icon

Manžel sa nezmenil ani po narodení syna

sttimi
5. jan 2017

Možno si niektoré z vás pamätáte na môj príspevok s názvom manželstvo , kde som prosila o radu keďže môj manžel sa správal ako kreten, celé moje tehotenstvo ma trápil nebol pri mne behal po kamarátoch do krčmy, svoje veci mal u mamičky kde mu ich prala a zehlila ona, a denno denne trávil čas u nej v skratke.
Dnes mám krásneho 2 týždňového synčeka , a pravdepodobne sa budem rozvádzať . Pretože manžel sa nezmenil ani po narodení syna, ťahá stále preč a čuduje sa čo mi vadí a vraj ho psychicky potlačam, pritom malého neprebalil ani raz, keď v noci plače nevstane na všetko som sama, s mobilom sa hrá častejšie ako s nim.Momentálne je zase u mamičky doma a vykašľal sa na nás, síce je preč len druhý deň ale nezaujíma sa o nás či niečo nepotrebujeme, či je malý dobrý , hlavne že vie vypisovať že mu chýba. Bojím sa ďalších dní viem že budem ešte veľa plakať a že rozpad manželstva je ťažké životne obdobie , ale viem aj to že raz to môj muž oľutuje že prišiel o ženu pri ktorej všetko mal a hlavne o synčeka.

obsadenemeno
5. jan 2017

@sttimi a preco to nenapises do prvej temy?

sttimi
autor
5. jan 2017

@obsadenemeno to by sa ale pridalo len ako komentár či?

marfikchov
5. jan 2017

@sttimi áno, už by to bol další komentá k téme... ale.. mrzí ma, že situácia sa nezmenila, teda hlavne, že tvoj chlap nezmenil postoj, že ho ani narodenia dieťaťa neprilnulo k vám... no darmo, jeho v tej pôrodnici neodstrihli... mal čučať doma pri matke a nie frajerku hľadať, neskôr sa ženiť a už tobôž dieťa robiť... ale čo už.... za teba ma mrzí, že v tom najkrajšom období si sama, namiesto krásnych rodinných fotiek v trojici máš trápenie, čo v šestonedelí nie je fakt nič moc... držím vám prsty, nech z tejto ťažkej situácie vykorčuľujete s čo najmenšíme bolesťami....

pribinak
5. jan 2017

Co ta pri nom drzi?

obsadenemeno
5. jan 2017

@sttimi ano, ale vsetci, co do tej temy prispeli, by dostali upozornenie a mohli si precitat pokracovanie. Takto si mozem len domyslat, co sa stalo alebo hladat povodnu temu.

sykorkauhliarka
5. jan 2017

neviem o com to bolo predtym ale asi bol taky stale aj pred svadbou a ty si dufala ze ho zmenis...ajajaj kedy sa mi zeny naucime ze muza nezmenime

marfikchov
5. jan 2017

Mne napadla este dalsua vec, ako jedno z rieseni som to písala aj v tej prvej téme. Prečo pre pokoj a zachovanie rodiny a záchranu manželstva nejdete k jeho rodičom. Však aj tak aj ste mali stavať vlastný dom, tak na isté obdobie.... Rozvod by malo byť to posledné, keď ste vyčerpali všetky možnosti

patka24
5. jan 2017

@marfikchov nemyslim, ze to by bolo riesenie, dospely svojpravny chlap ma byt samostatny, z vlastnej vole a nie sa vratit s celou pereputou k mamicke, to by sa lahko mohlo stat, ze uz by sa odtial nikam nepohli...

dominika6
5. jan 2017

@sttimi
Uvolnil miesto tomu pravemu..

