icon

Manžel sa opil pred zajtrajším rodinným výletom do zahraničia

18. apr 2025

Ahojte, zajtra mame ist prec na tri dni, do zahraničia, cesta bude trvať par hodín. Manzel išiel von s kamarátmi, ktorí prišli na sviatky, hovoril, ze nebude dlho, že príde max do polnoci. Okolo 23tej som mu písala, že ako sa ma, on že ok a že príde o chvíľu. To sa natahovalo, všimla som si už aj dosť preklepov a takú cudnu komunikáciu, tak už som mala tušenie, ze asi sa to rozbehlo. Ešte chvíľu sme písali, že príde, príde, nakoniec síce prišiel do pol hodiny, ale v hroznom stave. Nevedel poriadne artikulovat, o chôdzi nehovorím, no cele zle, proste ožratý namol. Som neskutočne sklamaná, dlho sme z objektívnych príčin nikde neboli, tešili sme sa aj s deťmi, že konečne niekam vypadneme, aj počasie ma byt ideálne, mame rezervovane a zaplatené ubytovanie, naplánovaný program... úplne sa mi hnusi, deti znechutene, lebo videli v akom stave prišiel a chápu, že asi nikam nepôjdeme. A ja neviem co teraz. Podľa mňa ani nebude ok na šoférovanie, ale hlavne ani nemám chuť s nim niekam ísť, strašne ma týmto sklamal a neviem vlastne ako sa zachovať, nemienim takéto niečo akceptovať a dat sa odbiť recickami. Som z toho velmi smutná a sklamaná. Plus strašne ma mrzí sklamanie deti... co by ste robili na mojom mieste?

bloger
19. apr 2025

@janage
@prasiatko30 Prepáčte ale poznám ju myslím, že lepšie ako vy. A viem, že má náročnú prácu.

mircalla
19. apr 2025

Asi budem v mensine, ale ak mam naplanovny vylet, neozeriem sa takto. Nevie sa ovladat. Urobila by som si tiez program bez neho

A az take vynmocne ako pises povodne to napokon nebude

amel
19. apr 2025

Sama vieš,ako to je. Ak by sa mužovi toto stalo raz za 5 rokov,parádne by sme sa na tom rehotali,vedela by som,že si to "odpyka" poopicnym stavom sam.
Tu chlap vedel,že šoféruje a ma zodpovednosť za deti,bol maximálne nezodpovedny.
Nejako mi intuícia hovorí,že býva opitý častejšie,ako si nám tu napísala a deti ho rozhodne nevideli opitého 1.x,inak by to neriešili,zasmiali by sa na tom.
Ja osobne by som s alkoholikom nešla nikam.

mircalla
19. apr 2025

@amel Uplne suhlasim.....intuiciu mam rovnaku v tomto pripade

mircalla
19. apr 2025

@klementinka58 A myslis, ze tie deti su slepe? Vsak su uz vacsie podla popisu

klementinka58
19. apr 2025

@mircalla slepe nie su a jasne ze ho aj videli, ale tiez nemusela ani autorka prilievat ohen pod polievku tymi recami o zruseni vyletu a pod

olga_hurajova
19. apr 2025

Dramatizuješ

mircalla
19. apr 2025

@klementinka58 Autorka neskor asne pise, ze to nie je prvy krat....Takze taketo vyjazdy sa opakuju. Neivem, ci by som sadla do auta s niekym, kto este potencionalne nafuka a ak aj nenafuka, ze bude schopny to odsoferovat s opicou. Autorka pise, ze si netrufa na taku cestu. To je technicka stranka veci. Ta druha - nieco taketo tazko odpustit, pretoze opit sa pred planovanym vyletom s detmi, na ktory sa dlhdobo tesili.....
Riesenie je mozno ist neskor, ale to sklamanie a znechutie tam ostane

