Manžel sa chce rozviesť. Ako to zvládnuť?
Ahojte
S manželom sme spolu 12 rokov, máme 4 ročnú dcéru a 8 ročného syna. Posledný augustový týždeň sa ku mne manžel správal zvláštne, za všetko čo sa doma dialo som mohla, bol na mňa vyslovene nepríjemný. Tak som sa ho spýtala, že čo sa deje a on mi povedal, že ku mne už nič necíti a chce sa rozviesť. Ja som zostala ako obarená, lebo sme sa nepohádali, týždeň pred tým sme spolu hľadali chaty na budúcoročnú letnú dovolenku v slovenskom raji, volal známym či by sa k nám nepridali a aj sme sa milovali. Nič nenasvedčovalo tomu, že by sa niečo dialo. Počas roka sme spolu dali konečne sami kino, koncert s jednou nocou v Poľsku, prvú letnú dovolenku s deťmi pri mori.
Toto je jeho tretí odchod od nás s tým, že sa chce rozviesť. Prvý bol keď mal syn jeden rok, to mi ako dôvod toho, že už ku mne nič necíti povedal, že som bola na neho stále zlá. Viem, že som nebola manželka roka, ale prišlo dieťa, bola som často nervózna a unavená. Po pár dňoch som potom zistila, že sa stretávala s kolegyňou, nebolo to len kamarátske ale nepodviedol ma. Ani už neviem po akej dobe to bolo, ale po čase, asi pár týždňoch sa k nám vrátil a bolo všetko ok.
Druhý odchod a slová o rozvode prišli asi o 3 roky neskôr keď sme už mali ročnú dcéru. Vtedy sme sa kvôli niečomu pohádali a zase odišiel. Vrátil sa k nám asi po dvoch týždňoch.
A teraz je tu zase...
Pred troma rokmi som nastúpila po materskej konečne do práce. syn do školy a dcéra do škôlky. Bolo toho veľa, choroby, únava. Večer som bola rada keď som si konečne sadla a mohla sa v kľude najesť. Dosť som ale skľudnila a už som nebola taká hysterická ako kedysi, snažila som sa nehádať, všetky problémy riešiť s kľudom.
Manžel mi ako dôvod vytýka, že som bola k nemu chladná. Ja som sa mu už veľa krát snažila vysvetliť, že láska sa počas vzťahu mení, že už to nie je zamilovanosť ako na začiatku, že ho ľúbim. Vytýkal mi nedostatok sexu, dotykov a nežností. On pracuje na 3 zmeny, ja som učiteľka na ZŠ, boli dni kedy sme sa ani nevideli. Tento rok ma priviedol k behu, spolu sme chodili behávať, po večeroch grilovali a pili víno....
Ja neviem čo mám robiť, strašne to bolí....
Lepšiu ako ty nájsť nemohol. Môže mať milenky, môže si odchádzať a prichádzať ako sa mu zachce a doma ho čaká snažiavá žensuška, ktorá mu splní a odpustí všetko 🤦♀️ ty musíš byť riadne zúfalá, keď si dobrovoľne vo vzťahu s niekým takýmto, ale tak zjavne ti to vyhovuje. Takže neboj, milenka ho nechá a on sa ti vráti a môžeš byť zase spokojná a takto stále dookola. Gratulujem k dosraniu si života vlastným pričinením 👍
@drobcek3003 žena co nemáš žiadnu sebaúctu????Rozved sa,je to nevyrovnaný jedinec.
Boze moooooooooj ty to po sebe citas??? Agresivny, nadavky, podvody klamstva. A ty si s nim urobis DVE deti. Ja ani neviem co ti napisat. S usmevom na tvari by som mu povedala chod, okamzite sa zbal a uz sa nikdy nevracaj!
