Manžel sa hnevá, keď ho poprosím, aby vyniesol kočík so synčekom po prechádzke po schodoch k výťahu
Ahojte, manzel pracuje z domu a zial u nas v bytovke sa k vytahu da dostat jedine po schodoch. Hneva ho, ze ho vyrusujem pri praci, aby mi vyniesol kocik s vanickou, ked sa so 4 mesacnym synom vraciame z prechadzky. Pre mna je to ale velmi tazke, tych schodov je dost a ja som utla zena a ten kocik s malym neviem ani zodvihnut, nie to este ho vyterigat po tolkych schodoch, no on tvrdi, ze ine zeny si vedia poradit, len ja som fajnovka. Ked pride, tak mu s tym kociarom vzdy pomozem a vynesieme ho spolu. Ako by ste reagovali?necakali by ste tiez od manzela v tomto pomoc ?
@kikulienka94 ja to vidím inak, ale dobre. ;)
Môj muž, vždy keď ma trochu času alebo nemá aktuálne prácu, hneď ako prídeme domov, berie syna do bytu, vyzuje ho, umyje mu ruky, zatiaľ čo ja odložím odrážadlo a riešim iné veci. Ak má prácu, tak je zatvorený v izbe. Prečo by muž nemohol pomôcť ak má chvíľu času? Zjavne to tomu jej mužovi robí problém zakaždým. 💁
@evaachesa podla príspevku mu to vadí, keď pracuje, čo by vadilo aj mne. Ale tak riešenie je, nech mu autorka nepomáha s kočíkom, keď ide von on a možno uvidí, že to nieje až také jednoduché a začne viac pomáhať
@kikulienka94 poradit si vie kazda zena (som 100%emancipovana)... je kopu rieseni ked je na nu pritazky, nechat kocik v aute, dat si tam kolajnice, vytiahnut ho zadom podla videa, kupit si lahsi kocik.
Len otazka je potom na co jej ten chlap je?
Aj podla mna by ho nezabilo jej pomoct lebo on totizto doma je a mal by sa tesit, ze maju 4mes.dieta a nie sa tvarit dolezito a povedat jej nech si poradi sama, ze jeho sa to netyka.
Bývam na 2 posch bez výťahu. Nosila som si kočík hore pri 2 synoch a po 2 sekciách.
Cakala by som pomoc, urcite by som nevlacila nic tazke, keby mi mal kto pomoct.
Uplne si viem predstavit ake hrdinky sem pisu, ze vsetko zvladnu same a potom vsetkych ohovaraju, ako im nikto nepomoze do autobusu, nepodrzi dvere, nepusti ich v rade s kocikom na zaciatok...
No neviem, mňa by to tiež vyrusovalo. Zase sa s koncentrovať nie je úplne ľahké. Zbytočná strata času. Za mňa vymen kočiar.
Tak aj môj by mi išiel pomôcť,ale ja by som ho nevolala sama koľkokrát robím z domu a keď ma niečo vyruší ťažko sa mi nadväzuje, tiež mám nervy...inak ja som kočiar pretrepala hockde sama aj k mame do bytu na štvrtom bez výťahu k svokre do bytu...za rúčku a bumbum po schodoch 😁 a plné nákupov
Za mna, moj muz by prisiel bez problemov, ale na druhej strane robi mimo bydliska a je prec vacsinu tyzdna. Vsade som chodila sama, s kocikmi, busom, xkrat prestupovala. Som rada ze som max samostatna.
Tu nejde o to ze ine zeny by to zvladli same. Aj ty by si to zvladla, alebo nasla ine riesenie keby si musela. Ide o to ze to co od neho chces je malickost a on sa tvari akoby to bol neviemaky problem.
Jasne ze by som cakala od muza takuto pomoc ak ma homeoffice, ved nechodite von 6x za den. Predpokladam ze 1x do obeda a 1x poobede (alebo vecer) a vtedy uz asi nepracuje, takze je to jedno jedinne vyrusenie. Okrem toho chodite pravdepodobne vzdy v tom istom case, takze asi vie kedy bude musiet prerusit pracu a skocit ti pomoct. Je to presne take iste akoby si odskocil na zachod.
Ak on tvrdi ze ine zeny si vedia poradit sami, povedz mu ze ini muzi sami ponuknu pomoc.. Moj muz mu idkazuje ze to on je fajnovka.
Odhadujem ze v domacnosti alebo s dietatom ti velmi nepomaha a vsetko tahas sama.
