icon

Manžel plánuje akciu v deň mojich narodenín

8. máj 2024

Ahojte,

ako to mate vy? Manzel ma na moje narodeniny akciu v praci s kolegami. Je pravda, ze kedze mame male babo, v poslednom pol roku moc von nechodi (resp. menej ako zvykol). Neuvedomil si, ze akcia je na moje narodeniny a najskor povedal, ze teda nejde. Potom skusil, ze ci by sme nemohli oslavit o den skor. Mne to prislo luto, mame 3 deticky z toho 1 ma pol roka a tiez nikam nechodim. Prislo mi to blbe, ze vobec uvazuje nad tym ist na moje narodeniny prec - v podstate by odisiel rano do prace a vratil by sa neskoro v noci.

jajanka31
8. máj 2024

My mame kazdy rok na narodeniny dovolenku v praci a ideme na vylet. Som odhodlana, ze ked dieta bude chodit do skoly tak v ten den do skoly nepojde a budeme ho travit spolu. Velmi sa nam to osvedcilo. Toto by bola pre mna velmi blba situacia. Asi by som sa ho spytala na riesenie kompromis. Neviem nemoze si pol dna spravit volno v praci doobedu a mohli by ste si dat aspon spolocne ranajky alebo ist niekam a tak by isiel do prace na party.. ci kam to ma ist.. alebo nech si zoberie volno dalsi cely den. Ako mne by bolo fakt smutno. Ja som raz taky narodeninovy den prezila a povedala som si nikdy viac.

jajanka31
8. máj 2024

A tiez chcem povedat vsetkym co ti tu pisu ze preloz narodky, narodeninovy den.. prelozit sa da oslava. Ale den, darum kedy si sa narodila neprelozis a hociktory iny den uz narodky mat nebudes.

tiezjedna
8. máj 2024

Môj muž by nikdy akciu, ktorú môže absolvovať kedykoľvek, neuprednostnil pred mojimi narodeninami... Asi sme z Marsu 😉

majlo1234
8. máj 2024

U nas sa viackrat stalo, ze muz nebol na moje narodeniny doma. Ja si z toho tazku hlavu nerobim. Ale ak ty ano, a malo by ta to matat este tyzdne, tak mu to nejako vykomunikuj, ze si zelas aby ostal doma

u2jana
9. máj 2024

@jajanka31 dieta nedas do skoly, lebo ma narodeniny? Fiha. A co ked sa dieta bude prave tesit, ze narodeniny stravi v skole, kde mu vsetci zavinsuju a poobede pojde s kamosmi na zmrzku?
Ja sa priznam, ze nie som typ narodeniny nejak preziva, mozno 18stku som nejak riesila 😃

Ale tu ide skor o to, ze autorke vadi, ze kym ona sedi doma s troma detmi, je muz chodi min raz do mesiaca s kolegami von. To, ze to teraz vyslo na jej narodky, je dalo len zamienku na konflikt.

mclissa
9. máj 2024

Si doma, si flexibilna. Oslavit mozete hocikedy. Prisposob sa. A manzel nech ide na akciu.

sevrin
9. máj 2024

Ja som celé roky žil v tom, že u ženatého muža sú minimálne dva dátumy extrémne kritické: manželkyne narodky a výročie svadby. Potom sú také menej kritické, napr. ako jej meniny, ale rozhodne by som ani tento dátum nepodceňoval, poznám prípad, keď žena dobila na smrť muža mlynčekom na mäso, lebo zabudol na jej meniny, stalo sa to v 80tych rokoch niekde pri Bratislave. Potom ešte pomerne kritické sú dátumy narodenia ich detí, prípadne jej mamy (jeho svokry).
Ale tu vidím, že kopa žien nemá problém ani s vlastnými narodkami, no dobre teda, dobre vedieť 😁

maryetta
9. máj 2024

“Zle” by bolo keby to ingoroval uplne a nedal ti alternativu na iny den.
Nehladaj problem tam kde nie je. Urobite si program cez vikend 😉

alexis617
9. máj 2024

@sevrin keď sme pri dátume svadby ja som tá čo nato pravidelne zabúda no chudák môj muž ,alebo oslavu aj viac krát preložím asi do tvojej kategorie moc nezapadám a dookola mi všeci pripomínajúce, aby som nezabudla na ich narodeniny

michaelam2
9. máj 2024

@sevrin nemyslim ze je to az take ruzove v skutocnosti 😀 internet znesie vela, ale myslim ze vacsina by s tym v skutocnosti problem mala

aurora33
9. máj 2024

Panečku, ďalšia sekera. To je tak ťažké osláviť v iný deň?

jajanka31
9. máj 2024

@u2jana autorka sa pytala ako to mame my tak som jej napisala. Keby jej vadilo len to tak moze ist von hociktory den ale jej vadi aj to ze je to v den narodenin. Ja by som urcite nechcela oslavovat narodeniny s kamaratkou ked mam manzela a deti.