Ty v manželstve toleruješ to, čo by si už dávno nemala. Kde si nechala hrdosť? Vyzeráš byť ako inteligentná žena, deti už máš veľké, už si ani moc lásku neprejavujete tak čo ťa drží pri ňom? Deti? Narovinu… toto má byť pre ne vzor zdravého vzťahu? Ešte keď to urobí jeden krát, tak by som chápala, že by si sa snažila to nejak pozliepať, chápala by som aj keby si s ním nasilu pokiaľ deti nie su dosť veľké a ty by si nebola schopná sa osamostatniť. Ten chlap je totálne nepoužiteľný, nedospel a chová sa ako decko, ktoré nevie čo chce zakaždým keď sa na neho nejaká pekná žena čo i len pozrie. Povedz, k čomu ti ten chlap ešte je. Na tvojom mieste by som ho rovno pobalila a povedala nech sa páči, tam sú dvere. Daj mi na seba nejaký kontakt aby sme mohli doriešiť formality okolo starostlivosti o deti a výživného. Ani brvou by som nepohla pri tom. Chovaj sa ako sebavedomá žena a nie ako handra ktorá so sebou nechá zametať ako sa jemu práve hodí. Ty jedine čo potrebuješ ku šťastiu je trocha sebavedomia, ostatne už pôjde potom samo
Z ničoho nič to určite nebude, keď to skúša už po tretí krát.
@drobcek3003 aj moj sa rozhodol takto nahle odist, tiez bez vysvetlenia... toto sice urcite nechces pocut, ale nechaj ho ist. Taketo nestale spravanie ublizuje predovsetkym tebe - nebudes sa na neho moct spolahnut. Nechaj, nech si nesie dosledky svojho nezreleho konania, ked si neuvedomuje hodnoty manzelstva, vztahu, rodiny. Drzim ti palce, bud silna.
Tak ako aby dajaky necitlivý psychopaticky debil čo ani nevie čo chce ,bil moje (bohužiaľ naše ) deti tak to určite nie ...keď si sama seba nevážiš ,aspoň by si mohla docieliť ,aby tie deti na Teba inak pozerali , že si sa mu vzoprela a nenechala so sebou zametať ako s handrou..čo ťa pri ňom drží ?Spoločný dom ? Ako v každom druhom manželstve na rozpad?
Ďakujem Vám všetkým za odpovede, rady a názory. Keď som to tu všetko dala von a kopec vecí si ešte pospomínala, ktorými mi len ubližoval tak začínam chápať, že mi bez neho bude lepšie. Bude to síce ťažké, už teraz je, ale mám dve krásne deti, ktoré sú síce náročné a vyčerpávajúce ale keď mi dcéra ráno povie, že som jej slniečko tak je mi vždy o niečo lepšie. Ešte musím popracovať na tom sebavedomí a hádam už bude dobre.
@drobcek3003 držím palce a aj deti budú možno menej náročné, keď budú žiť v pokojnom prostredí 🌼
@drobcek3003
Ahojte. Chcem sa s Vami podeliť o zlatý klinec nášho vzťahu. Známa čo so mnou chodí cvičiť a býva hneď vedľa v bytovke sa mi potom ako som jej povedala, že od nás manžel odišiel, zdôverila, že jej pred dvoma rokmi (vychádzalo mi to na čas kedy som po 7 ročnej materskej nastúpila do novej práce, syn do prvého ročníka a dcéra do škôlky) začal môj manžel vypisovať ako som ja stále unavená, že chodím skoro spať a on je večer stále sám...Pán, ktorého som nechávala ráno spinkať lebo frflal, že prečo za sebou nezatvorím dvere keď cez vikend ráno vstávam k deťom a na obed si šiel na hodinku-dve pospať, vypisuje cudzej žene, že je chudák večer sám lebo ja som unavená...
Je to už vlastne štvrtá žena, o ktorej viem, že sa o niečo snažil a koľko je takých, o ktorých ešte neviem...
Som rada, že takýto človek odišiel z môjho života.
@drobcek3003 takze ste sa predsa len rozviedli?
@drobcek3003
Oh je, takže sa nevrátil naspäť domov ako tipovali niektoré dámy.
