nikdy nepripustim. Teraz sa to stalo nám a neviem sa s tým vyrovnať. Máme 9 ročnu dceru ktorá je na otca veľmi naviazaná. Finančná situácia nás však donútila že manžel odišiel do zahraničia. 3 týždne preč a týždeň doma. Ženy čo vám muži robia preč ako to zvládate? Dalo sa manželstvo takto udržať? Ako to zvládajú deti? Ja som z toho na zrutenie. Nič ma nebaví.

zmrzlinka2021
4. nov 2023

Máte jedno dieta, ste dvaja pracujuci. Aka finančná situácia? Aký ste mali príjem?

Lebo vidiet v mesiaci vlastne dieta 1 tyzden je dost zle. Dieta nie je pes, ktorého odložíš a potom sa "pomojkáš". Dieta teraz rastie, teraz potrebuje rodiča.
Boli ste fakt financne na tom tak ze ste nemali na zakladne vydavky?

miggy
4. nov 2023

Moji svokrovci tak fungujú už roky a majú nádherný harmonický vzťah. Raz som sa svokry na to pýtala a povedala, že im to vzťah upevnilo, naučili sa nehadat pre hlúposti. Sú si vzácnejší ako predtým. A keď ma svokor prísť domov, tak svokra si berie dovolenku, vari, pečie, chodia na prechádzky. Základom je dôvera. Na oboch stranách.

ariannazara
4. nov 2023

Žijem tak roky a som v klidku a rozvádzať sa nejdem🙂)) moje kamošky sa rozviedli uz tri co mali mužov doma pri riti každý deň, takže keď sa máš rozviesť sa rozvedies ci je doma ci von
Ale môj chodí na menej a viac je doma.

pe_mi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
reanda
4. nov 2023

a preco si to teda pripustila?

ariannazara
4. nov 2023

@miggy mne to tiež vyhovuje ze môj muž je von 16 dni a potom plných 9 dní doma co mi vyhovuje. Chodíme na výlety dokážeme sa malému oveľa viac venovať. Aj pri dome spraví viac ale už aj tak chce prísť domov lebo už chodí dlho. Ešte chce potiahnuť zimu

autor
4. nov 2023

@zmrzlinka2021 áno boli. Nezvládali by sme platiť účty. To všetko čo si písala si veľmi dobre uvedomujem. Preto to riešim a hľadám názory žien ktoré sú alebo boli v rovnakej situácii. Pár mesiacov dozadu keď to navrhol že pôjde do zahraničia, sme sa strašne pohádali. Najviac za cely čas čo sme spolu. Nechcela som na to za žiadnych okolností pristúpiť ale teraz som nemala na výber.

autor
4. nov 2023

@reanda lebo nie je iná možnosť... Keby sme sa presťahovali ku svokrovcom tak to by bol rozvod istý... Dcéru nechcem prevalcovať hore dole ako mačku a meniť jej kolektív.

zmrzlinka2021
4. nov 2023

Autorka,
a ty nepracujes? Lebo nie je mozne aby dvaja pracujuci ludia, aj ked zarobia len dajme tomu len po 700-800-900 v cistom, nedokazali platit ucty.

Ved ja sama poznam x rodín, kde ludia robia pomaly za minimálku, dokonca v jedno prípade 4 deti, že 12 rokov na RD a proste dali to. Ludia bezne na slovensku robia za velmi nizske mzdy, maju hypoteky na byty, mnohi z nich maju aj 3 a viac deti a vedia to zvladat. Sice sa musia uskromnit, ziadne take, ze bungalovi, bazeny a neviem co... ale hlavne su spolu. A vy mate iba jedno dieta.

miggy
4. nov 2023

@ariannazara svokor má už tiež vek, tak už nejaké turnusy vynecháva, ale presne toto hovorili aj oni. Že v konečnom dôsledku sa synom venoval viac, keď bol doma menej.

autor
4. nov 2023

@zmrzlinka2021 čo ti tu mám vypísať všetky naše náklady? Keď vravím že to nevychádza tak to nevychádza.

sima234
4. nov 2023

Tak buď treba znížiť nároky na život, alebo sa zmieriť s tým, že bude chodiť pracovať do zahraničia. Čo si pomôžeš tým, že sa rozvedieš?

zmrzlinka2021
4. nov 2023

Pýtam sa preto, lebo z praxe som sa s tym este nestretla. A to fakt poznam vela rodín, kde maju vyslovne len par eur.

autor
4. nov 2023

@miggy to verím. On chodil tiež od rána do večera do práce a aj cez víkendy. Ja som z práce bežala pre dcéru a bola som s ňou viac menej len ja...

mamutka
4. nov 2023

A nemohli ste sa presťahovať niekam, kde by ste obaja mali prácu a žili napr v malom podnájme? Vidím to podľa nás, ani ja, ani muž by sme nedokázali odchádzať od dieťaťa na tri týždne. Čo sa vzťahu týka, nás by to pravdepodobne neohrozilo, ak to ma vydržať, vydrží to všetko.

autor
4. nov 2023

@sima234 ja sa nechcem rozvádzať ale bojím sa že to zničí náš vzťah. On to berie ako normálnu vec že ide pracovať preč ale ja neviem...

autor
4. nov 2023

@mamutka on o predaji domu nechce ani počuť. Ja som mu dala variantu nech predáme dom a ideme do garsónky. Mne by to bolo jedno.

sima234
4. nov 2023

Možno si budete bližší, keď bude preč. Ešte len teraz išiel prvykrát a ty už riešiš rozvod. Tak asi u vás nebude všetko ok, alebo neviem.

