icon

Manžel opustil tehotnú manželku: Ako ďalej?

17. jún 2024

Dnes mi manžel povedal po 15 rokoch vzťahu a 10 rokoch manželstva, xy pokusov o dieťa prirodzene aj s pomocou reprodukčného centra že odchádza . Som v 38 týždni tehotenstva čakám chlapca a on sa vraj na to aby bol otcom necíti . Má 39 rokov, ja 35. Dieťa je z umelého oplodnenia na viacnásobne opakovaný pokus. Keď mi to hovoril , len som sedela a pozerala na neho , nevydala som ani slabiku . Zbalil sa a odišiel . Kde , neviem . Teraz mi večer od neho chodia sms ako rýchlo som sa ho vzdala , ani som sa ho nesnažila zadržať, neprosila som ho aby zostal , aspoň vidí že urobil dobre, že on pre mňa nič neznamená . To som ako čo mala robiť, plaziť sa s tým bruchom po kolenách a prosiť ho aby zostal alebo držať ho srdcervúce nariekať ? Nie, nie je mi to je jedno , srdce mi ide prasknúť , ale keď nechce byť otcom a teda zmenil svoje rozhodnutie z toho mať deti na radšej nemať deti alebo teda nestarať sa , naozaj je dobré ho prosiť aby zostal ? Volala som sestre, žije sama vo veľkom byte , zajtra sa balím a idem k nej . Ja som tak zaskočená že nie som schopná ani plakať , tak nejako som sa najedla , tak nejako osprchovala, telefon mi pípa ako diví , vypla som ho . Neodpovedala som mu na nič.

reddflowerlife
20. jún 2024

@venusa85 a aj prestal chodit ? prestal sa o nu zaujimat? Co vlastne na nej nezvladol

salsa26
20. jún 2024

Ahoj, si neskutočne silná žena, 💪 zvládneš to 👍sústreď sa na seba a dieťa, užívaj si spoločné chvíle a muža nerieš... Daj tomu čas a uvidíš ako sa to bude vyvýjať... ❤️ Držím ti prsty nech ste zdraví.. 🙏Prejem pevne nervy a veľa, veľa pozitívnej energie.. 🌹🙏

dena883
20. jún 2024

Prajem veľa šťastia....na somára sa teraz vyser bud v kľude nech aj babo je v kľude a užívaj život .....ale myslím si ze v dohľadnej dobe zistí co spôsobil a príde s prosíkom o odpustenie....😊

barbie2023
Autor odpoveď zmazal
elin2525
20. jún 2024

Nie, manzel nema byt na prvom mieste, sme si rovnocenni aj s detmi, co sa lasky tyka. Minule som manzelovi hovorila, ze uz by sme mali deti ucit spat same a nie s nami, povedal mi, nechaj tak, ved vidis, ako rychlo rastu, za chvilku uz nebudu chciet ani pusu, tak si to este uzime. Ved to naozaj tak rychlo plynie a potom zostaneme zase len my dvaja.
Zrely chlap chape, ako dolezite mozu byt deti pre matku, hlavne, ak trvalo dlhe roky, kym prisli na svet.

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
lucia2610
20. jún 2024

@blonde_bella by si uprednostnila chlapa pred vlastnym dietatom???ja nikdy.

magdusaaa
20. jún 2024

Ty si správna ženská,nech Ti všetko dobre dopadne a hlavne buďte obaja zdravucki ,neboj čas všetko vyrieši a ty sa sama rozhodneš ako so životom naložis,verím ,že všetko dobre dopadne a bábätko ti bude robiť veľku radosť..A stým tupcom sa vôbec nezahadzuj aspoň vidíš ,čo za debila si mala po svojom boku.

elizabeth88
20. jún 2024

Hmmm,neporadím,no asi by som sa teraz sústredila len na dieťa.Telefón vypla a všetko,čo Ti povedal,Ti dáva právo to urobiť takto.Kvoli dieťaťu sa nestresovat je tvoja povinnosť,to je mi jasné,že určite vieš.Teraz nech sa len dovivíja drobček a keď sa narodí,tak ak sa tvoj chlap dovtedy spamätá z toho šoku,čo asi prežíva,môžete si to potom vydiskutovať.Dieta je na prvom mieste.Cokolvek To ten človek bude chcieť potom povedať,nech si Vás nájde sám,no nie?.Drzim palce.

