Manžel sa veľmi zmenil
Ahojte. Nikdy ma nenapadlo, ze by som niekedy toto zazila. Manzel bol vzdy pozorny, respektoval mna i moje nazory. Pytal sa ma na nazor ohladom vymeny auta, napriek tomu, ze nejazdim. Teda auto musi v prvom rade vyhovovat jemu. Pytal sa ma, ci je ok pre mna,pokial sa koli jeho praci prestahujeme. Ak nie, lepsiu ponukanu poziciu by odmietol. Nahodou sa uvolnilo miesto, kde by rad pracoval a tesil sa. Bolo lepsie vzhladom na intelekt, financne ani velmi nie. Aj tak by sa nehneval, keby stahovanie odmietnem. Je toho viac.
Mame male dieta a dohodli sme sa, ze budem na MD 3 roky. Tzn, druhy rok by som chodila do prace len cez soboty nedele.
Posledny rok zacal byt podrazdeny. Najsor to odovodnil racou a ludmi s ktorymi robil. Radsej stravil vecer pri pc- ze ma nervy a nechce aby som to pocitila, ze za to nemozem. Casom zacal mat hlupe poznamky a nic co som uvarilo, nebolo dost dobre. Vyvrcholilo to nedavno vecer, maly plakal a isiel zo spalne za otcom. Ten stratil do piatich minut nervy a zhukol na neho, ze ma prestat revat, lebo na to nema nervy. Oducam ho od cumla. On v otcovi hladal utechu. A zacsl po tom vresku viac plakat. Spytala som sa ho, ci je debilny jed na neho tak vrieska. Nenadavame si takto, malemu sa venuje, otec je dobry, nic nam nechyba.
Ako odpoved spustil, aka som krava sprosta a ze si mozem otvarat hubu az ked zacnem domov nosit peniaze. Ostala som ako obarena. O takychto chlapoch sa vzdy vyjadroval, ze si na zene akurat chudaci ego dvihaju. Stalo sa vam to niektorej? Ozaj taky nebol.
No asi to mate v dnesnej dobe uz natesno s peniazmi, kym si na rodicovskej, len k tebe to este zatial nedoslo. Ty sa ho spytas, ci je debilny a ked ti naspat povie, ze krava sprosta, tak si zrazu ako obarena? Ak sa synovi venuje a raz strati nervy, to nie je dovod na oslovenie debilny. Vacsinou nadavka ma za nasledok nadavku spat. Treba ich davkovat opatrne, lebo nevies, co ti pride naspat. Chce to rozhovor, kde je problem, ako sa da riesit a obcas porozmyslat, co v zlosti poviem, ked nechcem pocut rovnako ostru odpoved.
Očividne ho niečo trápi a treba na to prísť, že čo. Musíte sa porozprávať otvorene a s kľudom, čo sa deje. Bez nadávok. Nech to prizná, aj keby sa cítil nepríjemne alebo hlúpo. Môžu to byť peniaze, niečo v práci, jeho alebo blízkej rodiny zdravotný stav, vzťahy v rodine.
ako fuu...za tym musi nieco byt ako pisu...praca, peniaze... Tu pomoze poriadna komunikacia a rozhovor. Je to niekedy tazke, ale treba si vysvetlit co a preco sa tak sprava a ako sa to da zmenit...dalej to tak nemoze ist podla mna. Ja neviem, ale aj jemu by malo zalezat aby boli vztahy v rodine v poriadku. U nas ked nieco nastane, tak jedine rozhovor pomoze vratit to naspat. Obaja chceme, aby sme boli stastni a ked to tak nie je, tak oboch nas to trapi.
Nieco sa deje uz dlhsiu dobu a takto neprijemne to gradovalo. Tiez nechapem ako Ti mohol povedat to co Ti povedal, kedze ste boli dopredu dohodnuti ze budes doma na MD.
Mas uplny prehlad o vasej financnej situacii?
Mozno sa deje nieco v praci ale tam si nemoze dovolit na niekoho vyskocit, tak sa vyvrsil na nevinnej manzelke a dietati, co ho samozrejme neospravedlnuje.
