Manžel pri každej výmene názorov na mňa kričí
Ahojte dievčatá, hneď tak zrána potrebujem vyliať srdce. S manželom sme spolu už 15 rokov, máme deti aj tak sa nenaučil že nemôže na mňa pri každej hádke zvýšiť hlas. Stokrát som mu hovorila keď bol kľudný ako ma to zranuje a on vždy sľúbi že prestane a pri najbližšej vvymene názorov zase krik. Nemá problém po mne kričať na ulici, v obchode, nevadí, že okolo nás sú ľudia s pozerajú. Samozrejme keď sa ukľudní vždy povie, že som si sama na vine, že musel na mňa zvýšiť hlas. Vraj načo sa pýtam dvakrát na rovnakú vec alebo som sa opýtala blbosť alebo som ho ako včera vyrušila pri písaní mailu a hneď krik čo ho vyrušujem aj pred dcérou. Ako by ste to riešili?
Podľa mňa nie je ideálne ani si všetko robiť sama, ani sa rozprávať ako u hotentotov. Akože deti by som na prehliadky teda objednala, ale o prehliadky dospelého sa starať, to sa mi zdá trochu moc. Nenechala by som sa donútiť si všetko robiť sama. Snáď to máte nejako dohodnute, kto sa podieľa ako na chode domácnosti, kto platí šeky atď. Nevidím dôvod, prečo by ten druhý v rovnocennom vzťahu to mal kontrolovať. Raz je jeden zodpovedny za niečo, tak je to na ňom. Tými otázkami mu odoberas tu zodpovednosť, chápes. Jeden muž to bere akože s humorom "aký som hrozný", druhý je na to alergický a svojimi reakciami dáva na javo (a nevie to lepšie), že tento štýl jednania mu nepasuje
To je taky typ človeka....nezmeni sa....odísť ak sa da
Preboha živého, keď čítam takéto príbehy, a že ich tu na koňovi je neúrekom, pýtam sa samej seba, kde stratili tie ženy hrdosť. Toľké roky nechať na seba hulákať??? To akože fakt??? Môj by si nedovolil, tiež sme spolu 15 rokov,máme 3 deti. Úcta vo vzťahu musí byť. Aj k sebe samej. Žiaden muž, opakujem, žiaden muž si k žene, matke svojich detí nemôže niečo také dovoliť. Ak mu to ty dovolíš, ako si ceníš samú seba? Odpoveďou je 15 ročný chorý vzťah, kde muž psychicky týra manželku, pred očami svojich detí? Chceš aby si vaša dcéra zobrala príklad z vášho manželstva? Pre dcéru je otec prvá láska, podvedome si nájde podobného partnera. Ešte je čas s tým niečo urobiť. Raz a navždy. Vzchop sa, nájdi zvyšok svojej hrdosti a buď to ukonči, alebo daj posledné ultimátum. Toto nie je láska,ak,tak chorá....
Tak mu nastav zrkadlo. Správaj sa úplne rovnako choro ako on - ignoruj ho, nič od neho nechci a keď sa “opováži” sa niečo opýtať, tak ho odpinkaj rovnako ako on zvykne teba. Zameraj sa na seba a deti. Čo stihnes spravit, spravis a čo nie, tak hotové nebude. A ak sa neuvedomí ani po tomto, tak adios.
@bluka2 jasné chápem, nespravat sa ku nemu ako k decku. Lenže on všetky povinnosti necháva na mňa alebo má vôbec nápady ako minulý rok, že auto na zimu neprezuje do zimných pneumatík lebo určite nebude snežiť, je globálne otepľovanie. Ja som ho presviedčala nech ho prezuje, síce na mňa nahucal ale prezul ho. Samozrejme v zime dosť snežilo, ja že vidíš, dobre že sme prežili. A on sa aj tak hádal, že na ceste ho odhrnaju a zbytočne vyhodil za prezutie. Alebo sa hada že niečo povedal aj keď mu to nepovedal. Alebo povie že som mu niečo zopakovala 10 x potom uzná, že to síce bolo len 2 x ale aj tak som si zaslúžila nakrúcať na mňa.
