icon

Manžel odmieta výlety s rodinou: Čo robiť?

30. mar 2024

Poraďte čo robit v tejto situácii.
Manžel nechce chodiť na výlety s nami, máme 2 deti škôlkara a školáka. Na výlety ako zoo, kúpalisko, hrady zámky, proste spoznávať okolie. Vždy mi povie že všetko je také drahé alebo že to je ďaleko a zabijeme s tým celý deň. Tým pádom nebudeme mať čas na iné veci ako robiť niečo okolo domu alebo v záhrade. Peniaze na výlety by sme mali o to nejde aj keď manžel je trochu zgrlavy, nerád si míňa peniaze.
Či mám ísť s deťmi bez neho, nebolo by to blbé?

vlucifuk
30. mar 2024

Aj ja to mám takto. Chodím na výlety s deťmi sama, už sme aj týždeň pri mori zvládli. Tu doma sadneme na vlak a ide sa. Teraz sú už chalani parťáci, ale chodili sme v trojici aj keď boli menší. Tiež som pochopila, že muža neprerobím, tak som sa zariadila sama.

slavomira236
30. mar 2024

Tak chod sama a neries. Moj neznasa slnko kupko kupanie. Deti zas vodu zboznuju tak v lete chodime na kupko aj 4/5 krat tyzdenne. Hadam nebudeme sediet doma preto ze on sa slnka boji. A naco mi ho tam ked bude sediet niekde v chladku v bufete alebo schovany pod stromom. To nech sedi doma.

pohodacka03
30. mar 2024

Ja som nechodila nikam s rodicmi ako dieta, bolo mi to stale luto. Ani na prechadzku, ktora je zadarmo so mnou nesli. Takze by som na tvojom mieste spravila pekne detstvo detom a sla s nimi sama❤️. Aj ked uplne rozumiem,ze ta manzel stve...

zitaje
30. mar 2024

Ja nerozumiem, veď keď nejdete na výlet ale ostanete doma, vtedy nezvyknete nič jesť, vtedy netreba nakúpiť?
Každopádne keď muž nechce ísť, choďte bez neho, ako ti tu všetky radia, proste máte odlišné predstavy o rodinnom živote.

alickapusinka
30. mar 2024

Neznášam nenažratých lakomých ľudi čo si pre 5 centov čo si dajú dieru do kolena urobiť. Tvoj muž nie že ísť nechce ale je lakomý vlastným deťom kúpiť zmrzlinu alebo pitie obed. Vstupne zaplatiť. Normálne že ak niekde idem treba aj na vlak, na autobus, na benzín na vstupne sú to deti. Nech majú pekné detstvo. A jeho treba nechať nech robí okolo domu .Ja ak idem z mužom dakde na výlet vôbec mi neprekáža koľko minieme a dopraje mi .Z lakomcom by som žiť nemohla. Načo chcel deti ak je lakomý. Však nie len výlety ale deťom kupovať oblečenie, škola, škôlka, krúžky to sú peniaze.

alexnina777
30. mar 2024

Nerozumiem, akú má
predstavu teda tvoj muž
o živote deti? nemáš im robiť bagety na výlet? doma možu jesť? no nepýtala by som sa vobec a plánovala výlety bez neho, deti potrebujú zážitky a program..on nech sedí doma, o hlade a o smade.. ty s detmi chodte na výlety..

marcellka32
30. mar 2024

Vždy som hovorila že najhoršia vlastnosť je lakomost, lakomec...máš muža lakomca
On nedopraje tebe a tvojim deťom !!
Nemohla by som s ním žiť

lenicka298
30. mar 2024

Určite choď s detmi sama. Radšej sama, ako s takým hundrošom, čo Vám pokazí celý deň. Pracuješ? (prispievaš do rodinného rozpočtu)? Pokiaľ áno, tak neviem kde je problém. Čo ma byt na tom blbe? Blbé je sediet doma, aby bol "ocko" spokojný. Nie každý výlet musí byť drahy. Niekedy stačí zbaliť ruksacik a ísť na túru, a decka sa tešia. A jest musíte rovnako doma alebo na výlete. On je ten, kto prichádza o zážitky a spomienky s rodinou, a nie vy. Môj ocino bol taky, nikdy sme nikde ako rodina nechodili. Mamina nas bravala, no ísť sama so 4 deťmi , a bez auta nebolo ktovieco. Preto chcem, aby malo naše dieťa zážitky a spomienky. Môj chlap nemá problém ísť do zoo, zámok... ale napríklad nebaví ho lyžovanie, bicyklovanie, túry... a keď si predstavím, ako mi ma pri tom šomrat, byť odutý, a pokazí nám celý deň, radšej zoberiem malú a ideme samé. Ale on sa teší, že ideme, sam nas posiela. Ale keď videl, že pozerám lyžovačku v alpach pre jednu osobu a dieťa, tak sa hneď hrabal s nami 🤣. Vie, ze som schopna ist aj sama s malou. Tiež byvame v dome, a nechodíme na výlet každý víkend, ale snažíme sa co najčastejšie. Napríklad v sobotu si porobíme na dvore, a v nedeľu ideme. Určite by som dieťa neoberala o spomienky a zážitky len preto, aby "ocko" doma nesomral.

