Manžel sa so mnou stále háda
Je to ako začarovaný kruh.Ja som doma starám sa o domácnosť,varím,perem,upratujem,v záhrade robím,učím sa so staršou,mladšieho vozím do a zo škôlky.Chodim s deťmi von,proste všetko je moja starosť.Kazde ráno vstávam o 6tej či je týždeň alebo vikend.Manzel pracuje na dve smeny.Doma mi nič nepomáha.Robi okolo domu raz za čas keď má na to náladu,ináč keď je doma oddychuje,pozerá telku.Ked mu poviem nech sa venuje deťom,tak sa so mnou ide hádať ,že on si potrebuje oddýchnuť z roboty,nech ho nechám oddychovať.Ze ja som len doma že ja nemám z čoho byť unavená.A večne kvôli tomu sa hada so mnou,že ja neviem aké je to ťažké v práci,že tam si ani nesadne,čaká na prestávku.Ze ja doma barskedy si sadnem,najem sa,idem na záchod.Barskedy si oddýchnem.Lenze ja stále niečo robím doma,nezastavím sa celý deň.Vzdy je niečo,ešte aj doktorov obehat,nákupy robiť,vybaviť niečo.Je toho veľa.Manzel nechápe ,aj keď mu vysvetľujem že ja nesedim celý čas doma na zadku.Ked sa chvíľu hrá s deťmi,po 10 minút už kričí na mňa že výmena,že on je unavený a potrebuje si oddýchnuť.Ja si oddýchnem až večer keď deti zaspia,no vtedy som už úplne ko.Co si o tomto myslíte?On mi doma nepomôže nič,bol tak vychovaný že chlap zarába a žena sa stará o ostatné.
Tak to by si musela mat za muža normlaneho chlapa a nie idiota.. už to buď len horsie
@autor nebude nosiť deti zo škôlky a školy to sa s ním nedá normálne dohodnúť ze by ste si to rozdelili
Autorka keď sa ti nepáči jeho správanie na čo mu skaces okolo rite? Nebudeš voziť deti do školy? Dobre jedz co chceš sebe a deťom navar na 3 dni a 2 dní máš doobeda veget. Príde domov z roboty o 14:30? O 15 tej som objednaná ku kaderníčke a buchnem dverami ani nestihne steknut.
A prečo sa aj s mužom nedohodnes keď si pred MD robila v rovnakej firme, ze skocis za vedením a skúsiš si vybaviť opačnú zmenu ako má on? Pri deťoch by ste sa vedeli potom vystriedať. Len to chcelo trosku rozmýšľať keď ste prihlasovali deti do školy a škôlky trebalo vybrať takú kde je družina a možnosť celodenného pobytu v škôlke. Ci co ste plánovali, ze budeš s deťmi doma do kedy?
Autorka ty si sama sebe prekážkou, nie manžel, ty sama…
Ako môžeš sakra takto uvažovať “Ako som písala ja som robila 12tky a budem musieť hľadať prácu na jednu smenu.Kedze manžel nebude nosiť a vyzdvihovať deti do a zo škôlky školy.”
Aké nebude? Je to jeho povinnosť starať sa o decká, žiadne že nebude. Kokos toto keby mi povie otec deti tak mu narobím doma také peklo že až. A nie mu masko dve hodiny vypekat aby žral každý deň čerstvé , za takéto správanie ani náhodou. Víkendik by si tiež nepospal ani jeden jediný deň keby nieje ochotný to iste dopriať aj mne
Začni sa mať žena trochu rada, začni si vážiť samu seba.
@matullienka veď toto nechápem, pokiaľ sú v jednej firme obidvaja zamestnaný tak by im vyšli v ústrety.
Len toť autorka je pokakaná z vlastného manžela
Milá autorka, je mi to ľúto, čo sa tu na teba zviezlo a určite nie si lenivá. Akože baby naozaj sa tu prezentujete ako super ženy, ale je neskutočný rozdiel či máte deti v škôlke na cely deň alebo len doobeda a mužov, ktorý vam aspoň trochu pomôžu. Či len s nákupom alebo s deťmi.
