Manžel sa opil pred zajtrajším rodinným výletom do zahraničia
Ahojte, zajtra mame ist prec na tri dni, do zahraničia, cesta bude trvať par hodín. Manzel išiel von s kamarátmi, ktorí prišli na sviatky, hovoril, ze nebude dlho, že príde max do polnoci. Okolo 23tej som mu písala, že ako sa ma, on že ok a že príde o chvíľu. To sa natahovalo, všimla som si už aj dosť preklepov a takú cudnu komunikáciu, tak už som mala tušenie, ze asi sa to rozbehlo. Ešte chvíľu sme písali, že príde, príde, nakoniec síce prišiel do pol hodiny, ale v hroznom stave. Nevedel poriadne artikulovat, o chôdzi nehovorím, no cele zle, proste ožratý namol. Som neskutočne sklamaná, dlho sme z objektívnych príčin nikde neboli, tešili sme sa aj s deťmi, že konečne niekam vypadneme, aj počasie ma byt ideálne, mame rezervovane a zaplatené ubytovanie, naplánovaný program... úplne sa mi hnusi, deti znechutene, lebo videli v akom stave prišiel a chápu, že asi nikam nepôjdeme. A ja neviem co teraz. Podľa mňa ani nebude ok na šoférovanie, ale hlavne ani nemám chuť s nim niekam ísť, strašne ma týmto sklamal a neviem vlastne ako sa zachovať, nemienim takéto niečo akceptovať a dat sa odbiť recickami. Som z toho velmi smutná a sklamaná. Plus strašne ma mrzí sklamanie deti... co by ste robili na mojom mieste?
keby si mala alkoholika muža, ešte len by si videla,,,bol s priateľmi,,opil sa do nemoty...treba mať kontrolku, aby sa to neopakovalo..určite by som cestovala neskôr, ak vytriezvie...
No nic ved naloz deti do auta a chodte bez neho. Ja nemam nic proti tomu ak manzel skoci s kamaratmi von, ale teda toez sa mi hnusi ak sa niekto doriadi tak ako opisujes 🙈 mrzelo by ma ze uprednostnil ozratie sa pred rodinnym vyletom…urcite by som vylet nerusila.
Áno čítala som a preto sa pýtam prečo chceš sedieť doma aj ty s deťmi. Nebudem ho obhajovať ale ani by som nekazila celú dovolenku.
@autorka
Mne sa zda, ze zbytocne prehanas
moja otazka znie preco ti tak vadi ze sa opil. mali ste alkoholika v rodine? obcasne opitie za mna je mensi problem ako tato scena. cize mam pocit ze tam je nevyriesena trauma čo ti zbytočne obplyvňuje zivot a prenašaš ju na deti
Normálne by som na výlet išla......Tak nepôjdete o ráno, pôjdete okolo 15-16. Ráno nech triezveniu troška pomôže, riadne raňajky, veľa minerálky, pohyb....
Deti by som ukludnila, normálne im vysvetlila že otec bol s kamarátmi a na výlet sa pôjde. Píšeš že alkohol pije málo, nevidím dôvod robiť kvôli tomu extrémne dusno.
Nahnevalo by ma to samozrejme ale nakazila by som si kvôli tomu dovolenku.
Skúsme si všetci/všetky predstaviť túto istú situáciu v opačnom garde u seba doma.... Draha autorka, ak by to bola ojedinelá zriedkavá situácia, vedela by si sa nad tym povzniesť. Domnievam sa však, že tvoj partner má väčší problém. Na výlet by som osobne išla bez neho tentokrát. A je na čase sa vážne zamyslieť nad tvojim osamostatnením sa v oblasti šoférovania. Už kvôli budúcnosti. Prajem ti veľa síl, žiaľ ťa uviedol do situácie, kde pod nánosom prirodzených emócií musíš nejako fungovať ešte aj pred deťmi, ktoré vnímajú ako sa zachováš. Ale nebuď zúfalá, si silná žena.
