icon

Manžel sa so mnou stále háda

15. sep 2022

Je to ako začarovaný kruh.Ja som doma starám sa o domácnosť,varím,perem,upratujem,v záhrade robím,učím sa so staršou,mladšieho vozím do a zo škôlky.Chodim s deťmi von,proste všetko je moja starosť.Kazde ráno vstávam o 6tej či je týždeň alebo vikend.Manzel pracuje na dve smeny.Doma mi nič nepomáha.Robi okolo domu raz za čas keď má na to náladu,ináč keď je doma oddychuje,pozerá telku.Ked mu poviem nech sa venuje deťom,tak sa so mnou ide hádať ,že on si potrebuje oddýchnuť z roboty,nech ho nechám oddychovať.Ze ja som len doma že ja nemám z čoho byť unavená.A večne kvôli tomu sa hada so mnou,že ja neviem aké je to ťažké v práci,že tam si ani nesadne,čaká na prestávku.Ze ja doma barskedy si sadnem,najem sa,idem na záchod.Barskedy si oddýchnem.Lenze ja stále niečo robím doma,nezastavím sa celý deň.Vzdy je niečo,ešte aj doktorov obehat,nákupy robiť,vybaviť niečo.Je toho veľa.Manzel nechápe ,aj keď mu vysvetľujem že ja nesedim celý čas doma na zadku.Ked sa chvíľu hrá s deťmi,po 10 minút už kričí na mňa že výmena,že on je unavený a potrebuje si oddýchnuť.Ja si oddýchnem až večer keď deti zaspia,no vtedy som už úplne ko.Co si o tomto myslíte?On mi doma nepomôže nič,bol tak vychovaný že chlap zarába a žena sa stará o ostatné.

dskjhfdlkdjhl
15. sep 2022

@wayway kym je dieta v skolke, tak moze varit uplne bez problemov, aj upratat, naopak, ma to ovela jednoduchsie, ako keby to dieta bolo doma, alebo ako keby bola aj ona v praci. Proste bud je leniva, alebo neschopna.

wayway
15. sep 2022

@autorka, mam vyskusane ze ked je dieta v skolke kratucko, nic sa poriadne nestiha. viem, ze ti dieta vzali len na pol dna. akonahle ti ho vezmu na cely, chod do prace, budes mat iny pocit z tvojej produktivity, rovnako manzel.

loginexistuje
15. sep 2022

@wayway ha ha ha nase deti sa narodili rovno dospele len my sme nemali luxus dat dieta do troch rokov do skolky aj ked len na polmdna a byt na platenom RD to je ten rozdiel
niektore sme pracovali skor ako mali deti tri platili opatrovanie bez rodicaku studovali popri tom a ucili sa so starsimi a predstav si neumrela rodina ani od hladu ani od spiny
a to sa nepovazujem za superzenu (ani omylom

dskjhfdlkdjhl
15. sep 2022

@wayway pozri, ja som popri malych detoch pracovala a to som ich nemala v skolke, museli sme sa s muzom vystriedat a stihla som aj navarit, aj upratat, nestihala som sediet na MK, ale nenariekala som, ze mam tazky zivot.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
wayway
15. sep 2022

baby, nado mnou sa nerozculujte, mam na to svoj nazor, a to ze keby sa jej muz venoval detom, na chvilu by vypla a to by jej dodalo energiu ist dalej. s tym varenim uz ona pisala, ze muz vyzaduje cerstve jedlo. musim ist spat k rozrobenej veci, uz nebudem reagovat. pekny vecer

luccija
15. sep 2022

@loginexistuje asi, ked je dieta konecne v skolke vybavuje si svojich lekarov.Autorka treba kupit tlakovy hrniec neexistuje, aby som maso varila 2 hodiny, ak pecene, tak nestojis pri tom.Dnes som robila svieckovu za 45 min hotovo.Viem, ze su zeny, ktore upratuju kazdy volny cas nikdy to nepochopim, tiez som mala dceru pol den viem, ze to ubehlo ako voda dat prat, pospratat, vybrat umyvacku, navarit a uz som utekala pre nu.Ale vsetko sa utrasie sii len tyzden bez deti...kazdy den by som cerstve milostpanovi nevarila vies si predstavit co bude, ked nastupis do prace?deti, ucit sa, varit..Ty mas este luxus, ze si doma, navaris si a niekolko hodin ste vonku, ked nastupis do roboty caka Ta realita zamestnanej matky.
Asi bojujete kto z koho...varit nemusi, ci utierat prach, ale detom sa venovat celkom urcite.
A ty si ulahcuj vsetko rozky do mrazaku, polievku hustu vies navarit na 2 dni, ci maso na stave.Budes nespokojna vzdy s takym partnerom a tvojim pristupom.preco muz nerobi 12 tky, ked je taka moznost?zahrada v zime odpadne..

