icon

Manžel pije každý deň pivo

ejlan
26. jún 2013

Ahojte .. Založila som si nový nick..lebo tu mám pár známych a nechcela by som aby niekto riešil do čoho ho nič.. Hňeď potom tento nick zmažem. Preto sa chcem takto anonymne poradiť ohľadom môjho manžela. Sme spolu 5 rokov. A máme jedno dieťa 4 roky. Ide mi o to že mi vadí jeho pitie piva. A neviem či fakt je to normálne alebo ja preháňam.. Nechcela bysom aby sa to jedného dňa zvrtlo na nejakú závislosť. Každý deň musí piť pivo. Keď som mu povedala že mi to vadí, tak sa rozčúlil..že nebudem mu to zakazovať.. že on sa neopíja, ani nič..a že chodí do práce tak to pivo si navečer po robote chce dať tak na relax... DO bre to by som chápala... ale vadí mi že každý deň..a už to je tak..že denne si dá aj 3 tie pivá... to sa mi zdá že už to začína preháňať.. Ako nikdy sa neopije... ale predsa len sa mi zdá že to môže prerásť k závislosti na alkohole a to nechcem. Nieje agresívny o drobca sa stará-no teda starám sa ja..oni sa spolu hrajú. A teraz mi povedzte..som ja tá čo preháňa..alebo to naozjaj nieje moc dobre takto sa nalievať tým pivom. Občas si dáme aj spolu nejaké vínko...pri telke večer.. to mi nevadí...ale proste nie každý deň mať alkohol...lebo pivo je alkohol podľa mňa... Keď mu to poviem..aby sa s tým miernil..nech si urobí pár dní v týždni proste prestávku tak sa rozčuľuje že to mu nemám čo zakazovať... Čo robiť? Alebo ako mu to vysvetliť inač aby sa nad tým zamyslel. Myslím že ani pre dieťa to nieje moc dobré keď vidí ako sa oco každý deň napája pivom. Ďakujem za každú radu a názor.. No prosím slušne tak sa mi prosím aj slušne vyjadrite.. nemám záujem aby ma tu niekto ponižoval a posmieval sa...

billam
26. jún 2013

Aj ja si dam od smädu jedno - dve citronove piva...a alkoholikom nie som.

miselkawm
26. jún 2013

@ejlan necitala som vsetky prispevky a ani nezvyknem pisat do diskusii rodinneho typu, lebo je to vzdy zlozite. Ale v tvojom pripade mi neda... Nooo spomeniem priklad mojho vlastneho ocka, ktory tiez tak zacinal... po praci jedno pivko pripadne posedie pri pivku s kamosmi. To pivko jedno ci dve si dal kazdy bozi den... to mal vtedy cca. 35 rokov. Z toho jedneho pivka je teraz po 30 rokoch super zavistlost. Pridalo sa k tomu casom vinko, lebo pivko uz nedokazalo stymulovat jeho hranicu uspokojenia a teraz uz ani z postele nevladze rano vstat ak si nevypije. My sme to cele roky nevideli kam to speje, lebo ked si dal pivo, ani nebolo na nom znat, ze by si vypil. Ta hranica zvyklosti na alkohol sa posuvala postupne. Nikdy mamu neudrel resp. nebol agresivny. Ale od decka si dobre pamatam, aky bol nervozny, ak si po ceste domov neuhol a potom, ked bolo treba doma riesit problemy, tak mozog uz nereagoval. Na vsetko prikyvol a do rana zabudol.
Ocividne milujes svojho muza, ked to chces riesit. Je tu ale hacik. Ani jeden zavislak nema pevnu volu. Na nich treba inak... skor typom... milujes svoje dieta? Tak nepi. Milujes svoju zenu? Tak nepi...
Skus sa poradit s niekym kto ma skusenosti v tomto, skor nejaky profik, aby sa to viac nepokaslalo. Ak si to sam neuvedomi, ze ma problem a nebude to chciet riesit z vlastneho rozhodnutia, nepohnes s nim...
Drzim ti palce. Je to sakramenska situacia, ale hlavu hore, riesenie existuje a ty ako milujuca manzelka ho urcite najdes 😉

lulka12
26. jún 2013

na záver stojí to za prečítanie
http://pohled.net/index.php?option=com_content&...

sense
26. jún 2013

@ejlan forma dohovoru nepomoze ale normalne otvorena diskusia, i ked zakazovat nema ziaden ucinok....
....a ak to pivo potrebuje naozaj kazdy jeden den je jedno ci jedno, dve,tri al. pat,....tak to je uz podla mna alkoholizmus...nakolko zavislost nieje len vtedy ked sa clovek spija do nemoty ale vtedy ked to potrebuje a nedokaze sa toho vzdat....