Ja sama som mala deti len doobeda v škôlke a za ten čas sa naozaj veľa stihnúť nedá.
A tieto rady, daj dieťa na cely deň do škôlky a chod do roboty. Áno s tym, aký je problém vôbec dostať miesto v škôlke, nájde hneď iné miesto v druhej škôlke. A ten škôlkarsky kolotoč chorôb.
Áno, viac si doma na OČR ako v robote.
Milá autorka, súcitim s tebou. Bohužiaľ sa tvoj manžel ukázal ako nesprávny výber partnera a zrejme sa v otcovskej role vôbec nenašiel.
Pochybujem, že sa u vás niečo zmení, aj keby si ty išla do práce.
Každopádne by som ho ja na tvojom mieste informovala, ze mu prestaváš variť a nech sa stravuje v robote a ak sa ďalej bude tak mizerne venovať deťom, budeš nútená podniknúť ďalšie kroky.
Držím ti palce a užívaj si svojho dvojročného chlapčeka a určite sa nedaj nahovoriť na ďalšie dieťatko.
Tak ked sa muz stratil v 19 storoci, vyskusaj oprasit stare dobre zenske zbrane a namiesto frflania mu uvar nieco dobre, nalej poharik a pomasiruj chrbat. A hlesni, ze ak rano zoberie deti von, ty si das dlhu vanu a potom bude coro moro😀mozno to pomoze. Ale inak by som upustila od mnohych upratovacich a variacich aktivit a ten cas by som vyuzila pre seba
@svetlanka111 ale kde je problém?? Že on to vidí tak že jej jediná práca je práca doma, nemá priestor viac na výhovorky keď budú chodiť do práce obaja
@lujza123 A kto sa stará o deti,veď žena.Malokedy sa stane že chlap pomôže.No môj nechce pomôcť a ja to akceptujem.Ci čo sa mu mám prosikovat že venuje sa deťom?Ináč čítala si čo som písala?Že manžel nebude deti nosiť a vyzdvihovať do a zo škôlky skoly.Aj keby mi vo firme vyšli v ústrety a dalo by sa má dve smeny striedať s manželom,no on nebude pomáhať s deťmi.On s nimi je minimum času,keby som ja mala poobednú musel by byť s nimi celé poobedie,učiť sa a nimi,ísť von,večer okúpať a uspať.To by on nedal.
@katkazuz Ja neviem niektoré si myslia že hneď na mňa čakajú v škôlke s voľným miestom.Ja viem že je ťažké dostať sa do škôlky.Som rada aj za to že môjho 2 r zobrali aspoň na pol dňa.Dufam že si za tento školský rok vybuduje imunitu,aj keby býval často chorý.A na rok už na celý deň by chodil normálne.
Aj ja mam rada poriadok, ale aj ked robim prevazne z home officu mame momentalne tolko prace ze som rada, ze nieco stihnem. Lezie mi na nervy, ze v sobotu utriem prach a v pondelok uz vidno, ze by bolo treba utriet znovu, ak mam cas prebehnem ak nie tak nie. Vacsinou volim dieta a ideme von, inak upratovanie velke robievam raz tyzdenne, pocas tyzdna povysavam.
Moj mm ma z domu tradicny vzor, otec chodil do prace a matka robila vsetko, s detmi sa otec nezahral asi nikdy v zivote, ten moj tiez nie je prebornik a vzhladom na jeho vnimanie z detstva mame trecie plochy, vsetko treba opakovat, vysvetlovat a povedat, vyzdvihujes dieta ty, ja som ju odviezla, ty stihas a ja musim este si dopracovat fond prac casu. Vela krat musim naozaj hovorit co ma spravit a prave na tom ako vyrastal nam vznika vela hadok ale uz som mu aj povedala, ze ak on sa nebude spolupodielat na vychove nemusim s nim ani byt.