autor
31. mar 2024

@miskajerry Zaplatil za mňa lístok do kina alebo kúpil ružu a maličkosť s tým nebol problém.
@alexnina777 Doma a nudiť sa

autor
31. mar 2024

@alickapusinka Hovorí že on nič nemal keď bol dieťa nikam nechodil s rodičmi a prežil nič mu nechýba. Preto mi hovorí že čo stále vymýšľam.
@lenicka298 Áno pracujem zarábam rovnako ako on. Mám aj auto a šoférujem tak není problém niekam ísť s deťmi aj sama. Len jemu sa to nepáči keď idem sama že aké to je blbé. Vraj rodina má byť spolu a keď jemu sa nechce máme byť s ním doma a nevymýšľat

nikushka8
31. mar 2024

Mala by si si s nim sadnut a vazne sa ho opytat ako chce,aby si ho deti pamätali. Ako otca,co ich nikam nevzal,nic nekupil,nedoprial? A nevravím o rozmaznavani, kedze ma problem s nimi travit cas aj doma. Kolegyna takto roky trpela,ze musi chodit s detmi sama. Muz jej 40rocny umrel na covid a tym detom ostali len spomienky a fotky. Nemohli ich mat viac,keby chodil s nimi? Zazitky su najviac,co detom mozeme dat,lebo raz im ostanu len tie. Ano, celodenny vylet vie na SK vyjst aj na stovku a nie je v tom ani obed poriadne. My to vsak povazujeme za najlepsie minute peniaze.

h2
31. mar 2024

Trochu ma prekvapujú komentáre, aby si kašľala naňho a išla s deťmi sama. Veď ste rodina. Mužovi povedz, že ty chceš ísť 2x do mesiaca na výlet, on ani raz. Ty urobíš kompromis, že 1x kvôli nemu nepôjdeš a on nech urobí kompromis, že 1x pôjde. Proste je rodič, tak nech sa prekoná. Nemôže si už robiť len to, čo sa jemu chce, keď má raz deti, ale musí brať ohľad aj na nich.

iwanka222
31. mar 2024

Chod sama s detmi. Moj tiez nemal rad vylety tak som chodila sama potom parkrat bol s nami a potom uz sam sa pytal ked sme dlhsie nikde neboli ze kedy niekam pojdeme.

aurora33
31. mar 2024

Tiez som toho názoru, že chod sama s deťmi. A žgrlos nech si sám sedí doma a setri.

vilma7
31. mar 2024

Prečo by malo byt blbé, ísť s deťmi na výlet sama? Ja chodím bežne, ak niekam chceme ísť, proste ideme. Povolenie od manžela si pýtať snáď nemusím.
A na tvojom.mieste mu posielam z každého výletu pekne fotky a stále rozprávam ako tam bolo.dobre a bla bla bla...snáď mu začne byť ľúto, že netrápi s deťmi čas aj inak, ako.len sedieť doma na zadku.
A aj sa im venuje niekedy? Aký má k deťom vzťah?

katulienkax
31. mar 2024

Mna by taky zivot nebavil, ale prepac to ze je taky si musela vediet uz pred detmi, my sme vela chodili uz ked sme deti nemali, tak sme vedeli, ze mame rovnake zaujmy. A este tie prekliate domy, ludia s domami mi pridu ze uz len doma treba sediet a robit. Naco su vam tie domiska , ked ste zavreti ako vo vazeni.

lizatko1009
31. mar 2024

Jeho povahu si mohla už odhaliť pred deťmi, to sa ťažko mení a co ze všetko je drahé? Co si za "ušetrené" pôjde kúpiť? Klince? Pre mňa taky človek by bol toxický a veľmi v
by mi vadil a dokonca takte chovanie by na mňa pôsobilo antisexualne. Bud sa spamätá alebo neviem. Vieš si s takým človekom predstaviť starobu? Ja som extrovert a mňa by slahlo.

komplikovana
31. mar 2024

To, ze jemu taky zivot vyhovuje, neznamena, ze musi aj jeho detom. Nic mu nechyba? By som povedala, ze ano - rozhlad. To ich nechce nicomu naucit, nic im ukazat? Chce sa hrat na rodinu aby sa nepovedalo. Keby ste teda doma ostali, venoval by sa detom? Asi nie. Jeho vyrok "rodina ma byt spolu "- nech si strci za klobuk. Ma vas iba ako doplnok ci co? Peniaze si aj tak do hrobu nevezme. Blbe ma byt jemu, ze si vas nevsima a nie tebe ze ides na vylet bez neho. Treba zit a nie prezivat.

