Ako riešiť konflikt medzi tichom a rádiom v kancelárii?
Ahojte. Sedíme dve v menšej kancelárii a každá fungujeme úplne inak. Ja robím dosť veľa s tabuľkami, faktúrami a číslami a pri tom potrebujem pokoj, inak sa ľahko pomýlim. Kolegyňa zas tvrdí, že v tichu sa jej robí zle a najradšej by mala rádio pustené celý deň.
Skúšali sme už, že ho stíšila, aj že sme ho púšťali len časť dňa, ale mňa ruší aj potichu, keď sa potrebujem sústrediť. Slúchadlá zas nechce nosiť ona.
Rozmýšľam už aj nad štuplami do uší, len neviem, či sa mám v tomto prispôsobiť práve ja. Ako by ste to riešili vy? Ďakujem.
A aky problem ma so sluchadlami? Normalne by som jej povedala, ze Terka pozri ja sa chcem nejako rozumne dohodnut, aby sme boli obe spokojne. Verim, ze sa vieme dobodnut a ak nie asi to bude treba riesit s nadriadenym. Za seba navrhujem, ze ak ty budes kazdy druhy den so sluchadlami, tak ja si zasa v tie zvysne dam stuple. Alebo pol dna a pol dna, uz ako vam viac vyhovuje.
Jeden den ona radio a ty stuple,druhy den bezradiový. Mne radio vadilo v praci tiez,ale bolo nas tam veľa radiovych,tak aspon pusťali aj mne prijemnu stanicu.
bud si ty das stuple alebo ona sluchatka.
Kup jej sluchadla hoc aj tie najlacnejsie po 2eura z Pepco a problem vyrieseny 😂 alebo sebe kup stuple.
choď do ineho kancľa
ja koleginu chapem k praci potrebujem hudbu a sluchatka nemozem nosit lebo ma s nich bolia usi, ono najlepsie by bolo keby sa viete preskupit v kanclichvtak aby ste sedeli spolu povahy ktorym vyhovuje hudba a potom inde ty ktory chcu ticho. A vobec nezlahcujem ze tebe sa v tom neda pracovat verim ze aj takych ludi je vela tak to neber ako utok.
Hmm...my sme mali "zive" radio. Teda kolegynu, ktora vkuse rozpravala. Nedalo sa ju nijako "vypnut". Nastastie uz u nas nepracuje.
Rádio nie je potrebné na prácu a ani povinne v práci,takže nech si kupi slúchadla a tam nech počúva rádio
Ešte to aby sa človek mal v práci prispôsobovať hluku ktorý róbi iný človek aktivitou ,čo nepatrí do prace
To už môžu všetci pustiť svoje rádio,všetci fajčiť,telefonovať súkromne nahlas
Práca je práca
@anonym_autor toto je nonsens, aby si sa doťahovala s kokegynou o rádio.
Riešila by som to nulovým kompromisom s kolegyňou a s priamym nadriadeným. Jedna sa o pracovné prostredie, nie zábavy park, alebo čo. Pracuješ s číslami a nevieš sa pri neustálom hluku z rádia sústrediť. Zamestnávateľ je povinný vytvoriť vhodné pracovné podmienky na sústredenie sa pri výkone práce. V opačnom prípade nezodpovedáš za výsledok. Ďalej to znižuje tvoju produktivitu práce a neustály hluk ( z rádia), alebo hluk celkovo pôsobí ako silný stresový faktor. A keď kolega zahlási že má ako podmaz zaužívanú telku, tak si nejakú donesie z domu? A ďalší, ktorý rád leží pri práci si donesie posteľ? Či ako? Zdravý rozum sa stráca. Je to práca a nie bordel. Žiadala by som do interných predpisov zaviesť informáciu o zákaze používania rádia v kancelárii, a kde sa sústredí a pracuje " hlavou".
ja keď pracujem, rádio ani nevnímam. a to robím aj ťažké veci. nauč sa to...
Sluchatiek je vela druhov. Klasicke velke, aj male na bluetooth. Vyhovarat sa, ze jej nesedia ...a trvat na radiu je egoizmus.
ja keď pracujem, rádio ani nevnímam. a to robím aj ťažké veci. nauč sa to...
@anonym_850129 v práci sa to nemá prečo učiť,do prace rádio nepatrí a ešte keď to niekomu vadi
@anonym_850129 v práci sa to nemá prečo učiť,do prace rádio nepatrí a ešte keď to niekomu vadi
@anonym_cae8f0 no neviem radio alebo nejqky podmaz je vsade, pokial je v nizkej hlasitosti ja ani nevnimam co ide. Deti, kavove mlynceky u mna vyvinuli schopnost vypnut okolity zvuk.