Koľko tolerancie voči ozranovi,ktorý ocika všetko okolo záchoda.Asi ste zvyknuté na toto a pravidelne utierate mláky po niekom.Nechutne a choré
Autorka,ja ťa chápem.Vzala by som deti a išla sama.Debila by som nechala sama,nech sa trápi sám.Po návrate by som požiadala o rozvod.Neznasam ozranov.
@tvoriva_dusa ja presne viem ako by som reagovala, vsetko zbalila a odsoferovala sama, nebudem robit dramu ze su chlap vypil
Podľa mňa riadne preháňaš . Ak tvoj muž plány nezmenil tak čo riešiš? Jemu bude zle nie tebe … scény by som robila ak by sa koli jeho výjazdu s kamarátmi zmenili plány , ale ak prišiel okolo pol noci tak ma čas sa vyspať a vytriezviet, prišiel o pol noci tak ako sľúbil neprišiel o 5 ráno . A to ze sa opil s kamarátmi po dlhej dobe tak nevidím na tom nič zle je dospelý človek a ako hovorím kým on sám nezrušil vaše plány koli tomu že sa opil nie je čo riešiť , preháňaš extrémne
Tiež ma šokuje, ako sa tu obhajuje alkoholizmus. To sa mu nestalo prvý raz. Sú to pravidelné situácie. Toto sa tolerovať nemá. Žiaľ, ten muž je alkoholik.
Ja Ti rozumiem, citala som vsetky Tvoje komenty a nie nerobila by som tatikovi ziadne citronove vody ani kavy ani nic. Je mi to luto, najma ak to deti zial videli. Uplne realne by sme sa rano s detmi pobalili a isli na vylet bez chlapa. Ani ja by som sa cez to nedokazala preniest, ze prisiel ako zviera, utieram po nom obcurane zachody a to ze bude uplne nepouzitelny najma pred planovanym rodinnym vyletom (lebo bude), ak ani nechodite casto.
Potom bude potom - urcite trosku vychladnete a veci sa poukladaju. Ale najblizsie dni by som sa urcite nedokazala pretvarovat na happy family.
Žasnem co ti tu niektoré píšu, najmä keď také doma nemajú a nezažili to.
Ja som mala takého muža, tiež by sme mohli povedať, že "nebol" alkoholik, ale proste bol.
A ja nenávidím alkoholikov, hnusia sa mi. Takže ti úplne tvoje zhnusenie rozumiem.
Bolo to to iste, prišiel domov totálne ožratý, ale áno, len raz za čas, tak iné by to odpustili. Ale čo keď mne sa opití ľudia hnusia, tak sa mi hnusil aj on. A keď sa toto stane niekoľkokrát za rok, tak tá veľká láska veľmi rýchlo vyprchá. A hlavne u takýchto alkoholikov sa tie intervaly ich opitia začnú pomaly skracovať. Najprv to bolo raz za par mesiacov a zrazu je to raz za mesiac, lebo čo, však raz za čas môže, nie? Ale mne stačilo len raz za čas a moja láska úplne skončila. A načo byť s niekym, koho už neľúbim?
Necit sa vinne za to ze sa ti to hnusi, je to normálne. Pekne sa s ním o tom porozprávaj, keď bude triezvy a úplne narovinu mu povedz ako to ničí tvoje city k nemu. A ak sa takto opije aj nabudúce, vedz, že mu na tebe nezáleží.
Aj keď chodí piť nepravidelne, JE alkoholik a žiadne zlahcovanie tejto situácie ti nijako nepomôže.
Autorka, viacere sudruzky ti tu radia ze mas ho nechat doma a odist nafucana sama s deckami. Toto je velmi nebezpecne. Manzelovi das tak prekrasny darcek kedy sa sama seba aj s deckami dobrovolne odstranis a on moze sviatkovat uplne bez zaklopky, zapatlanych hlucnych deciek a pindajucej manzelky. Nebo na zemi. Ak to urobis tak sa mu to tak zapaci ze tento system bude chciet replikovat uplne vzdy , rovnica nepusti - ozerem sa a mam volny weekend bez akejkolvek spat ej vazby.
Sam v sebe so potom ospravedlni vseliake chutovky ( tolko som obetoval, teraz trosku mozem rozok vystrcit ja chudacik) - alkohol , prostitucia .... atd . Aby si este domov nevodil navstevy.
