Manžel odomňa uteká
Nikdy predtým som si nemyslela, že raz budem zakladať tému na koníkovi, ALE ÁNO AJ JA SOM ZÚFALÁ MANŽELKA. Zakladám tému, ani nie preto, žeby som potrebovala radiť ako ďalej, lebo manželstvo je o dvoch ľuďoch a riešenie problémov je individuálne. Skôr by som chcela vedieť vaše názory, názor nestranných osôb. Tak a teraz k veci. Mám pocit a vlastne nie je to len pocit je to bolestivý fakt, že môj manžel musí odo mňa neustále niekam odchádzať, utekať. Dosť ma zraňuje, že čas, ktorý by mohol venovať mne radšej venuje niekomu inému. A tu je ďalší problém, ten niekto je iná žena, alebo skôr veľmi hlúpe dievča (to, že je hlúpa nepíšem od zlosti, proste je to naozaj veľmi veľmi jednoduché dievča) . Rešpektovala by som keby sa stretávali ako kamaráti sem - tam na kávu. Ale to čo pre mňa znamená sem-tam, má pre môjho manžela úplne iný význam. Dva, tirkrát do týždňa kávičky, dohadujú si stretnutia dopredu. Niekoľko krát som bola súčasťou ich stretnutí aj ja. Veľmi mi vadí, že ak chcem tráviť čas pri pohári vína so svojím manželom musím tolerovať prítomnosť tretej osoby. Nestalo sa, žeby prišiel za mnou a povedal „Poď ideme niekam von“, namiesto toho je „Idem s ... von ideš s nami?“. Keď som bola s nimi stále mi behala po rozume otázka, prečo? potrebuje dobrovoľne tráviť svoj čas s niekým takýmto???? Uráža ma to, cítim sa podvedená a ponížená. Voláva mu cez deň, len tak, čo robí, potrebuje sa „vykecávať“. Nečakám od tej ..., žeby pochopila, že za ženatých mužom sa nebehá, ale čo môj manžel? prečo to nechápe on?
Keď som mu povedala, že si neželám, aby sa s ňou stretával, telefonovali alebo písali si, urazil sa. Ja som tá zlá, panovačná, histerická paranoidná fúria, ktorá mu zakazuje kamarátov. Tváril sa ako keby som mu zobrala hračku. A hlavne nechápe, nechápe, čo je na jeho správaní vlastne zle.
Mám 25 rokov, skončenú VŠ, pracujem ako manažérka, áno chlapi sa za mnou otáčajú a namiesto toho aby som riešila handry, kozmenitku, všetko to čo by mladá žena so slušným príjmom mala riešiť, varím, periem, žehlím, upratujem a plačem a nechápem čím som si to zaslúžila.
Môj príspevok je dlhý, je v ňom niekoľko PREČO, ale základ je moja otázka, SOM ÚPLNE NA HLAVU, KEĎ MI VADÍ, ŽE MUSÍM O POZORNOSŤ A PRÍTOMNOSŤ MOJHO MANŽELA NEUSTÁLE BOJOVAŤ A ZÁPASIŤ S INÝMI? SOM NETELERANTNÁ A SEBECKÁ, KEĎ CHCEM, ABY SOM BOLA NA PRVOM MIESTE IBA JA?
Ďakujem za vyjadrenia, vaše nazory ma zaujimaju....
@saeedi načo ti je takyto chlap? Si šikovná baba a zožieraš sa s chlapom,ktory potrebuje tráviť čas s inou babou???.Urob rázny krok a kašli naňho...vzťah, v ktorom je od zaciatku tretia osoba,fungovat nebude :( uvidíš, že casom sa objaví muž, čo ta bude na rukach nosit, drzim palce
@jeannna presne ako píšeš, podľa mňa by ešte aj k tomu všetkému mala výčitky svedomia, že bola s niekým iným. A súhlasím aj s tým, že robiť niečo nasilu, nemá to zmysel, niečo niekomu vracať, nie sme v škôlke. Zakladateľka by mala počúvať svoje vnútro, pretože určite jej už dávno našepkáva, že toto nie je dobré
Tak asi treba prestať hlavne plakať a trápiť a začať to racionálne riešiť.
@limoncino naopak, to nie je nic pod urovne.
zakladatelka surne potrebuje ist s nejakym muzom na kavu, aby si zacala uvedomovat, ze tie obzory su ovela sirsie, nez ich teraz vidi.
lebo ona ich ma obmedzene na chlapa, ktory sa citi ako maly sultan v dvojclennom hareme. a presne tak s tymi svojimi "zenami" basuje.
keby pochopila, ze vsetky jeho uzasne vlastnosti (alebo cim ju pritahuje) maju aj ini muzi, on by rychlo pochopil, ze ako sa citil panom situacie a mohol si "vyberat", tak rychlo bol vyhodeny zo sedla a ostala mu iba ta jednoducha slecna.
lebo autorka by pochoila, ze jej moznosti su ovela vacsie, nez preplakane noci pre jedneho neverneho chlapa.