Ak by som mala manžela doma, tak by som ho nemusela ani prosiť. Bral by to ako samozrejmosť, že hneď pomôže. Keby nebol doma pomôžem si sama. Ale keď je doma, tam by ešte skôr on vyhrešil mňa, prečo sa s tým sama naťahujem. Šak som doma pomôžem. Čudujem sa vášmu mužovi, fakt taký truľo , že vám nedokáže pomôcť. Veľa času by ho to nestálo.
Porozprávaj sa s ním o tom. Ak má na to rozumný dôvod - nemôže odbiehať, tak sa trebárs dohodnite na určitom čase kedy on môže a zosúladiš to s vychadzkami. Ak ho to "len" obťažuje - nuž, je to aj jeho dieťa, je rovnako rodič ako ty. Teraz sa mu nechce pomôcť s kočíkom, o 3roky sa mu nebude chcieť nosiť dieťa do škôlky, na krúžok, k lekárovi... Dieťa je záväzok na celý život a áno, veľa činností s nimi je otravných - ale kto to má urobiť ak nie rodič!!! hm?🙄
Plus keď ste tam šli bývať a plánovali ste rodinu, určite ste museli rátať s tym, že kočík budete prenášať po schodoch. Treba nájsť cestu ako si to zjednodušiť. Napr.zniesť prázdny kočík dole a pre dieťa sa vrátiť, kočík počká vo vnútri v bráne. A hore opačne - vynesieš dieťa a pre kočík sa vrátiš. Riešením je aj pomocná koľajnica na schody ako tu už odporúčali.
Som v rovnakej situacii ako ty, mame babatko, nemame vytah, muz robi z domu, a mava toho casto naozaj dost vela v praci - ale pomaha mi s kocikom kazdy den, nikdy by ho nenapadlo sa za to nastvat alebo mi nebodaj povedat, ze som fajnovka 🙄 Ved je to zalezitost doslova par minut…
Tak popros nejakého fesi suseda a pozvi ho aj na kávu. Potom mozno bude muz pri okne sledovať kedy dojdete z vychádzky a uz vas bude dole cakat 😀
A muza na HO by z môjho pohľadu ospravedlňovalo len keby niekoho na diaľku operoval. Odskočiť sa da aj z callu (obaja s mužom sme na HO).
Ja som mala tiež ťažký kočík a vtedy malý výťah kde kočík nevosiel, tak som konštrukciu nechávala v pivnici a vaničku som brala hore. Ale keď som išla k rodičom a mali tiež par schodov k výťahu som im nevolala aby mi išli pomôcť. Jednoducho som otočila kočík, chytila rúčku a po kolieskach som kočík vytiahla k výťahu .
Moja skúsenosť je takto.. do bytu to mam tri schody, ale aj tak mi môj pomoze. Aj keď zrovna leží po práci unavený v posteli a začuje ze prichádzam, uteka mi otvorit aj v trenkoch 😄. Neviem co dôležité by musel mať aby mi nepomohol asi by musel niekoho zrovna operovať 😄.
Týmto gratujem všetkým super matkám, ktoré to zvládajú. Neviem co za vzťahy to máte. Keď chlap nepomoze svojej zene s jeho dietatom a ktorá musí fungovať 24/7.
ahoj, necitala som vsetky komentare....ale ja si nosim nosic so sebou. Malu si prehodim do nosica a prazdny kocik vytiahnem hore po schodoch za rucku. Zatial som to zvladla vsade😁 ale isla som max na 3. poschodie, ziadne 10. alebo 13. poschodie, takze celkom sa to da 😁
To je riadny drbo. Prepáč ale iný názov na takého ma ani nenapadol.
Ja som zvykla najskor vyniesť kočík na medziposchodie k výťahu, bábätko zatiaľ čakalo vo vajci, a potom som prišla vziať babo, a opačne, keď sme šli dnu, potom som čonajskor sa dalo kúpila športový kocik, ten nás čakava v aute 😃
Po dlhej dobe nesuhlasim s vacsinou komentarov. Kolko schodov je dost schodov? Tahas ten kociar snad na 8 poschodie? Ved po tych kolieskach to ide takmer same, zvlast so 4 mesacnym dietatom. Nechapem, naco by si ten kociar dvihala a "terigala". Necakala som nikdy od manzela takyto druh pomoci, a aj ked sa mi ponuknu cudzi ludia tak podakujem a odmietnem. Mne to napriklad vadilo ked mi niekto pomahal s kocikom, radsej sama, zatial som sa vsade dostala.. k pediatricke mojich deti takmer nikdy nejde vytah, neviem si predstavit, co by som robila...akoze cakala na muza alebo cakala, kym niekto nepojde okolo? Veru nie, vsak sme zeny, niesme z cukru..a nie, nemam doma ignoranta ale som samostatny jedinec
Ono záleží aj co presne robí, áno sú ľudia na HO nonstop na telefóne, poradách atď a sú taký kt si dokážu na 5 minút odbehnúť. Úprimne ale ak ma prácu kde si dokáže odbehnúť tak tých pár minút na pomoc si nájsť môže aj bez komentárov, pretože áno iné ženy si vedia pomôcť samé ale aj ini muži dokážu žene ten kočík vyniesť hore aj bez priblblych poznámok.
