icon

Manžel po konflikte nekomunikuje

23. jan 2023

Ahojte, dievčatá, idem za vami po radu... vcera sme sa s mm chytili a uz mam dost jeho stylu neriesenia konfliktov. On povie, ze sa nechce hadat ale zaroven je neprijemny a nekomunikuje. Chytili sme sa pre uplnu hovadinu, on ale zareagoval nezvycajne neprimerane. Kedze vie, ze mi najviac ublizuje ticho a to, ze neviem, vyuziva tuto taktiku. Ja ale potrebujem uz zistit, ako to zlomit, lebo naozaj by som rada vedela, co take strasne sa z jeho pohladu stalo... ja to tipujem na ranene ego... uz sa pripravujem zase na tichu domacnost celotyzdnovu pripade vyhybanie sa mi. Som z toho uz ale na nervy, vzdy mi je zle, neviem sa na nic sustredit. Myslim si, ze on to vie a skusaa takto mnou manipulovat.
Mate pre mna nejaku radu? Skusala som sa ospravedlnit, ale ked vlastne neviem za co sa hneva, tazko sa mi ospravedlnuje...

Strana
z3
zuzi0911
23. jan 2023

Môj otec je taky...on sa dokáže uraziť aj len preto,keď mu mana povie ,nedávaj si modré ponožky, alé čierne...a aj mesiac s nou koli tomu nekomunikuje,jednoducho kazda jadka,konflikt skonci tym ,ze on prestane a trca to dlhooo...úprimne ti poviem,ak si nechceš dokáslat život, tak sa pober preč....toto sa bude Len zhoršovať...
Žiaľ mama je mäkkýš...a teraz po 33 r uz na to kašle, aj keď občas ešte zamrzí....

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zanka777
23. jan 2023

A ešte napíš že je býk a je to jasné

maranta_leuconeura
23. jan 2023

Podla mna sa s takym clovekom neda dlhodobo normalne existovat. Mam taku pribuznu, ktora presne takto tresta blizkych urazanim sa a nekomunikaciou. Jedine co ako-tak funguje je ignorovat to, jednoducho jej nedat pocitit, ze ta to trapi, lebo presne v tom sa vyziva, ze ti ,,odopiera" svoju pozornost. V pripade, ze ma clovek zaujem to vyriesit, pyta sa jej, snazi sa komunikovat, tak to je voda na mlyn, blokne ho na sietach, nedviha telefon a pod. Po istom case otoci a tvari sa, ze sa nic nestalo. Ja to uz ignorujem, do par dni, tyzdnov sa ozve sama, ked nieco potrebuje 😁 Ale aby mi to robil partner s ktorym zijem, nie, nikdy by som to netrpela.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mirco50
Odpoveď bola odstránená
katkazuz
25. jan 2023

Milá autorka,
rozumiem ti, že nechceš ťahať svokru do vašich problémov,
ale vyzistiť to nejak rafinovane- keď má svokor iný názor ako ty, ako to riešite? Alebo tak nejak neutrálne 😊
Kým ste spolu chodili nespozorovala si nič podobné?
Že mali tichú domácnosť? Alebo že sa svokra snažila komunikovať normálne a svokor bol odutý?
Každopádne, ak ti na manželstve záleží treba tvrdo dať ultimátum najlepšie hneď po prvých razoch-
toto nie je normálna reakcia na danú situáciu, toto do zdravého vzťahu nepatrí. Vieš väčšina žien s rovnakým problémom povie to isté- je to inak super chlap. Ale čo z toho, keď to bude robiť čoraz častejšie a dlhšie.
Vyhľadať odbornú pomoc a najlepšie aj s ním, ak chceš s ním ostať - môj názor.

1aduliatko1
26. feb 2023

@zanka777 moj je lev a he to to iste..u nas aj 2 tyzdne dokaze byt ticho 🤨 neznasam to

ninka99865
22. apr 2025

Ahoj autorka, momentálne riešim niečo podobne, podarilo sa ti niečo zmeniť na manželovi? 🙂

Strana
z3