@saeedi
„Idem s ... von ideš s nami?“. odpovedala by som mu presne, akoby som odmietala ponuknuty cukrik z bonboniery: "Vies co? Ani nie. Dohodla som sa na zajtra vecer/buduci tyzden/kedykolvek inokedy s Vladom, tak si chcem dnes este poupratovat. Ale ty chod, zabav sa. Ahoj." otocila sa (pre istotu, aby som to cele nepokazila, lebo vsak by ma to aj stvalo, ale otazka je, ci stoji za to, aby ma stval ktosi, kto sa teteli ako pubertiak v ruji, ze nejaka dievcinka na nom ide oci nechat) a sla si po praci.
verim, zeby siel, ale na pozadi by aj tak neustale pri tej slecne premyslal o tom, ze jeho sukromny harem sa prave zacal rucat v základoch.
vies, co je smutne? ked sikovna zena chce obetovat zivot muzovi, pre ktorého cisi lacny naivny obdiv je viac ako vsetko, co mu ona naozaj realne dava.
a zamysli sa, ci muz, ktory dava prednost jednoduchej slecne, lebo pri nej ho to nestoji taku namahu ju okuzlovat, je naozaj tak hodnotny, ako sa ti javi.
a ci naozaj potrebujes chlapa, ktorého si neustale musis ziskavat (ci dokonca v najhorsom mu davat najavo, ze ta chcu aj ini muzi, aby si ta vsimal). musis mu dokazovat svoju hodnotu, aby si bola pre neho ta prva.
vies kde to ja tak skonci? chvilu ziskas od neho, po com tuzis, budes ta prva.
a potom vyhoris únavou z neustáleho boja o jeho pozornost. a vtedy pochopis, ze on mal uzasny obal, ale vnutri bola iba plesen.
Akoo on je takto normalny? No ja by tomu mojmu dala . Tak ty mas 25r ,si bezdetna,myslim,ze takeho chlapa nepotrebujes a ako pisu dievcata,nevar,nepec-ziadna zienka domaca ale mlada vzdelana sexi kocka. Toto nie je ani manzelstvo ani vztah ,ked tvoj muz chodi za inou.
@saeedi ja som myslím si tolerantná až-až... stále tvrdím, že aj v manželstve má človek právo na určitú "osobnú slobodu", svoje malé tajomstvá (tam samozrejme nespadá nevera a podobne), svojich priateľov, svoj voľný čas... nevadia mi ani kamarátske vzťahy s osobami opačného pohlavia... ale toto je aj pre mňa ďaleko cez hranice toho, čo sa dá tolerovať... to kde sme, aby mi manžel robil láskavosť, že sa teda môžem pridať k nemu a jeho kamoške?? aby odsúval manželku na druhú koľaj?? Ak chce ísť, v poriadku, nech ide, ale najprv nech je po všetkých stránkach uspokojená zákonitá manželka a potom môže ísť a nie že manželka bude čakať v poradovníku...
Ja osobne by som s takým človekom nebola, neváži si ťa, a zjavne mu je prednejšie šťastie niekoho iného ako to tvoje... Ešte si mladá, je škoda strácať čas s niekým, kto ho nechce tráviť s tebou...
@moonlight1210 uplne s tebou suhlasim.
@moonlight1210 ja v podstate súhlasím, určite by jej dobre padlo, keby sa jej nejaký muž dvoril, aby jej zodvihol sebavedomie, ale ja som v tomto dosť konzervatívna - ukončiť jeden vzťah a potom si začať druhý. Myslím si, že autorka si veľmi dobre uvedomuje, že jej manžel je iba pleseň (super prirovnanie mimochodom), len si to nechce priznať nahlas
No je si tebou až moc istý podľa mňa, viac menej si sa mu naservírovala ako na podnose, máš 25 a skáčeš len okolo neho, žiadny vlastný život, kamarátky nič, všetko sa točí len okolo neho a je si istý, že nech spraví hocičo ty tu vždy pre neho budeš. Užívaj si trošku života, si mladá, podľa toho, čo píšeš nie si na zahodenie, nenechaj si takto ničiť sebavedomie, máš celý život ešte pred sebou 🙂 Ja som bola taká hlúpa niekoľko rokov až kým som si nepovedala dosť a nespravila hrubú čiarnu, no a poviem ti tajomstvo, nikdy mi nebolo lepšie ako potom 😉
@moonlight1210 dúfala som, že sem napíšeš. Ďakujem 🙂
Nečítala som odpovede, priznám sa, ale jediné, čo mi napadlo bolo nájsť nejakú ochotnú dobrú dušu mužského pohlavia, ktorá by ti pomohla sa "pomstiť.". Nie som typ, čo sa riadi ako ty do mňa, tak ja do teba, ale tu mám pocit iné nepomôže. Určila by som si pravidlá a robila manželovi to isté. Šialené, možno úbohé, ale mám pocit, že si sa snažila o rozhovor a žiadny úspech, tak to treba ukázať ako sa cítiš. A ak to s ním nepohne, tak chyba bude niekde inde.
