Manžel opustil tehotnú manželku: Ako ďalej?
Dnes mi manžel povedal po 15 rokoch vzťahu a 10 rokoch manželstva, xy pokusov o dieťa prirodzene aj s pomocou reprodukčného centra že odchádza . Som v 38 týždni tehotenstva čakám chlapca a on sa vraj na to aby bol otcom necíti . Má 39 rokov, ja 35. Dieťa je z umelého oplodnenia na viacnásobne opakovaný pokus. Keď mi to hovoril , len som sedela a pozerala na neho , nevydala som ani slabiku . Zbalil sa a odišiel . Kde , neviem . Teraz mi večer od neho chodia sms ako rýchlo som sa ho vzdala , ani som sa ho nesnažila zadržať, neprosila som ho aby zostal , aspoň vidí že urobil dobre, že on pre mňa nič neznamená . To som ako čo mala robiť, plaziť sa s tým bruchom po kolenách a prosiť ho aby zostal alebo držať ho srdcervúce nariekať ? Nie, nie je mi to je jedno , srdce mi ide prasknúť , ale keď nechce byť otcom a teda zmenil svoje rozhodnutie z toho mať deti na radšej nemať deti alebo teda nestarať sa , naozaj je dobré ho prosiť aby zostal ? Volala som sestre, žije sama vo veľkom byte , zajtra sa balím a idem k nej . Ja som tak zaskočená že nie som schopná ani plakať , tak nejako som sa najedla , tak nejako osprchovala, telefon mi pípa ako diví , vypla som ho . Neodpovedala som mu na nič.
Vies co autorka, to nebude kamartmi a ich posmesnymi kecami. Ziadny z nich mu teraz nepovie "Dobre si urobil Jozko ze si odisiel este kym sa narodilo dieta" Tie reci kamaratov su len reci a kazdy o tom vie.
Dokonca ani jeho vlastna matka by mu takyto cin neschvalila. Jedinny clovek kto by mu takyto cin schvalil je milenka. Podla mna ju uz dlhsie mal a vyhovoval mu stav ze mal v tebe sporiadany uznavany rodinny zivot a v nej neviazanu zabavu. Ale teraz ona na neho pritlacila, lebo sa bala ze narodenim dietata uz nebude mat na nu tolko casu.
Muz sa nezbali len tak a odide nevedno kam. Muz odide iba ak k mame, alebo k milenke a k mame by nemal odvahu ist za tychto okolnosti.
@babulkomale áno, je kult dieťaťa.Vsetko do detailu naplánované ľudia v mladom veku cestujú užívajú si život, potom veľa rokov ako bezdetní kariéra, wellnesy veľa času na seba a potom ta realita s dietatom prefacka veľa ľudí.Potom ďalší problém roky čakajú ľudia na dieťa a potom je to malý Boh a uzkostliva výchova, staršie prvorodicky.Aspon takto to bolo zhrnuté v dobrom článku od psychológa, že má ženy, ktoré sa potom cítia frustrované, lebo starostlivosť, lebo treba variť hádky s mužom, ktory chce žiť ako predtým...on to opísal ako bežný život len my chceme stále vyberať len hrozienka z koláča a mať život bezstarostný a s dieťaťom to nejde.A vidím, že už len za tých 17 r čo som ja mala dieťa ako sa mladé ženy zmenili a ako je všetko problem.Ono je to krásny život chodiť na raňajky, potom ísť do práce najesť sa dole v reštaurácii a môže to byť pre niekoho šok doma, starosti, obeta.
Nie neozyvaj sa mu.