stardust
5. jan 2017

@sttimi chlapi sa nemenia 😉

mimi1237
5. jan 2017

tvoju predoslu temu som necitala,ale už v uvode v tejto pises aky bol tvoj manzel pred narodenim syna,preco si myslela ze sa zmeni?Niektore zeny si myslia ze chlap sa po narodeni dietat zmeni,to je taky skaredy omyl.Az sa to zle pocuva,teda cita.Asi naivnost ktora mna osobne vie normalne vytociť ,prepac.Rozviest sa je to naj co mozes pre seba urobiť

janinah
5. jan 2017

Nepamätám prvý príspevok,ale neponáhľaj sa s tým rozvodom.Teraz potrebuješ energiu pre seba a dieťa,na neho momentálne kašli.Zas nie je veľa chlapv,ktorí sami idú prebaliť 2t drobčeka,musí im to žena ukázať a aj tak to urobia nebars dobre.A ako by sa mal hrať s2 t. dieťaťom? počkaj,kým bude mať rok-dva,potom ich dvoch vychystáš vonku a niečo už len robiť budú....viem si predstaviť,že aj teraz ked je doma,tak ty si nabrúsená,nespokojná...chlapovi treb apresne a konkretne povedať čo treba doma robiť...napr. mu napíš na lístok čo treba nakúpiť,požiadaj ho napr. ráno,nech ti urobí raňajky,že nestíhaš....ak sa aj vtedy vytočí k mamičke a a ni len nenakúpi,tak potom je ozaj nedozretý debil a o rozchode môžeš uvažovať...ale počkaj,kým budeš mať dosť síl

mia407
5. jan 2017

Hajzli..ja mam to iste!!!ale sak karma je zdarma..im sa to vrati.a nechcu??nech nehaju tak..svoje dieta milujem a cakam kym sa narodi.a potkan??nech beha s kamaratmi...viem ako sa citis.

katarina002
5. jan 2017

Ahoj no ja som prvu temu necitala a komentare som tiez len preletela ale co by ma zaujimalo je, ako to vnima svokra? Jej nevadi, ze je mlady pri nej namiesto toho aby bol s Vami? Aky mate spolu vztah s nou?

mia407
5. jan 2017

A nazor k svokre...tipujem,ze za svojho syna aj skoci do studne a on taky nie je..blabla..

xstelinka
5. jan 2017

No ja neviem zienky. Moj muz tiez neprebaloval deti pokial vyslovene nemusel(ked som isla von s kamoskami, kadernicke...), nakupit sam od seba tiez nenakupi, ale ked mu dam zoznam a poprosim ide, a s detmi sa nehral ani sa im nejak nevenoval ked boli male. Zato teraz som na ocot, so starsim sa hra s legom, stavaju modely, hraju na PC, chodia sa von bicyklovat a s tym mensim sa zacal hrat ked maly zacal chodit a zaujimat sa o hracky, stavaju si kocky, pozeraju knizky, pustaju auticka... Moj muz sa ma tiez nepyta ci nieco nepotrebujem, ja mu oznamim co treba a on len potrebuje vediet kedy to pojdeme vybavit. Niektorym chlapom treba jasne povedat co chceme a ten moj mi to este prizvukuje, hovori mi "zlatko, ja neviem citat myslienky a vies, ze si nepamatam, hovor mi vsetko aj 100x" 😀

janinah
5. jan 2017

@xstelinka presne tak,treba použiť ženskú diplomaciu a nie hneď rozvod...môj ani nevie ako deti vyrástli,ale zas nesedí v krčme ani u mamy,ale zarába,opravuje dom,maká v záhrade.....ale nakupovať chodí,síce aj po 20r. s lístočkom,aj uvarí,ak treba....s chlapmi treba komunikovať a treba aj vedieť ako😉

xstelinka
5. jan 2017

@janinah Moj ide aj do "krcmy" s kamaratmi tak 1-2x do tyzdna. Ale on nepije alkohol a ked ho aj kamosi volaju a ide, tak len vtedy ak sedia v nefajciarskej casti, taky on je panko 😂 a teraz ked tak nad tym premyslam, vlastne sa ma pyta ci nieco netreba. Dnes isiel von a este cestou ked isiel z prace mi volal ci mame na vecer plany alebo ideme nakupit, lebo ze mu kamosi volali. A ja som mu tak krivdila, ze sa nepyta 😇

lija22
5. jan 2017

@xstelinka ked uz porovnavas tak aj tvoj muz travi vacsinu casu u matky hej
spomenula si len jeden z faktorov, ktore robia autorku nestastnu a potom to vyznie akoze o nic nejde