A čo od nás vlastne chceš vedieť? Na všetko, kto ti čo poradí máš svoju odpoveď. Myslíš si, že si jediná, ktorá takto funguje? Nie, nie si. Môžeš si za to sama? Áno, do veľkej miery môžeš. Zmení sa to? Nie, nezmení. Tak buď pokračuj v živote aký vedieš a nebuď šťastná a spokojná, alebo manželovi rovno povedz, že buď začne pomáhať, alebo je koniec. Inak ti už nepomôže nikto, lebo ty to ani nechceš. Tak len ho pekne obskakuj, vyváraj mu denne čerstvé jedlo a o mesiac napíš opäť, ako ti nepomáha a na všetko si sama.
Ty ides ako zaseknuty gramofon.Povedz mi jeden dovod, ked pracuje do 14:30 preco by nemal raz poobede, ked nastupis do prace o 15 cestou z prace vyzdvihnut deti?Rano asi nestiha to chapem...jednoducho ty si sa mu vo vsetko prisposobila, lebo on nevie, nechce, nepomoze.Rozumiem, ze maly zatial chodi pol den, dcera nema druzinu asi docasne nie, pokym najdu druzinarku?kolko ma rokov s kym su tie ostatne deti, spoluziaci?Urcite je moznost, ze su deti s druzinarkou odvedla nie?Ved nemozu nechat 8,9 r deti same doma.
Vsetko sa utrasie aj rozumiem, ze si vybavujes vsrtkych lekarov, lebo panko Ti nikdy deti nepostrazil.Aku ma muz tu druhu smenu od kedy do kedy?
Ale neviem preco uz dopredu robis zo seba obet a ist davat vypoved a pod....vo firme Ti mozno vyjdu v ustrety a budes moct robit ine smeny myslim, ze zeny s malymi detmi maju na to narok nerobit nocne a 12 tky.Ty si neuveritelne poddajna co ty nemas svoj nazor?Tymto stylom budes doma 10 r, az Ti prepne.Za chvilu bude maly chory, dcera pojde na druhy stupen kto sa bude s nou ucit, zohreje jej obed😆ved bud doma, ale nech muz zarobi tolko, ze si to mozes dovolit.
A nie preto, ze on nebude nic a ty sa mozes strhat a v 45 tke Ta hodi o zem.
Bud sa snazis byt dokonala vsetko stihat, ukazat mu aka si sikovna, alebo neviem...hlupa?
Za 3,5 h vela nestihnes to mas pravdu, ale mysli uz trocha dopredu.Nepomoze, s detom nulovy vztak, k tebe tiez, nezarobi, pracovnu dobu ma taku, ze jedneho chlapa nepoznam co je 14:30 doma a este bude drzkovat a chciet cerstve jedlo.Aky mas ty vlastne pri nom zivot?niekam Ta zoberie vylet, ci aj tam je len do poctu?mozno si chcela vzdy vsetko robit sama k nicomu ho nepustila jedno dieta je malina na 2 uz treba dvoch.
Tak mu na vsetko prikyvuj a nestazuj sa.Tiez varim stale, ale aspon na 2 dni nieco na stave a to mne nechutia zemiaky, ktore som uvarila na obed a mam ich zjest vecer tiez som narocna.Ale aj on nech sa trocha zobudi.Aj moj muz bol mudry, ze ved len obed navarit...nevari nevie ok, ale maso nakraja, zemiaky osupe...tiez zistil, ze stale perieme skladame, ukladame do skrine a to sme len 3 oni si casto myslia, ze vsetko sa urobi samo, lebo, ked pridu domov vsetko je hotove.
Tak diskusia k nicomu vsetko bude po starom jedine, ze ty mu povies chcem, aby si robil to a to a, ked je ignorant povie, ze nie on pracuje a mozes si to spravit sama.Pytala si sa ho niekedy ako si to predstavuje, ked nastupis do prace?
A to cele doobedie sedi doma, pokym pojde na poobednu.Je to mlady clovek nemoze byt tak unaveny.A jedno Ti poviem tiez som.bola dlhsie doma s dietatom, minula vela nasetreneho, vzdy letela nech nie je dlho v druzine, hladala si taku pracu kde nebudem cele dni, lebo muz sluzobky, dlho v praci, ale prisiel vikend a chcela som zit vylety, a musel nieco robit.Vsetci si na to zvyknu, ze mama porobi.Ty sa musis zmenit..ved ty, keby si isla do nemocnice ci ochorela a musela lezat on nevie nic.Rozviedla by som sa mna by to nebavilo budes raz velmi frustrovana, ked uz nie si
"On je s nimi minumum casu a nebude pomahat, vyzdvihovat "tak na kieho certa chcel deti?tvoj muz ma obrovske more casu, tak nech sedi na gauci obcas ho preval nech nema prelezaniny nasla si si debila a tvoj zivot bude takyto.A potom na teba vybliakuje z gauca, ze mas uz ist zo zahrady, lebo je unaveny zo svojich deti.Az si ma vytocila.Tak sa rozved, da Ti vyzivne, budes pracovat a nemusis sa o niekoho potkynat a vies, ze budes na vsetko sama tak ako teraz.
Autorka nie nestáva sa často ze o deti sa stará žena a chlap nieje otcom ale len darcom spermií. Prečo to akceptujes? Ved tie deti naozaj potrebujú otca, reálneho otca nie nejakú záhadnú postavu co sedí pred telkou.
Dobre nie kazdy ma šťastie na prostredie kde vyrástol, možno ani ty ani tvoj muž ste nezažili normálnych starostlivých rodičov ale tak predsa nemusia vyrastať aj tvoje deti.
Možno je len muž neistý v tomto, nebýva s deťmi vôbec sám tak nevie. Je to na tebe aby si mi s tým pomohla. Toto ste ťažko zanedbali, už s prvorodenou mohol chodiť aspoň v nedeľu s kocarom, večer ju okúpať, hrať s nou hry, učiť ju na bicykli ci sekať drevo, šantiť v bazéne, milión každodenných drobnosti, proste budovať si vzťah. Stále mu môžeš tie deti nechať, aspoň raz za čas, niekam vypadnúť z domu na dve hodinky - nechať to na ňom, aj keby spolu pozerajú rozprávku to je jedno a večeraju polotovar. Dat mu priestor, bez komandovania ako ma s nimy tráviť cas
Ja si myslím ze práve ta poobedná by deťom vrátila otca. Ako je to vaša rodina, vase vzťahy a váš život.... Ako si spravíte tak mate
@kvietok2891 a ty si čítala co robi on a ona? Ved keby isla ona do prace príde domov oddýchnuta 😂 ako väčšina žien myslim, ked to porovnaju s domácnostou a detmi 24/7
Autorka, ťažko ti radit, ideš si svoje. Tak kľudne funguj ako doteraz. Este tolko k tomu, ze musis tomu chlapovi na gauči ukazat co a ako, inak tvoje priania tu na mk, su iba dranim klávesnice.
Prepáč ale si strašne blba, nemá zmysel tu čokoľvek radiť... Najprv som ťa ľutovala ale teraz vidím že s tebou zbytocne sa o dacom baviť... Ty niežeby si mu ukázala, že aj on je RODIC ale ešte sa ho zastávas... Že on by to nedal, ich vyzdvihnúť z ms a zs a byť s nimi .. nemám ďalej čo k tomu dodat... BEZNADEJNY prípad ste... Obaja... Je mi z toho smutno aj keď ťa nepoznám a mohli by mi to byť jedno .. ale žeby jedna žena nechala toto so sebou robiť, šialené....
Autorka - stale si nenapisala preco deti nechodia na cely den do skolky a skoly. Vela by ti to pomohlo a postupne sa vratis do prace.
A s muzom uz zalezi od teba aky postoj zaujmes, lebo nechapem ako mozete tvorit rodinu ked sa odmieta starat o vlastne deti. Co vlastne robi ked je doma? Ok neupratujs, robi aspon okolo domu a zahrady nieco?
@kvietok2891 ver mi ze rozpravanie u takychto chlapov abaolutne nepomo3
Autorka, on je tvoj manžel a nie nadriadený alebo panovník. Neexistuje, že "on nebude". Predpokladám, že u vás doma to v detstve vyzeralo podobne, jeden rodič panoval a druhý poslúchal? Po prvej takejto vete u nás doma by mal pán manžel na stole návrh na určenie striedavej starostlivosti a mohlo by si dupkať "nebudem, nebudem" na súde. Hovado. Chápem, že je ťažké priznať sama pred sebou, že takéto fungovanie nie je normálne, bežné, že naozaj tak nežije každá, lebo je ťažké si priznať, že si si za otca detí vybrala fakt nesprávny kus. Ale bez ohľadu na to, ako veľmi silno to odmietaš pripustiť, je to proste fakt, v normálnom manželstve to takto nie je. V normálnom priemernom manželstve (nemusí to ani byť žiadna rozprávka) sú si manželia úplne rovnocenní. Dobrá správa je, že zmenu máš vo svojich rukách 😉
Autorka, ak s manzelom nevies pohnut, minimalne mozes zmenit svoj pristup. AK muz konci v praci o 2, preco by nemohol nakupit? U nas velke nakupit robi vylucne muz, mame obaja v mobile prepojenu aplikacii, kde ja.pisem, co treba kupit a on to nakupi. Na zaciatku sem tam netrafil niektore veci ako som chcela, ale naucil sa. A ak chcem, aby kupil nieco konkretne, poslem mu fotku z letaku. Na nakup staci chodit raz za tyzden az 10 dni, veci do zasoby nakupujeme, ked su v akcii. A podla mna kaufland a Lidl maju velmi podobne Ceny, takze nevidim dovod chodit do oboch.
Varene kazdy den u nas neexistuje, takmer vzdy varim na dva dni, nie som otrok kuchyne a nevidim dovod kazdy den minat svoju energiu ani elektrinu a plyn na varenie. Ked Mal muz nejake pripomienky k vareniu, povedala som mu, ze ma ruky a ked chce ine, nech si nachysta.
Na tovjom mieste by som si s muzom sadla a dala.debatu o vasom dalsom fungovani, najme s tym, co bude, ked sa vratis dopravne aj Ty.
Beriem ako samozrejme, ze vacsinu domacich prac robi ten, kto.je doma cely den, no na vychove deti sa maju podielat obaja, inak to cele nema zmysel.
Autorka, budem teraz zlá: Tak ti treba. Za všetko si môžeš sama. Si poddaná a otrokyňa svojho muža a sama si sa do tej funkcie obsadila. Nečakaj, že sa to zlepší, len sa to časom ešte zhorší. Tvoj muž už nevie, čo od dobroty, čo ešte si má vymyslieť. A ty všetko znášaš, každý jeho ďalší výstrelok akceptuješ. Keď sa vrátiš do práce, tak sa aj zblázniš. Lebo okrem toho všetkého, čo robíš teraz, budeš aj chodiť do práce. Pre tvojho muža sa nič nezmení. Akurát bude čím ďalej tým nespokojnejší, ak nebudeš zvládať svoje povinnosti na jednotku. Blahoželám ti k výberu manželského partnera a k tomu, ako si si ho sama vlastným správaním "dotiahla k dokonalosti". Želám ti veľa síl a pevné nervy do budúceho života. Budeš ich potrebovať.
@autorka nečítala som všetky komenty iných žien, len tvoje. Za mňa mi pripadas ako nespôsobila na to aby si si už našla prácu, kde by si mala inú smenovost, deti dala do škôl a škôlok kde môžu byť celý deň. Pokiaľ netrpis nejakým mega závazným zdravotným problémom tak nerozumiem prečo sedíš doma na zadku. A k tvojmu mužovi, deti si narobil aj on, sú to všetko výhovorky ako aj tvoje, chod robiť a sklapne, bude chodiť kde treba a nebude mu treba vyvárať čerstvé jedla každý deň, ty doobedu robis to čo mnohé ženy robia poobede keď prídu z roboty, raz do týždňa pranie alebo dvakrát keď počítam upratovanie. Úplne výhovorky jednej nesposobilej, ktorá sa vyhovara aby nemusela ísť robiť.. deti v škôlke a družine na celý deň a pome do roboty.. AZ POTOM sa začneš sťažovať, že muž nic nerobí.
