Manžel sa hnevá, keď ho poprosím, aby vyniesol kočík so synčekom po prechádzke po schodoch k výťahu
Ahojte, manzel pracuje z domu a zial u nas v bytovke sa k vytahu da dostat jedine po schodoch. Hneva ho, ze ho vyrusujem pri praci, aby mi vyniesol kocik s vanickou, ked sa so 4 mesacnym synom vraciame z prechadzky. Pre mna je to ale velmi tazke, tych schodov je dost a ja som utla zena a ten kocik s malym neviem ani zodvihnut, nie to este ho vyterigat po tolkych schodoch, no on tvrdi, ze ine zeny si vedia poradit, len ja som fajnovka. Ked pride, tak mu s tym kociarom vzdy pomozem a vynesieme ho spolu. Ako by ste reagovali?necakali by ste tiez od manzela v tomto pomoc ?
Asi to celé závidí od toho, ako veľmi si obidvaja pomáhate navzájom. Ak mu chystáš raňajky, desiatu, naberáš mu jedlo na tanier pred obedom, hľadáš tričko… aj keď máš aktuálne inú prácu, tak by Ti mal on pomôcť s kočíkom, aj keď sa mu to nehodí. Ja si radšej poradím sama, než aby som niekoho potom obskakovala, ale každý to má podľa seba.
Jedna vec je, ze keby nebol doma, poradis si sama, nemala by si na vyber, on vsak doma je, preto nevidim problem v tom, aby ti pomohol. Je to zalezitost chvilky, takze preto snad o pracu nepride.
A argument, ze co by autorka robila, keby bola doma sama, neobstoji, lebo sama nie je. Nepredpokladam, ze muza posiela na obed niekam von alebo do zavodnej jedalne k zamestnavatelovi, tiez by mu mohla povedat, ze obed nebude, nech sa zariadi tak, ako keby ona nebola doma.
Je to cele o vztahoch, o tom, ako si jeden druheho vazia.
Pekny manipulator ti decko spravil. Co by som spravila? Taky cirkus by este nevidel, aby si si ty zdravie nicila. Ale co si si vzala to mas. Debila a narcisa v jednom.
Aj my mame medziposchodie, a teda trápila som sa tiež s týmto. No manžel pracuje mimo domov. No neviem, závisí asi od práce tvojho muža, ako sa vie odtrhnúť keď je HO. Potom nemusíš byť ochotná ty ak ťa o niečo poprosí.. 😐 za mňa ak by si ho vyrusovala pri robote nemusí to byť ani jemu dvakrát príjemné. Svokra ma prácu HO a je rada ak si nájde cas na cik pauzu, večne na telefóne, ma porady, len tak sa niekomu nedá, závisí čo robí.
Ale mna by naozaj zaujimalo co by robila keby nie je doma. Ak by to vtedy zvladla sama, preco to nemoze aj vtedy ked je doma. Ja viem co je to pracovat z domu a je to naozaj otravne a vyrusuje to ked od vas niekto nieco chce. Tazko sa vam sustredi na pracu. Takze ja tvojho muza chapem. Vyniest vanicku s dietatom nie je vec co by zena nezvladla.
Nabudúce popros nejakého šikovného mladého schopného suseda 😀😀😀 potom o tom porozprávaj manželovi a možno ťa sám bude čakať pred domom...
@adka176 presne, fesny sused alebo poštár sa vždy hodí a nezabudni nechať otvorené dvere do bytu a hlasne mu poďakovať, aby to manžel počul 😂
@0kristina0 keby nebol doma, musela by si nejako poradit, no on doma je a nie je ochotny jej pomoct, to je podstata problemu. Ludia si vedia poradit s mnohymi problemami aj sami, no prave preto si hladaju partnerov, aby starosti zdielali. A prave to, ako sa partneri k problemom postavia, formuje ich vztah a vyhliadku spolocnej buducnosti.
@maciatkolulu mne to nemusis hovorit, ja som byvala na druhom poschodi bez vytahu. Dceru aj s vanickou a vela krat aj s nakupom v druhej ruke som to zvladla a to som chodila 2x za den s nou na prechadzku. Za chvilu si bez muza nebudeme vediet ani rit utriet.
@maciatkolulu hotova tragedia
Bože to čo je za chlapa čo ani nechce pomôct vlastnej žene a dieťatu.. asi by som sa ho spýtala či je fakt taká bábovka že ho zabíja keď zdvihne zadok od PC na 5minut..
Vaničku s spiacim dieťaťom by som odpojila a vyniesla prvú do bytu. Nechala ho v byte aj s manželom a zišla by som dole po kolesá. Ak by niekto za tú chvíľu niekto kočiar (kolesá) ukradol dobre by som ešte manželovi vynadala že má položil do takej situácie! Veľa šťastia.
No tak ked si mala utla musite nejaky kompromis spravit.Moja mama nevie tašku zdvihnut 2 rukami, čo ja v jednej nosim.Takze ta chapem, ked ti to je tažke, nema každa žena 175cm..Neviem ako mate schodisko, u nas susedia nechavali kočiar v brane pri dverach, v pivnici..Všade možne, na chodbe, nenosili ho hore.Mali sme aj 3 kočiky v pivnici
Decko urobiť vedel a pomôcť mu je zaťažko? A s ostatnými vecami doma pomáha? Či sedí na riti a ty ho obskakuješ?
som mlada silna sportovy typ zdrava aktivna, ale kurna ked je ten muz Doma, tak by mi ani nenapadlo si ten kocik nosit sama!!! otravujem ho aj s vacsimi prkotinami ako dones nakup z auta a pod! raz je muz tak nech nosi veci, ja som zena a tiez mam vyslovene zenske roboty ako napriklad kojenie! a hlavne snazime sa doma si vzajomne pomahat tak ked on odomna nieco chce tiez na neho niesom nervna ze sprav si to sam a daj pokoj
@maranta_leuconeura prepac ale par schodov s kočík je námaha?