xstelinka
5. jan 2017

@lija22 Neporovnavam, hovorim aky je moj muz a ako to vidim ja u nas. Viackrat som sa stretla s tym, ze sa ma kamosky vypytuju, ze preco to a to muzovi dovolim a nech mu nieco poviem, zakazem, prikazem. Je mi tych ich chlapov aj luto, pretoze predstava ich zien je, ze musia s nimi sediet na zadku alebo s nimi stravit 24 hodin denne, pripadne ich detom neutru pokakanu ritku 3 navlh. utierkami ale 4, alebo ich kupu o 2 minutky kratsie nez oni a uz je ohen na streche. Ja nevidim do vztahu autorky a jej manzela a kazda minca ma dve strany. Moja svokra byva asi 170km od nas, a aj to sa mi zda prilis blizko 😈

germaniawerks
5. jan 2017

ale chyba je u teba páč v podstate si nezvládla ženskú zručnosť manipulácie s chlapom

jonnie
5. jan 2017

@sttimi asi je to modernou dobou - ze zeny cakaju-ze muz bude okolo babatka same ťuťu muťu. Niektori sa mozno i zlaknu. Tiez nerobim tragediu z toho-ze moj maleho neprebaloval, v noci k nemu nevstaval (ved by reval ako tur-ze to nie mama). Tiez som musela vydat rozkazy...co kupit a tak. A presne-ako maly rastie-sam od seba sa s nim hra, ide von. Prosto-uz je to partak. Nepozeraj prilis vela romantiky-niekedy je zivot o inom. A navyse.. muzi fajt nevedia citat myslienky. Len ty sa s nim musis konstruktivne porozpravat...konstruktivne....nevytahovat podpasovky z minulosti. Teraz ti to asi nepojde...hormony robia svoje.

daakotaa
5. jan 2017

kazdy chlap je iny..ani ten moj neni idealny a tiež ma dokáže poriadne naštvať. A hlavne tažko sa niekomu radi co bude pre neho lepšie.....ale si 2 dva tyždne po porode a ja by som skor myslela na seba a babo, dala sa dokopy a potom až rozmyslala nad rozvodom.