Ako vám je bez neho? Chyba deťom? Zaujíma sa o nich? Či je to zase jeden, ktorý až teraz zistil, že vlastne mat rodinu a pokojný život nie je pre neho.
@drobcek3003 drž sa a hlavne bez neho. Už aj keby s plačom prišiel,ho vykopnem...debil.
@lenka2232
Ešte nie, v piatok podal žiadosť o rozvod...
@katkazuz
Spočiatku som stále riešila akú chybu som urobila v tomto manželstve, bolo ťažké byť na všetko sama, ale zistila som, že sa to dá zvládnuť aj keď sa niekedy ešte rozplačem keď si predstavím čo všetko ma ešte čaká. Ani tak nie to, že budem sama ale čakajú ma veci ako zlegalizovanie záhradného domčeka a prístrešku aby mi mohli ohodnotiť dom kvôli zobratiu si hypotéky na to aby som jeho vyplatila. A to všetko stojí čas a peniaze, ktorých je pri dvoch deťoch málo.
S deťmi je to tak, že si ich berie každý párny víkend na sobotu a nedeľu ale vozí ich vždy domov lebo tam nechcú prespať.
Ale stále nedokážem pochopiť, že niekto len tak zahodí 12ročný vzťah, dve krásne deti, dom, kde už sme mali všetko hotové a mohli si ho užívať a konečne sa nám dalo aj bez detí niekde vybehnúť...
Rozvod bude ale ešte určite zábavný lebo už teraz sa len vypytuje kedy ho vyplatím, keď sme neboli doma tak z domu zobral jedálenskú sadu a hrnce čo nám dala jeho mama plus minulý týždeň som mu musela vrátiť páperové periny, pričom ja pod jednou spávam celoročne a on ich nikdy nepoužil...takže tak...
@drobcek3003 no to bude rovnaky truhlik ako moj ex, ten mi tak vybrakoval byt ked sa odstahoval ze zobral aj zvon na odpad, ryzu, caje, strukoviny... proste vsetko zo spajze co sa dalo. Ale zase - je prec uz 12 rokov a su to najkludnejsie roky mojho zivota. Dobre bude, das to, neboj sa.
Ahojte. Včera som sa dozvedela meno ženy kvôli ktorej od nás, už našťastie ex, odišiel. Mali ste teda pravdu, bola v tom iná žena. Dokonca klamal na súde ohľadom výživného. Prišiel totiž deň pred pojednávaním s informáciou, že si prenajíma trojizbový byt za 550 eur a prenajíma mu ho jedna známa, ktorá tam má trvalý pobyt. Už to sa nám nezdalo. No a teraz sa ukázalo, že tam spolu už dlhšie žijú aj s jej dvoma deťmi z predchadzajúceho manželstva, ktoré skončilo kvôli jej nevere...Teraz už rozumiem aj tomu prečo naše deti keď ich má mať, nikdy neberie na svoj prenajatý byt ale k jeho rodičom...
Ahojte. Včera som sa dozvedela meno ženy kvôli ktorej od nás, už našťastie ex, odišiel. Mali ste teda pravdu, bola v tom iná žena. Dokonca klamal na súde ohľadom výživného. Prišiel totiž deň pred pojednávaním s informáciou, že si prenajíma trojizbový byt za 550 eur a prenajíma mu ho jedna známa, ktorá tam má trvalý pobyt. Už to sa nám nezdalo. No a teraz sa ukázalo, že tam spolu už dlhšie žijú aj s jej dvoma deťmi z predchadzajúceho manželstva, ktoré skončilo kvôli jej nevere...Teraz už rozumiem aj tomu prečo naše deti keď ich má mať, nikdy neberie na svoj prenajatý byt ale k jeho rodičom...
@drobcek3003 prosím zváž psychológa a dostan sa z toho. Nájdi sa bez nehi
Napriklad ja ani po skoro roku stale neviem dovod jeho odchodu - ale hovori sa, ze pravda vzdy vyjde najavo ako sa stalo aj v tvojom pripade. Je to nesmierne smutne, len ta prosim, snaz sa co najskor zit - a nezivot ho anilen v spomienkach.