blonde_bella
20. jún 2024

@lucia2610 ahoj, neviem ako presne to myslíš.
Vo vzťahu matka otec dieťa, však má byť pevná väzba medzi matkou a otcom, aby sa dieťa cítilo v bezpečí a vedelo rešpektovať oboch. V pripade, že vidí, že má navrch pred jedným z nich, môže sa stať, že prestane rešpektovať toho, ktorý ani vo vzťahu nie je rešpektovaný a potom preberá tie vzorce aj do budúcna.

blonde_bella
20. jún 2024

Autorka, podľa toho čo píšeš je zrejmé, že si muža odstavila na druhú koľaj a on sa dožaduje pozornosti. Svedčí o tom fakt, že ťa kontaktuje. Znamená to, že mu nie si ani ty ani dieťa ľahostajné ale že má pocit, že on je ľahostajný pre teba. Zároveň ho ďalej nekontaktujes čo môže v ňom len utužiť tento pocit.
Vždy je chýba na oboch stranách, nikdy nie je nič čiernobiele.
Buďte dvaja dospelí ľudia a porozprávajte sa o potrebách toho druhého.
Ak to neviete len tak, skús pozrieť hru hlbina, ta vám napovie otázky.

Veľa je vo vzťahu o komunikácii a kompromisoch. Ja verím, že to zvládnete ešte pred pôrodom.

Budem vám držať palce.

elizabeth88
20. jún 2024

@blonde_bella aj toto ma napadlo...že sa cíti byť má druhej koľaji a berie to,že sa oňho nezaujíma už.Že je v takom vzťahu nespokojný.Asi potrebujú rozhovor.Len ...nevybral si on dobrý čas v žiadnom prípade🤔🥺🙃🤦🙏

zuzkaferko
20. jún 2024

@dena883 ahoj. Nečítala som predošlé komentáre. Chlapa spoznáš až keď máš s ním deti. To bohužiaľ platí aj u nás. Nie každý chlap zvládne to, že nie je na prvom mieste a svet sa točí okolo neho. Chcem ti popriať veľa síl. Keď sa staneš mamou, zrazu to dieťa ti dá nový zmysel života a objavíš novú silu ísť ďalej. A je lepšie keď sa to stalo teraz ako keby syn si ho pamätá a zrazu odíde z jeho života, trpel by. Syna si vychováš podľa seba, budeš mať svoj kľud, svoje pravidlá. Teraz sa hlavne sústreď na pôrod, energiu namiesto plazenia investuj do vás dvoch, do teba a syna. Ja som si povedala - niekde Boh vzal, niekde Boh dal 👍🏼 držím ti palce

adri97
20. jún 2024

Mne príde extrémne smutné, koľké ženy sa nevedia vcítiť do tejto situácie z pohľadu autorky. Za prvé, je to chlap, ktorého rovesníci majú skoro dospelé deti. Že robí takéto teatrálne vystúpenia a náhly odchod iba ukazuje aké je on sám dieťa. Za druhé, áno vina býva na obidvoch stranách, ale nebudem si v živote zastavať niekoho, kto nepovie ani pol slova o svojich pocitoch a potom ich vybalí na tehotnú ženu pred pôrodom!!! Mám doma mesačného syna, už druhého, a nikdy nezabudnem ako som sa cítila pred pôrodmi. Hlava už je nastavená len na pôrod, nič iné. Tak asi logicky teraz nemôže čakať, že žena bude riešiť nejaké nevyspelé decko, čo nemá ústa asi.
V živote sa mi tiež udiala veľmi podobná situácia, chlap si našiel druhú, vobec som nič netušila, lebo sa mi dialo v osobnom živote toho veľa a keby mal taký strašný problem, že nedostáva dosť lásky a pozornosti z mojej strany, stačilo si k tomu sadnúť a porozprávať sa. Namiesto toho sa začal vláčiť s druhou, čo sa zistilo až o niekoľko mesiacov. Od rodiny mi bolo povedané, že za to môžem ja, lebo som si ho nevšímala, keďže ešte nevedeli, že v tom je nejaká iná a až potom mi dali za pravdu, že keď plánoval rozchod dlhšie, mal byť normálny dospelý človek a niečo povedať popredu. Mám z toho fajnovú traumu, nikomu neverím odvtedy, lebo sa tiež večer len tak zbalil, že sa so mnou rozchádza. A ešte že tak, zbavila som sa neschopného partnera do života. Potom som neplánovane otehotnela s iným a teda moj manžel je úplne v inej vekovej kategórii ako autorkin muž, zobral to ako chlap, postaral sa o nás, všetko sme riešili od začiatku spolu a sme šťastní. Takže to že by mu mala teraz vypisovať a neviem čo všetko pre ten vzťah robiť, podľa mňa nie. Keď tak mu len napísať, že sa treba stretnúť a porozprávať, ale musí aj on chápať, že prichádza najväčšia zmena v živote pre ňu, tak asiže sa nebude všetko točiť okolo neho… neskutočné ako sa vyfarbia niektorí až pri deťoch.

