icon

Manžel sa opil pred zajtrajším rodinným výletom do zahraničia

18. apr 2025

Ahojte, zajtra mame ist prec na tri dni, do zahraničia, cesta bude trvať par hodín. Manzel išiel von s kamarátmi, ktorí prišli na sviatky, hovoril, ze nebude dlho, že príde max do polnoci. Okolo 23tej som mu písala, že ako sa ma, on že ok a že príde o chvíľu. To sa natahovalo, všimla som si už aj dosť preklepov a takú cudnu komunikáciu, tak už som mala tušenie, ze asi sa to rozbehlo. Ešte chvíľu sme písali, že príde, príde, nakoniec síce prišiel do pol hodiny, ale v hroznom stave. Nevedel poriadne artikulovat, o chôdzi nehovorím, no cele zle, proste ožratý namol. Som neskutočne sklamaná, dlho sme z objektívnych príčin nikde neboli, tešili sme sa aj s deťmi, že konečne niekam vypadneme, aj počasie ma byt ideálne, mame rezervovane a zaplatené ubytovanie, naplánovaný program... úplne sa mi hnusi, deti znechutene, lebo videli v akom stave prišiel a chápu, že asi nikam nepôjdeme. A ja neviem co teraz. Podľa mňa ani nebude ok na šoférovanie, ale hlavne ani nemám chuť s nim niekam ísť, strašne ma týmto sklamal a neviem vlastne ako sa zachovať, nemienim takéto niečo akceptovať a dat sa odbiť recickami. Som z toho velmi smutná a sklamaná. Plus strašne ma mrzí sklamanie deti... co by ste robili na mojom mieste?

petulda333
20. apr 2025

@zuzanockamt ktore mohla kludne zvelicit,pretoze prve komentare nalozili jej. Inak by to napisala hned.

petulda333
20. apr 2025

@zuzanockamt v uplne prvom svojom komentari sa ho dokonca zastava,az neskor zacala pisat,ze tych prilezitosti bolo viac....zaujimave

mircalla
20. apr 2025

Ja neviem manzel par krat nezvestny. Dalej vyjazdy z kamosmi a vyspavanie do obeda....Nikto nevyspava do obeda, ak je triezvy
Slubil, ze sa bude krotit, urobil to zase pred vyletom.
Napriek tomu citam, ze hysterka je zakladtelka

mircalla
20. apr 2025

@petulda333 To je ale klasika v temach alkohol

petulda333
20. apr 2025

@mircalla no ved toto,pre mna to ale znamena,ze treba potom prehanat

lenkakoc444
20. apr 2025

@janage uz som citala a viem aj to, ze jej muz sa oziera pravidelne. Cize ako som komentovala neskor ja by som autorke radila rozvod.

mircalla
20. apr 2025

@petulda333 Vychadzam z toho, co napisala. Ak je to ako pise, ma pravo byt nahnevana. Keby to bol jednorazovy incident hoci aj pred vyletom, tiez z toho dramu ze nejdeme nerobim a premozem sa.

zuzanockamt
20. apr 2025

@petulda333 Ženy alkoholikov si to nepriznávajú, že ich muži majú problém. Pravdu odhaľujú postupne.
Je smutné, že spoločnosť v alkoholikovi vidí obeť a v manželke/partnerke vinníka a hysterku. Preto tieto ženy málokedy vyjdú s pravdou von. Trpia a trpia s nimi aj deti.

petulda333
20. apr 2025

@zuzanockamt ja v nom obet nevidim,sama nepijem. Ale ak ma niekto takto nahneva,tak prave v tom navale zlosti napisem vsetko a nie,ze ho budem branit a potom zrazu je to inak. Tazko sa tomu veri

mischy00
20. apr 2025

Táto téma nebude mať nikdy jednoznačný výsledok. Sú ženy ako ja, kde je nulová tolerancia voči pitiu a potom sú ženy, čo si samé radi dajú a nerobia z toho drámu. Ani jedna z nás nieje lepšia. ....sme len každá iná.