autor
15. sep 2022

@katkine_terapie Staršia má v škole obed,mladšia v škôlke zatiaľ nechce jesť a muž nemá obedy v robote nosí z domu čo navarim.
@miroslava21 Od 8smej do 11,20 je podľa mňa tri hodiny a 20 minút.A áno predstav si je to málo času aby som všetko stihla.Som začala chodiť aj do záhrady aspoň na hodinu,no aj tak je to málo času.Ked len obed čo navarim také mäsové trvá dve aj viac hodín.Za každým varením umyť riad,poupratat po sebe,vysavam a prach utieram každý druhý deň.Mam rada čisto tak aj tak to u nás vyzerá.

simca06022011
15. sep 2022

Tak stale nerob nieco. Ked to nebude urobene, bude to robit on... nenavaris, nenazerie sa v praci. Proste nemala si cas...

luccija
15. sep 2022

Tak mas zle priority este hodinu v zahrade a chlap si gule poobede vala.Pisala si uz minule a nic sa nezmenilo a nezmeni

elizabet173
15. sep 2022

muž nemá možnosť sa stravovať v práci? V tom prípade má stravné lístky a môže si objednať donášku,, či? Nehnevaj sa, on ti nadáva, na deti kašle a ty mu varíš denne obedy? No rýchlo by ich strávil, stále píšem, že je to na tebe, určiť si, čo je nevyhnutné a čo nie. Máš tlakový hrniec? Aj hovädzie maso tam máš za 40 minút, nechápem, aké masové jedlo varíš dve hodiny. Ak sa aj mäso pečie, dusí, veď nemusíš pri ňom stáť. Ale mužovi by som denne nevarila. Takému ako máš ty, určite nie

ibrunova
15. sep 2022

Choď normálne do roboty.

autor
15. sep 2022

@wayway Ja vidím keď sú len deti doobeda v škôlke škole,za tie tri hodiny sa ťažko všetko stihne.Priklad na nákup idem pondelky a štvrtky do Lidl a Kaufland.Dojdem domov je 10 hodín.Darmo sa ponáhľam keď všade kopa ľudí,čakať v pokladni,ráno kolóny v meste a trvá pokiaľ sa dostanem do obchodu.A za tú hodinu do 11tej ešte niečo rýchlo navariť a upratať a už bežím do škôlky potom do školy.Ja neviem či ozaj ja som taká neschopná ako väčšina žien mi tu píše alebo čo.
@elizabet173 Má stravnu kartu na to dostáva peniaze namiesto stravných lístkov.Donasku on neobjednal to je drahé,ja mám variť doma.

dskjhfdlkdjhl
15. sep 2022

Mna by velmi zaujimalo, co napr. teraz v zahrade robis-kazdy den hodinu asi sotva. My mame naozaj velky dom a ja som velky pedant, ale keby som bola kazdy den doma sama 3 hodiny, tak by som stihla aj strikovat, aj kavu vypit, aj nohy vylozit.

ibrunova
15. sep 2022

Nie si neschopná. Škôlka na pol dňa je najväčšia blbosť. A k tomu robíš slúžku dospelému chlapovi. Ak budeš v robote, bude musieť aj on priložiť ruku k dielu, teraz nemá prečo, všetko mu strčíš pod nos.

zmrzlinka2021
15. sep 2022

@autorka a preco nehodi na menuscka do restik?
Aj ja dostavam peniaze, aj manzel namiesto stravnych listkov - stravujeme sa v restikach / kantinach.

