Manžel pozýva cudziu ženu na rande
Chcela by som poznať Váš názor na to, že môj manžel pozval neznámu ženu na pizzu, a písal jej sms-ky, že pozvanie stále platí, že by ju vzal do nejakej peknej pizzérie do Modry, cca 40km od miesta kde my bývame. Spoznal sa s ňou pri vybavovaní úveru, je to pracovníčka pošty v Hlohovci. Samozrejme, že mi o tom nepovedal, dozvedela som sa o tom z jeho telefónu. Som z toho docela rozhodená, lebo si neviem predstaviť ako si to predstavoval. Úplne cudziu ženu si zobrať do auta, a odviezť sa s ňou na výlet do Modry. Potom si s ňou sadnúť do pizzérie a len tak sa pekne zbližovať?
Je mi to ľúto, lebo aj ja a naša 11-ročná dcérka máme radi pizzu a nás nepozve. Má chuť ísť s cudzou ženou.
@moonlight1210 Ešte na plač niesom, stále to predýchavam a som rada, že už na tom aspoň niečo riešim. Aj keď si myslím, že ešte niesom zrelá na rozchod, no kto môže povedať, že je na to pripravený alebo zrelý? To tak nejako vyplynie z udalostí.
Boli sme dnes prepísať na dome (bývame v mojom dome) elektrinu a plyn na mňa. A vravel, že si mám napísať rozvodové papiere nech je to čo najskôr za nami. V tomto má pravdu. Mŕtvy vzťah neoživí ani svätená voda, tak nech to máme čo najskôr za sebou. Veď sa nieje prečo ľutovať ani plakať. Zajtra nové slnko výjde.
@janica51 ja by som rozvod ešte neriešila, počkala by som ale teda zároveň by som odstránila všetok servis ktorý si mu poskytovala.
Tým čo ti povedal že si máš napísať rozvodové papiere len potvrdil že on sa v podstate rozvádzať nechce, lebo keby áno tak si ich napíše sám .. sama viem že kto sa skutočne rozviesť chce aj sa rozvedie.
Už som dnes na plač. Úprimne Vám poviem, že fakt je to smutné. Vidieť že tomu druhému už na vás nezáleží. Že mu nestojíte ani za najmenšiu námahu. Už nech je piatok, pôjdem k sestre, objednám sa ku kaderníčke, možno bude mať čas aj cez víkend urobiť mi na hlave niečo pekné, keď už v hlave mám taký mixér. 😉
@janica51 maminuska ma pravdu v tom, ze ak by tak velmi chcel rozvod, keby si bol (zlym) vztahom k tebe tak isty, poda ho sam. a nebude sa zdrzovat cakanim na teba. ani sa vyhovarat na teba. ani na teba prenasat zodpovednost za rozvod, ze ty si chcela (co teraz robi).
teraz to mate vypate, lebo je to cele cerstve a udalosti idu rychlo. sam pred sebou sa snazi ukazat si, aky je odhodlany. navyse, ked vidi, ze ty si za svojim ides. stale si myslim, ze v hlbke sa boji.
do istej miery mu vyhovuje, ze zodpovednost za cely spad udalosti preberies ty, bude volny pre tie vztahy, ale zaroven mu dochadza, co vsetko bude musiet riesit sam za seba, ze jedna etapa konci a ver, ze nadseny tym nie je.
v podstate je zbabelec, nechce prebrat zodpovednost za svoje ciny. tak picha do teba.
nehovorim, ze ta tym padom velmi miluje. to mozno nie. ale ani este nechce odist. zatial nie.
@moonlight1210 aj ja mam z toho podobny pocit 😒 😒
pripada mi ako male decko ktore pristihnes pri cine, tak sa tvari nasrane a oduto a vracia udery...aby co najviac viny sa presunulo na druhu stranu. Jasne ze ona ma podat papiere o rozvod, aby sa mohol tvarit urazene a lutostivo, ved ona rozbila ich manzelstvo a on nic...co take spravil, no boooze jednu zenu pozval na pizzu. 😕
Ej to je škoda že sa nedala pozvať! Keby sa náhodou dala na Tvojom mieste by som prišla na miesto (samozrejme bez dcéry) a to by bol bordel! Ja som taká povaha, že by som mu tam hneď aj jednu flákla
@moonlight1210 Jeden z najmúdrejších názorov aké som na MK kedy čítala
@janica51 Ja len jednu vec ku tomu.
Tiez som s poradkynou dlho vybavoval uver, stretavali sme sa pomerne casto - bud u nej v kancelarii alebo aj na kave, v restauraciach - proste vsade kde sa dali prebrat materialy a vymenit si dokumenty, isli spolu na kataster a pod. Aj sme si casto po veceroch volali a pisali emaily. Ono to totiz nie je take jednoduche dohodnut vsetky podmienky, zmluvy, vybrat najlepsiu ponuku a casto sa veci dohaduju online.