kankam
20. jún 2024

@elin2525 krasne napisane ...

lucia2610
20. jún 2024

@blonde_bella ja som to takto zas nemyslela.Dietatko bude urcite na prvom mieste opatera okolo neho atd.uz nebude len muz uz bude aj nieco ine.a v tomto pripade mam taky pocit ze muz si chce dokazat ze stale bude on a nechce sa o zenu delit.

hope87
20. jún 2024

@blonde_bella @elizabeth88 aj taketo pripady mozu byt ale nemyslim si, ze sa to tyka tohto konkretneho pripadu...ak ste citali vsetky autorkine komentare, tak tam jasne napisala, co jej muz vykrikoval cez whatsapp..."Do všetkého som ho donútila, do svadby, do decka , do hypotéky . Nechcel sa ženiť, nechcel decko , nechcel byt ale dom , vraj všetko bolo po mojom." Nikde nespomina, nieco v zmysle "mas, co si chcela, mna si potrebovala len ako darcu a uz pre teba neexistujem"...atd atd. Praveze z toho, co pise autorka a aj co jej napisal muz, je zrejme, ze on nechce dieta, ze nechce zit "obmedzeny" zivot a nechce sa vzdat svojho pohodlneho zivota. To, ze jej pise, je len preto, aby sam seba pred sebou a pripadne aj pred okolim, vyvinil, lebo ano, je to clovek a isto citi kus viny, ze opusta tehotnu manzelku a on nechce citit ten pocit viny, preto jej vypisuje same obvinenia. Keby "len" citil, ze nema dost pozornosti, tak by snad neurobil taketo vazne rozhodnutie, ze odide od tehotnej manzelky, ktoru miluje ale riesi to s nou. Tu je vsak jasne, ze nechce byt otcom, on uteka z tohto prostredia...z prostredia, kde bude onedlho male babatko, ktore pre neho predstavuje same obmedzenie a stratu volnosti...toto je pre neho silnejsie ako laska k manzelke a zodpovednost k danej situacii. Taketo rozhodnutia sa nerobia zo dna na den. On to musel v hlave kalkulovat uz dlho...podla mna, ked sa podarilo, ze otehotnela, tak to bol pre neho sok, kedze doteraz sa nedarilo a nepocital s tym, ze sa to zrazu podari...ubiehal den za dnom, tyzden za tyzdnom a jemu doslo, ze sa to fakt deje...mozno zo zaciatku dufal v potrat...ale ked ani to neprislo, tak to cele na neho zrazu padlo, ze do prdele ako z toho von...a toto je jeho zbabele riesenie.

blonde_bella
20. jún 2024

@hope87 vieme len jej verziu. Každý má vždy iný uhol pohľadu a každý jednu situáciu opíše inak....
Konečne rozhodnutia sú na nich. My môžme len dodať podporu.

kassandra25
20. jún 2024

Neviem. Ved vy sa udobrite, este som nezazila taku zenu s takou extremne chladnou hlavou a triezvym pohladom na vec. My nevieme, ako ste zili doteraz a nevideli tvoje spravanie a jeho, ale ako myslis, tak rob. Ja nevidim v poriadku ani jeho, ani teba a vobec nie to, ze sem pises a co.

hope87
20. jún 2024

@blonde_bella ano, vieme len jej verziu ale to v kazdej diskusii vieme len verziu toho, ktory tu temu zalozi. Aj ked mam pocit, ze k mnohym veciam sa autorka ani nevyjadruje, co aj chapem v jej situacii a ze ide zachvilu rodit...aj ked, ked uz sa rozhodla napisat a vyzalovat sa, mohla by toho odkryť viac 😕. Ja sa vsak nejdem vyjadrovat k niecomu "moznemu" a k nejakej nevyslovenej verzii jej muza. Ja vyjadrujem nazor k tomu, co som sa dozvedela z jej komentarov 🙂

blonde_bella
20. jún 2024

@hope87 vyhodila si viacero záverov.
To ma trošku vyrušilo.
Nič to nemení na tom, že bez komunikácie nič nedosiahnu.