koniarova
26. jún 2013

@aristka Ty sa čítaš prosím ťa? Či mu dovoliť alebo nedovoliť? 😖 😖 Čo je on nejaký pes či nesvojprávna bytosť?

kazunomiya
26. jún 2013

@andrejka1974 to je asi individualne, kto kolko zvlada a kolko uz nie. S tym suhlasim. Ale je tu aj ten problem, ze zavisly si vacsinou neuvedomuje svoju zavislost. Je vsak dolezite vsimnut si ju vcas, lebo cim neskor sa riesi, tym sa riesi tazsie a samozrejme medzitym moze napachat velke, az nenapravitelne skody vo vztahoch dotycneho cloveka.
Druha vec je ta zdravotna stranka, co tu popisala velmi plasticky aristka. Alkohol je jed, a samozrejme ze nechava na organizme stopy.

hajajanka
26. jún 2013

@ejlan Mne jedno pivo nevadi napr. teraz v lete, od smadu, keby prisiel domov z prace (vysedavanie po krcmach by mi vadilo). Ale tri piva denne, to uz je vela. Ako pise @miselkawm , moze sa to zvrtnut aj do takej situacie, aku popisuje. Ani jemu by sa asi nepacilo, keby si si ty davala kazdy den tri pivka alebo ano? Lebo mnohokrat to zacina pivom a konci poldecakmi rano, na obed, vecer a medzitym. Ja by som to stopla (na jednej strane zavislost, na druhej strane aj tri pivka denne nieco stoja).

fra
26. jún 2013

@koniarova suhlasím, manžel je dospelý človek a ťažko mu niečo zakazovať či nedovoľovať ... jediná možnosť je, aby si sám uvedomil že má prestať piť

aristka
26. jún 2013

@matkamirko hovoríme tu o dennom pití,nezľahčuj a ak lekár napiše denne pivko do dekurzu,vieme ,že máme niečo očakávať...a sú stupne alkoholizmu,hlavne z časového hladiska koľko tento stav trvá a nie o množstve...,nato pozor,stále hovoríme o dennom pití...

aristka
26. jún 2013

@koniarova ak sme manželia a nastane táto situácia ,je to o dovolení...v manželstve sú aj hranice a pri týchto veciach by mali byť...,inak ty máš psa ,keď ho tu spomínaš a dávaš mu alkohol...toto mi spadá už do privitivizmu...

matkamirko
26. jún 2013

@aristka asi sme sa nepochopili, ja to urcite nezlahcujem 🙂

monika225
26. jún 2013

zienky ked tu citam vase prispevky tak sa len usmievam ...keby moj muz vypil tri piva denne som vysmiata...moj chodi pravidelne do krcmy na pivo sedi tam aj dve hodiny niekedy aj viac...a nedokazem to zmenit...uz som ho aj vyhodila,dohovarala,hadala sa snim a nic nepomaha...

epsonka45
26. jún 2013

moj tiez pije pivo skoro kazdy den da si po dve..moj pivo musi mat ale su aj obodobia ked si neda urcite obdobie ani jedno...

maria1989
26. jún 2013

@monika225 aj moj chodil, ale vekom sa ukludnil :D teraz by som i rada bola, keby občas dakde vypadol :D

aristka
26. jún 2013

@monika225 je to smutné,ale ak to nemáš ako riešiť čo ti ostáva...veľa síl ti posielam....

monika225
26. jún 2013

@maria1989 dufam ze aj tento sa casom ukludni ale uz ma na to dost rokov 36...aby sa znormalizoval
@aristka mne to ani nejako nevadi idem s nim kedze deti zatial nemame...ale najhorsie v zime ked nerobi a mina tam kopu penazi

maria1989
26. jún 2013

@koniarova haha, ja keď si budem chcieť dačo vytiahnuť z chladničky, tiež si opýtam povolenie... alebo sa ho spýtam, či mi dovoľuje ísť na toaletu 🙂

maria1989
26. jún 2013

@monika225 ani môj nerobí :D väčšinu roka :D tak možno zato prestal chodiť, že som mu pyskovala, že veľa míňa. ale môj má len 31 rôčkov 🙂

aristka
26. jún 2013

@monika225 však práve...

wena
26. jún 2013

Podľa mňa je pivo každý deň v pohode (pokiaľ ich samozrejme nevypije 10).
To je to isté ako pre niekoho káva alebo pohár vína - ja napríklad nepijem kávu preto, že má na mňa nejaký povzbudzjúci účinok (nemá), ale skôr to mám ako rituál, vyložím si nohy a dám si kávu.

Predpokladám, že tak je to aj s pivom tvojho partnera, ja osobne pohár vína alebo piva hoci aj každý deň nepokladám za nejaké pitie alebo skutočný alkohol.