Pocas tyzdna vobec nevarim! A ked niekto si chce setrit, pači sa, nech sa realizuje v kuchyni 😉

svetlanka111
15. sep 2022

@zmrzlinka2021 s tymto s tebou zial nesuhlasim..priznam ,ze ano chodila som s muzom malo,nepoznala som ho dostatocne..ale..on uz byval sam a upratovali si sam. Aj si co to navaril.aj sa tvaril ze je rodinny typ,co znamena,ze sa tak aj choval.boli sme vela spolu aj s rodinou..
Update 11rokov..
Manzel v dome co sa tyka domacnosti neurobi nic,starsej sa este venoval,mladsej uz nie..a cas ako rodina to uz je minulost..

kamatopo
15. sep 2022

V tom drati klávesnice s tebou súhlasím. Ale dereme ich my čo ti tu vypisujeme čo máš spraviť. Čo ty vlastne chces počuť??? Že tvoj muž je lenivý nevdacnik čo nemá o teba záujem a ani o deti a nezaslúži si čo preň ho robíš??? Ty si z toho vzťahu už unavená. Si unavená že si na všetko sama. Si unavená že si doma a nedá sa ti ísť do práce. Si unavená aj tuná z nás. Akú chces počuť radu? Ak by si si aj našla prácu na tie hodiny čo tu píšeš myslíš že budeš šťastná ? Ja si myslím že nie. Tvoj problém je tvoj muž.

simca06022011
15. sep 2022

Inak mi vysvetli na co ides 2x do tyzdna na nakup a na co aj do lidl aj kauflandu, urob si riadny nakup kludne na dva tyzdne a viac, cez tyzden kupis cestou zo skoly skolky max cerstve veci co dojdu a to hocikde, mas usetrenych par hodiny tyzdenne HNED. Necitala som vsetko tak netusim preco utekas do skolky a skoly o 11tej, ale teda ked musis tak si zreziruj aj to varenie. Neda sa varit v takomto rezime kazdy den... proste navaris v den ked nie si na nakupe, na 2-3dni, aj 4 zvladnes.. na sporak hodis aj 2-3 jedla... a mas usetreny cas, ked uz nechces toho tvojho chlapa trapit tym, ze sa ma o seba trosku postarat. Upratovat skutocne nemusis kazdy 2.den, ja mam teda 180m2 dom a vysavam kazdy druhy den v podstate (alebo skor kazdy den jedno poschodie) a to my zaberie naozaj moment. Hocikedy aj pred odchodom rano z domu povysavam... probelm je ze ty tym, behanim hore dole mas tak rozkuskovany den ze ani nemozes nic extra stihnut (a to viem, tiez som doma a homeofficujem, tiez varim lebo jeme domace vsetci denno denne, vyhodit nam na menu denne 20+EUR je nezmysel a tie menu za 6eur -aksa vobec daju este zohnat su proste nejedle)
Ale teda nie o tom som tu chcela, ty nemas problem ze chlap nenavari a neuprace, ja vidim vacsi, on sa nevenuje detom. A tym by som na neho isla, su to aj jeho deti a venovat sa im bude a bodka. Oddychovat moze aj pri hrani sa s nimi. V pripade, ze sa detom nezacne venovat, konci mu servis. Na rovinu by som mu to povedala. Aj s tym, ze mozes ist do prace a bude vyzdvihovat deti, varit, riadit a vsetko ako sa bude stihat spolu s tebou.

luccija
15. sep 2022

@simca06022011 ano za 3 hodiny sa toho neda vela stihnut, ale preco nejde na nakup chlap?ved autorka...deti pridu domov mas navarene a cely den na ne cas to je obrovska vyhoda...Ozaj si neviem predstavit ako to bude, ked nastupis do prace.Chapem, ze ked si doma vsetci jete co navaris aj u nas to tak je, ale navarim na 2 dni maso, bolognske spagerty, segedin...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kristiii
15. sep 2022

Prepáč autorka, ale naozaj, väčšinu tých veci, ktoré ty ledva stíhaš za čas, ktorý sú deti v škole/škôlke, stíhame my ostatné ženy popri práci aj s deťmi. Môj syn je už väčší, takže toto už aktuálne neriešim, ale nakoľko som s ním sama, tak áno, keď bol malý, o pol piatej som bežne vstávala, šla do práce (chodila k nemu moja mama, ktorá ho vychystala do škôlky), šla som z práce poňho, spolu do obchodu či na poštu (jasné, že nie každý deň), potom navariť, popratat, pohrať sa...a žiaden stres. A tým netvrdím, že ty doma nič nerobíš, ale kým to máte takto nastavené, že obe deti aspoň na pár hodín v škole /škôlke, tak jasné, že muž, ktorý chodí na 8 hodín do práce očakáva, že doma bude popratané a o deti postarané. Akože pohrať by sa s nimi mohol, okúpať ich, uspať..skús ísť naňho tak nejak nenápadne postupne, nech im večer niečo prečíta..osprchuje ich..proste 10 minútové záležitosti, nie že postráž na dve hodiny deti, kým navarím (tak dlho som snáď v živote nič nevarila)

