icon

Manžel opustil tehotnú manželku: Ako ďalej?

17. jún 2024

Dnes mi manžel povedal po 15 rokoch vzťahu a 10 rokoch manželstva, xy pokusov o dieťa prirodzene aj s pomocou reprodukčného centra že odchádza . Som v 38 týždni tehotenstva čakám chlapca a on sa vraj na to aby bol otcom necíti . Má 39 rokov, ja 35. Dieťa je z umelého oplodnenia na viacnásobne opakovaný pokus. Keď mi to hovoril , len som sedela a pozerala na neho , nevydala som ani slabiku . Zbalil sa a odišiel . Kde , neviem . Teraz mi večer od neho chodia sms ako rýchlo som sa ho vzdala , ani som sa ho nesnažila zadržať, neprosila som ho aby zostal , aspoň vidí že urobil dobre, že on pre mňa nič neznamená . To som ako čo mala robiť, plaziť sa s tým bruchom po kolenách a prosiť ho aby zostal alebo držať ho srdcervúce nariekať ? Nie, nie je mi to je jedno , srdce mi ide prasknúť , ale keď nechce byť otcom a teda zmenil svoje rozhodnutie z toho mať deti na radšej nemať deti alebo teda nestarať sa , naozaj je dobré ho prosiť aby zostal ? Volala som sestre, žije sama vo veľkom byte , zajtra sa balím a idem k nej . Ja som tak zaskočená že nie som schopná ani plakať , tak nejako som sa najedla , tak nejako osprchovala, telefon mi pípa ako diví , vypla som ho . Neodpovedala som mu na nič.

alexis617
18. jún 2024

Mysli na bábo som rada že ste v poriadku a držím ti palce

reanda
18. jún 2024

@tana87 toto je take krasne romanticke.. a pri psychicky nezrelych styridsatrocnych muzoch tak NEREALNE

rooberta
18. jún 2024

Hlavne si nenechaj nikym pokazit toto carovne obdobie na ktore si sa tak dlho tesila. Nikto za to nestoji a ono sa to aj tak za pochodu nejako vyriesi. Uzi si babatko a prajem ti co najrychlejsi, bezproblemovy porod ❤️

simca06022011
18. jún 2024

@reanda jasne ty to podla pár prispevkov hneď vieš zdiagnostikovat

reanda
18. jún 2024

@simca06022011 to vies, roky dennodennej skusenosti s danym typom osoby ti vycibria cit.. bodaj by to bolo inak, ale bohuzial, pochybujem

dusankomoj
18. jún 2024

Milá autorka,či už máme názor rôzny,alebo rovnaký, VŠETKY ti prajeme veľa sil a radosti pre teba a bábo. Po tom,čo si napísala to vyzerá,že tvoj muž je naozaj sebecký egoista. A skôr či neskôr bude ľutovať ON.

zmrzlinka2021
18. jún 2024

To ze to je chrapun, to je zrejmé kazdej z nás.

Som vsak toho názoru, ze to nie je o tom čo spravil, ale o jeho charaktere a urcite zmena charakteru nenastala zo dna na den. Autorka sama napisala, ze zvykol utekat ak sa citil v diskomforte. Proste vzdy bol curak, neverim, ze bol dobry clovek.

amelie2017
18. jún 2024

Je mi luto, v akej si situacii. Kamaratka s manzelom tiez podstupili po mnohych neuspesnych mesiacoch umele oplodnenie. Len ten jej debil necakal do 38. tyzdna, ale ked to vyslo, rovno ju posielal na potrat. Porodila uz ako rozvedena. Otec vidal dceru raz za tyzden na 2 hodiny, vzdy za jej pritomnosti alebo jej mamy. Ked mala dcera 5 rokov, zmyslel si, ze on ju vlastne chce a rok sa sudili o jej starostlivost. Nastastie vyhrala ona, ale mala uz musi k nemu chodit aj prespavat kazdy druhy vikend.
Drzim ti palce. S chlapom by som ale do zivota uz nepocitala, ani keby precitol..je neodpustitelne, co spravil.