mircalla
20. apr 2025

@petulda333 To je diskutabilne...vacsinou toto zeny hned nenapise, nakolko nechcu pocit, ze ich manzel je alkoholik....ale suhlasim, je rozdiel urobit si nazor z uvodneho prispevku a po precitani prevej strany. Zase je tam dost konkretnych veci, zeby si to podla mna vymyslala

mircalla
20. apr 2025

pocut

ema22270
20. apr 2025

Ja si myslim podla toho, co pises aj dalej, ze uz to mas v sebe kedze sa to nestalo prvy x, ako si pisal citujem "vsetko bolo ostate". Taketo veci by mi teda vadili dost. Manzel si da doma obcas pivo, vino. Ale nesprava sa neprijemne nikdy a ked by nieco ovracal po oslave (co teda sa este nestalo, len jeden x po plese) tak si to aj sam poutiera. Nikdy som po nom neupratovala. Cize rozumiem tvojmu rozcarovaniu a hnevu, ide aj o ten vylet, ze to je uz trosku cez. Ked mate nieco zaplatene, tak hadam sa den predtym neozeriem pod obraz.. to je o jeho vnutornom nastaveni, asi tomu nevie odolat.

bielasovicka
20. apr 2025

No vidíte, a autorka sa odmlčala. Od začiatku som hovorila, že spravila zbytočný humbuk. 🤷🏼‍♀️

jasoni
20. apr 2025

Neodmlčala sa, su spolu na vylete v zahraničí. Verim, že sa majú pekne.

bambulka224
20. apr 2025

Stalo sa. Ja by som na výlet šla. Všetci by sme šli, ocinovi bude zle a ja by som šoférovala. Do večera to rozchodi, na výlet s Vami ísť chce.
Môj skoro nikdy a nikam.
Ak sa ľúbite, stará sa o Vás....
Keď nejde o Život, nejde o nič.
Užite si život, kým máte s kým.
Keby niekoho zrazil autom , to by bola tragédia. Je mladý, kamoši vyhecuju, možno sa nenajedol.

bielasovicka
20. apr 2025

@jasoni áno, sú predsa na tom výlete? No vidíš... tak potom ešte dupľom hovorím, načo bol dobrý celý ten cirkus..

mircalla
20. apr 2025

@bielasovicka To, ze ty tolerujes nadmerne pitie a nevadi ti (v tomto pripade tych pruserov bolo viac), neznamena, ze kazda ....Takze sa kludne pytaj naco este desiaty krat

bielasovicka
20. apr 2025

@mircalla kde si ty čítala že to tolerujem? Prečo si vymýšľas a siris klamstvá?

mircalla
20. apr 2025

@bielasovicka Asi preto, ze sa rozculujes, ze robi dramu kvoli podla tebe prkotine?

janamoto78
21. apr 2025

@zuzanockamt tak nečítala som celú diskusiu, niekde som zachytila, že to tu autorka už dosť prifarbovala. Ak je to teda ochlasta, otázka znie, prečo je vôbec s ním? A ešte sa chystajú aj na dovolenku.. mala by sa vychystať podať žiadosť o rozvod. Alkoholik je big red flag.

cukroska
22. apr 2025

@30majka71 Žena je žena a chlap he chlap.

jasoni
30. apr 2025

Každý deň pozerám, či autorka nenapísala, ako výlet vyriešila. Rada by som poznala aj koniec príbehu.

autor
30. apr 2025
@jasoni

Každý deň pozerám, či autorka nenapísala, ako výlet vyriešila. Rada by som poznala aj koniec príbehu.