ropucha6
15. sep 2022

Co ja viem, co budes robit o rok, ked by si mala ist uz aj do prace? Niektore zeny pracuju aj s mensimi detmi a musia stihat. Sak ked nestihas nakupovat, chodievaj raz za tyzden alebo si zaplat donasku, na burinu a zahradu by som sa vykaslala, varenie len jednoduche a nie kazdy den. Upratovanie len priebezne, vacsie cez vikend. Lekarov by som spajala, nech tam nemusim chodit tak casto, prosto zo vsetkeho zvolnit. To, ze muzovi sa nechce travit cas s detmi, to je samozrejme ina kapitola, to chce rozhovor priamo s nim, ze naco ich chcel.

zmrzlinka2021
15. sep 2022

@svetlanka111 Cize v momente ked ste zacali spolu byvat, ste si delili domace prace?

autor
15. sep 2022

@zmrzlinka2021 Z tej jeho karty ja platím v obchode čo kupujem potraviny na varenie.
@simca06022011 Na nákup chodím dva krát do týždňa lebo nakupujem čo je v akcii a letáky nové sú vždy pondelok a štvrtok v obchode.

simca06022011
15. sep 2022

@luccija ani moj chlap nenakupi, nakupim si sama ale treba to zrezirovat a nie kazdy den, na co? Ja viem co idem varit, co mi treba, co mi doslo... a kupim si to, ziadny problem. DO obchdou idem na velky nakup aj menej krat ako raz za mesiac, odkedy u nas je donaska tak ani to nie. Male nakupy si urobime hocijako, a autorka ide aj tak z domu s detmi rano, cize zastavit sa v dedinskej coop jednote cestou domov a kupit chleba, mlieko, jogurt co dojde trva 15minut aj s parkovanim... ale travit 2x tyzdenne obiehanim 2 supermarketov je vela.
Ona tie 3h ma ked nejde na nakup, inak este menej predpokladam, za 3h okno ja ani domov z mesta nejdem ak mam vybavovacky, lebo sa mi to neoplati :D
Ale to je naozaj o tom, ci si to niekto vie/chce zrezirovat, alebo sa len chce postazovat... lebo fakt je doma a ma na starosti domacnost a odnos deti, nic extra. Iste by pomohlo keby sa chlap zapajal, ale popravde do coho? po praci vecer bude vysavat, varit? asi nie... ale o tie deti by sa mal zaujimat... ja som s takym harmonogramom stihala chodit aj cvicit, kadernik/kozmetika, vsetko...

simca06022011
15. sep 2022

Autorka tak to robis cassovo nevyhodne bohuzial. Predpokaldam, ze stale mas co kupovat 2x do tyzdna :D Ale teda je to na tebe, ako si cas zorganizujes tak mas.

zmrzlinka2021
15. sep 2022

Baby to vazne iba vy nakupujete?
Lebo velke nakupy - to vdzy robime s muzom spolu, cca raz za tyzden, raz za 10 dni. Na taky nakup som este nikde nebola sama.
A z prace ked ideme, tak si cinkneme, ci nieco treba "dokupit" a fakt len drobnosti, bud ja alebo muz.

siska53
15. sep 2022

No rozhodne nevar kazdy den, ved navar viac, zamraz, potom vyloz, prevar len na minutu dve, ved je to uvarene a a hotovo, ako nechapem, ja som vzdy varievala na 2 dni alebo zamrazila a vytiahla ked sa nestihalo. A kup si tlakovy hrniec, usetri kopec casu. Do hodiny mas aj to najdhsie sa variace maso hotove.
Ako na rd som stihala s dvoma detmi v pohode, teraz je to horsie, ked clovek robi..
Je vsak zle, ked ti muz nepomoze aspon s tymi detmi, ide o budovanie vztahu s nimi.. a ked pojdes do roboty, tam by som uz trvala na tom, ze bude pomahat.. aby si nedopadla ako daktore vratane mna.. ale obavam sa, ze to bude aj tak aj potom na tebe.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal