Manžel sa mi vysmieva za prácu
Chcem to dostať zo seba,dosť ma manžel ranil aký má názor na moju pracu.Po RD som si musela hľadať novú prácu a aby som stíhala škôlku,hľadala som od 7 do 15 na jednu smenu.
Robim poštárku.Je to dosť náročná práca aj fyzicky,denne prejdem 20-25 km peši a na bicykli.Ci prší alebo sneží či slnko páli, vietor fúkal proste za každého počasia.Aj psychicky vychádzať si s ľuďmi rozumieť si s nimi.Plus vedieť dobre rátať a robiť s peniazmi.
No mňa to celkom baví.Aj keď som často unavená z práce nohy ma bolia z chodenia.Alebo mám plnú hlavu čo stále niečo treba riešiť.
Manžel zo začiatku bol rád že som si hneď našla prácu.
No časom začal mať blbé reči že to není poriadna práca.Ze to je nič lebo sa tam nenarobím.Ze môžem barskedy odskočiť domov na záchod aj na obed sa najesť.Ze on musí ozaj makať v robote 8 hodín denne a ja sa len prechádzam po dedine a podobne reči.
Dost ma to ranilo.Ja som nikdy na žiadnu prácu nepovedala že to je nič a nikdy som nikomu sa nevysmievala.
Skor sa citi on sam ponizeny. Ze si si sikovne nasla pracu. Predpokladam ze doma tahas druhu sichtu. Alebo sa zapaja do prac v domacnoti a povinnosti pri detoch?
Podla mna ozaj ho skrie aka si sikovna. Pre mna robir postarku jedno z najtazsich povolani.
Za kazdeho pocasia. Zima. Vietor. Dazd.upek. A ist musis.
Prepac,ale tvoj muz je taky sedlak! Nech si to ide vyskusat. To je velmi narocna praca a nedocenena,nezaplatena. Sama vies,co vsetko to obnasa,ake su rizika a jeho trapi jedine to,ze sa mozes ist domov vycurat????
@maryetta Doma pomáha,síce neni to pol na pol,ale keď mu niečo poviem čo treba spraviť spraví bez slova.Aj s deťmi sa zahrá.
@autorka kazdy normalny chlap by bol rad, ze ma zena pracu, kde sa nenarobi. No zial to nie je tvoj pripad, byt postarkou je urcite zaberak, prechadzky v lete pri 40°C , alebo vo vetre a dazdi no neviem. Muz je divny a to som pouzila pekne slovo. Bola by som zvedava, kolko by to vydrzal robit on, ci by to vobec zvladol.
cize spokojny bude, ked budes robit minimalne taku pracu vo vyrobe ako on alebo este tazsiu? Nechcel by ta nahodou poslat do bane?
lebo keby si robila za pokladnou, tak cely den presedis; keby si robila uradnicku, tak tiez len presedis; keby si strihala vlasy, tak zase len stojis; atd atd . Takemu asi neulahodis a vzdy si nieco najde.
Nečítala som príspevky, len ten úvodný, ale tvoj muž je pako… ono, kebyže si sa aj naozaj nenarobila (mne je jasné, že práca poštárky je náročná), tak by mal byť rád, že sa nenarobíš, a nie sa predbiehať, kto sa viac narobí. Okrem toho predpokladám, že ty sa staráš o VAŠE dieťa a VAŠU domácnosť, aby milostivému nič nechýbalo… takže jeho prístup 🤦🏻♀️
nech si to skusi 🙂 pocas VS som brigadovala naozaj hocikde, aj na poste a povazujem to za svoje najtazsie zarobene peniaze :D
Kazdy sudny clovek vie, aka narocna je praca postarky. Tvoj muz nie sudny, t.z. ze je debil, prepac 🙈 Okrem toho je zakomplexovany z toho, ze malo zaraba a lieci si to dehonestovanim tvojej prace. Mozes sa mu aj ty povysmievat, ci sa nehanbi ako chlap nosit domov taky smiesny plat…
Povedz mu, ze Keby si bola svina, tak sa mu vysmejes ako malo zarobi na chlapa kedze sa tak strasne namaka. Ale kedze sa neznizis na jeho uroven, tak si o nom len pomyslis svoje a zdrzis sa komentara.
A ty si si doteraz nevsimla co to mas doma za vola? Mna tiez po dlhom case prekvapilo, ze by sa drahusikovi vobec nepacilo, keby nedaj boh zarabam rovnako ako on, kdeze este viac.
No nevadi, zrejme mas doma puťka, kde je chlap vzdy viac ako zena. A urcite by ta dlhsie "nezivil" pokial by si si nasla "poriadnu pracu" a nie byt platena za prechadzky a kecanie s ludmi. Debil. Zaujmi k situacii postoj a podla toho sa zariad.