Ahoj, prečítala som všetky komentáre, pár tu bolo trefných, je možné, že má inú, ale, podľa toho čo píšeš, že Ti vyčíta, že si ho neprosila aby zostal, že Vám bolo bez detí dobre, jeho riešenie-neriešenie problémov, skôr mi z toho vychádza narcis a manipulátor. Doteraz sa nemusel prejaviť naplno, lebo ste boli sami dvaja a tvoj svet sa s veľkou pravdepodobnosťou točil okolo neho. A s deťmi súhlasil, lebo videl že sa nedarí, a pravdepodobne dúfal, že sa ani nezadarí. Keby Ti povedal už dávnejšie, že deti nechce, možno by si ho opustila, a hľadala niekoho, kto by s Tebou deti chcel. Teraz je ohrozený jeho luxus a slobodný život. Z toho šalie, a Tvoja reakcia mu v podstate podkopla nohy. Skús si pospomínať aké mal reakcie pri ťažších situáciách. Zažila som narcisa a manipulátora na vlastnej koži, ani nezbadáš a si v pr...li. A nikto Ti neuverí, lebo všetci ho poznajú ako úžasnú osobu.
bez ohladu na reci kamaratov a na to, ze ste mali dieta neskoro - vybrala si si muza, akeho si si vybrala.. ved sama vies, aky je, ze od problemov uteka a ze si vzdy vsetko riesila za neho.. a napriek tomu si s nim isla do dietata, dokonca aj ked to neslo prirodzene.. co si cakala? ved sa len zachoval tak, ako vzdy.. utiekol od problemu a ty na to ostanes sama.. s tym sa predsa dalo ratat, ziadne velke prekvapenie..
nechcem ti nakladat, ze si urobila chybu, len niekedy cloveku pomoze az takato 'facka', aby otvoril oci, ze v com to vlastne dobrovolne zije.. nebude to teraz asi nejaky cas uplne prijemne, ale vlastne si to vyhrala
Autorka, a vieš, kde muž strávil noc? Kam odišiel?
@h2 neviem , už mi nevypisuje. A ani by to nič na mojej situácii nezmenilo . Dnes mi volala svokra aby som ho nechala tak , že je ako jeho tatko že on príde k rozumu .
Autorka,
A prečo si snim riešila dieťa, keď ho opisujes tak, ako opisujes?
A keď ti volala svokra, nespomínala, či je u nich? Či odkiaľ vedela, že odišiel? Lebo ak by bol u nejakej ženy, asi by ti svokra nehovorila, že príde k rozumu.
To aj jeho otec urobil to iste a potom sa k vam vratil?
@andreatytler svokra mi volala ako sa mám a som jej povedala že jej syn odo mňa odišiel , lebo si to rozmyslel s tým dieťaťom . Na čo mi povedala , aby som ho nechala tak že on príde k rozumu . Svokor od nich odišiel ale k inej žene , bol tam rok a potom sa vrátil domov k nej a deťom , viac sa to neopakovalo . Nevie kde je môj muž.
@zmrzlinka2021 ako ho opisujem ? Nemá rád problémy, nevie ich riešiť , tak som ich riešila ja. V ostatných veciach bol ako bežný priemerný muž , pracoval , doniesol domov peniaze , nechľastal , nefajčil , za ženami sa nevláčil , trávili sme spolu čas a bolo nám dobre. V bezdetnom manželstve tých problémov až tak veľa neriešiš.
Dufam ze ale ty niesi ako tvoja svokra ze muz by zil s inou zenou a potom ho akoby nic prijala spät 😱😱😱
Tak toto je jednoznacne klenot medzi debilmi.
No ak ani svokra nevie kde je ,tak bude u milenky.Chlapi neodchádza od niekoho, ale k niekomu.
@autorka
Tak to má tvoj manžel z domu naučené po jeho otcovi. Že problémy sa neriešia ale keď prekypia tak sa od nich utečie zbabelo. Po čase to jeho otcovi došlo, tam to dojde aj tvojmu mužovi a potom sa vráti.
Potom to už je na tebe či ho vezmeš späť (s ohľadom na syna) ale ak aj áno, daj mu to poriadne "vyžrať", lebo toto čo urobil sa proste nerobí!
Och, no hrozne, ale svokra ma podla mna pravdu v tom ze je ako jeho otec. Ono toto spravanie a postoj k nevere a rodicovstvu a zodpovednosti sa deti naucia od rodicov. Ak to jeho otec urobil a jeho mama to otcovi tolerovala, tvoj muz to povazuje tiez za tolerovatelne.