Spakuj ho do auta a zaves mu na krk 100% starostlivost o decka, najlepsie s detskym muzikalnym programom v tablete ktory bude musiet pocuvat. To moze aj s opicou
@jana_eyre_2 ...keď tebe príde normálne,že žena hoci aj raz utiera mláky po mužovi,lebo je ožratý jak prasa,tak to mi je ľúto.Iba raz by môj muž takto došiel domov a už by nebol môj muž. Úplne vážne.
Neexistuje žiaden dôvod sa takto opiť.Dlhorocni kamaráti a iné ,, príležitosti" sú len výhovorky.
Ja myslím doslova,že neznášam ozranov a mám nulovú toleranciu
mna by to tiez velmi sklamalo a nahnevalo, ja soferujem denne, ale tiez mam respekt pred dialnicami a Bratislavou napr, tak neviem, ci by som sa odvazila sama.. a nie je to ok toto spravit, plus ostat zachod.. tie, ktore to obhajuju, su ok s tym, ze im to muzi doma robia, a to je ubohe.
Ja si myslím autorka, že ťa to vytočilo hlavne preto, lebo to nie je prvý x. Týchto situácii si už zažila veru dosť.
Ja by som zbalila deti a seba a išla s nimi sama. Cesta je všade rovnaká, pôjdeš pomaly, opatrnejšie, nemáš sa čoho báť.
Prajem pekný výlet.
Šla by som s deťmi sama
Tak podla mna je tu dolezite povedat, ako casto sa to deje? Co znamena “nestalo sa to prvykrat”? Stalo sa to dvakrat za cele roky co ste spolu? Stava sa to raz do roka? Ak hej, tak nejaky alkoholizmus a podobne prehnane reci, by som vobec neriesila. Su ludia, ktori sa proste dokazu takto sem tam opit a horsich ludi to z nich nerobi. Ak to nie je pravidelne kazdy mesiac, tak cert to ber ak by toto bol jeho jediny problem. Ale ano, aj mna by nahnevalo to, ze to urobil den pred vyletom a musime teraz kvoli nemu menit plany a cakat kym vytriezvie. Ak by som si trufla odsoferovat sama, tak by som ho pekne zobudila vtedy, kedy sme mali odhadzat a zapojila do prace a balenia, opica ci nie. Ak nie, tak by som ho nechala vyspat a odsoferoval by to on, ale vypocul by si. Raz. A potom by som to uz nechala tak a uzila si dovolenku. Clovek robi chyby a v manzelstve sme slubovali v dobrom aj zlom. Ak sa toto naozaj deje vynimocne, zase to nie je taka chyba, aby som deckam znicila prazdniny a s muzom sa pomaly rozvadzala. A tiez to normalne vysvetlit detom. Tatko bol vonku s kamosmi, urobil chybu, co uz stalo sa. Nepaci sa mi to, teraz musime ist neskor, kludne mu to mozete ofrflat a vyhadzovat na oci, ale zase rozpravat o vlastnom otcovi, ze sa vam hnusi, tak to by som nedovolila. Ak je to inak dobry otec a muz, tak ozaj nema zmysel robit z toho takuto dramu. Zdoraznujem, toto vsetko plati v pripade, ak sa to stava naozaj velmi vynimocne.
Ahoj, mne to trošku pripomína mamu. Vysvetlím. Totiž ona vždy ked ideme na dovolenku sa tam opije. Hned v prvý deň. Ona hovorí, že to súvisí s tým, že vypína. Totiž keby sa neopila mohla by aj odpadnúť. Totiž telo je stále nastavené na to, že premýšľa čo v práci a tak. Možno je to prípad aj tvojho manžela. Hoci chápem, že pri šoférovaní to môže byť problém. Aj to ako to deti vnímajú a celkovo aj ty. Mrzí ma to. Ale môže to mať aj takéto vysvetlenie.
Vy co píšete, že do rána bude triezvy. Nebude. Možno tak večer.
Ja ta úplne chápem. Dôvera v toho človeka, že ma upratané priority a vie, kedy dosť je fuč.