To čo je za chlapa? Môj mi za 26r.nasho spoločného života nič takéto nepovedal. Skôr mu záleží na tom aby som sa nenarobila. Stále sa pýta ako som sa v práci mala a či som sa nenarobila. Ja mam skôr na psychiku prácu, a tiež sa dosť nachodim. Ale zeby porovnaval a chudåčika zo seba robil, to nie.
myslím, že to od neho nie je vôbec pekné. namiesto toho, aby bol rád, že si ty spokojná, tak ti vyhadzuje na oči takého hlúposti. asi je zakomplexovaný alebo čo. nehovoriac o tom, že poštárkam vôbec nezávidím. počnúc smiešnym platom, skrz výčiny počasia, práca s peniazmi, ľuďmi.... nie je to jednoduchá robota. je super, ak ťa však baví a manžel by ťa mal podporiť a tešiť sa z toho, že prispievaš do rozpočtu. prepáč, ale je to hlupák. ak má sám zo seba komplexy a tak strašne drie, nech ide drieť do zahraničia na stavby. nadrie sa rovnako, ale za 3-násobný plat... keby si bola rovnaká hlupaňa ako je on, tak by si sa mu začala vysmievať z platu. porovnávala by si platy iných mužov na iných pozíciách.. bola by to podobná situácia, akej ťa vystavuje teraz on.
@panelacikova Ja by som si to nedovolila nikomu sa vysmievať za to čo robí ani za to koľko zarába.Viem že nie každá práca je dobré zaplatená ani ocenená není,no každá práca je potrebna k životu.
ja chápem, že ty by si si to nedovolila, lebo si zjavne normálna. to bolo pre otvorenie tvojich očí, akého máš idiota.
Porozmyslaj ci vam to funguje v inych veciach, lebo toto sa mi nezda.
Užívaj si toto povolanie, ktore tu o pár rokov... Mesiacov??? nebude. Na IDnes sledujem veľkú debatu o rušení post, a to nielen na vesnicich, ale aj pražských sidliskach. Raz budeš vnukom vysvetľovať, co bola posta a postarí. Bankári pôjdu za nimi... do zabudnutia. A ten tvoj mamlas je možno tiež posledný mohykan, v tom co robí. 😄
Asi mu v hlave vyhráva.... obdivujem ťa, v čase i nečase , zodpovednosť 👍
Takze on je nespokojny a frustrovany so svojou pracou a poziciou a snazi si trosku pohladit ego,ked sa vysmeje z tvojej prace.Aspon vies,o co ide.Urcite si si ho brala,lebo ho mas rada,teraz sa zasekol v blbom obdobi,vydrz,ale nedaj sa,mozno ho to nakopne k zmene alebo ked uvidi,ze ty si spokojna so svojou pracou,tak ho "nakazis" svojim postojom.
Sedlak jeden
O môj ty bože, to je BLBEC 😂
Robím postarku 17 rokov, aktuálne som na materskej, ale to aká zničená som chodila domov z roboty teda nezabudnem 🙈 Koľkokrát zmoknuta do nitky, uzimena že som sa nevedela nijako zohriať a cez leto ten upek..
Zaucala som veľa ľudí a ak ostal jeden z desiatich je veľa, nikto to nechce robiť. Každý si to predstavuje ako hurvínek válku a keď zistili co všetko musia robiť, v každom počasí, akú majú zodpovednosť a čo za to dostanú brali nohy na ramená 😁
Tvoj drahý ani len netuší čo táto práca obnáša 😀
A on sa tam ako fyzicky strašne ťažko narobí? Co robí denne 12 hodín v bani??
A ako povedala jedna starucka bývalá pani poštárka, toto nieje práca ale povolanie 😉
Len by teda mohlo byt lepšie platené 😁
Tvoj muž mi mentálne príde na urovni malého dieťaťa niekde na pieskovisku, kde sa deti medzi sebou hádajú, kto ma krajšiu a väčšiu lopatku. Za tie roky už mentálne mohol dozrieť a uvedomiť si, že ste manželia a mali by ste byť jeden tím a nie súperi. Mne to príde akoby mal iba on právo byť unavený, iba on má namáhavú prácu a všetko sa asi iba okolo jeho zadku krúti. Za mňa máš zaujímavú profesiu a perfektne si sa vynašla. A asi to ho štve.
Obdivujem poštárky.....nedokázala by som chodiť po vonku fakt vyše pol dňa hlavne keď prší a v lete v tých horúčavách mne stačí vyjsť nachvíľu von mám dosť nie chodiť po Tom horkú niekoľko hodín a za také smiešne peniaze čo dostávajú
Ako študentka som si privyrabala roznosom letákov,ale teda každý deň by som to robiť nechcela, takze za mna je poštárka ťažká a veľmi zodpovedná práca a veľmi slabo platená.
Ja si aj vysoko vážim upratovačky, keby sme ich nemali, pracujeme v takom bordeli, že hrôza.
jak by dostal panvicou po hlave, kludne nech si to vyskúša dilino
Nech si to skúsi aspoň raz. Máš môj rešpekt, skutočne si v teréne keď je plus 32 ci mínus 8. Alebo si nájdi inú prácu a škôlku nech stíha on...pan operátor 😡 a ty sa nedaj sa znechutiť 🙂
Tak nie aby bol rad, ze mas pracu, ale takto...praca ako praca, kazda je dobra.Ked Ti zavidi, nech ide aj on robit postara.
Ja som ako dieta chcela byt postarkou 😁😁😁
@aandrea9 On robí na smeny to by nestíhal škôlku,preto som sa ja prispôsobila s prácou.
Práve preto, že ty si sa prispôsobila, aby si stíhala škôlku ti on má byť vďačný a nie sa vysmievať či znevažovať teba a tvoju prácu

Tupec. Keď príde výplata vtedy sa už nevysmieva?