felycity
19. apr 2025

Ja som radsej ani nedocitala prispevky, ze nema dramatizovat? Ze vsak asi videl kamosov raz za cas? Vlastne, autorka je na vine, ze si dovoli byt nahnevana 👏👏. Autorka konecne mala moznost ist s rodinou cez sviatky na minidovolenku ako rodina a on vymenil rodinu za kamosov a vy niektore ho tu obhajujete. Deti sa tesili, manzelka, ale vlastne to je ok, tak to sklamat a pokazit sviatky. Ano, moze sa stat, ale otcovi rodiny - no nezodpovedne a verte, ze tie deti si to budu pamat. Ale aj ked autorka si sklamana, nahnevana, skus to chvilu vychladnut a ako ti radia skus si pomoct sama a speje to k vaznemu rozhovoru. Ak sa to stava casto, ze krcovito cakas co bude , tak mate problem. Tie, ktore ste nezazili castejsie opiteho otca, nemate ani paru ako taka rodina funguje lebo vzdy cakate ci to zas nepokazi. Onak bx som od zien zrovna necakaka, ze budete obhajovat alkohol a nezodpivedneho otca.

sense
19. apr 2025

Zbalila by som sa s deťmi a šla sama. Sa čudujem koľké to obhajujú keď sa vždy pred rodinnou udalosťou spije že nevládze chodiť....keďže to zjavne nie je 1x ...ale spravil to aj pred rodinnými očakávaní...
A teda už vôbec by som ho neobhajivala ani pred deťmi...

mircalla
19. apr 2025

@felycity
@sense Tu su mnohe zvyknute bezne na taketo nieco, tak napisu, ze dramatizuje

tim23
19. apr 2025

Môj tiež včera odišiel na jedno pivo a vrátil sa o 4tej ráno 😁 mali sme ísť tiež dnes do hôr ale tak idem bez neho s malým. Bude nám dobre aj tak

janage
19. apr 2025

@bloger ako myslíš. Tiež mám problém vypnúť od prace, ale fungujú úplne iné veci ako alkohol a omnoho lepšie.

bielasovicka
19. apr 2025

Prepáč, ale čo robili deti hore ešte tak neskoro ze ho videli keď prišiel?

kristinka92
19. apr 2025

Fuuuu no pekny budicek by mal chlapec hneď rano o siestej 😄 nabuduce by ho chuť ožrať sa prešla. Odsoferovala by som to ja a nech si grca do sacku keď nemá mieru v pití. Čo ma ale zamrzelo že si písala že to nie je často a potom v nejakom 3tom komentári píšeš že sa takto ožral aj pred oslavou tvojej 40, aj dalsikrat a další…no neviem, si si istá že to nie je problém?

prasiatko30
19. apr 2025

@bloger ti mozem zarucit, ze v mojom okoli poznam x ludi co maju narocnu a stresovu pracu, dokonca aj ja k nim patrim a neozieraju sa - a to nehovorim, ze su abstinenti, vsetci si daju pohar vina k obedu alebo k veceri ale od toho dojst do extremu, ze sa ozeriem ako autorkym manzel? Uz nemame 20 aby sme takto reagovali na stres

prasiatko30
19. apr 2025

@bielasovicka su to (skoro)pubertaci preco by nemohli byt hore ak pozerali film ? 12-13-14r urcite nastopujes do postel na 19:30h

marca12
19. apr 2025

Len pekne chodte. Sadni ty za volant a isla by som co najskor,nech si panko uzije cestu.. to bude prenho najvacsi trest.

luteam
19. apr 2025

Uf no najskor som si myslela, ze prehanas, ale na zaklade dalsich komentarov si myslim, ze tvoj muz ma celkom problem z alkoholom a mali by ste to riesit. Co sa vyletu tyka tak jedine, ze by si sa osmelila a isli ste s dermi sami?

bloger
19. apr 2025

@prasiatko30 Tak ale ja hovorím o tom, že opiť sa tak do nálady. Bohu žiaľ žijeme v takej dobe. A každý sa s problémami vysporiadava inak. Niekto kto je mladší to zvláda inak ako niekto kto má 60 povedzme. Mladší dokážu stres lepšie zvládať.

zuzanockamt
19. apr 2025

@bloger Nech je akákoľvek doba, tak riešiť stres alkoholom je slušný problém,závislosť. A veru čím mladšia generácia, tým horšie zvládanie stresu.