Nechápeš ako sa toto mohlo stať. Trapis sa, hanbíš sa za neho aj pred deťmi.
A tie čo tu píšu o tom, že z toho robíš drámu. No asi také nezažili. No áno každému sa môže stat, že raz v živote preberie poriadne. Ale nie viackrát, nie v čase, keď má dôležité veci. A rodinný výlet, na ktorý sa dlho tešíte dôležitý je.
Co by som robila? Naladovala deti aj kufre do auta, zapla gps a isla tam kde sme mali naplanovane. Ozrana by som nechala doma. A ja by som si s detmi uzila pekny vikend.
@bloger prepáč, ale toto je taká blbosť jak delo. Ak by ju tak trápila práca na dovolenke, to vypnutie od starosti by jeden deň s alkoholom nevyriešil.
Ak ďalšie dni už na prácu nemysli, nie je to vďaka alkoholu v prvý deň. Určite nie. To je taka výhovorka pre vás a pre ňu. Chce sa prvý deň opiť.
@bloger pekna pakovina vypinanie ozranim sa. 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️ a to nie som zaryty abstinent, ale taku kravinu som uz dlho nepocula
Deti su sklamane lebo vidia ze ty si z toho rozhodena. Reaguju tak ako reagujes ty.
Co by som urobila ja ak by som to neodsoferovala? Zbalila a nachystala veci, povedala muzovi nech sa vyspi a nech pride aj s vecami ked bude moct, a isla detmi vlakom/busom skor. A vysvetlila im ze to sa stava, ze niekedy to dospely neodhadne a da sa to tolerovat ak to je vynimocne. Ze nam to sice naburalo plany ale vieme to riesit. Ze nechame ocka odpocinut si a pride za nami.
@doriiis najprv autorka písala že to je výnimočné a takto rozhodne nechodí domov . Neskôr pridala komentár kde písala že je to tak častejšie a ten som citala až po reakcii na teba.. preto som ju už potom vymazala, pretože to nie je ojedinelý prípad ako písala autorka najskôr..
Ale prepáč, nerozumiem kde z mojej reakcií si vyčítala že by som také chovanie považovala za normálne.. písala som, že ak sa to stalo raz (čo som si myslela lebo som necítala všetko) tak je prehnané hovoriť o rozvode a obviňovať tu ženy že sú zvyknuté na také chovanie.. pretože väčšina sa predpokladám vyjadruje k tomu čo písala autorka pôvodne - že to nie je jeho bežné chovanie.. a po jednej chybe chlapa to asi nikto tak radikálne nevezme..
Aha teraz citam dalej ze chodi takto castejsie a ty trpnes v akom stave pride, no tak potom to je nieco ine, to uz vies ze ma problem.
no podla mna ty robis dramu a trestas celu rodinu tym, ze chces dat vyzrat chlapovi, ze kvoli nemu nejde nikto nikam a ze on je ten vinny co pokazil celu dovolenku
druha vec, nechapem, preco to riesis s detmi. Ak by aj prisiel opity tak detom poviem nieco v zmysle, ze uvidime ako sa otec bude citit rano a kedy vyrazime......

Podla toho co popisujes ma skor nejaky “problem”v hlave,ked toto urobi,kedze sa to nestalo prvy krat…Ktory by som si s nim vydiskutovala.Ze ako “uplne”vyhodit tento problem aby jemu aj nam uz nesposoboval problem….A este vedel,ze idete niekam.Osobne by som s takymto clovekom nevedela existovat a plne ta chapem,ze je ti z neho zle.Ked som bola mlada mala som priatela,kde jeho otec bol ozran.Priatel sa hanbil za svojho otca.Neskutocne.Jeho otec bol iny clovek ked bol triezvy a iny ked bol na mol…To co predvadzal,ked bol na mol ani pisat nejdem. A potom kolko musel prechrapat aby sa vytriezvel,to tu tiez davat nebudem🤣.Takze ta uplne chapem…Osobne by som isla sama s dcerkami a urcite sa neobmedzovala a nekazila si pekny den,ktory mozes mat s dcerkami…