icon

Manžel pije. Mám sa rozviesť?

10. apr 2023

Zvažujem rozvod. S manželom sme spolu 9 rokov, manželia len rok. Problém je, že začal piť a ešte to zľahčuje. Keď nadhodím, že je alkoholik a či si to uvedomuje, tak sa urazí.
Čo mám robiť? Rozvod je už krajné riešenie, ale ja už vážne nevládzem. Nie je nič "lepšie" ako prísť domov z práce po náročnom dni a nájsť ožratého muža. Už sa mi hnusí, nemám ani chuť sa vrátiť z práce domov.

Strana
z2
alexnina777
10. apr 2023

Čiže reálne 8rokov nepil a odkedy ste rok manželia je alkoholik?

macekovam
11. apr 2023

Podľa mňa vás rozvedu na počkanie.. Keďže nemáte deti.. Co je super

diamondsspaces
11. apr 2023

@mikadooo presne pre takéto názory sa často z toho kruhu závislosti nedostanu ,...smutne , ze keď vidíte závisleho utekate od neho ako keby bol mor.... závislí nevedia co je ultimátum, nevedia to pochopiť, nevedia pochopiť čo sa im v hlave deje, nevedia z ničoho nič prestať, takto zavislost nefunguje , že jeden deň som závislý a druhy deň prestanem a už nebudem, nie iba sa z neho stane abstinujúci závislý.... a áno podľa holandskej štúdie sa zlepšil stav závislým , keď zistili a pochopili prečo to robia, nie všetci prestali drogovať ale znížili si dávky alebo sa zmenilo užívanie na obden , a to je veľký úspech pri závislých..... Ona ho nechá tak a on sa bude ďalej utrapovať v alkohole, nepamätá sa , závislý to nevie a nechápe , ten chlap bude na tom ešte horšie ako teraz . Ak je závislý rok dva , má veľké šance dostať sa z toho . 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
marca12
11. apr 2023

Z akeho dovodu sa zacal takto nalievat? Neprechadza nejako krizou? Hovori sa v dobrom aj zlom. Pokial to bol dobry manzel,nevedela by som sa rozviest. Neskusala si do toho zapojit rodinu,jeho rodicov? Keby moj muz zacal pit,tak by ho jeho mama palicou hnala z postele a musel by sa ist liecit,nenechala by to len tak. Nemas taku podporu v rodine? Dotiahnut ho k psychologovi,najst pricinu jeho pitia. Ak nic nepomoze,tak ozaj len rozvod.

luccija
11. apr 2023

Rozved sa, ale predtým mu ešte skús dať šancu a nech sa lieči.Ale aj, keby na to pristal príde prvý problém a budes žiť ako s bombou pri nohe a nikdy nevies kedy zase do toho spadne.Pije sám či s niekým?

katuskamala1
11. apr 2023

Podala by som ziadost o rozvod a mozno sa uvedomi,ak i tak nie,tak rozvod sa dotiahne do konca. Ked budes mat dieta a na rodicaku,budes od neho financne zavisla,pokial nebudea mat silmu podporu rodiny. A dietatu doprajes ukazkovy model otcovstva..to isto necjces. Bud silna
Drzim palce

som_realistka
11. apr 2023

@diamondsspaces áno, pričiň môže byť veľa, mam dobru priateľku odmalička, jej muž začal piť po 8 rokoch manželstva, lebo ho prepustili z prace. Mesiac si hľadal prácu, a potom s kamarátmi v krčme zspijal nespravodlivosť osudu. Darmo sa s ním rozprávala, že ešte ma podporu, a určite si niečo nájde, darmo mu dohovarala, že aj keby to trvalo dlhšie tak majú nasetrene a ona ma príjem, dospelo to tak ďaleko ze keď si konečne našiel prácu po týždni nafúkal pri rutinnej kontrole BOZP, dala mu podmienku, liečenie alebo pôjdu od seba. Druhu šancu mu dala 5x. Ukončila to až keď zistila ze svokra platí vymáhacom od nebankoviek. Rozviedli ich na 1x, v dobe rozvodu mal ich syn 13, a jej po rozvode prischli dlhy vo výške 7000E. A keď ich doplatila, tak sa dohrrnuli z nebankovky, že čo druhá polovica - našťastie sa nedala zastrašiť. Toľko k alkoholikom, a tu bol problém jasný všetkým, okrem neho.

mikadooo
11. apr 2023

@diamondsspaces ja mám inú skúsenosť. To čo píšeš, znamená, že ona má nahradiť terapeuta a dlhodobú terapiu, čo je za mňa blbosť. Akurát ublíži sama sebe. Ale ako myslíš, koľko ľudí, toľko chutí... U nás sa toho narozprávalo dosť, aj popol na hlavu sa sypal a aj tak prd z toho. Ale ako píšem, koľko ľudí, toľko, hmm metód.

mondolina
11. apr 2023

@diamondsspaces
zdieľala si spoločnú domácnosť, život so závislým?

maranco
15. apr 2023

O liečbe závislosti

Keď myslíte ako závislý, chcete v živote kľučkovať, začnete klamať, hľadať ľahšie cesty a rozmýšľať, ako prejsť životu cez rozum. Ale to sa nedá – neujdete sami pred sebou

Chlapcom neraz najviac pomohlo, že ich rodičia vyhodili na ulicu. V jednom prípade tak spravila mama, chlapec potom rok žil bez strechy nad hlavou. Dostal sa na úplné dno a až potom prišiel za mamou, že sa ide liečiť. Dnes abstinuje. To, že ho vyhodila z domu, považuje za najväčší akt lásky – vie, že mu tým zachránila život

https://www.aktuality.sk/clanok/0xk3mDO/vyskusa...

Strana
z2