Manžel sa so mnou stále háda
Je to ako začarovaný kruh.Ja som doma starám sa o domácnosť,varím,perem,upratujem,v záhrade robím,učím sa so staršou,mladšieho vozím do a zo škôlky.Chodim s deťmi von,proste všetko je moja starosť.Kazde ráno vstávam o 6tej či je týždeň alebo vikend.Manzel pracuje na dve smeny.Doma mi nič nepomáha.Robi okolo domu raz za čas keď má na to náladu,ináč keď je doma oddychuje,pozerá telku.Ked mu poviem nech sa venuje deťom,tak sa so mnou ide hádať ,že on si potrebuje oddýchnuť z roboty,nech ho nechám oddychovať.Ze ja som len doma že ja nemám z čoho byť unavená.A večne kvôli tomu sa hada so mnou,že ja neviem aké je to ťažké v práci,že tam si ani nesadne,čaká na prestávku.Ze ja doma barskedy si sadnem,najem sa,idem na záchod.Barskedy si oddýchnem.Lenze ja stále niečo robím doma,nezastavím sa celý deň.Vzdy je niečo,ešte aj doktorov obehat,nákupy robiť,vybaviť niečo.Je toho veľa.Manzel nechápe ,aj keď mu vysvetľujem že ja nesedim celý čas doma na zadku.Ked sa chvíľu hrá s deťmi,po 10 minút už kričí na mňa že výmena,že on je unavený a potrebuje si oddýchnuť.Ja si oddýchnem až večer keď deti zaspia,no vtedy som už úplne ko.Co si o tomto myslíte?On mi doma nepomôže nič,bol tak vychovaný že chlap zarába a žena sa stará o ostatné.
a prepac ale teraz som citala viac prispevkov a dam na porovnanie seba,napr. ist na nakup bez deti je luxus,kedze manzel chodi z prace okolo 19-20h,pracujem,mam momentalne prvacku a skolkarka,nosim ich,chodim pre ich,riesim kruzky,varim veceru a mam aj upratane...takze problem mozno bude,ze radsej tieto veci robis v klude a pokoji bez deti,ale nie v tom,ze by si ta nedalo zvladnut aj popri nich
ale aby som bola uprimna,manzel ked treba,pride skor,vezme deti aj k lekarke a pod.
takze sa podiela,lenze aj pre to,lebo tiez musim do prace,ale keby som bola doma,tie veci od neho ani nevyzadujem,dokonca povazujem za normalne,ze robim aj viac okolo domu,kedze je cele dni v praci a vikend chcem skor rodinny ako pracovny
Ale, isto bol taky aj pred detmi, len Ty si to lepsie stihala, resp. nemal kto urobit bordel, mozno enbolo treba tolko varit-proste bolo treba mysliet dopredu.
Tak menej hľadaj, čo robiť a viac hľaď na seba 🤷
ono je to tazko takto riesit ked clovek nepozna situaciu celkom,ja myslim,ze aj ty to mas zorganizovane troska horsie,lebo byt dom 3h bez deti je luxus,a to naozaj,ked som bola na RD tak vzdy s detmi...
to aby si mu denne vyvarala tiez zavisi od vztahu,mne bybto pre manzela nevadilo robit ani teraz,ked pracujem,lenze on by ma v zivote nenutil do toho a neprikazoval mi to,ale skor by bol vdacny...
a ked je 14,30h doma z rannej,to ako naozaj je lemravy....
A jemu denne vyváraš kvôli čomu?
@autorka tak často chodievaš ku lekárovi veď toľko nechodia ani starý ľudia alebo máš nejaké zdravotné obmedzenia ? Lebo mne to tak príde že sa vyhováraš a chodíš po lekároch mám takú známu ktorá sa vyhovára na všetko možné iné nerobí len behá po lekároch a vyhovára sa na zdravotné problémy a
chudák muž sa môže zodrať. A ďalšia vec nie si nezamestnaná ? Tak aký je problém. Ale ak si zamestnaná Tak načo si pozerala prácu ne internete co sa nevratis do pôvodnej práce. Podľa mňa má toho už tvoj manžel dosť
@kvietok2891 a čoho má akože dosť? Že celé dni nič doma nerobí? Nedristaj prosím ťa 🙈
@alchemilkazltozelena ale chodí do práce a žena je doma celý deň a len mrnčí podľa mňa má dosť s toho že musí robiť sám a žena nikde nepracuje a ešte aj keď je doma ma s tým problém že ona musí všetko robiť sama veď nechodí do práce ani ona mu nepomôže v práci tak isto
@alchemilkazltozelena tak autorka písala, ze s financiami im to vychádza na knap a tie sú vyslovene na ňom, naozaj môže byť z toho nervózny podráždený keď vidí ako idú ceny veľmi hore. Len to je na nich aby sa dohodli, ideálne poriesit to kým má ešte aj rodičovský príspevok, o pol roka bude chýbat ešte aj 380 eur a v tejto dobe to nie je malá suma
@matullienka no bez urážky no mne príde autorka že je lenivá. Každý deň chodí na poštu aj k lekárovi
@kvietok2891 ty srandujes teraz asi .. deti sú preboha aj jeho, nie len jej... A on sa im nevenuje, a ju má na háku takisto, to nie je manzel ale dement
@matullienka a ako to majú poriešiť? Keď on nie je ochotný sa starať ani o vlastné deti, o nič, chodí do roboty a tým to hasne...
