icon

Manžel odomňa uteká

saeedi
16. dec 2016

Nikdy predtým som si nemyslela, že raz budem zakladať tému na koníkovi, ALE ÁNO AJ JA SOM ZÚFALÁ MANŽELKA. Zakladám tému, ani nie preto, žeby som potrebovala radiť ako ďalej, lebo manželstvo je o dvoch ľuďoch a riešenie problémov je individuálne. Skôr by som chcela vedieť vaše názory, názor nestranných osôb. Tak a teraz k veci. Mám pocit a vlastne nie je to len pocit je to bolestivý fakt, že môj manžel musí odo mňa neustále niekam odchádzať, utekať. Dosť ma zraňuje, že čas, ktorý by mohol venovať mne radšej venuje niekomu inému. A tu je ďalší problém, ten niekto je iná žena, alebo skôr veľmi hlúpe dievča (to, že je hlúpa nepíšem od zlosti, proste je to naozaj veľmi veľmi jednoduché dievča) . Rešpektovala by som keby sa stretávali ako kamaráti sem - tam na kávu. Ale to čo pre mňa znamená sem-tam, má pre môjho manžela úplne iný význam. Dva, tirkrát do týždňa kávičky, dohadujú si stretnutia dopredu. Niekoľko krát som bola súčasťou ich stretnutí aj ja. Veľmi mi vadí, že ak chcem tráviť čas pri pohári vína so svojím manželom musím tolerovať prítomnosť tretej osoby. Nestalo sa, žeby prišiel za mnou a povedal „Poď ideme niekam von“, namiesto toho je „Idem s ... von ideš s nami?“. Keď som bola s nimi stále mi behala po rozume otázka, prečo? potrebuje dobrovoľne tráviť svoj čas s niekým takýmto???? Uráža ma to, cítim sa podvedená a ponížená. Voláva mu cez deň, len tak, čo robí, potrebuje sa „vykecávať“. Nečakám od tej ..., žeby pochopila, že za ženatých mužom sa nebehá, ale čo môj manžel? prečo to nechápe on?
Keď som mu povedala, že si neželám, aby sa s ňou stretával, telefonovali alebo písali si, urazil sa. Ja som tá zlá, panovačná, histerická paranoidná fúria, ktorá mu zakazuje kamarátov. Tváril sa ako keby som mu zobrala hračku. A hlavne nechápe, nechápe, čo je na jeho správaní vlastne zle.
Mám 25 rokov, skončenú VŠ, pracujem ako manažérka, áno chlapi sa za mnou otáčajú a namiesto toho aby som riešila handry, kozmenitku, všetko to čo by mladá žena so slušným príjmom mala riešiť, varím, periem, žehlím, upratujem a plačem a nechápem čím som si to zaslúžila.

Môj príspevok je dlhý, je v ňom niekoľko PREČO, ale základ je moja otázka, SOM ÚPLNE NA HLAVU, KEĎ MI VADÍ, ŽE MUSÍM O POZORNOSŤ A PRÍTOMNOSŤ MOJHO MANŽELA NEUSTÁLE BOJOVAŤ A ZÁPASIŤ S INÝMI? SOM NETELERANTNÁ A SEBECKÁ, KEĎ CHCEM, ABY SOM BOLA NA PRVOM MIESTE IBA JA?
Ďakujem za vyjadrenia, vaše nazory ma zaujimaju....

zuzadula
16. dec 2016

aj ja si myslím, že hľadá niečo, čo vo vašom vzťahu postráda. Píšeš, že si vzdelaná, pracuješ ako manažérka, si asi samostatná a nezávislá žena. Nehľadá teda maximálne závislú a submisívnu žienku, pri ktorej má navrch a cíti sa veľmi dominantne? Podľa toho ako popisuješ tú "priateľku" by mi to aj celkom vychádzalo.

sue
16. dec 2016

Kočky, vy naozaj neveríte na priateľstvo medzi mužom a ženou? 😮

Ako áno, mojím najlepším priateľom je moj manžel, ale okrem neho mám dvoch priateľov - chlapov - dllllhoročných, s ktorými veru raz za týždeň - dva idem na kávu / víno / pivo...a nikdy medzi nami nič nebolo a ani žiadna iskra ani nič ...

