icon

Manžel odmieta výlety s rodinou: Čo robiť?

30. mar 2024

Poraďte čo robit v tejto situácii.
Manžel nechce chodiť na výlety s nami, máme 2 deti škôlkara a školáka. Na výlety ako zoo, kúpalisko, hrady zámky, proste spoznávať okolie. Vždy mi povie že všetko je také drahé alebo že to je ďaleko a zabijeme s tým celý deň. Tým pádom nebudeme mať čas na iné veci ako robiť niečo okolo domu alebo v záhrade. Peniaze na výlety by sme mali o to nejde aj keď manžel je trochu zgrlavy, nerád si míňa peniaze.
Či mám ísť s deťmi bez neho, nebolo by to blbé?

Strana
z3
autor
1. apr 2024

@iveta7677 Na kúpalisko manžela nedostanem lebo nevie plávať a do kina to mi hovorí že dať 5 eur na film je veľa aby som počkala kým to budú dávať v telke. A to chodíme do kina len 2-3 krát ročne keď vyjde dobrý film

eva233
1. apr 2024

Podľa mňa normálne v pokoji vysvetliť chlapovi, že ak on nechce chodiť okej je to jeho voľba, ale to aký vzťah si vytvorí teraz s deťmi je na ňom a ten vzťah bude potom taký celý život. A vzťah sa nebuduje len štýlom prídem z roboty a pohrám sa pol hodinu nasilu, ale aj vzorom akým sa správam čo robím a spoločnými zážitkami. Takže okej keď nechce chodiť nehc nechodí a sedí doma, ale ty to tká nechceš. Vezmi deti a spravte si pekný čas bez chlapa. Keď si písala, že aj on bol tak vychovavany a vlastne si problém neuvedomuje tak jeho správanie nezmeníš, kým nebude chcieť on.
Škoda, že ste sa o týchto veciach s mužom nerozprávali pred tým. My áno a poznám veľa párov ktoré neriešili budúcnosť aj co čo sa týka financií a dopadlo to zle, ale to už je teraz jedno, je na tebe ako sa ty k tomu postavíš. Podľa mňa je ideálne vziať veci do vlastných rúk a urobiť si po svojom.

mikadooo
1. apr 2024

Ja by som šla sama. Ja som chodila sama už počas md/rd, už vtedy ma šlo roztrhnúť, keby som bola len doma+ihriská 😂. Takže muž bol na začiatku prekvapený a teraz je celkom zvyknutý, že naložím decká a poviem, že on môže zatiaľ povysávať, zmyť podlahy, alebo trebárs v tvojom prípade pokopať záhradu alebo čo tak veľmi potrebuje stihnúť (lebo aj môj potrebuje niečo iné stihnúť). Samozrejme, dopredu som mu povedala, nie že zlato o hodinu odchádzam s deťmi... Ale už keď som to začala plánovať, trebáts vo štvrtok to vyzeralo, že v nedeľu bude pekne, tak som si rozplanovala, že okej, v sobotu varím periem upratujem atď. a v nedeľu by som šla s deckami tam a tam, plus som písala segrám, kamoškám, či by sa nepridali, plus prvé info mužovi, či pôjde/nepôjde, alebo si naplánuje, ak chce doma niečo robiť. Čo sa týka prachov, veľa vecí je aj zadarmo, alebo sa menej peniažkov, kadejaké turistiky, u nás je obľúbený útulok ale aj biofarma, kúpanie na draždiaku v lete (prírodné jazero), atď. Ale radím ti prekladať to rozumne aj s platenými vecami, aby ti nebolo ľúto, že stále len škrtíš a škrtíš a v živote ste napríklad v zoo neboli. Držím palce, pokojne a rozumne si to doma vykomunikuj, začni s niečím menším, kratším a nenáročnejším a keď sa oťukáš sama s deťmi na cestách, tak potom môžeš pridávať diaľky aj dĺžku 🙂. A možno zistíš, že aj muž je spokojnejší, že má doma kľud a si porobí a celkovo bude spokojný a občas sa pridá a občas nie... Aspoň u nás to tak dopadlo po čase.

nelka93
1. apr 2024

Skus napísať odkiaľ ste, možno by sa tu našla nejaká žienka ktorá by sa pridala a nesla by si sama

autor
1. apr 2024

@mikadooo Už pár krát som bola aj sama s deťmi, no to sa mu tiež nepáči lebo aj keď on nejde a nami ale ja s deťmi tiež míňam podľa neho peniaze na výlety. On by bol najradšej keby sme boli len doma lebo to je zadarmo. Samozrejme máme radi aj turistiku a bicyklovanie také výlety sú zadarmo. No chcem to aj kombinovať aj do zoo aj na detské atrakcie a za to sa už platí.
@nelka93 Sme z Nitrianskeho kraja

gribka1
1. apr 2024

A to riešite spoločne vaše financie, či to je jeho doména?

autor
1. apr 2024

@gribka1 Máme každý svoj účet ale máme jeden druhému prístup na účet. No jemu vadí aj to keď ja si míňam svoje zarobené peniaze.

koniarova
1. apr 2024

Ja ani nevidím až taký problém v tom,že nechce chodiť na tie výlety. Ale problém je,že je žgrloš. Budeš to mať s ním ešte trápenie.

autor
1. apr 2024

@koniarova Niekedy to je zahul keď niečo potrebujeme kúpiť a on nie nie nič nám netreba.

koniarova
1. apr 2024

To ti verím. By ma to riadne sralo. Ale ja by som kúpila aj tak.

gribka1
1. apr 2024

No jemu kazí každý výlet náladu, lebo sa na to pozerá len cez peniaze. Asi by sme sa riadne hádali.

jana_eyre_2
1. apr 2024

A keď ste doma na dvore, tak vase deti nejedia? Veď aj to stojí peniaze.. akože ja som sporovliva, ale byť lakomy na vlastné deti, to je fakt hnusne..

Neviem si predstaviť existovať bez výletov.. ja ako decko som pochádzala z rodiny čo nemala peniaze, ale že fakt nemala lebo otec bol ZTP.. kým bol zdravý, stále nás naši brali aspoň po Slovensku, keď ochorel tak mama ma bravala vždy keď mohla niekam.. úplne jedno že za mesto do lesa alebo prejsť sa uličkami Bratislavy a previesť sa cez tunel elektrickou..
Mne to ostalo, celú dospelosť musíme stále niekam behať, našťastie môj muž takú aktivitu miluje tiež a tak bývame málokedy doma.. a tak to bolo aj keď sme mali Fín.proboemy - len sme výlety prispôsobovali našim možnostiam..

Polopatisticky by som sa s ním porozprávala, že takto to určite nepôjde.. chlap čo nechce robiť doma, lebo to máš robiť ty, nechce míňať na jedlo (čo?!) nechce míňať na výlet.. ani náhodou by som to netolerovala..

dankanka
1. apr 2024

Tiez casto idem sama. Mne to nevadi, prave naopak 🙂. Viem uz dopredu, ze di vylet uzijem, aj keby pocasie nebolo dokonale, lebo mi to nikto neofrfle.

eva233
1. apr 2024

Ja nechápem on chce deti doma, ale keď robí tak mu tam zavádzajú. Keď ich chceš vzísť na vylet hoci aj do lesa na prechádzku tak je to problém lebo musíš urobiť sendviče... A akože deti doma nejedia on neje? Zaujímalo by ma na čo teda míňa ona koľko....aky je reálne váš rozpočet a koľko si dokážete ušetriť, lebo asi zjavne musíte mať na účte dosť keď odmieta minúťv zásade na čokoľvek.

Strana
z3