icon

Manžel opustil tehotnú manželku: Ako ďalej?

17. jún 2024

Dnes mi manžel povedal po 15 rokoch vzťahu a 10 rokoch manželstva, xy pokusov o dieťa prirodzene aj s pomocou reprodukčného centra že odchádza . Som v 38 týždni tehotenstva čakám chlapca a on sa vraj na to aby bol otcom necíti . Má 39 rokov, ja 35. Dieťa je z umelého oplodnenia na viacnásobne opakovaný pokus. Keď mi to hovoril , len som sedela a pozerala na neho , nevydala som ani slabiku . Zbalil sa a odišiel . Kde , neviem . Teraz mi večer od neho chodia sms ako rýchlo som sa ho vzdala , ani som sa ho nesnažila zadržať, neprosila som ho aby zostal , aspoň vidí že urobil dobre, že on pre mňa nič neznamená . To som ako čo mala robiť, plaziť sa s tým bruchom po kolenách a prosiť ho aby zostal alebo držať ho srdcervúce nariekať ? Nie, nie je mi to je jedno , srdce mi ide prasknúť , ale keď nechce byť otcom a teda zmenil svoje rozhodnutie z toho mať deti na radšej nemať deti alebo teda nestarať sa , naozaj je dobré ho prosiť aby zostal ? Volala som sestre, žije sama vo veľkom byte , zajtra sa balím a idem k nej . Ja som tak zaskočená že nie som schopná ani plakať , tak nejako som sa najedla , tak nejako osprchovala, telefon mi pípa ako diví , vypla som ho . Neodpovedala som mu na nič.

reddflowerlife
19. jún 2024

Autorka ako chces potom dalej postupovat? Oznamis mu narodenie?

mima1988m
19. jún 2024

Mozno ma strach, ze dieta budes milovat viac.. nebudes mat na neho cas atd. A preto chcel uistit, ze chces aby svami ostal.
Podla mna bud zaucinkoval strach, stres buducnosti, alebo je narcista, ktory vsetko obrati proti tebe.
Tazko posudit s jednej situacie, to vies len ty aku ma povahu a ci to robi bezne.

dominikakoll
Autor odpoveď zmazal
autor
19. jún 2024

@reddflowerlife oznámim mu narodenie . Vrátim sa do bytu a budem ďalej žiť a uvidím čo ďalej . Nechcem teraz riešiť rozvod a ťahanice počas prvého pol roka, chcem nejako to prežiť a čo v najväčšej miere si malého užiť, nechcem žiadne vykrikovačky , naťahovačky , vyhadzovanie z bytu a ani dokazovanie kto je lepší , kto za čo mohol . Nechcem sa zaoberať mojim mužom , dosral čo mohol a ešte aj viac, keď chce byť sám nech je teda , neprinútim nikoho aby sa dobrovoľne zaujímal o svoju ženu a dieťa. Jediné čo momentálne teraz chcem je porodiť , to si naozaj už veľmi prajem ,lebo už sa naozaj cítim veľmi nekomfortne.
Muža som blokla kde sa dalo , keď bude chcieť nech si cestu ku mne nájde . Vyrevala som sa dostatočne , aj viac ako bolo treba , bolí to ako čert . Prežijem , zvládnem to .

lilitela
19. jún 2024

Radia ti nerobit ziadne radikalne rozhodnutia. No teraz asi nie, sustred sa na porod a dieta, ale na tvojom mieste by som mu sancu nedala. Ak mas oporu v rodine. Ja som mala mnohe veci podobne ako ty, co si pisala v tejto teme a ver, nic sa nezmeni. U nas akurat nebol utek pred porodom, ale po narodeni 2. dietata a nie utek doslovny, ze inde, ale presne take odchadzanie, ake opisujes, ze sa bojis, za kamosmi, zabavou a pod. Utek od zodpovednosti a cele otocene proti mne. Aj som mu to dlho zrala, lebo on tomu veri a hlada si podporu v rodine, kamaratoch, ze on robi dobre.
Inak tam vidim velku podobnost, muz na deti ziarli akokeby boli jeho konkurencia, pritom rodina sa ma vlastne vzajomne doplnat a kazdy si tam najde svoje miesto a funkciu. Aj muz.
A to iste, vsetko vraj po mojom, ale v skutocnosti vsetko ako chcel muz. Sluby a dohody nedodrzane, samozrejme, az ked sa narodili deti, padli vsetky dohody o roznych dolezitych veciach.
Vsetko su to len manipulacie.
Tvoj muz je srac. Neviaz sa so sracom viac, nez bude nutne.
Inak aj ja som si presla IVF a to viacej taketo podrazy bolia. Aj taka "drobnost", ze to ja som podstupila vsetky tie neprijemne procedury, zatial co on si tam len vytriasol vtaka.
A potom sa zachova zbabelo a kedze to citi, tak si musi ocistit svoje svedomie.
Inak diky ze si mi touto temou pripomenula ako to bolo, lebo clovek sa snazi na to nejak aj zabudnut, kedze je to hrozne.
Bohuzial, ja nemam podporu rodiny. Tak sa snazim toto cele prezit a je to nahovno.

