icon

Manžel sa so mnou stále háda

15. sep 2022

Je to ako začarovaný kruh.Ja som doma starám sa o domácnosť,varím,perem,upratujem,v záhrade robím,učím sa so staršou,mladšieho vozím do a zo škôlky.Chodim s deťmi von,proste všetko je moja starosť.Kazde ráno vstávam o 6tej či je týždeň alebo vikend.Manzel pracuje na dve smeny.Doma mi nič nepomáha.Robi okolo domu raz za čas keď má na to náladu,ináč keď je doma oddychuje,pozerá telku.Ked mu poviem nech sa venuje deťom,tak sa so mnou ide hádať ,že on si potrebuje oddýchnuť z roboty,nech ho nechám oddychovať.Ze ja som len doma že ja nemám z čoho byť unavená.A večne kvôli tomu sa hada so mnou,že ja neviem aké je to ťažké v práci,že tam si ani nesadne,čaká na prestávku.Ze ja doma barskedy si sadnem,najem sa,idem na záchod.Barskedy si oddýchnem.Lenze ja stále niečo robím doma,nezastavím sa celý deň.Vzdy je niečo,ešte aj doktorov obehat,nákupy robiť,vybaviť niečo.Je toho veľa.Manzel nechápe ,aj keď mu vysvetľujem že ja nesedim celý čas doma na zadku.Ked sa chvíľu hrá s deťmi,po 10 minút už kričí na mňa že výmena,že on je unavený a potrebuje si oddýchnuť.Ja si oddýchnem až večer keď deti zaspia,no vtedy som už úplne ko.Co si o tomto myslíte?On mi doma nepomôže nič,bol tak vychovaný že chlap zarába a žena sa stará o ostatné.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
anjelicek26
15. sep 2022

Deti mozu byt kludne v skolke dlhsie (ak nie vo vasej, o dedinu dalej ta moznost bude) a ist do druziny a ty do prace. Skutocne nechapem, ako je mozne nestihat, ked mas kazde doobedie volno a mozes si porobit a poobedie sa povenovat detom - dvom - zasa nie je taka drama... Ja muza uplne chapem, zena 6 rokov doma prakticky salamuje a prijde jej to strasne narocne, lebo este nepochopila, ze drviva vacsina mamiciek robi to iste a este aj pracuje... niekde bude chyba, o tom, aky je muz nemusime diskutovat, toto by som nezniesla, ale uprimne popracuj aj na sebe - seba vies zmenit relativne lahko - u neho po rokoch, co je takto zvyknuty velmi tazko...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lenkasarka
15. sep 2022

Aj ja by som sa s tebou hádala. Finančne vychádzate ltt., ale máš len výhovorky prečo nepracovať. A po lekároch chodíme aj my pracujúci ľudia s deťmi a tiež musíme čakať. ( keď nie je možnosť prednostne sa objednať)

autor
15. sep 2022

@matullienka Kde som písala že ma otravuje starostlivosť o deti?Neprekrucaj slová.Chcem len to aby aj manžel sa venoval deťom a aby pomohol aj doma,snáď hádam nechcem nemôžme.Ci len žena sa má dotrhat zo všetkého a chlap stále len oddychuje?

lily405
15. sep 2022

No vidíš,keďže vyjdete len tak tak ,tak je prirodzene že je podraždeny..V podstate je všetko nanom.. Skús robiť nočné keď deti spia.. Kazde euro je do rodiny potrebne

autor
15. sep 2022

@lily405 Všetko je na ňom a čo také,veď len do roboty chodí.Doma nerobí absolútne nič,ani prstom si nepohne.

anjelicek26
15. sep 2022

Ty mas podla mna pocit, ze tvoj muz chodi do prace oddychovat 🙄

lenkasarka
15. sep 2022

Prísť domov po 12 hodinovej šichte a počúvať ako nič nerobím,ani s deťmi sa nezahrám a žena 6 rokov doma tak má asi trafí aj šľak

h2
15. sep 2022

Veľmi veľa chlapov, čo doma nič nerobia, má pocit, že žena, ktorá je doma, tiež nič nerobí, len celý deň oddychuje. Lebo oni, keď sú doma, tak oddychujú. Pre nich "byť doma" automaticky znamená "mať pokoj, pohodu, oddych". Ani netušia, čo všetko žena doma robí, čo všetko je potrebné denne doma urobiť. Bolo by treba pánovi tvorstva ukázať, koľko je doma roboty a že to nie je žiadny oddych.