Ja som ten typ, že neviem ísť so ženskou na kávu / nákupy / ohovárať muža / svokru / debatovať o deťoch...

Píšem to preto, aby ste vedeli, že JE aj LEN priateľstvo nedzi opačnými pohlaviami 🙂 a tak ako som ja nikdy nezakazovala ísť manželovi s niekym von, tak by si nikdy nič také nedovolil ani on 😑

libawet
16. dec 2016

@sue verím, ja mám takého kolegu, lenže....žena, ak nepovolí, muž si nepomôže. Je tá kamarátka jej manžela v tomto príspevku taká uvedomelá " nie prepáč, si ženatý " ?

zooeynka
16. dec 2016

@sue len ci tvoji kamarati aj teba beru LEN ako kamosku. Znamy mi vravel, ze chlapi nejak extra netuzia po zenach-kamaratkach, vraj ich chcu najma pretiahnut a nie diskutovat ;) Urcite to nie je nazor len jedneho chlapa

tt247
16. dec 2016

@saeedi Fúúha, tak ti poviem, že z môjho kriku by mu vlasy dupkom stáli. Nepokúšala by som sa už o žiaden normálny rozhovor, žiadne dohováranie. Skrátka by som mu dala veľmi jasne najavo, že ma poriadne nasral a opovážil by sa mi povedať, že som hysterka. Neupratovala by som, nevarila, nepiekla a začala sa starať len a len o seba. Buď by mu to do týždňa docvaklo alebo by si ďalej hovel na kávičkách s jednoduchou Máriou. Sú len dve možnosti. Pri tej prvej by sa musel ale sakramenstky snažiť získať si ma späť, pretože len tak ľahko by som sa mu nedala a to z toho dôvodu, aby si uvedomil, že v budúcnosti niečo tak prízemné tolerovať nebudem. No a ak by nastala druhá možnosť, myslím že viac sa s ním baviť nemusíš, pretože tvoj partner je na úrovni tej, ktorú považuješ za hlúpu hus a takého by som ja po svojom boku mať nechcela. Ono už teraz si sa znížila na jeho primitívny spôsob života, takže...

libawet
16. dec 2016

@zooeynka ak sa tá dotyčná nechá.

sue
16. dec 2016

@zooeynka no keďže sme spolu absolvovali nejednu situáciu, keď "by sa dalo" 😀 a nič, tak predpokladám, že nie 😀 proste tie vzťahy sú absolútne asexuálne 🙂 aj z mojej, aj z ich strany 🙂 a som za to nekonečne vďačná, keďže so ženami veľmi pokecať neviem 😃😃😃

nunusimi
16. dec 2016

kamosku moze mat, aj ist na kavu raz za mesiac, ale zeby si volali kazdy den a stretavali sa tak casto? to sa mi nezda. Baby uz poradili ako to mas riesit, hlavne si nemysli, ze je jediny na svete a bud sebavedoma a nedaj sa klamat. Nie si histerka ani nic podobne. Ale viem si predsstavit, ze moj by mi povedal to iste :D

didamt
16. dec 2016

čo takto dovolenka ? dáka dobrá exotická....nahovor dáku kamošku a chod si prečistiť hlavu, alebo aj sama, niekam do kúpeľov, bez vysvetlenia, asi potrebuješ trocha zmeniť vzduch a utriediť si myšlienky.Zažila som podobnú situáciu kedy môj ex/priateľ/ sa začal stretávať s mojou už ex/priateľkou ??/, tvrdil že je v práci .... vraj nič nebolo, iba ona mala problémy kt. potrebovala riešiť. S mojím ? Neverila som ani jednému, po prevalení situácie mal každý iné vysvetlenie. Dnes je môj ex už ex a tej slečne už po čase viem prísť na meno ale to je asi tak všetko. Je to podraz, toto sa netoleruje a v taktomto vzťahu vždy jednému ide o viac a pomaly ale isto sa k tomu dopracuje. Píšeš že si mladá a úspešná žena, isto nie si na ňom ani finančne závislá...naozaj si chod oddýchnuť, možno získaš odpoved na tvoju otázku aj sama. A nie si blbá..občas sa situácia stane....držím palce