autor
4. nov 2023

@sima234 už sme toho veľa preskákali a vždy sme to zvládli. Asi som len chcela vedieť že sa to takto dá... Všetko ukáže asi len čas.

rebrambora
4. nov 2023

Isli sme s nim. Nie, nebolo to lahke, ale priorita bola udrzat vztah.

lentilka46
4. nov 2023

Podlamna zbytocne hladas problemy. Je x rodin,co takto funguju, aj ja z takej pochadzam. Ked nie je ina moznost,musis sa len prisposobit a zvyknut si. Bud rada,ze tvoj muz sa k veci postavil ako chlap a ide zabezpecit rodinu aj na ukor casu straveneho s vami. Skus sito otocit, ty budesdoma s dcerou. On bude niekde v zahranici sam, mozno s nejakou partiou chlapov, teple jedlo budemat raz denne a bude setrit,aby vam domov po odratani ubytka,stravy,cesty doniesol co najviac. Ty sa tiez musis postavit k veci celom a riesit to,co aktualne zijete, nie len byt nanho nahnevana za to,xe sa o vas chce postarat.

zuzanaa239
4. nov 2023

@autorka Nerozumiem tvojmu nazoru, manzelstvo je take pevne aky pevny je vas vztah, co to je za hlupost muz v zahranici=rozvod…. Ja tiez poznam xyz parov, kde manzel robi v kancelarii a maju to pekne napäté tie pary, kolegynky nove, obediky spolocne, teambuildingy, vikendove akcie, nedajboze nejaka spolocna aktivita beh, bike, turistika a ohen na streche… Zena doma s detmi, zufala, pochyta vsetky druhy paranoje, zrazu kontrola mobilu, socialnych sieti, nedovera, nizka dovera v seba….Vsade sa najde pokusenie, moj muz robi uz par rokov vonku, nas vztah to upevnilo, jednak si ho vazim preto co vsetko robi pre NAS nesedi tam na prdeli, cestuje peknu dielku, ma tam velku zodpovednost, nenakupene, nenavarene ziaden fullservis, jazyk nevedel, jedine co tak bol sikovny. Pride domov nemam najmensiu pochybnost sa mu smatrat v telefone a nedoverovat mu, ako zacne den tak sme v kontakte cez mobil, jedine co je tazke je toto zvladnut veci sama a spolohanut sa na seba vo vsetkom na 200 % a samozrejme, ze je ukrateny o cas s dcerou.Ale vsetko mame vysvetlene, mne sa nechcelo obetovat vsetko pre par zarobkovych rokov v cudzej krajine, kulture, mentalite, tak ja som doma a muz nechce byt vonku vecne, mame dohodnute do kedy.

reanda
4. nov 2023

vzdy je ina moznost.. keby si to naozaj nechcela, tak to nepripustis.. ale kedze si pripustila, ze ina moznost nie je, tak to zvladnut musis.. samozrejme, ze sa to da, x rodin tak zije.. co ti na tom vlastne vadi? ved ako pises, beztak bol muz od rana do vecera v praci a bola si s dcerou viacmenej sama, tak v com bude rozdiel? ze nebudete spolu v noci? nevydrzis tri tyzdne bez sexu? ci mas obavu, ze si najde milenku? ci v com je ten strasny problem?

anjelicek26
4. nov 2023

Normalne riesenie je - muz spravi zazemie a do roka pojdete do zahranicia vsetci. Cest vynimkam vztahy na dialku znamena odcudzenie a maloktory sa vrati k nizkemu prijmu a zavazkom aj keby uz ho *okolnosti nenutili*.. 3/4 mesiaca zit ako slobodny s chalanmi volakde na ubytovni nerobi dobrotu...

mima172
4. nov 2023

Ja by som toto určite nechcela. Pre mňa je dôležitá prítomnosť človeka, na diaľku môžem mať kamošov ale nie manžela. Sme v rovnakej situácii - žijeme z jedného platu, ja som ostala po rodičáku zatiaľ doma, keďže dcéra je viac doma so soplom a kašlom ako v škôlke. Skor nech si muž hľadá lepšiu prácu na SR.

sasa1310
4. nov 2023

dvaja pracujúci ľudia v produktívnom veku iba s jedným dieťaťom a nemajú peniaze na to, aby mohli pracovať tu? To som hádam ešte nepočula. Ešte pochopím, rodiny s 2-3 malými deťmi, žena dlhodobo na rodičovskej, že žijú len z jedného príjmu a tak muž ide preč. Ale toto? Nepochopím

chadkroeger
4. nov 2023

A prečo krach manželstva? Je medzi vami dôvera? Ak áno, ustojite to a ver, že si budete vážiť jeden druhého viac. A časom, keď niečo aj ušetríte sa pokojne môže vrátiť späť. Už čas ukáže.
A nedá mi nezasmiat sa, ako Vám tu vypisujú, prečo ste to dopustili, ako je možné, že Vám nevychádza,..... No asi ste tu ešte mali spísať svoje komplet výdavky, nech sú ženy spokojne a môžu do vás rýpať 🤦‍♀️😄 lebo predsa vás život je asi aj ich.

sasa1310
4. nov 2023

@zmrzlinka2021 sme dve, ktoré nechápu

anjelicek26
4. nov 2023

@sasa1310 vela ludi sa prebralo na hypotekach.. velke domy,nizky prijem,splatky na hrane... Ako isli hore strava, energie a uroky,tak su dost v keli...a je ich veru dost ;(

isis234
4. nov 2023

@zmrzlinka2021 kde majú 4 deti, žijú z rodinných prídavkov