evitka83
6. jan 2017

@sttimi ako pise vela bab...kazdy chlap je iny a uprimne, len minimum je takych empatickych, co by citali myslienky svojim polovickam a isli sa rozkrajat, len aby im pomohli sami od seba. Ja mam tiez skveleho muza, ale nejaky cas po porode to bolo vselijake, aj ked teda u nas to nebol zdaleka taky extrem ako u vas, ze nasackovany u matky a pod. Ale tiez si myslel, ze sa mu zivot az tak velmi nezmeni, ved zena je na materskej a ze ho budem kazde rano vyprevadzat do prace s obedarikom, s usmevom na tvari a s drobcom v naruci. Holt clovek mieni, dieta meni. Tvoju frustraciu chapem, vacsina z nas si tym asi presla. Milujem svojho muza, ale tiez bolo obdobie, ze som zvazovala, akoby sa mi zilo bez neho, lebo som mala pocit, ze zijem ako slobodna matka. Len sa tocit okolo malej, nevyspata plus tiez hormony poporodne su fakt svina a este v zime, ked nemas vela moznosti na aktivity, to je asi fakt na prasky. Ked to zhrnime, moj muz si chcel chodit nadalej na svoje sporty, s kamosmi von a pod. K malej si tiez chvilu hladal cestu. Niezeby sa nestaral, ale musela som ho ziadat a ked bol s nou, tak ju v podstate strazil, nejake aktivne venovanie casu to nebolo, lezala na gauci, on kukal telku a pod. Ked bolelo brusko, nosil. Ku cti mu sluzi, ze chodil pravidelne kocikovat. ale tiez by nesiel sam od seba, musela som ho vyhnat. Ale aspon nepindal 🙂 Chvilu mi trvalo, kym som pochopila, ze ked nieco chcem, musim si to skratla vypytat a necakat, ze snad mu to dojde. V lepsom pripade som prosila, obcas bolo treba skratka oznamit. nakupy som riesila donaskou domov, ked sa nedalo, dostal zoznam a musel ist, ked som nestihala varit, objednavala som, alebo sa musel po ceste niekde stavit a doniest domov. Ked som potrebovala odist lekar a pod., skratka musel sa nejak zariadit. Neobislo sa to bez hadok, ale nejak sme to zvladli..zatial... 🙂 ja tiez nie som typ zienky domacej. Robim to teraz, lebo to beriem ako svoju povinnost, ale ja potrebujem k zivotu aj svoju pracu, sport a kontakt so spolocnostou. Malej sa venujem najviac ako sa da, chodime na rozne kruzky, ale skratka vyzadujem aj cas na seba. Viac menej sa vieme vzdy dohodnut. Podotykam, ze som este mala po porode problemy s mliekom, takze cista depka a moja dcera je motoricky pozadu a stale sama nechodi, takze docasne podmienky pre rozvoj vztahu nie uplne idealne. Ako som spominala, tiez som mala stavy, ze som chcela s malou odist, ale potom som si nejako uvedomila, ze stale ho mam rada , aj ked teraz je to vselijake. Ale povedala som mu na rovinu, ako sa citim, a ze asi to takto ako par nezvladneme, lebo mna takyto zivot zabija. Neviem, ci mu docvaklo, ako sa citim, alebo sa v nom prebudil strach, ze by prisiel o rodinu, ale videla som po nejakom case, ze sa snazi viac....Dnes mi pili usi, zeby chcel dalsie dieta 🙂 Ja som narovinu povedala, ze nech zabudne na svoje predstavy o obedariku, ale ako si to predstavujem ja. Skratka rodicia sme obaja, aj ked ja som na materskej, a treba najst kompromis. Milujem svoje dieta, ale preco by som iba ja mala prist o svoj sposob zivota. A reci typu, ze ved naco som si robila dieta, ked nechcem byt k dispozicii 24 hodin denne a chcem sa vyspat su mi uplne u prdele. Skratka dnesna spolocnost je taka, ze ponuka podstatne viac moznosti ako pred 30timi rokmi a ja ich chcem vyuzit, aj ked som matka. Zosuladit sa chvilu trva. Na zaver len tolko, ak to s tvojim muzom nepojde po dobrom ani po zlom, tak by som mu prestala varit prat zehlit, oblecenie nabalila k mame, jedlo si objednavala a oznamila by som mu, ze podavas na sud ziadost o urcenie vyzivneho na seba aj na dieta aj pocas trvania manzelstva a ked chce zit ako slobodny on, budes aj ty. A casom niekto oceni to, co on nevie. Ak nie je otvoreny kompromisom, tak tudy cesta asi nevedie a len sama sebe budes predlzovat agoniu, ked len budes cakat a stazovat sa, ze on nechce to a tamto a nie je ochotny pomahat atd. Muz, ktoremu zalezi na jeho rodine spravi vsetko preto, aby si tu rodinu udrzal, aj ked to znamena prist o svoj komfort. A ten ktory ochotny nie je, o tu rodinu az tak velmi asi nestoji...Vela muzov si mysli, ze maju ako otec apartner prava, ale ziadne povinnosti. Niektori sa z toho sna zobudia, niektori zial nie....Plati to samozrejme aj u zien....vela stastia

braute
6. jan 2017

@xstelinka ja to mám tiež doma ko cez kopírak,presne ako píšeš.všetko treba povedať.ale urobí to bez frflania.terz keď už ma malý rok samu aj povenuje viacej, aj ho postráži.malý na ňom lipne viac ako na mne🙂možno to chce len čas. ten môj sa malého bál zobrať hoci len na ruky keď s a narodil.teraz sa spolu v pohode"šalia"

kikundela
6. jan 2017

@evitka83 pekne napisane,ze preco by zena mala prist o svoj sposob zivota.
moj si zije ako predtym.ja som obetovala dost.niekedy mam pocit ze on si zije svoj zivot a ja s detmi svoj.