@ivik4 nie ja taká nie som . Je určitá hranica kde moja tolerancia končí a tam by bola prekročená .
Ten chlap.nevie o co prichádza. Bože, ako keby deti boli ťažká choroba s ktorou sa neda žiť.
Nám deti tak krásne obohatili život, ako nič predtým...ako.ziadne dovolenky, vylety a ani nič iné na svete.
Autorka, prajem ti len všetko dobré a je super, ze si mala ku komu ísť. Drz sa a istatne sa uvid.
Držím ti palce a prajem veľa síl, verím že čas všetko vyrieši ty teraz myslí na drobca on je teraz najdôležitejši muž tvojho života.
Napisala by som mu. Davam ti dva dni na to, aby si sa spamatal a vratil domov. Nebudem ti to nikdy vycitat, spominat. Ale ak sa dovtedy nevratis, uz sa nevracaj nikdy.
@liv1 neviem či chcem aby sa vrátil . Myslím že nechcem podstupovať tortúru s mužom čo bude utekať mi z domu za kamarátmi , rúcať sa po neprespatých nociach, chodiť neskoro domov z práce len aby nebol s nami .
Teraz mi vypisuje na watsap , verte mi že nič príjemné pre mňa. Do všetkého som ho donútila, do svadby, do decka , do hypotéky . Nechcel sa ženiť, nechcel decko , nechcel byt ale dom , vraj všetko bolo po mojom . Ja neviem , ale o ruku ma požiadal on , byt vybral on lebo na dom sme nemali, na dieťati sme sa dohodli pred svadbou . ja by som si ho nevzala keby deti nechcel , našla by som som niekoho iného a život by išiel ďalej tak pre mňa ako aj pre neho . 15rokov sme boli spolu , keby som bola taká otrasná , tak mal odísť skôr nie ?
Tak by som mu napisala, nech si svoje chrapunske spravanie neospravedlnuje klamstvami, ktorym snad ani on neveri… nic ine by som mu nepisala, neodpovedala na tie hlupe spravy ziadnym vysvetlovanim.
Chova sa ako male decko. Hlada vinu len u teba (aj vymyslenu), on je ten chudacik. Takto sa 39r zodpovedny chlap nechova. Nechala by som ho tak, nech si sam vyriesi svoje problemy. Ty mas teraz ine starosti. Ale budes mat aj velku ulohu ako mama chlapca - vychovat ho tak, aby sa v dospelosti nezachoval ako jeho otec a dedo.
A ze iba uboziak odide od tehotnej zeny a svojho dietata 2 tyzdne pred porodom. Ze dobre ze sa jeho charakter prejavil teraz, ale skoda ze nie skor ako pred 38 tyzdnami…
Tymito recami si ospravedlnuje pravdepodobne inu zenu. Prepac ze ti to hovorim 😞. Lebo ak si ty ta zla ktora je vsetkemu na vine, potom nie je on ten zly ktory ma inu… Je to jeden z hlavnych “priznakov”, ked muz alebo aj opacne zena zrazu zacne vsetko kritizovat, co ten druhy robi, ze je vsetko zle..
Na takéto hlúpe správy by som mu odpísala iba jedno. Či podá žiadosť o rozvod on alebo mám podať ja. Lebo s takýmto človekom by som žiť nechcela

@zmrzlinka2021 ja som ta posledna co si nieco idealizuje.
Viem ze vzdy boli aj alkoholici, aj depresie, aj samovrazdy, aj vrazdy ,aj vojny, aj nenavist...
Ale v zivote som nepocula/necitala, ze by sa takto ludia chystali na to, aby mohli mat deti. Az prehnane.
Opakujem, nie rodit v izbe u rodicov jedno dieta za druhym, ale take pripravy co tu niektori dokazuju, to je nonsens.
Jedine ze by to nebola pravda.