matullienka
15. sep 2022

Áno a ty si len doma, nemáte si čo vyčítať fakt nechápem čo tak strašne nestíhaš keď si doma neverím, ze každý deň perues, upratujes, varis a podobne. Aj deti sa môžu zahrať chvíľu samé. Ved choď do roboty a potom ešte len uvidíš čo je to únava. Nemáte si s mužom co vyčítať obaja ste rovnaký.

lily405
15. sep 2022

Myslím to tak,že všetko je nanom po finančnej stranke a ver mi že to vie človeka riadne zdeptat a podrazdit

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
15. sep 2022

Ostatné tak poraďte ako lepšie zorganizovať čas aby som všetko stíhala od 8smej do 11,20?Varím skoro každý deň,manžel nezje jedlo z druhého dňa zohriate.Niektore jedla spravím za pol hodinu,niektoré mäsové trvá aj dve hodiny uvariť aj viac.Do obchodu pre čerstvé rožky chleba,na poštu keď treba niečo zaplatiť.K dr keď idem tam predsedom aj 3 hodiny pokiaľ dôjdem na rad.Upratujem každý deň,pri malých deťoch vždy niečo treba.
@lenkasarka Muž robí 8smicky,ja som robila pred RD 12tky.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
anjelicek26
15. sep 2022

Uprimne sa nad tym zamysli, plyn drahsi o 50%, elektrika 40%, potraviny 20%, o cenach benzinu sa tiez radsej nebavim... Momentalne by sa proste ten druhy prijem hodil. Staci inak prerozdelit deti pocas dna a na tu postu ci rozky ist poobede...bude zrazu aj miesto na pracu...

dskjhfdlkdjhl
15. sep 2022

@elizabet173 ja to vidim tak, ze nasa generacia bola viac naucena robit a menej mrncat😉

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
thoughtfulweirdo
15. sep 2022

Bez ohľadu na to, či autorka pracuje, príde mi totálne nenormálne, že sa otec nevenuje vlastným deťom. Veď to nie je "pomoc" svojej žene, to sú jeho bežné rodičovské povinnosti bez ohľadu na druhého rodiča. A nielen povinnosti, veď to by malo byť aj v jeho záujme, stráviť čas so svojimi deťmi, zahrať sa, blázniť, porozprávať, spoznať ich záujmy, radosti, starosti, smútky, mať spoločné zážitky, budovať si vzťah. Čo sa týka domácnosti, to by som sa dohodla, že on teda nosí peniaze a ty obstarávaš chod domácnosti, ale že na svoje deti hľadí akurát z gauča, to je smutné. Mať tatka, čo je doma akurát ako spotrebič, no nič moc.

matullienka
15. sep 2022

A keď mužovi sa nepáči, ze je jedlo zo dňa predtým tak hold smola dá si chleba a fakt nerobis nič mimoriadne na vyše ako ostatné ženy a stíhajú popri tom ešte chodiť do roboty

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
h2
15. sep 2022

@elizabet173 Presne tak, vlastná skúsenosť je v tomto prípade na nezaplatenie.

lenkasarka
15. sep 2022

Ak pracuje manuálne aj 8 je dosť. Ak nezje jedlo druhý deň ,tak nech je hladný. Predsa vieš koho si si brala,keď bol tak vychovaný. Teraz je neskoro sťažovať sa. Skôr by som videla riešenie v tom, že si nájdem prácu,aby neťahal finančne všetko sám a verím,že aj jeho správanie by sa zmenilo

komplikovana
15. sep 2022

Treba vysvetlit chlapovi, ze vztah treba budovat aj s detmi. Decka nie su blbe a vidia kto s nimi ako travi cas. Potom nech sa necuduje, ked ho budu mat nasalame v neskorsom veku.