mischy00
19. apr 2025

Ja autorku úplne chápem, z duše nenávidím opitých ľudí a je mi jedno, či to je raz za cas. Opiť sa a Opiť sa na mol sú 2 veci. Zažila som v detstve alkoholika, čiže pre mňa je toto čierna diera, cez ktorú sa nedá prejsť.
Stretnúť kamaráta neznamená ze sa musí spit pod obraz boží, zjavne mu to bolo presnejšie. A to ja nie som ziadna drama Queen, toto by ma veľmi nahnevalo.

luccija
19. apr 2025

Ako často pije?výlet by som buď absolvovala sama s deťmi, alebo zrušila.Ano, stane sa raz za čas, že to človek neodhadne, ale má nejakú zodpovednosť, vie, že bude šoférovať atď...v tomto by som vôbec nebola tolerantná mal mať v sebe stopku a nie ako puberťák kamaráti, ruka hore

mischy00
19. apr 2025

@bloger kľudne môže povedať, že si chce dať a nemusí to baliť do kecov. Je na dovolenke a vypije si, bodka. Akékoľvek milosrdne dristy okolo toho neznamenajú, že si vypila menej ako ten, čo si normálne na dovolenke dá, lebo môže.

janage
19. apr 2025

@bielasovicka už to vysvetlila, čítaj

vroni
19. apr 2025

Nemyslím si, že preháňas, ale podľa mňa na to ideš zo zlého konca. Manžel má problémy hneď dva. Prvý, že sa oziera a druhý, že je egoisticky a nezodpovedný. Toto je veľmi zle kombo. Len čo ďalej. Môžeš zostať doma, fúkať sa a robiť dusno, ale je veľmi pravdepodobne, že tym potrestas viac seba a deti než muža. Ja by som šla sama s deťmi na výlet. To bude mať viac efektov. Uvedomis si, čoho si schopná (zvládneš cestu, ktorej sa bojis). Utriedis si v kľude, čo vlastne chces a nebudeš riešiť s horúcou hlavou. A strávis pekný čas s deťmi. A keď nezmenis názor, chlapovi stále môžeš odtrhnúť hlavu po návrate 🤕. Držím veľmi palce.

kristinka92
19. apr 2025

no teraz som dočítala všetky komentáre autorky- autorka ty máš doma ale ožrana ktorý nemá mieru v pití! ja som nikdy ešte šťanky po mužovi neumyvala! to už v akom stave musel byt že ti doma ošťal podlahu? v úvodnom príspevku píšeš že to je vynimocne a potom ze sa to už niekoľkokrát stalo.
Môj muž si tiez raz za čas vybehne s kamaratmi ale v takomto stave ešte nikdy neprišiel.

petko81
19. apr 2025

Sadla do auta s deťmi a dovi

mandzula
19. apr 2025

No este sa tu z ozrateho chlapa spravi chudacik a z pravom nasratej zeny furia, co nevie zvladat emocie zo sklamania - opravneneho. Dam ruku do ohna za to, ze moj muz by mi to nikdy nespravil, lebo by vedel, ze by ma tym totalne sklamal. A on velmi dobre vie, co take sklamanie u mna znamena. Predpokladam, ze to vie aj dotycny, a ak to napriek tomu urobil, su 3 moznosti - ma svoju zenu a deti na haku, je alkac, ktory sa nevie ovladat a po 3. oboje dokopy.
Na vylet by som isla bez neho.

doriiis
19. apr 2025

Vždy,ale vždy pri takomto príspevku,kde autorka píše,že jej manžel nepije,len príležitostne si dá neskôr vyjde najavo,že tých príležitosti je čím ďalej viac a že to nie je prvýkrát ani naposledy.Akonahle to začne a žena to akceptuje,tak s tým súhlasí.Milujem svojho muža ale nikdy v živote by som po ňom neutierala stanky z dôvodu,že je ožratý.Nikdy.Mam svoju hrdosť.
Je mi smutno z toho,koľké z vás správanie manžela autorky považujete za normálne a ju za hysterku.Zijeme v krajine alkoholikov