icon

Manžel sa mi vysmieva za prácu

14. máj 2023

Chcem to dostať zo seba,dosť ma manžel ranil aký má názor na moju pracu.Po RD som si musela hľadať novú prácu a aby som stíhala škôlku,hľadala som od 7 do 15 na jednu smenu.
Robim poštárku.Je to dosť náročná práca aj fyzicky,denne prejdem 20-25 km peši a na bicykli.Ci prší alebo sneží či slnko páli, vietor fúkal proste za každého počasia.Aj psychicky vychádzať si s ľuďmi rozumieť si s nimi.Plus vedieť dobre rátať a robiť s peniazmi.
No mňa to celkom baví.Aj keď som často unavená z práce nohy ma bolia z chodenia.Alebo mám plnú hlavu čo stále niečo treba riešiť.
Manžel zo začiatku bol rád že som si hneď našla prácu.
No časom začal mať blbé reči že to není poriadna práca.Ze to je nič lebo sa tam nenarobím.Ze môžem barskedy odskočiť domov na záchod aj na obed sa najesť.Ze on musí ozaj makať v robote 8 hodín denne a ja sa len prechádzam po dedine a podobne reči.
Dost ma to ranilo.Ja som nikdy na žiadnu prácu nepovedala že to je nič a nikdy som nikomu sa nevysmievala.

divokykonik
14. máj 2023

No, som celkom vďačná za to, že ma muž nezhadzoval, keď som robila v pekárni. To vedel, že som sa tam nadrela 😁. Ako na to, že ten tvoj je operátoris, má teda reči. Ale to často operátori hovoria, že nikto nič nerobí, len oni. Mužovi kamoši sa mu stále smejú (operátori), že nič nerobí, pritom manžel síce nerobí manuálne, ale pri jednej chybe by si už neškrtol ani tam kde je teraz, ani v inej právnickej práci. Musíš sa od tých kecov odosobniť, alebo ho tiež podpichnúť, že veď stále robí dookola tie isté úkony a to už musí byť brnkačka po určitej praxi (ja viem, že je to náročná práca). Nenechaj sa deptať.

dilino
14. máj 2023

Ved je to normálna práca ako každa iná.Každý nemôže byť lekár, IT,právnik.Musia byť aj iné povolania.Máš dobré na jednu smenu víkendy voľne super.Musiš sa prispôsobiť pokiaľ mate deti tak im.Nevšimaj si svojho muža načo jedným uchom dnu druhým von.Rýpe preto že zavidi že si môžeš odbehnuť a ON robí čo že chudák je celý deň narobený.Každa práca je niečím vynimočná.Nevšimaj si ho .Prácu máš dobru a hlavne prácovnu dobu.Za žiadnu prácu sa netreba hanbiť.

jana0215
14. máj 2023

Nech si zoberie jeden deň dovolenku a behá s tebou. Či aj potom povie, že máš ľahkú prácu a nič nerobíš 😀

tykat
14. máj 2023

“… že to sa nedá porovnať s mojou prácou že moja je nič oproti tomu čo robí on…” nechápem preco by ste sa mali porovnávať. A dúfam ze ked sa tak tažko narobí ze prinesie domov aspon 2tis v čistom. Veď si zaslúži 😉

pallacinka29
14. máj 2023

pan manzel chodi isto na tyzdnovky do CERN-u… co Ti na to povedat… - kus chuja, ale to asi tusis..:

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
miadi
14. máj 2023

Este je moznost ze to robi zamerne ked vzdychnes ze si unavena. Potrebuje tvoju pracu zhodit ako nic seba vyzdvihnut ze on sa viac namaka .. aby doma bolo vsetko na tebe. Lebo je lenivec a sebec co mysli na svoje pohodlie. Nech je to ako chce. Nevazi si ta.

1andrea111
14. máj 2023

Mám to podobne, robím psychicky náročnú prácu, nesmiem sa mýliť, zarábam raz toľko ako môj chlap ale nemám právo byť unavená, lebo však len na riti sedím. Ale ja viem že blba nepresvedcim, takže si len poviem že si kompenzuje svojimi rečami to že on na takú prácu nemá.

marcellka32
14. máj 2023

@1andrea111 a to, že si povieš, že on na takú prácu nemá ťa ukľudní a žijete si ďalej? Ja by som nemohla žiť s človekom čo mi toto hovorí

123kika1234
14. máj 2023

Ja by som sa zasmiala jemu, že ma tak náročnú prácu, kde je napísané, že by si sa mala ešte viac narobiť? Každý má ako si spraví, manžel je blb, sorry

1andrea111
14. máj 2023

@marcellka32 tí ľudia čo nikdy nerobili psychicky, hlavne takí jednoduchší, často nevidia pochopiť náročnosť psychickej práce, lebo nie sú schopní si to predstaviť čo to všetko obnáša

123kika1234
14. máj 2023

@tykat presne, keď tak vraví tak hádam prinesie domov aspoň 2500 😄

alchemilkazltozelena
14. máj 2023

Riadneho primitiva si si zavesila na krk 😐 hrôza. Až sa mi nožík otvára vo vrecku... Kde chodíte na takých debilov 🙉

autor
14. máj 2023

On zarobí 950 za mesiac takže musím aj ja chodiť do práce

123kika1234
14. máj 2023

Autorka, no to je blbé, nemyslím si, že by mal chlap zarábať viac ako žena ale ak tak maká ako tvrdí a zarobi s prepáčením len 950, tak on by sa mal zamyslieť nad sebou, prečo sa neučil lepšie 😉

andrejka1974
14. máj 2023

Ale však ty si išla do práce,keby on zarobil viacej nešla by si takže chýba nie je v tebe ale v ňom a práca poštárky bola aj mojim snom,ale bolo to pri mojich deťoch časovo náročnejšie tak som to nechala a teraz rozvazam jedlo z reštaurácie a je mi tu úžasné super kolektív