sardinka336
16. dec 2016

@libawet máš recht....ked suka nedá ani pes neberie...😝

enia74
16. dec 2016

Ja by som na tvojom mieste pri najblizsej prilezitosti ako ta zavola "s nimi" von na kavu, zohnala nejakého krásneho chlapa pekne obleceneho navonaneho (ak by si akemukolvek vysvetlila situaciu tak to s tebou uhraje) nech ti robi spolocnost - nie do trojky kavu, ale do stvorky. Myslim si, ze pre tvojho muza to bude sok a bude sa viac sustredit na toho tvojho ako na tu jeho "akoze kamaratku"... viac by som sa zacala venovat sebe (saty, kozmetika, kamarati - kamaratky)... ak mu na tebe zalezi tak s tym prestane a ak nie, tak zistis ze si mu za nic nestala ☹
ja som pri mojom uz byvalom musela tiez nadstavovat zrkadlo aby pochopil ako sa citim, ale je to vycerpavajuce stale nieco vymyslat a vracat mu to ako bumerang..

dominika6
16. dec 2016

@eliska1986 o akom poklade je reč? o blbcovi čo behá za sukňami a nazýva ich kamošmi o ktorých ich ona odťahuje aby si on chudáčik v klude vrzol?

jana_eyre
16. dec 2016

@sue v živote som mala viac dobrých kamaratov, so všetkými som ale začala nakoniec chodiť 😅 a mala som jedneho najlepsieho kamarata, dlhé roky a nevedela som si predstaviť ze by som s nim mala niečo viac, aj keď raz sa tvaril ako by chcel vzťah.. Potom sme sa dlhšie nvideli a keď sme sa raz stretli uz sme sa nerozisli a je to môj partner uz pomaly 13 rokov 😅

teraz mam pár kamaratov ale to sú partneri mojich kamaratok, nie sú to nejaké doverne priatelstva... Takže z mojich skúsenosti by som mohla povedat, ze ja neverim na doverne priatelstva medzi mužom a ženou, len také bezne.. Ale každý ma skúsenosti iné..

redlola
16. dec 2016

@enia74 ja by som v 25ke za podmienok vztahu, v akom zije autorka, zavolala takeho typka a uz asi zostala s nim🙂)) naco by mi bol takyto manzel🙂

timea7
16. dec 2016

@saeedi a dôvod, prečo sa vôbec nad tým zamýšľaš a neposlal si ho už dávno do čerta?

timea7
16. dec 2016

@sue už som to tu na MK písala viac krát, že mám viac kamarátov, ako kamarátiek, je to tak od detstva. To však ani náhodou neznamená, že všetok voľný čas trávim s jedným z nich a ak mám práve chuť, tak prevetrám aj partnera, ale tak, že opäť ide s nami aj ten kamarát. Tebe sa to zdá OK? Mne choré.

maxiva
16. dec 2016

Toto by som muzovi netolerovala...je to divne☹

papricka33
16. dec 2016

@saeedi si normálna, nie fúria. Aj mne by to vadilo.Nepríde mi to normalne, ak nejaký manžel trávi plánovane voľný čas s inou ženou. Asi má veľa času a mohla by si mu ho vyplniť. Napríklad pomocou v domácnosti 🙂 Alebo skús naplánovať spoločné aktivity ešte predtým, ako si ich naplánuje s ňou. S tým, že idete len sami dvaja.

maciatkolulu
16. dec 2016

@saeedi takze ty, mas 25, nemate deti, vyzeras k svetu a toto spravanie manzela akceptujes???? Tak si, sorry - uplne jednoducha ty a nie ta "kamaratka", Pretoze toto sa v nieze manzelstve, ani v partnerstve nerobi, skus trosku porozmyslat....

alex49
16. dec 2016

načo sa ženil, ked chce s inými ženskými chodiť na kávičky?