Ona chce hudbu tak nech si láskavo ona dá sluchátka! U nás rádio síce nie je, ale zato dve urozpravané kolegyne🙄
ja mam doma nieco taketo
https://www.nay.sk/bezdrotovy-reproduktor-na-kr...
nech si kolegyna kupi
Ona chce hudbu tak nech si láskavo ona dá sluchátka! U nás rádio síce nie je, ale zato dve urozpravané kolegyne🙄
@1sally12 a autorka chce ticho, tak nech si dá štuple. ticho nie je prirodzené.
ty si tým kolegyniam zakázala v praci rozprávať? či hrdinka si len tu?
@1sally12 a autorka chce ticho, tak nech si dá štuple. ticho nie je prirodzené.
ty si tým kolegyniam zakázala v praci rozprávať? či hrdinka si len tu?
@anonym_850129 hluk nie je prirodzený, to už je každý z tých rádií,.mobilov a.hluku mimo? Veď si naštuduj, čo je stresom pre človeka. Áno, je to neustály podvedomý hluk. Autorka, nema na to právo, všade je ticho, v škole, v autobuse, vo vlakoch, v nemocniciach, dokonca aj v občianskom zákonníku je, že sused,.keď ťa obťažuje neprimeraným hlukom,.môžeš podať žalobu a dožadovať sa odstránenia protiprávneho konania. Keď požiadala nadriadeného,MUSI ti vyhovieť. Ticho na pracovisku je normálne. Nenormálne je pracovať v hluku, ktorý ťa obťažuje. Pripomína mi to 50 te roky, kedy sa fajčilo všade, u lekára, na chodníku, v kanceláriách, na schôdzach KSČ. Ubehlo pár rokov, a teraz si nemôžeš zapáliť ani vonku pomaly. A tak to má byť.
@anonym_850129 hluk nie je prirodzený, to už je každý z tých rádií,.mobilov a.hluku mimo? Veď si naštuduj, čo je stresom pre človeka. Áno, je to neustály podvedomý hluk. Autorka, nema na to právo, všade je ticho, v škole, v autobuse, vo vlakoch, v nemocniciach, dokonca aj v občianskom zákonníku je, že sused,.keď ťa obťažuje neprimeraným hlukom,.môžeš podať žalobu a dožadovať sa odstránenia protiprávneho konania. Keď požiadala nadriadeného,MUSI ti vyhovieť. Ticho na pracovisku je normálne. Nenormálne je pracovať v hluku, ktorý ťa obťažuje. Pripomína mi to 50 te roky, kedy sa fajčilo všade, u lekára, na chodníku, v kanceláriách, na schôdzach KSČ. Ubehlo pár rokov, a teraz si nemôžeš zapáliť ani vonku pomaly. A tak to má byť.
@anonym_97fd7d nikde nie je ticho, všade je ruch. v autobuse sa ľudia rozprávajú, autobus hučí, počuť dopravu zvonku. vo vlaku ani nehovorím o buchotaní vlaku o koľajnice. v nemocnici tiež nie je ticho. stále sa tam niečo deje, dokonca ťa nenechajú ani spať 😁 autorka nepíše, že by rádio bolo nahlas, ale že jej vadí akákoľvek hlasitosť. ty píšeš o neprimeranom hluku, ktorý sa zisťuje meraním decibelov. pustené rádio nie je neprimeraný hluk.
Sme 10 v kancli a mavame aj vela stretnuti cez teams - cize ten co rad robi v tichu ma smolu a ten co rad robi s radiom si musi dat sluchatka
@anonym_autor nech si laskavo kolegyna kupi sluchadla, moderne JBL-ka stoja 50€, ak nechce, radio jej jednoducho hrat nebude, ja navyse neviem co ty ludia v tych radiach pocuvaju, kedze su tam furt len same kecačky, spravy a neustale omielana sprostost na ozobracovanie oplati sa naladit sa, no plynulo v ziadnom slovenskom radiu dnes nehra hudba bez neustaleho prerusenia 20 minut!
@anonym_autor nas je vela v kancelarii a nastastie vsetci okrem jednej chcu pocuvat radio(ale tej vadi vsetko). Jasne ze to tam nehuci a nerobime diskoteku ale zapnute je.
Mali sme uz aj ze bez radia ale to ticho bolo strasne. 8 hodin v tichu 🙄
Ja ked nieco robim a sustredim sa tak ho vobec nevnimam, viem vtedy okolie "vypnut"
Jednoznacne by si sluchadla mala dat kolegyna. Radio je nieco, co do pracovneho priestoru patri len so suhlasom vsetkych pritomnych. A to teda musim podotknut, ze som radiofil, no absolutne chapem, ze niektorych pri praci rusi.
jednoznacne sluchadla, ked som chcela pocuvat, ani mi nenapadlo to pustat nahlas kolegom. Ale toto bude asi typ, ktory bude mrncat, ze sluchadla ju tlacia alebo nevyhovuju. ak ano, ziadala by som presun do inej kancelarie.

Daj si tie stuple. Chapem ta, ja pri praci tiez potrebujem klud a to ani s cislami nerobim :D