Nenapadlo by mi volať manžela, aby mi prišiel pár schodov vyniesť kocik
@123andy123 to ze nevolal chlapovi pre takú blbosť, vyjiest kočík pár schodov, nezmenená,že chlap nepomáha..kočík vyniesť par schodov je ale banalita,fakt by sa to mala naucit sama..radšej nech povysava ci vyberie umývačku, či hodinu ponosi malého kým ja idem von ,keď ma čas. Navyse,home office nie je až tak super vyhra ako si neznámi myslai
@mirka438 do bodky suhlasim... Neznasam, ked mi idu akcne ludia pomahat.. ja si kociar znesiem a vytrepem po kolesach sama. Mam to pod kontrolou a idem si ako potrebujem. Pri starsej sme mali asi 30 schodov do bytu a davala som to s tazkym camarelom aj 2x denne dole hore... Teraz ak nevozim na terase, ze musime ist von a maly zaspi a muz je doma, tak mu ciknem, ze ci moze a dobehne dole, lebo vacsinou sa maly zobudi, ak s nim bucham...
nie, necakala... je ine ked by sme sli spolu z tej prechadzky a vtedy ho vynesie on, pripadne, ze sa dopredu raz za cas dohodneme, ze vtedy a vtedy pojdem domov, prid mi prosim pomoct. ale aby som ho volala keby mal HO, nejaku poradu alebo telefonat, robi s € ... a toboz ak je to na pravidelnej baze to vynasanie kocika.
rovnako ako by taketo vyvolavanie o pomoc na dennej baze liezlo na nervy mne, ked robim na HO.
nastastie k vytahu nam ziadne schody nejdu, ale ked nesiel vytah a to nesiel veeeelmi casto, byvame na 8 poschodi, kocik som zamkla do miestnosti s elektromeracmi, zobrala decko pod pazuchu, nakup na druhe pleco, pred sebou hnala dalsie 1 deti a pod ho hore...
Prepac..ale u mna pochopenie nenajdes...ak nemas nejake zdravotne problemy (ktore teda nespominas v tejto suvislosti)
Chytis za rucku a tahas po schodoch..pekne pomaly, schod za schodom..
Ak by som robila HO, tiez by ma to vyrusovalo..
Samostatnost...zide sa ti este v xxx situaciach..
@guiseppinka ja az neverim co citam uprimne ale tak beriem to tak, ze ked im to tak vyhovuje 🤷 aj ked zas muz autorky vyzera, ze mu to az tak velmi nevyhovuje 😀 ja neviem no.. na jednej strane by zeny chceli byt strasne emancipovane a na druhej strane sa tu docitas, ze si este aj zavaraninovy pohar daju otvorit nunuskovi aby mal pocit, ze je doma potrebny 😁 ja co potrebujem si spravim sama, necakam na manzela. To vsak ale zase neznamena, ze doma nic nerobi. Povysava, operie, navari, prach poutiera a aj o deti sa stara uplne ukazkovo takze nieje to ziadny ignorantsky imbecil ako by tu niektore mozno chceli skusit presviedcat. Fakt nemam slov co tu citam 😁 idem domov, pridem domov nepotrebujem k tomu asistenta navyse ak sa jedna O PAR SCHODOV a 4 mesacne babatko
@mirka438 tiez ziram a premyslam nad tym svojim "cudom" doma. Keby mam cakat na neho, kym sa jemu bude chciet, tak doteraz mam krabice zo stahovania po dome rozlozene (byvame 6 rokov). O deti sa vsak stara ukazkovo, mozem sa na neho spolahnut. Upratat si radsej upracem sama a jeho pomoc ocenim v tom, ze vezme deti a nezavadzaju...
@bettie Milá pani. Ano truľo. Muž čo nechce pomôct vlastnej žene a dieťatu je u mňa truľo. Myslim, že prestávku 5 minutovú si môže doma urobiť. Môže zbehnúť a pomôcť svojej žene. Napísali ste nevieme akú má prácu. Nehnevajte sa 5 minút si hádam dokáže nájsť, aby mohol pomôcť svojej žene. Možno ani toľko by mu to netrvalo. Aj v práci sú prestávky, tak verím , že pán si ich robí aj doma ak pracuje z domu.

Ja mám extra starostlivého muža, občas mám pocit, že ma rozmaznáva až priveľa 🤭 z práce chodí v noci, ale ráno o 5 vstáva s deťmi on, nákupy robí len on a berie so sebou väčšinou aj obe deti, aby som si ja zatiaľ oddýchla, dcéru do škôlky vodí ráno len on, hoci ja som doma s mladším a keď môže, aj chodí poobede pre ňu, od narodenia deti kúpe, prebaľuje- a často na neho nechávam hlavne tie pokakane 😅, prezlieka, kŕmi, v noci pomáha tisit a uspávať, starostlivosť o domácnosť si delíme a nikdy ani jediným slovom nespomenul, čo všetko robí, považuje to za samozrejmosť. Ale toto všetko sa deje v čase, keď nepracuje. Keď pracuje, tak proste pracuje. Pre mňa je uplne pochopiteľné, že aj keď autorkin muž pracuje z domu a fyzicky je doma a hoci aj zrovna nemá žiaden telefonát alebo videokonferenciu, keď si niečo rozpíše alebo rozpočíta, potrebuje aj 15-20 minút, aby to dokončil a ak to preruší, trvá mu to potom dvakrát tak dlho a už nestíha 🤷🏻♀️