Manžel rezignoval alebo prechádza krízou?
Ahojte, asi potrebujem radu... Posledný mesiac začínam s mužom veľmi bojovať, prestal byť ako to povedať manželom, otcom. Ale aby ste boli viac v obraze dohodli sme sa, že pojdem s svokrovcov na pár dni s deťmi, nakoľko náš syn tam mal objednaný tábor a teda s dcérkou sme boli u svokrovcov ať je aspoň ona chvíľu s nimi( sama tam ostať nechcela), všetko bolo fajn, až kým sme sa nevrátili. Manžel sa somnou prestal rozprávať, dokonca začal spávať v obývačke,začal fajčiť (fajčil aj predtým, ale nikdy nie predomnou a deťmi), začal držať diétu. Keď som od neho niečo chcela mala som len chladnú odpoveď. Snažila som sa s ním porozprávať, ale on len mlčí, nič doma nerobí, nič nepomáha na všetko som len sama. Už neviem ako ďalej, či ja robím chybu?
@0silvia0 pozri aj keby neboli, u nas je to aktualne dost podobne, muzovi prdlo v bedne, zaal klamat ze je v praci aj ked nebol, aj ked s nami siel na dovolenku vylet casto to bolo nasilu a bol nepritomny. Pokusy o spolocny cas totalne odmietal resp sa len vyhovaral ze preco sa neda, ja sa snazim 3/4roka a on vsetko ignoruje. So mnou sa nebavi, s detmi je nasilu. O nicom sa rozpravat nechce ani nic riesit. Ku mne nic neciti, uz sa mi vyhrazal aj vselicim moznym ze mi zrusi pristup k uctu preda auto a vyhodi z domu, tak dom vyhodila ja jeho, teraz je u rodicov. Tyzden prenehol tak ze ho vlastna matka musela zdrbat ci nevie ist deti pozriet tak na chvilu prisiel a nezajem. Takze odteraz bude s detmi trsvit kazdu volnu sekundu. Si mysli ze varit prat ucit chystat do skoly sa netreva. Otec roka pride na 10 minut ich zobere von a to je vsetko, sa velmi pomylil chlapec. Ja mam byt na vsetko sama a on si bude uzivat volnicko...
@0silvia0 naozaj? X krat som sa ho pytala ci je nejaky problem a nic, nieco mu udrelo na mozog, kriza stredneho veku, niekto mu tlaci kaleraby a ja mam byt ta zla co rozbija rodinu? On si uvedomi ze urobil chybu a bude to lutovat. Kolko chlapov ma krizu stredneho veku a len sa lutuje? Kazdy sa ma hned rozviest? Nema byt manzelstvo v dobrom aj zlom?
@zuzulkazu toto nie je ani rozbijanie rodiny-lebo takto rodina nefunguje!a kriza stredneho veku to isto nieje ..nechcem ti brat iluzie,ale neuvedomi!nemat zaujem o deti,necitit nic k zene,vyhrazat sa atd nie je nic ine len chrapunstvo
@zuzulkazu v záujme ochrany tvojich detí by bolo dobré vymazať fotky z tvojho profilu. Verejne rozoberáš vaše manželské/ intímne problémy a môže to byť na škodu. Myslím to v dobrom. Nejaká iniciatívna "dobrá duša", ktorá tvoje deti spozná ich môže konfrontovať, spôsobom, že "otecko už o vás nemá záujem "
@liv1
Rozhodnúť sa ukončiť to a hľadať podporu online je v poriadku a chápem že zrelé ženy môžu k takémuto rozhodnutiu dospieť. Reagoval som trochu provokatívne aby autorka mala iný pohľad na svoju situáciu a aby si vedela pre seba zhodnotiť kde sa vidí ona.
Prečo zachraňovať? Kvôli sebe a deťom. Ale určite nie len ona, musia sa na tom podieľať obaja.
Ako? Neviem. Okrem tejto jednej situácie autorka napísala o ich vzťahu dosť málo. Zdá sa mi málo pravdepodobné že táto jediná situácia by vyústila do záveru "Normálne som rozhodnutá, kašľať na neho". Najskôr mi to pripadá ako únava/vyhorenosť vo vzťahu, jedného alebo oboch, z výchovy detí a stavby domu. Nie je to super ale riešiteľné. Ale chápem autorku že manžel musí začať komunikovať, záchrana vzťahu nemôže byť len na nej.
Ahojte, idem sa ozvať po roku. Manžel mal asi prechodnú pubertu. Všetko sa akosi u nás zmenilo a niektoré ste mali pravdu. S manželom sme si sadli a viedli niekoľko dni rozhovor niekoľko krát padlo slovo aj rozvod, nakoniec sme však usúdili, že to ani jeden z nás nechce. A dnes nám to funguje akoby minulý rok nič nebolo, dokonca máme za sebou aj prvú spoločnú dovolenku a bolo úžasné. Deti boli nadmieru spokojné a už dnes plánujeme ďalšiu. Som rada, že sme to spolu nevzdali a rozhodli sa zabojovať.
Ahojte, idem sa ozvať po roku. Manžel mal asi prechodnú pubertu. Všetko sa akosi u nás zmenilo a niektoré ste mali pravdu. S manželom sme si sadli a viedli niekoľko dni rozhovor niekoľko krát padlo slovo aj rozvod, nakoniec sme však usúdili, že to ani jeden z nás nechce. A dnes nám to funguje akoby minulý rok nič nebolo, dokonca máme za sebou aj prvú spoločnú dovolenku a bolo úžasné. Deti boli nadmieru spokojné a už dnes plánujeme ďalšiu. Som rada, že sme to spolu nevzdali a rozhodli sa zabojovať.
@kotatko201 Aj ti dal nejake vysvetlenie?
@kotatko201 to sa tak dobre cita 🙏👍
@kotatko201 Aj ti dal nejake vysvetlenie?
@dadis ani neviem, toľko sme si toho povedali.

@sasa1310 Nevies nic o tom manzelstve a davas to za vinu tej zene. Ziadne spravanie, chyby ani nic podobne neopravnuje partnera podvadzat. Ak nechcel, aby isli na 14 dni prec, mal to povedat. Vedeli by sa dohodnut. Skor si myslim, ze jemu viac vyhovuje zivot s rodinou on demand, preto aj namiesto casu straveneho s detmi si vzal brigadu.