gribka1
31. mar 2024

Ak vám všetko ostatné klape, mali by ste si k tomu vážne sadnúť, a nejaký kompromis nájsť. Určite treba s deťmi chodiť na výlety, a hlavne ako rodina. Jemu to treba nejako napraviť v tej hlavičke, veľmi zlý pohľad na to má.

autor
31. mar 2024

Áno venuje sa deťom hra sa s nimi no dlho to nevydrží.

gribka1
31. mar 2024

A keď ste sa niekam predsa vybrali, na nejaký spoločný výlet, ako sa tvári, vážne ho to nebaví, neužije si to?

lujza123
31. mar 2024

Nájdi si kamosku s detmi co by sla by výlet.
Sú aj na fb rôzne skupiny typu parťák na výlet alebo môžeš aj tu na MK skúsiť najst, je veľa mamičiek s detmi co by radi šli.

No a na muza musíš pomaly, psychologicky, s jemným ake vytrvalým dohováranim. Vzťahy sú o kompromisoch a mal by skúsiť aj on aspon nieco pre vas urobit, aspoň raz za čas niekam s vami ist …aby mali deti otca, nie iba v rodnom liste ale aj v spomienkach

Ze on nikam ako dieťa nechodil a prežil je smutné. Podľa mňa mu to ako malému chlapcovi prišlo lúto, tak to radšej vytesnil z hlavy. Niekedy je ľahšie hrať sa na hrdinu a tváriť sa ako je s takym detstvom v pohode ako priznať ze jeho rodičia zlyhali
Presne takéto nezmyselne žgrlenie peňazí a chýbajúci otec sú veľmi zle vzory ktoré si doniesol zo svojej rodiny.
Ze niekto nerád chodí medzi davy ľudí je ešte pochopitelne, ale odmietať s detmi ist na vychádzku do lesa lebo bude treba sendviče ktoré sú drahé … tak toto je naozaj chora posadnutosť šetrenim

eva233
31. mar 2024

A keď ste nemali deti ste ako fungovali? Chodili s té na výlety, míňali peniaze na zážitky a pod.. Nikdy ste a nebavili o tom ako budete tráviť čas s deťmi, aké sú vaše priority a pod? .... Môj muž keď bol v robote veľakrát som išla na vylet sama so synom.. Nepotrebujem k tomu ani rodičov ani nikoho..... Samozrejme my chodíme aj na výlety spolu, ale nemám problém ísť s dieťaťom sama na vylet.

lujza123
31. mar 2024

Ináč aj moj mal takéto žgrliace tendencie naučené z domu ale postupne uznal ze to je hlúpe.
Jasne ze je fajn vedieť ušetriť nejaké peniaze, ale nie byt posadnutý každým centom. Peniaze robia z ľudí otrokov a toto je presne ten prípad

sasa1310
31. mar 2024

toto by som ja nedala. To by mi tuším najviac vadilo na vzťahu, keby som mala doma takéhoto domaseda.

autor
31. mar 2024

@gribka1 Nie nebaví ho to, aj ľudia mu vadia že všade kopa ľudí.
@eva233 Keď sme spolu začali chodili sme spolu do kina, na prechádzky a tak. Ostatné sme nerozoberali že čo budeme robiť keď budeme mať deti, my sme sa o tom dopredu nerozprávali sa. Ani nepoznám nikoho kto by dopredu riešil čo v prípade do budúcna.

komplikovana
31. mar 2024

oznam manzelovi, ze kvoli jeho "obmedzenemu videniu sveta" nebudes o to ukracovat este aj seba a vase deti. Na tie vylety teba budes chodit sama s detmi a bud sa prida, alebo nech teda ostane doma. Svet je velmi pestrofarebny a je toho tolko na videnie a ucenie sa. Deti to potrebuju. Ako ich chce pripravit do zivota, ked budu iba na zaharade?

marcela8866
31. mar 2024

Nezmeníš ho... a obávam sa, že ani nepochopíš a on nepochopí teba. Vyrastal tak... rob to, čo si myslíš, že je najlepšie pre Teba a pre deti. Užívajte si spolu, majte krásne zážitky, budujte si svoje puto. Keď otec nemá potrebu, jeho problém... nevie o čo prichádza...

gribka1
31. mar 2024

No ak ho to vyslovene nebaví, a má tam byť ofučaný, zadudraný, že aj vám pokazí náladu, tak s tým neurobíš nič, pokiaľ sám nebude chcieť. To by si mu mohla tolerovať. Ale na oplátku musí on tolerovať to, že ty s deťmi budeš chodiť, čo samozrejme na tvojom mieste chodím, keby sa aj rozkrájal.

iveta7677
1. apr 2024

Ja som chodila so synom sama. Na kúpalisko, do kina.