Ako on tak aj ty, ked on moze chodit 3 x do tyzdna s .... na vinko tak aj ty... daj mu sluzbu pri detoch v domacnosti a vypar sa von, aj keby si mala ist sama do kina a nehovor mu kam ides...
po 2 tyzdnoch uvidis ci mu stojis za to aby sa on zacal starat o teba...
NECH VYSKUSA
@saeedi Mne sa veľmi páči, ak niekto založí diskusiu a potom sa schová ako voš pod chrastu😒 Ale k téme...žiadne "kamarátstvo" medzi mužom a ženou neexistuje, jemu sa totiž páči, že mladá ho obdivuje a on sa jej chce dostať len do nohavičiek. A ty? Nechápem ťa...nech mu navarí hentá fuchtľa, aj operie, aj ožehlí, aj uprace, aj nakúpi....sex mu dáva už dávno😢
Nie je to normalne, kazdy dospely chlap si musi uvedomit,kde su hranice, predsa len ide o zenu, no pokial by slo aj o kamarata, ak je to sustavne a doslova mas pocit, ze zdrha niekde von, niekde je chyba.. porozpravaj sa s nim ked bude mat fajn naladu, mimo toho ked dojde k tejto situacii, ze co mu vadi, ci by bol on ok, keby si ty zdrhala s inym a on by cakal na teba. Drzim palce!
@dominika6 .partner.. 42,r,,caute ,nerad sa do toho miesam,,no troska stebou nesuhlasim,neviem preco by mala ona riesit mariu,ked ju raz" podviedol" urobi to opet z inou mariou,toto si musia ujasnit manzelia.ak si nevazi ten poklad co doma ma nieje co riesit.urcite sa da jedna chyba tolerovat no odtial potial.no ak ako chlap tuzi po inej a nie ponej to je uz horsie..niekde je chyba....
Mne ako vrchol chrapúnstva pripadá to, že sa tým vôbec ani netají.... Skôr by som pochopila (a tiež som samozrejme proti tomu), ak by chodil domov neskôr pod zámienkou toho, že má veľa práce, alebo neviem čo.... Ale toto, že Ti to servíruje na podnose, kam a s kým ide, a ešte sa čuduje, že Ty sa čuduješ, a že Ti to prekáža.... tak to už je fakt vyšší level. Fuj!
Pozri, to že si manažérkou, máš VŠ atd... nič z toho vo vzťahu nič neznamená. Môžeš byť aj riaditeľkou firmy a nemusíš sa cítiť hodnotná.
Ako sa hovorí, priateľ nám niečo zrkadlí, niečo nás učí. Zamysli sa nad tým, čo to je u teba.
Človek si niektoré situácie podvedome vyslovene priťahuje tým, že má presvedčenia, ktoré si ani neuvedomuje, napr. že si nezalúži nič lepšie, že šťastie iných je preňho zložitejšie... že je hodnotný len vtedy, keď....
A tým nemám na mysli to, že si zaslúžiš partnera, čo ťa bude podvádzať.
Ale že sa máš poučiť a ísť ďalej.
Vraví sa, že šťastná žena, šťastný aj partner..
@unicornlady zrkadli jej len tolko kolko mu ona dovoli!!! Proste chalan vyhladava spolocnost inej zeny, vlastnu ma v pazi...treba ho poslat do certa, autorka ho nepotrebuje ani kvoli financiam, ani deti nemaju, ani lasku jej nedava...sa pytam, naco jej je???
Lenže, v prvom rade si ona musí uvedomiť, čo sa v skutočnosti deje a prečo sa to deje. Inak stretne rovnakého a možno ešte horšieho ;)
@saeedi a tvoj muz je inal akoze kompletny? moj by raz siel s nejakou na kavu tak by letel dverami..kavickovat mal pred sobasom
@obsadenemeno ja som to nemyslela v tom zmysle že obhajujem jeho citlivú dušičku....bože chrán! Len som chcela poukázať na možný faktor....bo ja mám zial také skúsenosti ze chlapci sú sakra citlivé bytosti a stačí niekedy málo,np. úprimny názor ,zlé sformulovana veta atd a oheň je na streche ...a keď sa to zopakuje častejšie ,niektorym to stačí nato,aby si našli chapavu "kamošku ".

ako dlho sa poznaju? Ja by som sa uz svojich kamaratov kvoli nejakemu manzelovi nevzdavala 😉 A kto sa na mna vyprdne kvoli priatelke/manzelke, toho mazem z kontaktov. O takych ludi nestojim. Keby mal nejake tajnosti, asi tazko by ta volal na tie spolocne kavicky.