Nakricat na mňa
@sandra163 ja sa snažím mu vysvetľovať že to nie je správne na mňa nakricat. Aj do poradne som ho zobrala ale tam zahral také divadlo, že dovidenia. Psychológ mi potom povedal, že muž je manipulátor. Ono to kričanie nie je na dennom poriadku, raz, dvakrát mesačne. Už som skúšala vrátiť mu to a kričať tiež, samozrejme doma bez prítomnosti detí ale nepomohlo. On je ten typ, že musí vždy mať pravdu. A nikdy sa neospravedlňuje
Tak názor psychológa bude asi fundovanejsi, než naše rady. Mozes skúsiť ešte iného, či sa zhodnú, ale ja by som verila. Kľudne to môže byť jeho manipulačná technika dosiahnuť čo chce. Čo s tým chces robiť?
Ľutujem ta, že máš takého manžela. Aj kvôli deťom. A pre dobro tvojich susedov dúfam, že bývate v dome a nie v paneláku. K nám sa v lete prisťahoval “pár” a pravidelne 2-3x mesačne po sebe hulakaju ako nenormálni. Teda, huláka hlavne muž po žene, ona mu to sem-tam vráti… je 1 hodina ráno a dnes je deň, keď hulakaju cca od polnoci… poviem ti, ze dúfame, ze sa čím skôr rozídu a bude kľud. Nepomohlo ani zavolanie polície… po pár dňoch hulakaju zas…
Ja ked som si to precitala tak mam dost. Ako je mi uprimne luto ze musis zit s takym clovekom kde sa "bojis ozvat resp. nieco povedat". Ako aj to s tymi pneumatikami. To je bohuzial typicka osoba ktora nikdy neuzna ze nema pravdu. Nie som odbornik ale ako ako ti povedal psycholog je to manipulator a to pri najlepsom. Zaujimave je ale ze sa sprava takto len k tebe. A zacal sa prejavovat az po svadbe. Cize asi si na tebe vybija svoje komplexy a pred ostatnymi sa pretvaruje. Asi by som na tvojom mieste vyhladala odbornika psychoga ale isla by som sama a vsetko mu porozpravala (co s nim zazivas, ako mate manzelstvo) a uvidis co ti povie. Predsa je to nazor odbornika. Ale asi to nebude nic pekne a hlavne mysli i na svoje deti. Ale to bude typ ktory bude chcet deti do svojej starostlivosti cize minimalne bude striedavka cize deti budu vzdy pod vplyvom svojho otca.
@veroniq85 presne si to vystihla on mi hovorí že v prípade rozvodu chce striedavku. Takže deti budú dosť pod jeho vplyvom. Chodili sme spolu dva roky, ani raz po mne nekrical. To až neskôr po svadbe začalo. Jeho obľúbena veta, že na teba nič iné neplatí len nakricat 😟
@marpel ono, nakrici raz dvakrát do mesiaca. Vyhýbam sa konfliktom a bohužiaľ žijeme v paneláku. Minule pred dcérou že do p.... A keď vychladne tvári sa že všetko je ok a sme dokonalá rodina. Kričať a nadávať musel kvôli mame.
@bluka2 Chcem ísť aj za iným odborníkom. U prvého hovoril ako ma nechce stratiť, aj slzu vypustil a keď sme vyšli von, utrel slzy a zase bolo všetko po starom.
tak drzim palce. Urcite vyhladaj odbornika a porad sa ako do buducnosti. Predpokladam ze si stale mlada zena a urcite si nezasluzis prezit zvysok zivota s osobou ktora ta stale ponizuje a sprava sa takto. Uprimne to musi byt peklo.