Tiež som si vedela pomôcť keď nebol chlap doma, podvozok nechala v miestnosti pre bicykle, zobrala len vaničku s dieťaťom ale keď bol doma som mu prezvonila à zbehol dolu mi vaničku vyniesť nech nemusím ja.... A nie nie som z cukru doma si dokážem všetko porobiť aj ale veci opraviť, ale prečo by som mala robiť všetko ja, len aby som ukázala svetu ze nie som z cukru? To potom ani toho chlapa mat doma nemusim.
Takze v prvom rade je to pako,hlavne tym porovnavanim a,ze si fajnovka. V druhom rade,ja som nosila kocik v rukach na 4.posch aj 3x za tyzden,tolko totiz vytah nefungoval. A na prechadzky sme chodili 2x na den. A mala som velku polsku obludu 😄
Ako jasne zareagoval dost neprijemne,ale ja mam 44kg,tiez som utla a tiez som mala pri starsich synoch tazke kociky,ale vzdy som si poradila sama. Das na zadne kolesa a ides schodik po schodiku. Dokonca mi to je aj lepsie,ako ked mi niekto pomaha. Aj dnes mi chcela pomoct mama a som jej povedala,ze na co,ze mi je lepsie samej,lebo si to viem korigovat. Ale kazdopadne,manzel by mohol byt urcite prijemnejsi
Toto tu uz bolo nie? Iez uz si raz pisala tak davnejsie ze je na HO a ty sa musis trepat s kocikom po schodoch.
Neviem, na jednej strane ti tu zeny radia, ze pomoz si sama. S takou banalitou si musis poradit a tie iste zeny ti v inej diskusii povedia, ze si si zle chlapa vychovala a ze mu behas len za zadkom. Myslim, ze starostlivost o dieta je uloha oboch rodicov. A tak isto je muz hadam nejaky dzentlmen, ze ked nevladzem, tak mi pomoze. Jasne, ze kwd nie je doma, tak si musis poradit sama, ale on doma je, tak nevidim dovod, preco by sa na 5 min. nedokazal zodvihnut. Hadam popri praci ide aj na zachod, ci po vodu, najest sa a vtedy pracu dokazw prerusit…
Je to riadny chruno. Môj si ide nohy polamat, aby mi pomohol so všetkým. Preboha, veď mu z krásy neubudne. To on je fajnovka, nie Ty.
Už len z tohto pristupu sa dá vyčítať,.čo za somára pri sebe mas. Určite zvaz, či chceš mať s ním Aj ďalšie deti. Držím palce!
@petricka22 Presne tak, treba nechat muza nech ma prilezitost byt dzentlmen a chlap. Nech sa trochu predvedie aky je starostlivy, obetavy, silny a muzny ked taha ten kocik hore schodmi.
Ja nosim muzovi aj pohare s vickom aby mi ich otvoril (aj ked si ich viem otvorit aj sama). Ale on je vzdy rad ze mi pomoze, tak ho necham.😀
Švagriná mala dvojičky. V dome malý výťah, ale k výťahu chodba a tam asi 7 schodov. Mala veľký dvojičkovský kočík, ktorý sa do výťahu nezmestil. Fungovala tak, že kočík mala zamknutý v takej miestnosti, ktorá bola po schodmi. Deti natrepala do vajíčok, tie dala do výťahu, zviezla sa dole, potom deti zniesla po tých schodoch, dala do kočíka, vajíčka tam nechala a šli von. Toto, 2-3x denne, keď nešiel výťah, ťahala ich vo vajíčkach na 4té poschodie. Švagriná má 55kg. Môj muž robí z domu a niekedy mu vyrušenie nevadí, ale každý deň, pravidelne, to by nešlo. Áno, dá sa práca prerušiť, ale keď má chlap 2hodinový call alurát v čase, keď by mi bolo treba kočík trepať, tak neviem, budem stáť a čakať vonku? Skús si vymyslieť nejaký systém, aby si to zvládla sama a nebola naňho odkázaná.

@evaachesa nemáme doma chrapúňov, ale vieme si poradiť aj samé