Co sa tyka tvojej otazky ano nedam. Chcela by som vidiet dieta co sa tesi do skoly ze ma narodeniny. Tam ich nikto s nim nebude oslavovat a ja tiez nebudem kupovat celej triede darceky ze moj syn ma narodeniny tzv.pozornosti . Alebo sa bude tesit do aquaparku, lunaparku, legolandu, zoo na chatu atd. Ved so spoluziakmi moze oslavit iny den ako to tu vsetci pisu. My ked sme chodili do skoly normalne sme v den narodenin fungovali a pisali pisomky odpovedali a vsetko.myslim ze moj syn si vyberie ten vylet a ak nahodou bude mat napr.13 alebo kolko a bude chciet ist do skoly pojde. Ale bude mat na vyber a pochybujem ze si vyberie skolu.

autor
9. máj 2024

@michaelam2 Tiez mam ten pocit, ze internet znesie vela. Najma ak da clovek slusnu otazku a dostane odpovede, ze je sekera alebo hlada zamienku na konflikt. Pritom nikde nepisem, ze konflikt nastal, ze muzovi nieco zakazujem a pod. Nepisem, ze sme sa kvoli tomu pohadali, alebo mame tichu domacnost.
Ako napisal @sevrin, mne samej by bolo blbe na muzove narodky niekde chlastat s kamoskami/kolegami, kym on by sedel sam doma. A ako vidim podla niektorych odpovedi, vela chlapov to ma podobne.

autor
9. máj 2024

@maryetta to zas nie, on vzdy hovori, ze ked ide koniec maja, vzdy sa mu "zda" ze nieco dolezite ma nastat :D

autor
9. máj 2024

@jajanka31 to je mile s tym volnom 🙂 Na konci dna bude clovek spominat na taketo pekne veci, ked uz bude stary a chory. Ze si vedel urobit radost aj takto 🙂

autor
9. máj 2024

@majlo1234 nemata ma to, to mas asi pocit z tejto diskusie, kedze niektore zeny tu zo mna robia pomaly zufalku. Je mi to luto a otazka bola, ako to maju ostatni. S muzom sme sa o tom bavili, rozhodnutie je na nom, nie som typ, kt. by mu zakazoval niekde ist.

michaelam2
9. máj 2024

Presne, ja proste neverim tym zenam, ze by im nebolo luto, ze manzel v den ich narodenin uprednostni pred nimi radsej chlastanie s kamosmi dlho do noci. A podla mna je smutne, ked chlap toto spravi.

autor
9. máj 2024

@michaelam2 ono su akcie a akcie. Ak by islo napr. o vianocnu party alebo nejaky outing z prace, co je naozaj raz do roka, ok. To je nieco, co je v ramci prace vynimocnejsie. Ale ist vecer von - maju to fakt cca raz mesacne. Rozlucka s takym kolegom, posedenie s kolegami z inej pobocky z CR a pod. Minule mali varenie steakov.

anna_anicka83
9. máj 2024

Tak každý má na to iný pohľad, nie že internet znesie. Dostala si aj také aj také odpovede. Zamerala si sa srdiečkami, len na tie, ktoré sú asi bližšie k tvojmu zmýšľaniu a ostatné sú podľa teba klamstvo, lebo internet znesie? Ja ti nebudem hovoriť, že si sekera. Ale ja som s mužom 20 rokov a naozaj si neviem spomenúť, či sme niekedy vôbec oslavovali narodky v ten deň, keď som ich mala a niekedy sme sa na to vyprdli, dostala som darček a ani oslava nebola. Ja si naozaj nepotrebujem brať dovolenku kvôli narodeninám. Prvú veľkú oslavu som mala teraz na okrúhliny a hoc mi vyšiel deň narodenín na víkend, musela som aj tak dátum oslavy prispôsobiť manželovi a mať to neskôr😀Sme takí, aj takí. Tak ako sa dáma vyššie zhodla s partnerom na dovolenke cez ich narodky, tak my si s mužom z narodiek naozaj veľkú hlavu nerobíme. Ty musíš vedieť, ako to vníma tvoj muž, ako ste to mali predtým, ako to chcete mať v rodine, aby ste boli spokojní. Čiže za mňa by toto nebola žiadna katastrofa. Ale tu s nami to nevykomunikuješ, to si musíš vyriešiť doma. 😀

jankadr
9. máj 2024

Pozri porozpravajte sa doma,každý to mame inak.My sme si raz na dovolenke v zahraničí spomenuli,že mame výročie svadby🙂 Na moje narodky sme väčšinou na dovolenke,keďže ich mám v lete a darček si vyberám sama,muž mi kúpi,čo sa mi páči.A keby aj nič,nič sa nedeje,veci si kupujeme celoročne.A pozri si doma,chápem,že je to s deťmi náročné,treba reset,ale ver mi,keď príde práca a celý kolotoč,budeš rada,keď osláviš cez víkend. A nas,čo ti radíme nerieš,ty odkomunikuj mužovi,že je pre teba dôležité,aby bol doma.