Drz sa, vela sil.

dankamg
19. jún 2024

Obdivujem Ťa s akým nadhľadom to zvládaš. Zaslúžiš si oveľa lepšieho, mentálne vyzretého muža. Držím palce.

blonde_bella
19. jún 2024

Nikdy nie je chýba na jednej strane a vždy sa ten rozchod vyvíja dlhšie. Mne príde že ,u chýba pozornosť tak ju púta

sofia1
19. jún 2024

Je to chrapun.nedprav chybu,že sa dáte do kopy....urobi to zas

ali12377
19. jún 2024

nezrely chlap, kt sa pokakal prave, ze ma byt otcom, pre mna je to srac, proste zrelost 10rocneho decka, ale toto zas si musela vidiet, muselo sa to prejavit pocas vasho vztahu, ze je nezrely, len asi si to v tom zufalom snazeni o dieta nevnimala

jeennyv
19. jún 2024

Necitala som diskusiu, len tvoj pripevok…autorky..a Moj nazor, bohuzial sa to stava muzi su taki…v zmysle, ze pises ako ste sa snazili, umele oplodnenie atd..uz mozno nedufal boli ste len vy dvaja..a zadarilo sa prisla zodpovednost a uvedomenie si..zdupkal…sustred sa na babo porod..ostatne potom.. v manzelstve ci partnerstne nemas nikoho prosikat..ste proste partneri

majkamasar
19. jún 2024

Asi ma niekoho ineho.

tom_i
19. jún 2024

Keď tu čítam niektoré odpovede, tak sa nečudujem, že u nás je v cajchu páchateľ s vina sa hľadá u obete. Pani držte sa, ste silná žena, bábätko vás teraz potrebuje. Čo bude potom ukáže čas. Ale ... už nikdy to nebude ako bolo. Ale vy máte niečo navyše, silu, ktorú ten slaboch nemá. Odhodlanie, ktoré on znevažil. Ale hlavne máte a vždy budete mať rodinu. On môže mať už len výčitky. A tie sakra hryzú

kankam
19. jún 2024

Mila autorka, muz bez charakteru a sebec aj u nas sa zacal prejavovat az po narodeni dcery, kupil si v case mojho tehotenstva 1.motorku a ked mal nervy ze nebolo po jeho tak "utekal" na moto a tiez som za vsetko zla, vsetko bolo po mojom tiez vsetko prekrutil ako sme zacinali a s cim suhlasil ... Az to dospelo do bodu ze jeho pricinenim spolu neziijeme.
Nechaj ho zit, vybav aby si mala pre seba a maleho peniaze - poziadaj o vyzivne na seba a dieta pocas trcania manzelstva a venuj sa sebe a malemu.Rodina ta podpori. A aj ked je to smutne a boli to aspon si zistila aky je "charakter" ...

consuelle
19. jún 2024

sebastredny egoista,uz len to,ze toto oznámi vlastnej zene tesne pred pôrodom,kedy ty tolko veci v sebe riešiš,čaká ta krásna ale i bolava skúška a potrebuješ pohodu a stabilitu a on rieši ako si ho rychlo pustila?zaslúži si vytrestat,ked sa spamätá ,co vlastne spravil a docvakne mu to,potrebuje priucku aby si skutočne zacal vážiť co mal v rodine ktoru vytvoril a dobrovoľne ju zavrhol ,lebo ved nieje pripravený.ma ti byt oporou a nie plačkom a nezodpovedný Srač,ktory sa boji či zvládne rodinu.ak sa nespamata tak asi by ti oporou nebol ,ale samozrejme ze to musi bolieť,z mojho pohladu by to bol podraz ako mraky ...dlho by trvalo kym by ziskal opat moju lásku a doveru,keby sa mi toto stalo.presne ako píšu ženy ,ak to dokážeš ,nenechaj sa obrat o radost z príchodu synčeka ,pocit byt mamou,budes celým svetom pre to male krásne stvorenie...nebude to lahke ,ale ak mas sestru ,zvládnete ...aj ked clovek túži mat pri sebe partnera a môcť veriť,oprieť sa,polubit sa ,..mozno sa spamätá ,ale nenechaj ho vrátiť len tak...urobil brutálny prešľap..ach jo...želám vela stastia a zdravia tebe i bábätku❤

venusa85
19. jún 2024

@top_manazerka tieto reci...moj ex vlastnú dceru nezvladol a do hodiny mi ju doniesol domov, medzitým este na nu vyletel, ze uz pre nu nikdy nepride, siel s nou autom ako nepríčetný. Potom prehlasoval pred vsetkymi, ze on dieta nema, kasle na nu, nic jej nenecha, nezaujima ho...naco je taky otec? Co dietatu robi len stresy? Ze sa to dietatu odraza na zdravi? No Pan Boh zaplat za takého otca. Radsej ziadny otec ako taky hajzel

sandra19860
19. jún 2024

.