liljana
15. sep 2022

Varím skoro každý deň,manžel nezje jedlo z druhého dňa zohriate.Niektore jedla spravím za pol hodinu,niektoré mäsové trvá aj dve hodiny uvariť aj viac.
- Spravit dopredu (rezne, minutky,...), zamrazit. Vyberies, rozmrazis, pripravis. Prilohu (zemiaky, zelenina) spravis za 10 min. Nech muz nezje z predosleho dna, nech si zavola donaskovu sluzbu, alebo nech si natrie chlieb s maslom.
Do obchodu pre čerstvé rožky chleba,
- kupit viac peciva a do mrazaka
na poštu keď treba niečo zaplatiť.
- preco neplatis cez internetbanking
K dr keď idem tam predsedom aj 3 hodiny pokiaľ dôjdem na rad.
- K dr. a k rpedsedovi chodis kazdy den na 3 hodiny?
Upratujem každý deň,pri malých deťoch vždy niečo treba.
- Deti do jednej hracej izby, nech nerobia bordel po celom dome
Prepac, jeden za 18 a druhy za 20 bez dvoch.
On nehne doma prstom, ale zral by iba cerstve. 😀 Naco ste potom sli do domu, ked jednemu sa nechce a druhy si nevie zoptimalizovat pracu a moce sa hore dole?

koniarova
15. sep 2022

Zobrala si si blba, ktorý ti v živote pomáhať nebude. Z toho sa veľmi rýchlo preber,že sa to nejako naučí. A nepomôže ti ani s deťmi. Už dávno si mala decká voziť do susednej dediny do školy a škôlky a ty ísť do roboty. To chceš byť takto koľko doma ? 10 rokov pokiaľ pôjde malý na druhý stupeň? Zobuď sa z toho sna. Len takto sa môžeš mať lepšie. A vlastný príjem sa ti veru hodí,lebo s vašim vzťahom to už môže byť len horšie. Lepšie určite nie.

kamatopo
15. sep 2022

Začala by som tým varením. Neohrejes si,, sám!!!,,zo dňa pred tým tak budeš hladný.🤷 Zohnať si prácu a meniť sa pri deťoch. Upratovať nemusíš každý deň veď hádam nie ste zver aby ste za jeden deň mali bordel jak v bunkri.... Vieš jemu toto vyhovuje a keď chce teda takýto komfort tak nech si aj zarobí ,alebo sa začne aktívne zaoberať deťmi aj domácnosťou keď ty nebudeš doma.a budete aj finančne na tom lepšie. A čo sa týka pošty,,to čo tam robis tak často???,, Šeky sa dajú platiť aj prevodom.

autor
15. sep 2022

Tak mi poraďte prácu od 8 do 11,nič na takú dobu neni

lucinka5051
15. sep 2022

Ach bože 😅 ja neviem ako ostatne ženy ale ja napriklad upratujem a periem raz za tyzden..ked su nejake smietky to povysavam za 5 min a hotovo...varim na dva az tri dni..ked sa muzovi nepaci jeho smola vie kde je chladnicka a obchod...to ze sa nevenuje detom je druha vec..hold takeho si si nasla a vzala...aj moj otec je napriklad ten typ ze on sa s detmi nehral a nevenoval sa nam kazdy den, ale raz za cas nas zobral na dva-tri dni na vylet a mamina mala cas pre seba.. zas ale moja mamka vedela aky je a neriesila to a nestazovala sa na to,.. lenze tu to je o inom..podla mna tvoj manzel je frustorvany z financii.. ja byt tebou idem do prace (inak unudila by som sa doma starajuc sa iba o domacnost a deti), skolku a skolu s druzinou by som poriesila v okolitej dedine..alebo by som poprosila starkych ak je moznost aby po deti chodili a nasla by som si pracu na polovicny uvazok..vzdy sa da ked sa chce ale tu z tvojich reakcii je zjavne ze sa nechce a prisla si si tu len po podporu ze tvoj manzel je lenivec ...

koniarova
15. sep 2022

Halooooo,ty si stále nepochopila,že máš riešiť,kde dať deti do školy a škôlky na celý deň?