Pokiaľ sa neopíja a nemusí mať každý deň tvrdý alkohol tak by som to vôbec, ale fakt vôbec neriešila.

monika225
26. jún 2013

@wena nie palenku nepije ,skor je to o tom pive, 😉 ,,len niekedy mam toho aj ja dost...

aristka
26. jún 2013

@monika225 určite by so som s ním nezakladala rodinu a máš môj obdiv,že nemáte deti a si s ním...

zuzkanik
26. jún 2013

@ejlan Môj otec tiež začínal pivom a nakoniec bola z toho závislosť na alkohole. Našťastie, vďaka a kvôli druhej vnučke (teda mojej mladšej dcére) prestal a už niekoľko rokov nevypil ani kvapku alkoholu. Manžel mojej švagrinej si tiež rád dá pivo a mne sa to nepáči teda vôbec. V pive je alkohol, dokonca aj v tom nealkoholickom sú stopy alkoholu. Podľa mňa máš úplnú pravdu a treba to čo najskôr riešiť. Zákazy však nepomôžu. Ja som kvôli môjmu otcovi už vysadená na každého, kto si rád vypije. Pokazil mi totiž takmer celé detstvo a iba teraz dávame vzťahy opäť dokopy. Dúfam, že tvoje dieťa toto nebude musieť prežívať.

lili_mia
26. jún 2013

@ejlan Ja som poslala do kelu chlapa, ktory tiez takto, denne pivko pre chut. Lenze prisla zima a chudatenko ochorelo. To bolo teda dristov, ze si nemoze dat pivo. Aj teraz, co ho obcas vidam v meste, furt v ruke pivo. Pre mna to uz nie je chut, ale zavislost. Tak ako cokolada pre nas zeny, ale ked denne zjeme 400gr .. je to pre chut, alebo uz chutova zavislost?

sorciera24
26. jún 2013

neidem sa nejak vyjadrovat k pivu, ankolko takyto problem doma nemame....ale si zoberte taky dennodenne pitie coly....si ymslite, ze je to zdravsie?....ymslim, ze je to vzhadom na to, co bsahuje este horsie a v nemocnici som videla prave pripad mladeho chlapca (20r.), kt. odisla pecen, ale nie z piva, ale z coly.....

tatata
26. jún 2013

Baby, niektore ste tu ukazkove naivky alebo ste mali len stastie ze ste v rodine nemali alkoholika. Mou stryko zacal jednym pivom po praci s kamosmi. Cela rodina bola stastna , ze je to len pivko kedze jeho otec pil. Lenze dnes je to alkoholik tazkeho stadia. Proste sa to neodhadlo, neustrazilo, zlahcovalo a z pivka boli dve, neskor poldeci a uz a tonedalo zastavit. Mozno aj preto, ze si to nikto nechcel pripustit, ze by mohol byt alkoholik. Je to skvely clovek, ktory si posral zivot sebe a aj rodine. Preto @ejlan zastav to skor ako bude neskoro, vela stastia, bude to tazke.

charllotte
26. jún 2013

taketo nieco som mala doma, tiez, ze mu nebudem zakazovat pit pivo, a islo to az do extremu...ozran... stale cuchat ten smrad z piva, ci uz ked clovek vedla neho sedi, alebo spi v jednej izbe a nenavidela som, ked ten smrad dychal na deti.... a najviac co ma vytacalo ked este prisiel, ze ci budeme sexovat....fuj!!! kufor sa mi dviha ked len toto pisem...

grejci1
26. jún 2013

no môj manžel príde po 16 hodinách domov z práce a na balkóne si dá fernet a cigaretku... je na tom niečo zlé?

stardust
26. jún 2013

pivo je zdrave...moj stryko, byvaly banik, mal dokonca nariadene jedno pivo denne.

marmete
26. jún 2013

Akurát nedávno kamarátka riešila závislosť rodinného príslušníka, ktorý začal pivom a za pár rokov sa vypracoval na 2 až 3 litre vína denne, aktuálne je už na liečení, ale ešte dosť krátko aby z toho niečo bolo. Každopádne závislosť ho pripravila o zamestnanie, so ženou majú byt na úver a on za tie dlhé mesiace nebol schopný nič nájsť, lebo už od pohľadu vyzeral zle a to je mladý človek cca. 37 rokov. A jeho žena miesto toho aby roky trvajúcu závislosť riešila, tak ešte útočila na kamošku, že čo sa do nich stará a ona si s ním poradí. Našťastie deti nemajú, žijú sami pre seba, ale ten človek je už iba figúrka, jeho žena je vlastne jeho matka, lebo on nebol schopný nič sám spraviť, stále mu bola za zadkom a riadila ho. Kamošku to neodradilo a vybavila liečenie, na ktoré nastúpil, ale celé je už na ňom či tam štvrť roka ostane... Tvoj manžel z toho následky mať nemusí, ale teda myslím tú závislosť, ale na zdraví sa to skôr či neskôr prejaví...