katariinam
19. jún 2024

@taynee mozno ze.mas pravdu ale manzel to mal odkomunikovat a nie razom odísť...ved to takto nejde

amel
19. jún 2024

Nečítala som komentáre,no ja si myslím,že skrat.
Vráti sa.
Len taka otázka do plena:Ak ste sa tak dlho snažili o dieťa,nepreháňas to so starostlivosťou,pochopením,ochranou bábätka a tak?Manžel je tu I napriek babu a ste v tom spolu.
Podľa mňa k tomu A patrí i nejaké B,ktoré si nenapísala.

mimi3008
19. jún 2024

To je hajzel. Preplo mu totalne, vsetko sa mu v hlave pomotalo, ale to chlapske ego sa nezaprelo. Este on je akoze ten, ktoremu je ublizene, otras...ale je to ozaj hrozne. Totalny zbabelec

mimi3008
19. jún 2024

@reanda preco tazko, ze tak zrazu? Proste mu ruplo v bedni

enmery
19. jún 2024

@amel Asi by si mala čítať komentáre. Spolu v tom nie sú-on odišiel od tehotnej ženy. Jeho dôvod bol, že dieťa nechce a na otcovstvo sa necíti. Mal čas jej to povedať tých 15 rokov.15 rokov aktívne spolupracoval a bavili sa o tom, riešili to. Len chrapúň toto urobí a ešte bude obviňovať zenu, že ho 15 rokov do každého rozhodnutia nútila. Predpokladám, ze ona nie je Fritzl a nedržala ho v pivnici a ako sa hovorí, nemému decku ani vlastná mater nerozumie. Mal 1000 príložitostí sa vyjadriť, keď ju držal za ruku na klinike, kde sa snažili o bábo.Keby si čítala komentáre, zistila by si, že autorka je jedna dosť silná a inteligetná žena, ktorá zaňho riešili vždy nepríjemné situácie. A súhlasím s tým, že veľa žien má kvôli dieťaťu zatmenie, nepovedia aj B. Ale toto asi nebude ten prípad.

mimi3008
19. jún 2024

Necitala som celu 9 stranovu diskusiu, iba som precitala vsetky tvoje komentare a musim povedat, ze obdivujem, ako to beries s nadhladom. Si velmi silna, asi aj malinky Jurko ti dodava silu. Mimochodom, krasne meno ma drobcek vybrate (tiez mam doma jedneho). Prajem ti uz skory a dobry porod.

evaachesa
19. jún 2024

@amel radšej si prečítaj aspoň autorkine komentáre lebo nie si ale že vôbec v obraze. 😐

lucia2610
20. jún 2024

Podla jeho spravania mi nepride ze odisiel koli tomu ze nechce dieta ale koli tomu ze sj uvedomil ze u teba uz nebude na prvom mieste a zvykol si ze si bola len jeho.blbe citove vydieranie.odist a potom ti vypisovat?on sa len potreboval uistit ze stale bude na prvom mieste.aspon ja som to takto pochopila.

arawis
20. jún 2024

Tu pravú lásku si porodíš! 🥰🥰🥰 Mám syna, jedináčika, a je to tak.. som vďačná za to, že som to mohla zažiť.. žiadny chlap mi nikdy nedal takú bezpodmienečnú lásku. Len nech ste obaja zdraví, nech pôrod dobre dopadne. Držím palce! 🌷

dankagirl
20. jún 2024

Sebec ,len hlupák sa zachová ako on.
Život sa nekončí príchodom deti ,je to len väčšia zodpovednosť .
Mame 4 a užívame si život,cestujeme ,športujeme a posledný má ,len rok .Kašli na manžela,sústredím sa na pôrod a malinkeho a hlavne kľud ,lebo dieťatko to všetko prežíva ...
Zľavnených ste zdravý

matilda2015
20. jún 2024

určite by som sa nesťahovala, sestra môže prísť k tebe ti pomôcť, podporiť.....chlapec sa možno potrebuje dať dokopy a keď uvidí toho malého, tak sám bude hotový, že čo to urobil....teraz sa sústreď na seba, na malého a uvidíš všetko sa vyrieši...bude to krásne ale aj náročné obdobie, tvoj muž je asi trochu mimo, ak si naozaj myslí, že ty sa teraz začneš pred ním plaziť a prosiť ho...to on by mal a myslím, že aj bude...keď mu to všetko dojde...držím palce!!!!

bessdonna
20. jún 2024

placem za teba boze moj😭dufam,ze to bude pokojne kludne babo a bude ti robit len radost aj ked siysl,ze uanzela to bol skrat,mozno sa vrati,inak by nevypisoval.

blonde_bella
20. jún 2024

@lucia2610 ale partner aj má ostávať na prvom mieste

didamt
20. jún 2024

autorka, si naozaj silná, múdra a rozvážna žena. Tvoj chlap si ťa nezaslúži. Vieš čo chceš, tak vytrvaj a sústred svoju energiu na veľmi podstatnú časť svojho života a uži si ju najlepšie ako vieš, lebo si ju budeš dlho pamätať. Prajem Ti všetko dobré !