Po tých komentároch mi prišlo plano, ja som tiež taký typ čo ma strašne krátku rozbušku.. kedysi ma to od muža tak neštelovalo ako takto po rokoch mi už stačí že sa ma niečo opýta 2x.. ako keby bol retardovany, alebo vidí že niečo robím a on sa zas niečo pýta.. nekricim bežne po ľuďoch, lebo s nikým nie som tak často a tak dlho ako s ním, možno by som zjapala aj po ostatných.. ale všetci vedia aká som, nikto ma zbytočne nešteluje 😅 odkedy sa nám narodili deti, tak sme si zvykli písať správy miesto výmeny názorov za každú kravinu čo ma od neho vytočí.. niekedy si to behom tej správy rozmyslím a neposlem to, dosť ma to inak ukľudňuje mu to napísať 😅 keď však akurát nie sú deti pri nás, tak zas zjapem, neviem, je to taký kolotoč, ja ho milujem nadovšetko, ale strácam nervy rýchlo, aj on je pekne prepnuty niekedy, ale nikdy nerobí scény, len vždy odíde.. proste aj v obchode keď už mu čosi zašteknem po mne hodí kartu a čaká ma v aute..
@nadazdi no a neuvažovala si nad tým že problém je v tebe? Ja som bola kedysi podobná ako ty a stekala som za všetko, neskôr som zvyšovala hlas a myslela som si, že budem mať väčšiu autoritu. Ten druhý na to ale nemá nervy keď musí 5x uvažovať či sa ťa vôbec niečo opýta. Čo je na Tom že sa opýta niečo dva krát? Tak možno zabudol, prvej odpovedí nevenoval až takú pozornosť, stáva sa.
Neviem ja som to najlepšie pochopila aké to je hrozne až vtedy keď som si našla muža, ktorý zozaciatku bol tiež viac prchky a dala som jasne najavo že sa mi to nepáči. Krásne odzrkadlil moje správanie a prestala som s tým.
@0silvia0 počúvaj ma, s tebou som žiadnu hydinu nepasla, tak si kroť tie svoje emócie voči mojej osobe.. u mna ma teda človek, čo si ma dovolí nazvať furiou pritom ma v živote nevidel ani nezažil, výpovednú hodnotu 0.. takže môžeš sa zamyslieť akurát tak ty že či ti trochu nekape karbid a ďalej si tu čarbi už čo chceš 😘
@sari24 Každopádne ja som sem neprišla diskutovať o sebe a ani nepotrebujem aby ma z dvoch viet niekto súdil a pomaly ma tu urážal.. autorka s ním žije už 15 rokov, tak asi to nie je až taká tragédia.. len som chcela povedať, že to chápem aj z tej druhej strany, ľudia sú rôzni, to, že tu ste každá super top úžasná mamička s dokonalou povahou a nedokázali by ste so mnou žiť, to ma vôbec netrápi 🙂 ale že vôbec :D akože ukázala som to mužovi čo som sem napísala a už len prevrátil očami že čo tu chodím na tento slepičinec.. takze idem dať deti spať a venovať sa radšej jemu, pekný zvyšok víkendu :D
@nadazdi nehnevaj sa na mňa, ale ja som nikde nenapísala že som dokonalá s úžasnou povahou. Keby si čítala s porozumením tak by si zistila že som uviedla že som bola kedysi rovnaká ako ty. Chrlila som oheň na všetky strany. A za dokonalú sa nepovažujem ani dnes. Slušne som sa len spýtala či si nad tým neuvažovala, že chyba môže byť aj na tvojej strane, to je celé. Nerozumiem tej reakcii a invektivam o slepačinci.