amelie2017
18. jún 2024

@simona20201309 vobec to nemusi byt vymyslene, vid moj prispevok vyssie.

babulkomale
18. jún 2024

@amelie2017 ja poznam dokonca zenu, ktora sa sice liecila na neplodnost a podstupila opakovane umele oplodnenie, ale isla nosit akesi debnicky so zeleninou a potratila - vobec to nemusela nosit, kazdy chcel by sa setrila, narobila nic - vyslovene naschval to urobila a potom bola uz "stara" na deti a nechali to tak.
Ona chce radsej sperky a dovolenky ako sa ostarat s dietatom, tam skor manzel chcel byt otec, ona je jedna sebecka leniva zena.

martinka13
18. jún 2024

Zošalel asi.... Dobre rozmýšľaš. Choď k sestre, mysli teraz na dieťa a na seba (viem, že sa to ľahko hovorí). Podľa mňa sa čoskoro preberie a zbadá sa, čo spravil. Pre mňa je to teda absolútne nepochopiteľné. Na spravy by som nereagovala

ekira1
18. jún 2024

Teraz sa sústreď len na seba a dieťa, sestra ti pomôže, nebudeš na všetko sama. Tie jeho správy ani nečítaj, on vie, že urobil riadnu chu.... a potrebuje sám seba presvedčiť, že inak sa nedalo a on vlastne za to ani nemôže 🙄 tak to zhadzuje všetko na teba, hrdina 😡

karolinakr
18. jún 2024

na to, že má 40, správa sa ako 16ročný

ada12345
18. jún 2024

Precitala som to manzelovi. Prve co povedal, ze 90% sanca, ze ma druhu. A vsetko ostatne su kecy.

luccija
18. jún 2024

@h2 aj ja si tu pamätám jeden príspevok už mali termín na IVF myslím, že opakovaný prvé nevyšlo a on prišiel na to, že sa chce rozviesť a žena nevedela čo robiť či ísť, alebo nie.

luccija
18. jún 2024

A presne ako píše autorka je to utekáč nestabilný partner.Decko v koži chlapa. Pokým je všetko ľahké ide ako ma, tak je všetko v poriadku.Pride záťaž uteciem..lebo som malé decko a bojím sa zodpovednosti.

luccija
18. jún 2024

@tana87 vieš čo chápem stres z novej situácie, ale mohol jej povedať mám z toho stres, budeme dobri rodičia?mám obavy...a nie spôsobiť jej pár dní pred pôrodom taký šok.Lebo to je mega šok.Ako malé decko, ktoré niečo spôsobí a utečie a ešte tvrdí, že to nespravilo.Pravdepodobne je autorka silnejší človek v tom vzťahu a on zutekal.Ale písať ty si o mňa nebojovala?prečo by mala?veď sa rozhodol a musí byť za to zodpovedný, že sa tak rozhodol.
Nemám rada tieto psychologické hrátky.Ano, čakal, že bude plakať ako to sama nezvládne a on geroj sa zlutuje a o pár dní príde.

lentilka23
18. jún 2024

Ja by som takeho egocentrickeho chrapuna, rozmaznaneho uz nechcela. Si mudra a robis dobre. Chod k sestre, tes sa na dietatko - to ti vynahradi vsetko. Mozno si najdes neskor ineho, lepsieho starosliveho muza a budes mat dalsie dieta a stastnu rodinu. Na tohto sa vys…r

janickacrazy
18. jún 2024

A tvoj muž je jedináčik? Lebo tak mi to príde, že je taký nedospely, rozmaznany, ako malé decko sa chová.

maryetta
18. jún 2024

Ja dufam ze je mamicka v poriadku. Snad sa ozve.
Len citam spravy…..