@drobcek3003 ak si dobre pamätám, ste pani učiteľka. Začala vám dovolenke, skúste ju využiť na oddych a odputanie. Užívajte si s deťmi letooo.
@drobcek3003 prosím zváž psychológa a dostan sa z toho. Nájdi sa bez nehi
@evazhoufova nemyslím si, že potrebujem psychológa, to, že som sa dozvedela meno tej ženy bola len posledná skladačka v puzzle a len som to chcela dať vedieť ľuďom, ktorí mi písali, že si zase nejakú našiel...
Momentálne pracujem so svojou advokátkou na vysporiadaní bsm a obieham banky aby som ho čím skôr vyplatila.
@evazhoufova nemyslím si, že potrebujem psychológa, to, že som sa dozvedela meno tej ženy bola len posledná skladačka v puzzle a len som to chcela dať vedieť ľuďom, ktorí mi písali, že si zase nejakú našiel...
Momentálne pracujem so svojou advokátkou na vysporiadaní bsm a obieham banky aby som ho čím skôr vyplatila.
@drobcek3003 držím ti palce
@drobcek3003 drz sa dievca.... das to!
“…že tam spolu už dlhšie žijú aj s jej dvoma deťmi z predchadzajúceho manželstva, ktoré skončilo kvôli jej nevere..”
Bože to je somár, to až takýto “poklad” si našiel??😅 Keby to je aspon nejaka pipenka bez deti, bez záväzkov, ale toto? Vymeniť dve vlastne deti za dve cudzie? A za hentakú flandru? Gratulujem mu!😃🤭👌🏽 Autorka, tebe držím palce, ďakuj ze si sa takeho kusa deb*la zbavila, len nečuduj sa keď dôjde o pár mesiacov s prosíkom, nech ta ani nenapadne ho zobrať naspat
Keby bol aspon velkorysi, co sa vysporiadania tyka, pre svoje deti, kurevnik. Co hovoria jeho rodicia ako si s novou zenou "polepsil" ❓😂
“…že tam spolu už dlhšie žijú aj s jej dvoma deťmi z predchadzajúceho manželstva, ktoré skončilo kvôli jej nevere..”
Bože to je somár, to až takýto “poklad” si našiel??😅 Keby to je aspon nejaka pipenka bez deti, bez záväzkov, ale toto? Vymeniť dve vlastne deti za dve cudzie? A za hentakú flandru? Gratulujem mu!😃🤭👌🏽 Autorka, tebe držím palce, ďakuj ze si sa takeho kusa deb*la zbavila, len nečuduj sa keď dôjde o pár mesiacov s prosíkom, nech ta ani nenapadne ho zobrať naspat
@kristinka92 ďakujem a určite ho už späť nevezmem.
Keby bol aspon velkorysi, co sa vysporiadania tyka, pre svoje deti, kurevnik. Co hovoria jeho rodicia ako si s novou zenou "polepsil" ❓😂
@ahhola veľkorysosť je to čo jemu vždy chýbalo, vyzerá to na boj o každý cent...
Jeho mamu som nevidela 9 mesiacov a zrazu s ním začala chodiť pre deti, dokonca ho minule priviezla, lebo on sa nám stále vyhráža, že keď s ním deti nebudú chcieť chodiť tak tu ten víkend zostane. Bol tu 2h a potom pre neho prišla...Veľmi dobre si pamätám ako sa bola mojim rodičom za svojou syna ospravedlniť keď od nás prvý krát odišiel a mne dala "životnú radu" že musím držať hubu a krok...Ona vôbec neverila tomu, že si jej syn vypisoval so ženami, stretával sa s kolegyňou...ako sa hovorí - krv nie je voda...Ja so s ňou skončila potom čo nášmu synovi vysvetlila, že nám tata vzal auto preto, že k nemu nechcú chodiť...

Nemaj strach, on sa zas vráti, normálna žena ho určite chcieť nebude