Manzelka uz z toho bola dost nervozna ale zase o kazdom stretnuti bola informovana a vravel som jej ze ak sa jej nepaci nech to vybavovuje ona.
Ak by mala problem s tym ze preco s nou idem na obed tak by som sa tiez proti tomu ohradil a tiez by som tam zbytocne manzelku nebral. Ak by chcela mohla by s nou ist sama ale v trojici urcite nie.
@igor211 sorry, ale úver vybavujete ako manželia, či? Potom nechápem, prečo by ste to nemohli vybavovať v trojici. Podotýkam, že nie som žiadna stíhačka, ani nie som žiarivá a viem, čo znamená vybavovať úver. Úplne všetko sa dá zvládnuť mimo kaviarní a reštaurácií, kde pokiaľ viem, nemá žiadna banka, ani stavebná sporiteľňa vysunuté pracovisko. A tiež viem, čo je to pracovný obed, alebo večera, len nemám rada, keď sa niekto za niečo skrýva. Neviem, či by si bol až taký happy, keby tvoja manželka s návrhom vybavovať úver po kaviarňach a reštauráciách súhlasila a chodila s pracovníkmi danej inštitúcie ona....
Ja by som kúpila bombonieru a pekne poďakovala pani za ochotu a pozvala domov na obed. Cez čislo alebo cez zmluvu zisti meno. S mojim manželom flirtovala pani v banke, prvý a posledný krát.
@igor211 A to ste kde preboha vybavovali uver?😊Mame hypoteku a uver na auto.Vsade do banky ma manzel tahal zo sebou,este s dvomi detmi,az som sa hnevala,lebo som si tam pripadala zbytocna a jeden podpis som mohla dat aj doma,ci v aute.Pri refinancovani pri ukonceni fixacie uroku,co bolo vyznamne,dohodnut s bankou co najlepsi dalsi urok,sme tam boli tiez spolu,manzel na tom trval,hoci mi vzdy bola ponuknuta stolicka,musela som pobehovat za syncekom s malickou na rukach,aby nerusili a aby aspon manzel vypocul ponuku a podmienky, maily si vymenil manzel len ohladom zaslania ponuky a dohody na stretnuti -v banke,nikdy nie mimo 😊.Ale asi sa to niekde robi aj inym sposobom,tak aspon som mudrejsia a mam vlastne stastie 😊.
Tak jedna vec je ist na pizzu... A druha vec je ci necaka ze najprv pizza a potom ju niekde v aute pretiahnut
@timea7 ano uver vybavuju manzelia, preto ako som pisal bola manzelka informovana o vsetkych stretnutiach, co sa tam preberalo a ak bolo treba jej nazor tak sa zapojila aj ona. Ale uz neriesila to ci sa do 2 alebo 4 mesiacov musi zapisat LV na dom a pod, resp. aby banka znizila pokutu a pod.
Ku tym miestam: Neviem kde presne sa da stretavat? Ona mala kancelariu v strede mesta a mne sa tam zakazdym nechcelo trepat, tak prisla ku mne do roboty a isli sme to prebrat dole do kaviarne. V robote taketo dokumenty preberat nebudem a aj tak tam nema nikto cudzi povoleny vstup. A domov sme ju volat zase nechceli - to bola manzelka proti.
A posledne: Ano suhlasil by som aby chodila s pracovnikom po restauraciach vybavovat uver ona a dotiahla do konca celu tu tonu dokumentov co ku tomu bolo treba.
Netreba proste vsetko vidiet cierno bielo, niekedy treba trochu dovery 🙂
@ericka2503 Je to mimo temu ale odpoviem ti: v banke sa to dnes uz nevybavuje, je to vzdy velmi nevyhodne pre teba ako klienta. Potrebujes mat ponuky z roznych bank a porovnat si to. To su obrovske rozdiely.
My sme to mali velmi komplikovane - vyplacal sa stary uver, predaval byt, platila sa pokuta za skorsie vyplatenie a pod - len znalec tam bol asi 3x, vypisy z uctov, potvrdenia a pod - vsetko to bolo treba zaniest do roznych bank a pod.
