Manžel po konflikte nekomunikuje
Ahojte, dievčatá, idem za vami po radu... vcera sme sa s mm chytili a uz mam dost jeho stylu neriesenia konfliktov. On povie, ze sa nechce hadat ale zaroven je neprijemny a nekomunikuje. Chytili sme sa pre uplnu hovadinu, on ale zareagoval nezvycajne neprimerane. Kedze vie, ze mi najviac ublizuje ticho a to, ze neviem, vyuziva tuto taktiku. Ja ale potrebujem uz zistit, ako to zlomit, lebo naozaj by som rada vedela, co take strasne sa z jeho pohladu stalo... ja to tipujem na ranene ego... uz sa pripravujem zase na tichu domacnost celotyzdnovu pripade vyhybanie sa mi. Som z toho uz ale na nervy, vzdy mi je zle, neviem sa na nic sustredit. Myslim si, ze on to vie a skusaa takto mnou manipulovat.
Mate pre mna nejaku radu? Skusala som sa ospravedlnit, ale ked vlastne neviem za co sa hneva, tazko sa mi ospravedlnuje...
A ešte napíš že je býk a je to jasné
Podla mna sa s takym clovekom neda dlhodobo normalne existovat. Mam taku pribuznu, ktora presne takto tresta blizkych urazanim sa a nekomunikaciou. Jedine co ako-tak funguje je ignorovat to, jednoducho jej nedat pocitit, ze ta to trapi, lebo presne v tom sa vyziva, ze ti ,,odopiera" svoju pozornost. V pripade, ze ma clovek zaujem to vyriesit, pyta sa jej, snazi sa komunikovat, tak to je voda na mlyn, blokne ho na sietach, nedviha telefon a pod. Po istom case otoci a tvari sa, ze sa nic nestalo. Ja to uz ignorujem, do par dni, tyzdnov sa ozve sama, ked nieco potrebuje 😁 Ale aby mi to robil partner s ktorym zijem, nie, nikdy by som to netrpela.
Milá autorka,
rozumiem ti, že nechceš ťahať svokru do vašich problémov,
ale vyzistiť to nejak rafinovane- keď má svokor iný názor ako ty, ako to riešite? Alebo tak nejak neutrálne 😊
Kým ste spolu chodili nespozorovala si nič podobné?
Že mali tichú domácnosť? Alebo že sa svokra snažila komunikovať normálne a svokor bol odutý?
Každopádne, ak ti na manželstve záleží treba tvrdo dať ultimátum najlepšie hneď po prvých razoch-
toto nie je normálna reakcia na danú situáciu, toto do zdravého vzťahu nepatrí. Vieš väčšina žien s rovnakým problémom povie to isté- je to inak super chlap. Ale čo z toho, keď to bude robiť čoraz častejšie a dlhšie.
Vyhľadať odbornú pomoc a najlepšie aj s ním, ak chceš s ním ostať - môj názor.
@zanka777 moj je lev a he to to iste..u nas aj 2 tyzdne dokaze byt ticho 🤨 neznasam to
Ahoj autorka, momentálne riešim niečo podobne, podarilo sa ti niečo zmeniť na manželovi? 🙂

Môj otec je taky...on sa dokáže uraziť aj len preto,keď mu mana povie ,nedávaj si modré ponožky, alé čierne...a aj mesiac s nou koli tomu nekomunikuje,jednoducho kazda jadka,konflikt skonci tym ,ze on prestane a trca to dlhooo...úprimne ti poviem,ak si nechceš dokáslat život, tak sa pober preč....toto sa bude Len zhoršovať...
Žiaľ mama je mäkkýš...a teraz po 33 r uz na to kašle, aj keď občas ešte zamrzí....