@nadazdi vieš, výbušný typ si bola asi aj pred manželstvom. To, že nakricis na tvojho ho zrejme nezranuje, zvykol si. Aj moja mama je typ ako ty, po otcovi celý život pre všetko kričí, bežne mu povie nech drží hubu a on je ticho a ešte si ju zastane že veď ona to tak nemysli. A mama tiež ako ty hovorí, že ho ľúbi, len sa nevie ovládať. Ja som tak však dopadnúť nechcela. Keby po mne kričal pred svadbou alebo narodením deti, odchádzam. Ja som pokojný typ a všetko sa snažím riešiť s kľudom a ver mi, že aj muž mi niekedy 10 x povie tú istú vec, napríklad čo budem zajtra variť a aj keď mi to lezie na nervy, tak si nedovolím z úcty k nemu po ňom kričať. Ja ťa neodsudzujem ale nie je pekne urážať ženy, že sú sliepky len preto že povedia svoj názor. Žiadna o sebe nepovedala, že je dokonalá. Tak ako ani ja nie som. Ako hovorím, zrejme ide o to že tvojmu mužovi tvoje správanie nevadí, možno ho aj rajcuje. Mne je však z vrieskania na vracanie a taký človek u mňa stráca úctu. Aj kamarátky si hľadám kľudne typy a nie samonasieracie.
Autorka chápem ťa. Tiež som kľudnej povahy, manžel tiež. Nikdy som ho nepočula kričať a aj naše “hádky” (rozumej, keď sa na niečom nezhodneme 2-3x za rok) sú rozhovory v kludnom tone. 😁
Na manžela by som asi na tvojom mieste reagovala tak, že keď začne kričať a byt vulgárny, odmietam pokračovať v debate a odchádzam z miestnosti. Keď sa bude ochotný baviť s tebou na normálnej úrovni, môžte pokračovať v debate. Neviem však ako by reagoval. Pre niekoho to môže byt ešte viac provokačné a ešte viac ho to môže vyburcovať.
Ach úprimne mi je to luto co musíš prežívať,ja by som s nim neostala ani minútu,ani minutu... psychické tyranie, ponizuje ta pred deťmi ak nezakrocis, budu sa aj oni tak to spravat k partnerom,alebo presne toto si och partneri budu dovolovat k nim ..sekla som sa .nie ze minutu,ale ani sekundu by som s nim neostala..mala som podobné,a uz nikdy viac nechcem podobneho partnera mat..drzim palce
To s tým slepičincom povedal moj muž keď som mu to tu ukázala.. ja sem rada chodím aj keď on to tu odsudzuje a ja aj chápem prečo 😅 totiž ja som si žiadnu radu nepýtala a aj tak som ich tu dostala, pritom som o sebe napísala dve vety, že mám proste krátku rozbušku, ale som dobrý človek.. veď kazdy je nejaký, moj manžel sedel dva roky v base, jemu to nič nerobí, keď sa ja vytočím.. takú ma spoznal, len som ti to chcela napísať z opačnej strany, že bežne taká nie som, ale s mojim manželom sme spolu dlho a veľa, proste tu hranicu môjho vytočenia znížil na strašne krátky čas, preto sme to vyriešili tým, že si tieto veci píšeme, mna to dosť ukľudňuje.. ja tu nepotrebujem moralizovanie o sebe od cudzích ľudí ktorí sú mi u prdele 🙂 my mame vzťah úplne vyrovnaný :D každopádne odpovede si dostala, že máš odísť, aj keď je tvoj text písaný tak, že po tebe vrieska v podstate nonstop a za všetko.. to si neviem predstaviť potom tie roky ako to ťaháš s tým že od rana do večera po tebe niekto zjape, miesto poradne by som jeho poslala za doktorom nech mu prepíše nejaký ukludnovak, možno si on v sebe niečo nosí čo ho ťaží a ventiluje si to na tebe, nie je to ani na parovu terapiu, ako skôr na terapiu pre neho, veď jeho to tiez musí srať keď je taký a vie že tebe to ubližuje..
A neseries manžela posledné dni? Chlap začne zvyšovať hlas a byť nepríjemný v poslednom štádiu kedy už má toho plné zuby po Tom čo to dusi v sebe už dlhú dobu...

@bluka2 veď mňa tiež nebaví stokrát mu opakovať aby niečo urobil tak si to urobím sama a on sa teší, že nič nemusí