autor
18. jún 2024

@janickacrazy môj muž nie je jedináčik , ešte má brata, ktorý má 43, dve deti . Rozvedený , ale o deti sa vzorne stará . Bráva si ich k sebe, na dovolenky s nimi chodí , kupuje im veci , odtiaľ vietor nefúka , ale skôr od jeho kamarátov ktorí majú deti a robili si z neho tú chlapskú srandu že mu skončil jeho skvelý život plus samozrejme on nechce zmenu vo svojom živote a zrejme chce žiť ako doteraz , len s dieťaťom to už nepôjde.
Problémy som vždy riešila ja , on od nich utekal , nevie to riešiť, je nervózny, podráždený keď niečo nešlo tak ako on chce. Teraz vidím , že dieťa nechcel , len mi to akosi zabudol povedať . Aj keby sa vrátil domov , budem mať doma zrejme večne nervózneho chlapa lebo malý plače, lebo mu idú zuby , lebo sa s ním nedá nič robiť , bude mi z domu utekať von len aby nebol s nami , to je z kaluže do blata.
V zázraky neverím že by sa zmenil a malý by ho fascinoval . Príliš dlho sme boli sami . Na malého sme čakali 10 rokov , možno keby sme ho mali hneď po svadbe bolo by to iné. Je mi veľmi ťažko , ale zrejme zostanem sama s malým .

3petka
18. jún 2024

Tak asi lepšie keď budete sami. Veď čomu s takým chlapom ktorý si zrazu zmyslí a odíde. To dieťa by iba trpelo.
Neviem ako si nastavená ale ja by som už nedokázala odpustiť takú zradu, mal by ešte v ten mesiac rozvodové papiere na stole.

janickacrazy
18. jún 2024

No čo sa dá robiť, nebudeš to mať ľahké, ale určite to zvládneš. Mňa tiež môj ex opustil v tehotenstve, takže viem si predstaviť asi ako sa cítiš. Ale bolo to už dávno a boli sme mladí. To sa skôr dalo pochopiť. Drž sa, prajem ti ľahký pôrod a veľa radosti z malého drobca.

andreatytler
18. jún 2024

@taynee Toto jeho konanie je volanie o pomoc a pozornost? Co ma ten chlap 3 roky aby svoje pocity a postoje nechapal a nevedel povedat slovami?
Evidentne ano. Ale naco je jej taky chlap? Ked sa maly narodi, tak manzel bude v plnom prude preukazovat surodenecku ziarlivost tym ze sa bude hadzat o zem?

andula77
18. jún 2024

Presne tak urob ako píšeš...mysli teraz len na seba a dieťa... otca budeš riešiť neskôr

andreatytler
18. jún 2024

@top_manazerka Presne tak, dieta potrebuje aj otca ale tento otec od dietata odisiel este pred tym ako sa narodilo a povedal ze ho nechce. ON NIE JE OTEC. On si nezasluzi to oznacenie.

mantilka
18. jún 2024

Rozmaznany sebec...ty ledva fungujes pred pôrodom a on očakáva, že nasmerujes všetky vnemy na neho. Nechcel aby si sa mu ospravedlnila za dieťa a že sa mu malo venuješ v tomto čase? Potreboval by teraz stretnúť sestru alebo kamošku, ktorá už má za sebou pôrod. Dala by mu riadne kapky. Správne, nerob žiadne unáhlené rozhodnutia. Všetko sa ešte môže zmeniť. Jeho rodičia by o Tom mali vedieť.

babulkomale
18. jún 2024

Citam komentare a tak nejak mi doslo, ako velmi sme sa vzdialili od prirodzenosti - rozmnozovanie je vlastne zakladny pud a tym nemyslim ze mame mat milion deti a ondit ako kraliky bez ohladu na nasledky a nech deti hladuju, ale proste sa vytratilo take nieco pekne, prirodzene a spontanne.
Najprv treba mat statisice nasetrene, mat karieru, mat vystudovane tri skoly, najlepsie vysoke, mat majetky, zazemie, najlepsie ziadnu svokru, investicne nehnutelnosti, u psychologa sa pripravit na dieta a potom ho mozeme mat. Medzitym mame 40+ a musime chodit po CAR.
V ére neplodnosti ktora nas zasiahla, mi to pride strasne pomylene.

zmrzlinka2021
18. jún 2024

@babulkomale veľmi si idealizujes minulosť

ysseba
18. jún 2024

Myslíš, ze nema milenku?