icon

Manžel odmietol prijať moju minulosť

25. dec 2021

Ahojte.. mám problém, s mužom.. ešte pred svadbou som sa snažila povedať mu o svojej minulosti. Bola som celkom rozbehnutá čo sa týka mužov, mala som za 2 roky 10 vzťahov ktoré boli sexuálne aktívne. Hanbím sa za to.. ale mladosť - hlúposť 🤦🏻‍♀️

Chcela som to aktuálnemu povedať ešte pred svadbou keďže je z veriacej rodiny a chcel pannu. Ale odmietol si la vypočuť s tým že “nikdy ma neprijíme takú a nechce nič vedieť”.. nakoniec sme sa zobrali a na mňa to doľahlo. To poznámky o tom aké kurvy su zeny pokial mali už len 2 chlapov atd.. žijeme v klamstve, žiaľ takto to je. Mimo toho, mame otrasný sexuálny život. Sex tak raz za mesiac, vôbec ma nepriťahuje (jemu sex ani moc nechýba) chémia medzu nami žiadna aj napriek snahe zmeniť to, nie sme vôbec kompktibilni. Kopa rozhovorov, vysvetľovania, snahy.. ale to je vedľajšie ..
A teraz sa zamýšľam. Je toto manželstvo vôbec cirkevne platne pokial bolo uzatvorené na základe lži?

Strana
z4
lenkakravcova
26. dec 2021

@heidy222 konzumny život..
Ten pojem sa nevzťahuje iba na materiálne veci. 🙂 takisto sa dá vztiahnut aj na striedanie partnerov pre konzum zo sexu a "noviniek" (vždy niekto iný) v tejto oblasti.

mircalla
26. dec 2021

@lenkakravcova Pravda. Tak zase krestan s nulovym libidom a vlaznym vztahom k sexu tiez ziadna vyhra.

lenkakravcova
26. dec 2021

@mircalla No to hej. To by som nezvládla s takym žiť. 😄

bmuller
26. dec 2021

tak ked si sa mu snazila povedat, ze nie si panna (aj ked to nechcel pocuvat), hadam pochopil, ze panna nie si. ak ma despekt voci nepannam pri vstupe do manzelstva, preco si ta vlastne bral? 😒 a po dalsie - nema ziadnu sex.potrebu, necitis to z neho vseobecne, ci len voci tebe? neprejavuje ti neznosti, necapne ta po zadku a podobne? nevyhladava nezne chvilky, ked ste sami, prituleni? alebo je inak k tebe vrucny, len nedochadza k intimnostiam? a ty k nemu? bola vobec niekedy medzi vami chemia?... ved cielom nie je o druhom vediet vsetky detaily, kolko kedy s kym... mam trochu dojem, ze sama seba "bicujes" za to, kolko si mala partnerov a to sa potom cele nejak vo vasom vztahu podvedome odraza. ved je to uz jedno, kolkych si mala...aj keby si mala len 1-2, aj tak by si nebola panna. ak si sa stala veriacou a snazis sa zit len pre jeden vztah, mala by si sa snazit uz na svoju minulost nemysliet (Boh ti odpusti) a sustredit na manzela... lenze to je z tvojej strany. aky problem je z jeho strany, to my tazko rozlustime 😕

euka210
26. dec 2021

Je to platne manzelstvo...nic si nezatajila naschval...on nechcel pocut, vedel asi co bolo. Ale preco ste sa zobrali nechapem, ked on chcel nieco ine...ked ste sa ani nepritahovali....ci len z nudze to bolo ci preco?
Nie kazdy veriaci chlap ci zena musia byt na tom so sexom zle len kvoli tomu ze vstupuju do manzelstva bez sex.skusenosti. Ak su zalubeni, ak chemia funguje, tak niet o com. A takisto ked chcem s niekym stravit zvysok zivota, tak chcem vediet cim presiel...ci rodina, detstvo, vztahy....v uprimnom vztahu je to tak....potom po rokoch zistia ze je v niecom problem.

katarina092
26. dec 2021

@bennn Ano, existuju panny aj po 20tke. Ja sama som sa vydavala v 26 a dovtedy som nemala nikoho. Ani moj manzel. A fungujeme bezproblemovo aj po fyzickej stranke. A poznam kopec ludi, tiez krestanov, ktori to maju takto tiez.. Problemom autorkinho muza je skor to, ze sa nemal zenit za niekoho, s kym sa vnutorne nestotoznuje..a hlavne s neveriacou zenou...nic proti autorke, ale taketo manzelstvo nieje velmi kompatibilne, pokial Pana Boha neprijime ako osobneho Spasitela..bude to na ich vztah doliehat..teda podla toho do akej miery je manzel pri Bohu.

1gabriela13
26. dec 2021

Neviem čo je "lepšie" nemať sex pred manželstvom lebo viera,alebo rozviesť sa po manželstve z dôvodu že sex neklape 🤷nedáva celé zmysel.

mr_is
Odpoveď bola odstránená
autor
27. dec 2021

@mr_is 1. Bol po roku vzťahu (vztah trval 3 roky) následne som mala 6 vzťahov ( 2 trvali pól roka, ostatne tak minimálne mesiac..) bola to zúfalosť, myslela som si, že sexom získam niečo čo mi chyba.. hlúposť

autor
27. dec 2021

A samozrejme som s s tým zblížením väčšinou počkala, žiadne po prvom rande

lenkakravcova
4. jan 2022

@1gabriela13 No v kresťanstve to zmysel nedáva: sex je povolený po svadbe a rozvod je tam zakázaný. Ak sa nezhodnú, tak sú v kaši.
V sekulárnom svete to taktiež nedáva zmysel: načo sa potom vôbec brať, keď je šanca rozviesť sa? Sex je tam možný aj bez verejného sľubu vernosti. Manželstvo tam stráca svoju úlohu.

Každá spoločnosť to má inak. Mne príde najlepší islamský model:
Sex po svadbe, ale zároveň rozvod braný ako rozchod (nerobí sa z toho taká dráma), takže je to podobné ako keď sa rozídu "priatelia". Manželstvo, vernosť a tento sľub má však svoju váhu. Ak sa ale nezhodnú v niečom vážnom, ako tu autorka, dohodnú sa na rozvode.

tawid
21. jan 2022

@stanulienkat konečne človek s mojim názorom 🙂 keď mi moja ex povedala že som jej 13 a to mala len 21 rokov fakt u mna klesla nesúdil som ju len v mojich očiach už nebolo to uzasne dievčatko.Fakt kam sa uberá táto spoločnost.Veď to bol len kamarát,kolega,sused a blabla ja nehovorím aj chlapi sú svine keď mi môj kamarát povedal že je na čísle 137 tak som sa len zhrozil.

tawid
21. jan 2022

@stanulienkat a nájsť v tejto dobe dievča ktoré nemalo v sebe už futbalový tím je dosť ťažké..ako nehovorím tiež niesom svätý mám za sebou 5 dievčat a to som mal veľa možnosti aby som mohol skončiť na čísle 16 🙂 ale nie nespravil som to pre to chvíľkové potešenie

Strana
z4