@igor211 reagujem na tvoje vety : "Ak by mala problem s tym ze preco s nou idem na obed tak by som sa tiez proti tomu ohradil a tiez by som tam zbytocne manzelku nebral. Ak by chcela mohla by s nou ist sama ale v trojici urcite nie. " a prosim o vysvetlenie, v com mas problem vziat zenu so sebou na obed s nejakou bankovou uradnickou a preco urcite nie v trojici. To sa za nu hanbis? 😠
@igor211 Mimo temu?No dakujem teda za odpoved.Tema je vybavovanie uveru a vhodnost pozvat osobu,s ktorou vec riesite" z vdaky"niekam.Ano,kvoli uveru na auto,sme tiez oslovili 3institucie,z dvoch prisla odpoved mailom,jedna to chcela riesit osobne,vo svojej pobocke.Nebola som ani vtedy nadsena,ale manzela som na jeho zelanie sprevadzala,uprostred debaty som sa ospravedlnila,ze ak ma tam uz netreba,idem radsej s detmi von.Manzel sa tam zdrzal este asi 20min.a dobehol za nami a este sme mali aj super prechadzku zakoncenu v bagetarni 😊Spracovanu ponuku zaslala mila pani,ci slecna mailom a volala este asi 2krat,kvoli doplnujucim udajom a uisteniu,ze z tych dvoch inych bank sme si dali vypracovat len ponuku,pre poriadok.A nakoniec,ked sme ponuku neprijali,zdvorily dakovny mail od nej.Mimochodom bola mila,tiez ponukla stolicku aj mne,malemu cukriky,pochvalila ake mame nadherne a poslusne deti😊.Verim,ze ste museli mat ovela viac vybavovania,ale aj s viacerimi ludmi.V tejto teme figuruje smutna manzelka,jej muz,jeho navrhy cez sms a telefonaty jednej pracovnicke nejakej banky.
@igor211 Igor a ty si nepochopil, že zobrať niekoho na výlet do Modry (40hm od vybavovania úveru) sa až veľmi skutočne javí ako BOKOVKA? Inak som rada, že odpovedal aj chlap. Máš to ale trochu rozdiel od tvojho vybavovania úveru. Ty si o tom manželke aj povedal. Najnovšie môj "milujúci manžel" hľadá na internete romantickú chatku s krbom. To si fakt myslí, že neviem pozrieť históriu pozeraných stránok? Skôr je mu to úplne jedno.
@igor211 Igor, toto nebol žiadny komplikovaný hypotekárny úver. Bol to len nejaký bežný spotrebák. Ale vďačný klient sa hneď stihol pani spýtať, či nemá priateľa a pozvať ju hodne ďaleko kde by ho niekto poznal. A tá romanticky žartovná forma ako v pesničke od Elánu na výlet do Modry. Mám dosť. Sto rokov nebudem žiadnemu chlapovi len tak ľahko veriť.
@igor211 ano, aj ja som si zo zaciatku myslela, ze mozno ide len o nedorozumenie medzi manzelmi, ale manzel autorky temy po priamej konfrontacii zareagoval viac nez zrejme, ze to tak nie je...keby mal aspon elementarnu davku slusnosti...nie kazdy vztah sa skonci dobre, niekedy to proste dvaja nezvladnu, ale vzdy sa to da skoncit so slusnostou a uctou voci cloveku, ktory nam mal byt ten najblizsi na svete.
@janica51 ja pracujem na pošte, dokonca vybavujem aj úvery. Je naozaj s tým veľa práce. Keď niekto donesie kávu, čokoládu, je to v poriadku a milé, ale ďalej by som nezašla. Ešte ak by som potrebovala niečo doriešiť, je k dispozícii telefón, ak by som to mala riešiť mimo pracoviska - aj to sa stane, kaviareň , je prijateľné miesto, ale obed je príliš.
Neviem ako by som to riešila na Tvojom mieste, asi by som si naozaj zistila meno - je na zmluve, alebo na základe telefónneho čísla, kúpila bomboniéru, pani pekne poďakovala za ochotu......Stane sa s veľkou pravdepodobnosťou, že dotyčná manželovu ponuku odmietne.
@ericka2503 My sme riesili financnu operaciu v hodnote niekolko 100 tisic euro. Mali sme desiatky stretnuti aby sa to dotiahlo spravne a ako som pisal, tieto veci sa riesia v banke ako uplne posledny krok.

@janica51 prvotna euforia do pol roka, max do dvoch vyprsi, potom uvidi, ci slecna je nova zivotna partnerka alebo to bol omyl. a krasne chvilky nad pizzou nie su realita vsednych dni.
mozno len nezvladol, ze ma po boku sikovnu zenu. niektori muzi toto nesu velmi tazko. a tak si chodia potvrdzovat (svoje neiste) kvality inak a inde.
ale aj tak si myslim, ze ta reakcia bola dost hnana aj strachom. bez ohladu na to, ze teraz je zalubeny inde. reagoval ako pubertiak prichyteny mamou.
aby si si raz nevypocula lutostivy vylev ako moja kamoska, ze keby ho vtedy hned nevyhodila a dala mu cas, nakoniec by s tou druhou zit nesiel. lebo s nou zije iba preto, lebo uz to tak vypalilo. ale stale mysli iba na nu.
zasmiala sa a kedze to mala nahrate na telefone (lebo ich stretnutia lavirovali od jeho sebalutosti po agresivne vyhrazky, tak zhanala dokazy), poslala to tej druhej. mal doma curbes. ten zuril. 🙂
kazdopadne, vidim, ze ked by sa spamatal a prisiel skrabkat na dvere, ty uz budes inde 🙂 drzim palce. aj ked myslim, ze luto ti to je, sklamana si a mozno si aj poplaces. to clovek musi, aby ho neporazilo. to je normalne.