@jasoni zvažovala som, či vôbec niečo napíšem, celkovo po precitani komentárov, ci to ma nejaky zmysel. Nechodím tu už tak často ako kedysi, keďže už máme väčšie deti a pozabudla som ako to tu chodí v diskusiách, inak by som asi ani radsej nic nepísala... ale na začiatok, k veci: išli sme nakoniec, ale bolo to na začiatku velmi náročné, vôbec nie príjemné... ospravedlnil sa osobitne detom, osobitne mne, že zlyhal, všetko pokazil, ze sa za to hrozne hanbi a ci by sme predsa len neuvažovali o tom, že by sme išli, ze sa bude snažiť nám to všetko maximálne vynahradiť. Co ma prekvapilo, bolo to, že bol fit, ani náhodou by som ráno nepovedala, že bol večer v takom otrasnom stave, ale hovoril, ze nejedol a že toho nevypil veľa, ale proste takto dopadol, čo by tomu zodpovedalo, lebo ráno bol na pohľad, komunikáciou ok, nerazilo z neho, nafukal 0,0...ale co som tým chcela povedať, že teda bol tym padom ok aj na soferovanie a hlavne celkovo na fungovanie, lebo v poopicovom stave by som s nim určite nikam nešla. Prvý deň bol taky rozpacity, vselijaky, taka stroha komunikácia, potom sa to trochu rozmrazilo, ok, boli sme, ale teda nebola to taka atmosféra ako keby sme išli za normálnych okolností, da sa nejako relativne normálne fungovať, ale neda sa umelo vytvorit pohodova atmosféra na počkanie. On je z toho ešte teraz taky vykolajeny trochu, že zlyhal, ze sa za to hanbí, veľa sme sa ešte doma rozprávali o tom z každej strany. Takže takto to nakoniec dopadlo.

autor
1. máj 2025
@jasoni

@jasoni co ma ale prekvapilo, boli reakcie niektorých mamičiek. To domyslanie, prekrucanie, obviňovanie a bohorovne vyjadrenia všade som bola, všetko viem... ako som písala, už som pozabudla ako to tu chodí v diskusiách. Tu nejde len o mňa, táto konkrétna situácia sa nejako vyriesila, my budeme pracovať na svojom vzťahu, svojich veciach. Ja len nerozumiem prečo sú niektoré ženy také, dovolím si povedať, až zle, tvrdé a neempaticke. Prečo je žena k žene taká tvrdá a absolútne nemá snahu sa vcítiť a pochopiť. Nemáme toho my ženy už aj tak naložené dosť? Zvlášť v porovnaní s mužmi. Žena má byť vždy ta, ktorá má ustúpiť, prispôsobiť sa, mávnut rukou a na počkanie sama vyriešiť 10 problemov, ktoré muz spôsobí svojou nezodpovednostou. A ak nie je toto ochotná robiť, tak je hysterka, je trápna a všetkým skazi zábavu, čo tam po žene, ze aj ona ma nejake nároky, ze možno aj ona ma skanzenu zábavu a nemá chuť sa starať o zábavu všetkých naokolo na vlastný úkor. Takto sa nikdy nič nezmení, muž bude vždy ten, kto má navrch a je mu oveľa viac tolerovane

autor
1. máj 2025
@jasoni

@jasoni ako tu jedna mamička napísala, že ak nepôjdeme, bude to len a len moja chyba, akože wau 👌 čiže nakoniec by som vlastne ja pokazila cely výlet a ja som ta harpia, ktorá za to môže... alebo tu bol príspevok, ze ak by v takom stave prišla domov žena, mama, ze teda nejde sa na výlet, lebo mamka je opitá a nevládze, ci by to tiez bolo ok, ked ho teda obhajuju, ze hystercim a dokopy sa nic nestalo, bola reakcia ze žena je žena a chlap je chlap. No krása jedným slovom. Čiže jednoznačne vyjadrené, ze chlap si to MÔŽE dovoliť a nech sa žena ešte opovazi frflat, hysterka jedna, boooze, je tam toho, no a čo, ale žena nie, žena sa musí pekne poslušne správať, všetko pobaliť, na nič nezabudnúť, o všetko sa postarať, uvariť milostpanovi kávičku, citrónovú vodičku mu pripraviť a bud sa vytrepat sama s deťmi alebo sa cely den pozerať na ledva fuciaceho muza, no paráda naozaj