@nurielka dobre si to napísala 👍
@nurielka
A ty si si aj precitala co autorka pisala dalej? 2 rocne dieta he v skolke iba na pol dna, viac sa nedalo, starsie dieta nema druzinu, muza ma sebeckeho idiota, ktory si urobil deti a mysli si ze tam jeho starostlivost skoncila
Neviem co riešite pracu, aj keby nikdy nerobila tak chlapa ma lenivého a veci si ona nevie zorganizovať. Ci pracuje alebo nie s tym nic nema a vôbec to nie je povinnost 😁 duplom by nestihala potom a okrem ineho aj deti by s tym prisli o starostlivosť rodiča resp. Pozornosť, lebo po práci by ona lietala a robila to co do teraz s deti by boli vedla a cakali. Ked nevie zredukovať vysávanie a prach, nákupy teraz, tak potom uz to vobec nebude stihat. S som presvedčená o tom, ze na správani otca sa nic nezmeni, hadok bude viac. On nenakupi ani doma nic neurobi, moooozno vyzdvihne deti o com teda trosku pochybujem ze to pôjde bez problémov. Iba viac hadok bude.
Moj toto skusal, aj s tym ze doma nebude nic robit, handry co boli po dome s skončili v kontajneri, travnik mal hadam 80cm, na zahradu som sa vykaslala. Varila som na viac dni, ked sa nepaci, nech si da chleba. A dceru do skoly vozil sam (chodievali sme rano spolu, co som uz odmietla, je zbytocne aby sme obaja hodinu strávili cestou hore dole). Komlromis sa da najst, inaknsa treba prisposobit a urobiť si rezim. Ked sa rozhodnem ze denne budem vysavat, umyvat podlahu a stravim kazdy den hodinu v zahrade (to by sa mi ani neoplatilo, zbytocne sa zaspinim 😂) a este budem cerstve variť denne tak naozaj nebudem stihat. Seba treba nastavit. Lepsie je urobit nákup naraz, zahradu obriadit naraz a vecer v rámci pobytu vonku s detmi 15minut na kontrolu poliatie... Nebudem predsa travut cas somarinami, ked mam malo casu. Navarit môžem večer a doobeda lezat s vyloženými nohami.
@petulka124 čo ti na to povedať, dieťa nemala dávať do škôlky, pokiaľ ho nevezmú na celý deň, sú iné možnosti, iné dediny, iné obce. Staršie dieťa detto. Výhovorky. Sama bola prekvapená, že ho vzali na pol dňa, vegetuje doobedu(za mňa úplná blbost že kolkooo má ona roboty, zle zatriedeny čas, potom sa sťažuje sa na muža). To že ho nezapájala do výchovy od narodenia alebo nie je typ chlapa, ktorý sa bude hrajkat s deťmi je jeho vyzitka. S koňom, ktorého nezapriahnes do roboty od začiatku tiez nepohnes. To že ona sedí doma doobedu je pre chlapa asi taký jav, že má na všetko čas a nemá sa čo sťažovať. Úprimne nečudujem sa mu. Keby išla do roboty, aspoň by mu mohla odporovať, že na varenie nemá čas, na robotu v záhrade tiež. Pre mňa by to bol raj takto fungovať, sólo si nakúpiť na viac dní bez detí doobedu, navariť na viac dní, vyložiť nohy a čítať knihu. Keby šla do roboty tak kým by neulozila deti, tak až potom vtedy by varila a pratala. Vtedy by sa jej len začalo pariť z úst. Čítala a odporúčam čo robiť, lebo s chlapom akeho si našla nepohne, tak musí začať od seba.
Treba si položiť aj otázku, čo je v tejto dobe dôležitejšie? Spokojný manžel alebo spokojné deti? A spoliehať sa na takéhoto prepracovaného manžela, že nezabudne vyzdvihnúť dieťa zo škôlky a zo školy?

Najväčšia pomoc by bola keby občas zobral deti von on,a ja by som si zatiaľ našla čas na seba.Alebo keby občas povysával.Varit nevie,tak to nechcem od neho.No trochu by mohol pomôcť.Alebo cez víkend vstať ráno on s deťmi a ja aby som si mohla pospať.A takéto veci.