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
karinka223
Odpoveď bola odstránená
tenerifka
14. máj 2023

Takze za
a)....ono je to tak, ze sedlak je zrazu prekvapeny, ze nie si na ñom zavisla, si sebestacna, stretavas sa s ludmi.....on na teba ziarli
za
b)....povedz mu, ze nemas na vyber, kedze jeho plat je tak velmi biedny, ze jednoducho musis prispiet do rodinneho rozpoctu zmysluplnou pracou, a zaroveñ sa postarat aj o vase spolocne deti, kedze on nie je schopny robit to na polovicu s tebou

merlinja
14. máj 2023

povedz mu, že to je umenie nájsť si prácu, kde sa nenarobíš, po dedine sa poprechádzaš, s miestnymi klebety povymieňaš, ešte aj domov si odskočíš, všetko okolo si vybavíš a ešte ti aj zaplatia. A on chmuľo "ťažko" robí za 950€, keď je taký neschopák. Ale peniaze od teba do rozpočtu mu už nevadia, čo?

sense
14. máj 2023

Porad manželovi ze ved aj on môže robiť postara keď si myslí že to nie je práca kde sa človek narobi

ndrag
14. máj 2023

Skusila si sa s nim normalne porozpravat, ze preco to robi? Ale uplne bez emocii, proste spustit monolog a poriadne mu nalozit, ze toto od partnera nepotrebujes v zivote a podobne. Nech sa uvedomi. Ked ani to nepomoze, tak bohuzial.. Mas doma blba.

martinkatinka
14. máj 2023

Tak ja som robila na poste za priehradkou, moj manzel chvilu dorucoval. Teda, tolko km prejst, v kazdom pocasi. Nosil toho vela, co norma dovolila, to veru vlacil..... A peniaze....
Ziadna praca nie je podradna.
Ja som vystudovana kulturoligicka (knihovnictvo/archivnictvo) a robim predavacku. Som si rovna so vsetkymi....

pinkgirl
14. máj 2023

To sú nejaké preteky o to ktorá práca je dôležitejšia??!
No správa sa tvoj muž ako malý, lebo ON sa narobí. Chudáčik, nikto ho nepoľutuje🙁.
Jasné, že tvoja práca má rovnakú hodnotu ako jeho. Dostávaš za ňu výplatu, ktorú nosíš domov. Buď na seba pyšná🙂.

mikadooo
14. máj 2023

Čau,v tomto prípade by som si hľadala prácu na 8h denne. Muža by som sa len opýtala, či bude riešiť deti ráno, alebo poobede, aby som na pohovoroch vedela povedať, že môžem napr. od 9.00-17.30, alebo od 7.00-15.30. Ak začne habkať, tak by som mu povedala, že idem si hľadať "normálnu" prácu, lebo ma zraňuje jeho pohŕdanie mojou prácou a chcem mať takisto plnohodnotnú prácu. A nezabudni - očr, riešenie prázdnin a podobne pekne na polovicu...!!!

autor
14. máj 2023

Prečo to robí,viem že je nespokojný tam kde robí.Sam povie že malo zarobí no iná práca v okolí není.Tak musí vydržať.Do zahraničia ísť nechce.

777januska777
14. máj 2023

Zober ho na "prechadzku" po tvojom rajone a nech to prejdete do 8 hodín. Potom som zvedavá co bude hovoriť. A nezabudni, že prechádzka musí byť v zime a daždi.

miadi
14. máj 2023

Ventiluje si na tebe svoju nespokojnost. Empatiu od neho cakas zbytocne. Teba vie zhodit Lebo si mysli ze moze. Mala by si sa zacat viac venovat aj sebe. Dopriat si viac . Pohodlia casu pre seba mimo dom a pracu Mozno by si bola vzacnejsia.

tiezjedna
14. máj 2023

tvoj manžel je debil

dadis
14. máj 2023

Takeho isteho komplexaka som nastastie pustila k vode. Kym som nezarobila tolko co on, to bolo reci, ako on je dolezity, ma denne 100 mailov a nestiha a ja mam stastie na pracu, kde sa nenarobim. Ked som dostala ponuku s lepsou pracou a platom ako on, tak to som len mala stastie - nerozumel, ako mi za taku lahku a nedolezitu pracu mozu platit. Jemu plat vtedy znizili (mal docasne 500 eur priplatok za zastupovanie kolegyne pocas MD) a neuniesol to, dal radsej vypoved, lebo on maka a jeho si nevazia, nevedia ho zaplatit aspon tak, ako mna. Odvtedy ma uz 3.pracu a nikdy sa nedostal ani na uroven toho predchadzajuceho platu (pocas rozvodu som videla, kolko zarabal), kym ja nezasluzene teraz zarabam o 1000 eur v cistom viac ako on 😭. Ja, taka sprosta a neschopna 😭😭😭. Tolko nespravodlivosti voci najdokonalejsom a nenahraditelnom pracovnikovi planety..(lebo on nadcasy mohol a musel robit a ja s mojou trapnou pracou nie, nakoniec vysvitlo, ze kym som si ja myslela,ze je v praci, travil cas s milenkou)