nevenka
20. jún 2024

@blonde_bella autorka pisala, ze jej odisla hlienova zatka. A on jej vypisuje, ako ho do vsetkeho donutila, aky je on chudacik...co ona ma tesne pred porodom toto riesit? Snad za 15 rokov si mohol ujasnit, co vlastne chce. Ked nechcel "decko", tak naco s nou chodil na kliniku? Ved im sa nepritrafilo, ale planovali dieta, dokonca cez IVF! Tak v prvom rade on mal komunikovat. A to podstatne skor a nie robit sceny v 38 tyzdni, ako blby. Lebo autorka nema co ine teraz riesit, len jeho ublizenost.
A to teda ja viem, co znamena mat muza na prvom mieste, som toho nazoru, ze ano, ze manzel ma byt po Bohu ten prvy a manzelka tiez. Ale neznamena to, ze budem ho ofukovat ako makovy kvet, aby nahodou sa nedolomil, ked trosku zafukne vetrik. To on mal teraz byt oporou manzelke, ma ju dat na prve miesto a nie svoje egoisticke predstavy, ako mu dobre bude bez nej a bez dietata.
Ked uz, tak mohol hned povedat, ze dieta nechce a nie este tam s nou chodit, na kliniku, kde on nic take hrozne nepodstupil, kym ona celu stimulaciu atd...

blonde_bella
20. jún 2024

@nevenka ja do toho nevidím a poznám len jej verziu.
Súhlasím, že má byť oporou. Vieš čo povyvadzala ona? Nevieš...mame jednu stranu mince....a to že ona sa tiež teraz ofukuje a blokuje je to isté detinské správanie.
Za mňa sa dvaja dospelí ľudia majú vedieť stretnúť a rozprávať. Vyriešiť situáciu...nie sa blokovať a nie teatrálne odchádzať...

mehid
20. jún 2024

@blonde_bella držím palce

blonde_bella
20. jún 2024

@mehid v čom?

nevenka
20. jún 2024

@blonde_bella akoze skoda reci...Ja by som sa veru tiez "ofucala", keby mi toto muz spravil, ako som pisala vyssie, ja uz som mala 2 tyzdne pred porodom tlak 160/100, musela som v den, ked som bola na kontrole, nastupit na vyvolavanie a pripadnu sekciu, ak by to neslo. Ona moze kazdu chvilu porodit a toto jej spravil. Ked uz, tak to mohol riesit skor, este by mala dost casu nejak zareagovat (nie detinsky), riesit a "komunikovat". Teraz uz chce mat pokoj od zabo- mysich vojen a dotahovaciek a v klude porodit. To si myslim a to, ze vidim len 1 stranu mince mi teraz vobec neprekaza, pretoze on sa zachoval ako chrapun z kazdeho uhla pohladu. Co ona take strasne asi mohla povyvadzat, napriklad? Ze on nemal cas jej skor povedat, ze moja, toto stacilo uz? A podme to riesit. Nie, on cakal, kym ona bude totalne bezbranna tesne pred porodom. Autorka pisala, ze jej svokor bol rovnaky blb, odisiel pred porodom a k milenke...len skonstatovala, ze synacik je rovnaky ako jeho otec...ze pride k rozumu. Tak toto mi faky nepride, ze ona daco "vyvadzala".

blonde_bella
20. jún 2024

@nevenka rešpektujem tvoj názor. Ja tu však neplánujem posudzovať ani autorku, ani jej manžela. Nesúdim. A zároveň trvám na tom, že treba komunikovať.

livuska124
20. jún 2024

@blonde_bella áno, komunikovať treba - a presne to mal urobiť jej manžel, ak mal nejaký problém a nie sa dva týždne pred pôrodom zbaliť a odísť bez vysvetlenia a potom manželke vypisovať chujoviny, že ona ho do všetkého dotlačila a vlastne nechce byť otcom a že ho asi nemiluje, keď ho neprosíka, aby sa vrátil. Mal čas na komunikáciu celé tehotenstvo. A ak nechcel byť otcom, mal to tiež komunikovať s manželkou - snáď mu nedržala nôž pod krkom keď riešili umelé oplodnenie.

blonde_bella
20. jún 2024

@livuska124 zase jedno zhodnotenie...a teraz čo?

livuska124
20. jún 2024

@blonde_bella teraz nič 😀