@kvietok2891 tak to je vec druhá, lebo bežne tieto ve i robia pracujúce ženy s prehľadom
A keď je vadí ako sa jej muž chová na čo ho obskakuje a robí mu povoli?
@alchemilkazltozelena tak a narekmi na MK to akože vyrieši? Pre pána hádam sú dvaja dospelý ľudia tak by mali vedieť komunikovať. To ze je to debil a nevenuje sa vlastným deťom sme sa zhodli všetky, ale ona tiež nie je zrovna najsikovnejsia keď je pol dňa sama doma a nezvláda domácnosť
@matullienka ona nenapísala že to nezvláda, napísala že už má toho dosť že on má všetko na háku... A ani sa jej necudujem
@alchemilkazltozelena možno keby začala pracovať tak by to bolo lepšie v dnešnej dobe aby jede človek ťahal celo domácnosť je ťažké. A kto vie ako to je ani ona nenapíše celú pravdu možno nikto nebude sám na seba hovoriť zle veci
@kvietok2891 to bude ešte horsie potom... Rovno na slucku
@alchemilkazltozelena prečo?
@alchemilkazltozelena ako si ho naučila tak má, na čo mu vytvára každý deň aby mal čerstvé, na čo ho obskakuje? Je nesvojpravna, ze si nevie povedať nepomôžeš ty mne neurobím obed ja tebe? Muž sa k nej správa ako k handre a ona mu s láskou nachysta čerstvý obed
@matullienka nepomôže????? Veď chodí do práce
@alchemilkazltozelena tak podľa teba bude teraz najlepšie keď ona bude do 15 rokov detí doma aby ich všetkých obskakovala?
@matullienka tak toto ani ja nechápem...
@kvietok2891 ako to myslíš prečo.. však príde o 5 z roboty a rovno sa môže zavesiť.. zas celá domácnosť na nej + deti... Však debilko jej nepomôže nic
@kvietok2891 a čo, nikto nechodi do roboty len on jediný na svete? 🙈🙈🙈 Aj môj chodí a robí všetko okrem žehlenia a varenia si predstav! Plus sa venuje deťom samozrejme
@kvietok2891 Áno mám neake zdravotné problémy,ináč by som nechodila k lekárom.Chcem všetko vyriešiť pokiaľ som ešte doma.A áno som aj zamestnaná ,vlastne ešte som na RD ale pracovný pomer mi trvá.No budem musíte po RD dať výpoveď.Ako som písala ja som robila 12tky a budem musieť hľadať prácu na jednu smenu.Kedze manžel nebude nosiť a vyzdvihovať deti do a zo škôlky školy.
@kvietok2891 áno myslela som to ako venovať sa deťom keď jej to vadí, hádam od neho by nežiadala umývať podlahy. Ale človek u nej netuší keď napísala, ze ved on chodí len do roboty. A jej to prekáža a ona je len doma a jemu to vadiť nesmie
@matullienka nie... Najlepšie by bolo keby mu kopla do zadku.. už včera bolo neskoro
@alchemilkazltozelena to som jej napísala už dávno a nájsť školu a škôlku kde je družina a dieťa v škôlke môže byť celý deň a ona môže normálne do roboty
Ale prečo by ich nemal vyzdvihovať? Nie sú jeho? No u mňa by toto neprešlo... Dobre si nechavas skákať po hlave 🙈🙈🙈
Ja mám dve deti jedni má 8 a druhé 9 hneď ako malo mladšie dovŕšilo 3roky šla som do práce nečakala som od muža aby bol na všetko sám máme to podelene pol na pol obaja sa venujeme deťom rovnako a hotovo . Skus sa s ním porozprávať

Čo chceš vlastne počuť?