autor
1. máj 2025
@jasoni

@jasoni a to obvinovanie, ze prifarbujem a vymýšľam si... nerozumiem preco by som to robila, naco by som tu vlastne potom pisala, ak by som si vymyslala, nerozumiem. V prvom príspevku som opisovala len momentálnu situáciu, ktorá sa práve odohrala, v emocnom vypätí, nie celú históriu, ďalšie veci z minulosti som písala až následne na základe príspevkov, ale všetko je pravdivo, nič nie je prifarbene alebo nafúknuté ako to tu bolo zmienene. Alebo že podľa niekoho deti neboli hore, ale to ja som ich zobudila, ako som robila bordel keď prišiel domov, ďalšia zasa naopak, že som ich naschvál nechala hore, aby ho videli a ja som bola za dobru 🤦‍♀️ zeny, to kde sa vo vás berie taka zloba? Co najviac naspinit a zákerne obviniť kolko sa dá, pritom sú to len vaše úplne scestné domyslene dohady, ktoré s realitou nemajú nič spoločné. Písala som, že prišiel pred polnocou, v príspevkoch už prišiel o jednej, dokonca o pol druhej a že teda to je dôkaz, že som umelo držala deti hore... deti hneď ako prišiel pochopili situáciu, kedze uz nie su malé, zdvihli sa a išli spať.

mandarinka555
1. máj 2025

Ak deti v noci spali, to znamená, že si sa hrala na pravdu, že? Ukážková mamina, ako potopiť otca , že je ožran a aby maminka z toho vyšla ako víťaz , A Aby si zo mňa nemala zlé stavy, DETI sú priorita a servírovať im na tácke opitého otca je od matky fakt ku*** ťažké....Ale hádam si so sebou spokojná🙈

autor
1. máj 2025
@jasoni

@jasoni ďalšia vec, ktorá ma prekvapila, aj keď viem, ze tu je to klasická univerzálna rada, bol rozvod. Sme spolu viac ako 20 rokov, áno, stalo sa niečo podobné ešte v tých prípadoch, ktoré som písala, čiže spolu 4krat za celý čas co sme spolu a nejdem to resp ho obhajovat, to určite nie. Nejaká mamička tu tak sarkasticky s chuťou rypla, ze no, ešte nech da, že ale inak je milý, dobrý a starostlivý. Chápem, proste povrchne ju to napadlo, tak to plesla a pobavila sa na tom. Ale ma pravdu, je starostlivý a dobrý človek, pomôže každému, komu môže, robí pre nás prvé aj posledné. Toto je asi jedina vec, ktorú nemám rada, oslavy, posedenia, on nemá odhad, kedy stačí, ale zasa je to zriedka, proste nejaká príležitosť. Ešte raz, nejdem ho brániť a obhajovať, práve naopak, musí si nájsť mieru, pretože nezvláda alkohol a aj jemu je potom zle, plus dat si spiatočku ked viem, ze ma nieco caka, no, ako som pisala, musime sa posunut v tomto dalej, ale radit rezolutne rozvod keď niekto nepozná komplexné nejaký vzťah je tiež teda odveci

autor
1. máj 2025
@mandarinka555

Ak deti v noci spali, to znamená, že si sa hrala na pravdu, že? Ukážková mamina, ako potopiť otca , že je ožran a aby maminka z toho vyšla ako víťaz , A Aby si zo mňa nemala zlé stavy, DETI sú priorita a servírovať im na tácke opitého otca je od matky fakt ku*** ťažké....Ale hádam si so sebou spokojná🙈

@mandarinka555 nerozumiem celkom tvojmu príspevku, ak deti v noci spali, hrala som sa na pravdu... jasne som napísala, že sme mali rozpozerany film, teda deti boli hore, ale keď prišiel domov a videli v akom je stave, išli si umyt zuby a spať. Ako som ho mala potopiť, keď podľa teba spali? No ja som im nič neservirovala, tak pardon, ze prišiel domov. Nesud iných podla seba 😉