maciatkolulu
16. dec 2016

@sue mne by moj muz neakceptoval raz tyzdenne pivko, vino a ani nic s inym muzom a rovnako ani ja by som neakceptovala jemu.... Nie je to celkom ok podla mna, kludne nech ide s kamaratmi raz za cas, hoci moj to absolutne nepotrebuje, ale aby travil cas s inou zenou, lebo si chcu pokecat, tak to teda nie.....

cecilia68
16. dec 2016

@sue Nikdy si ani nepomyslela na to, že by sa na teba ten kamarát mohol občas dívať aj ako muž? Sú to chlapi a rozmýšľajú diametrálne odlišne ako ženy...A keď si ešte sexi a vypočuješ si tie jeho problémy, tak ver mi, že nemysli len na to, že je kámoš🙂

evita11223
16. dec 2016

@cecilia68 ja mam obcas pocit ze my zeny sme v takychto veciach uplne slepe, ze cloveka berieme ako kamarata a on moze byt do nas ako blazon a my si to ani len nevsimneme...je to zlastne 🙂 ale cim to je?

miluna777
16. dec 2016

Môj názor je, že z teba robí idiota a tým, že ťa volá na kávičky s ňou v tebe len chce zadusiť podozrenie. Som asi pesimista, ale podľa mňa s ňou minimálne chce spať. Ak už to s ňou dávno nerobí teda.

bluka2
16. dec 2016

@miluna777 Ja som vacsi pesimista ako ty, podla mna to uz davno robi 👎

miluna777
16. dec 2016

@bluka2 Akože aj podľa mňa, len som nechcela byť až tak moc tvrdá....

saeedi
autor
16. dec 2016

Nemala som cas cez den sledovat a odpisovat na všetky prispevky. Praca a prostredie open space office mi to ani neumožnuje. Napriek tomu som si precitala vase prispevky. Uz na zaciatku som spominala, ze rady nepotrebujem, pretoze som vedela, ze niektore budu dost vyhranene. Nemam ani nahodou nizke sebavedomie, uvedomujem si svoju hodnotu, mohla by som chodit von s inymi muzmi, ale zaviazala som sa k vernosti a cti a pozom by som uz nebola o nic lepsia ako on. Nechcem sa ho zastavat, mnohe ste si kladli otazky preco som snim. Moja odpoved je taka, ze sa neda 5 rokov vztahu napisat do jedneho prispevku a to co sa deje medzi dvomi ludmi vedia iba oni dvaja. Nikto iny. Chcela spm len vediet nazor ci to tolerovat alebo nie. Ďakujem za vase nazori, važim si ich. Dnes sa porozpravame ako dvaja dospeli a inteligentni ludia. Ja uz nemam co stratit, on strati ovela viac. Este raz vam dakujem

miluna777
16. dec 2016

Inak, ja verím na priateľstvo medzi mužom a ženou... No nikdy nie na úkor manželstva! Žiadne také že idem si s Ferom na kávu a ty, môj drahý mužíček, teda môžeš ísť tiež, ak veľmi chceš. A v stredu tiež a nabudúci týždeň tiež. Isto by si myslel, že má také parohy, že kvôli nim neprejde cez dvere,a mal by asi pravdu.

bluka2
16. dec 2016

@miluna777 Lebo podla mna toto je ine, ako tu niektore spominaju, ze maju kamosov a idu s nimi aj raz do tyzdna na kavu. Tak v jeden tyzden idem s jednym kamosom, druhy tyzden s druhym, alebo v nejakej skupine, treti tyzden vypadne, lebo nieco, proste nahodne a na striedacku a nie stale ten jeden "kamos" dookola, trikrat tyzdenne... to je nepochopitelne, ako vobec na to ma niekto cas, jedine, ze by mu na tom cloveku alebo na niecom co s nim robi, tak velmi zalezalo.

cecilia68
16. dec 2016

@evita11223 Myslím, že žena vycíti, či sa mu páči ako žena...Aj ináč pozerajú na tú ženu.....tie ich oči nešťastné a túžobné 🙂