jajanka31
9. máj 2024

@anna_anicka83 a kvoly comu si beries dovolenku? Kvoly praci okolo domu? Lekarovi ci tomu ze ides prec na tyzden? Ja si beriem dovolenku pre oddych a radost. A to je aj na narodky a aj ma byt

autor
9. máj 2024

@anna_anicka83 slusne odpovede aj s inym nazorom su ok - myslim, ze som to pisala uz na 1. strane tejto diskusie. Nemam ale rada, ked niekto potrebuje zo mna robit chuderu, len pre to, ze sa mu zda moja otazka smiesna alebo nepodstatna. Pacili sa mi nazory zien, ktore normalne napisu, ze by im to nevadilo prelozit, ale napisu to slusne. Napr. aj Ty alebo @jankadr teraz. To je normalna odpoved, ktora nepotrebuje vyvolavat konflikt alebo zhadzovat ma.

anna_anicka83
9. máj 2024

@jajanka31 Ale veď ja to nemyslím v zlom😀Keď to tak tebe vyhovuje, tak je to v poriadku. Každý to máme predsa inak. Pre mňa za mňa, nech si ľudia berú aj dovolenky, lebo sa im ráno chce dlhšie pospať. Ja som tým chcela povedať, že jej tu budú písať rôzne pohľady a rôzne typy ľudí, ale tu to nevyrieši. Nech si to doma odkomunikujú. Nech si to nastavia, tak aby boli spokojní.
A nie neberiem si dovolenku ani kvôli lekárovi, ani kvôli práci okolo domu. A aj keby som si ju chcela zobrať kvôli narodkám, tak vzhľadom k mojej práci mám smolu😀. Beriem si dovolenku, lebo musím a slúži mi na oddych, poznávanie a čas s mojími najbližšími.

anna_anicka83
9. máj 2024

Tak áno, ale to tu bude vždy. To len preskoč a zameraj sa na to, čo ti niečo dá😉

autor
9. máj 2024
tilly
9. máj 2024

Veď nie si malé dieťa? Čo ti vadí? Ja by som môjho ešte odviezla a popriala peknú zábavu a držala palce, aby vyhrali. Ja nechápem toto obmedzovanie partnerov. Narodeniny budú aj o rok a vieš ich osláviť aj o týždeň neskôr.

jajanka31
9. máj 2024

@anna_anicka83 ved a presne to robim na narodky oddychujeme ideme na vylet poznavame a som so svojimi najblizsimi.ja to tiez nemyslim v zlom.

tilly
9. máj 2024

@sevrin každá sme iná. Mňa nejaké narodeniny netrápia, Valentín ani výročie svadby ma teda absolútne nezaujímajú. My sme si minule až večer v posteli uvedomili, že veď dnes sme mali výročie. Mňa strojené veci nasilu, lebo sa to patrí až rozčuľujú. Za to ma úplne dostane, keď mi muž príde a povie, zbal sa, ideme niekam... len tak. Alebo mi prinesie môj obľúbený zákusok, lebo išiel okolo jedinej cukrárne kde ho robia, alebo len tak príde cez deň domov (robím väčšinou ho) a dá mi pusu. .
Skrátka urobí niečo preto, že na mňa myslí a chce ma, nie preto, že mu to káže nejaká tradícia 🤷‍♀️

anna_anicka83
9. máj 2024

@jajanka31 Tak si ma obombardovala otázkami prečo si beriem dovolenku, tak ako keby som sa ťa dotkla😉Ja si beriem dovču na to isté, len to pre mňa nemusí byť na narodeniny😉Ale vtedy, keď dovolenku mať musím, keď deti môžu a muž samozrejme😀

autor
9. máj 2024

@tilly vies co, to, ci budu o rok, iste nie je nikdy. Narodeniny mojho otca napr. prvykrat tento rok neoslavime. Syncek mojej kamaratky oslavoval svoje 4. narodeniny na onkologii - tyzden predtym mu zistili nador. To len tolko k tomu. Ale o tyzden sa oslava da posunut. Otazne je, ci ten dovod na posunutie je taky, ze sa to posuvat muselo.