Drzim palce
@liljana
ahoj, velmi vela som toho nenapisala, teda chapem tvoj komentar. Jemu nieco podobne tiez uz par krat vyletelo. Len ja som mu na to nikdy neodpovedala rovnako. A pytala som sa ho opakovane ohladom penazi aj ineho. Vies aka bola odpoved? Vsetko v pohode, jasne. Ja do prace idem ako som pusala, zatial na vikendy. Takze nie, nie som ani nechapava ani nevnimava.
@vler
Ano deje sa toho dost. Viem ako sme na tom financne (aspom dufam) V robote mu je velmi dobre, je sikovny, sef je s nim nadmieru spokojny. Skor to vyzera tak, ze ma zopar velmi milych bezdetnych kolegyn. To ako bonus, aby som sa nenudila v donedavna prijemnom manzelstve.
Ty nastupujes do prace na vikend a o dieta sa bude starat kto? On? Mozno sa toho boji, plus nebude mat nikdy oddych. Podla mna je to velmi zly napad aj pre teba. Aj pre vas ako rodinu, uvidite sa vsetci spolu len vecer? To je zaciatok konca. Radsej by som dieta davala cez tyzden na dva dni do jasli/nasla opatrovatelku a sla pracovat, aby ste mali vikend volny a mohli ho travit spolu
@maranta_leuconeura
ahoj, opatrovatelku uz som nasla, buduci tyzden k nej zacina chodit. Na 100% viem, ze mu ta sobota s malym nevadi. Aspom stravia spolu cas. Sam to tak navrhol.Uz sme to tak mali, pocas materskej som minuly rok v soboty pracovala. Pokial si maly zvykne na opatrovatelku, budem robit len soboty. Potom aj v tyzdni. Je to ta ista praca, vysli mi v ustrety. V tyzdni po praci je s nim malo. Sobota je ich cas, to je v pohode.
@mamula20
s tym telefonom je to kapitola sama o sebe od nedavna. Ma ho na otlacok prsta a sken tvare, potom sa otvori 😏 Vraj koli malemu. Obcas chmatne telefon ked neustriehneme. Takze kludne nechava volne polozeny, niet obav ze by som sa don pozrela
@mamula20
Ahoj, neschova si telefon. Je nastaveny na otlacok orsta a sken tvare. Takze aj jeby velmi chcem, nepozriem tam nic 😏
@zoro9836
v podstate mas pravdu. No v tomto pripade neviem ani ako zacat. Tvari sa akoby sa nic nestalo. Akoby to ani on nepovedal. Fungujeme normalne uz od dalsieho dna. Je aj mily aj normalny chvilami. On si nevie priznat chybu. Ja s tym problem nemam, viem ze nie som chodiaca dokonalost. Rada by som sa porozpravala, no toto mi je velmi luto. Zrejme by chyby hladal len vo mne. Uvazujem, ako ten rozhovor vobec zacnem.
Myslim, ze su za tym peniaze. Ta tvoja poznamka, ze "dufas" svedci o tom, ze vobec nevies. Vsetko ide hore, mozno ma obavu ako to budete zvladat. A ze on navrhol, ze bude v sobotu s dietatom? Navrhol ti aj, ze budes doma do 3 rokov. A uz s tym az tak v pohode nie je. A preco? 99% ide o peniaze.
@beata_k
ahoj, ano tak sme sa dohodli este pred porodom. Na tie try roky som sa ho pytala. Bol absolutne za to aby som tie try roky bola s malym. S tym, ze po dvoch rokoch pojdem do prace zo zaciatku na tie soboty.
Ano mas pravdu, ze ide vsetko hore a vnimame toobaja.
Nikdy som nebola leniva ani od zaciatku som vedela, ze tie 3 roky su maximum. A nastavena som bola aj tak, ze v pripade nudze pojde maly v dvoch rokoch do jasli. Nepaci sa mi samej, ked zeny niektore nechaju muza zodrat, lebo sa im nechce robit a on o tom vie.
Ci mam prehlad o nasich financiach - tym dufam- som myslela, ze mi snad nic netaji ohladom nich. Raz totiz zobral uver mensi a prisla som na to nahodou. Dal mi svoj ruksak, chcela som vybrat jeho veci a tam som nasla tie papiere o uvere.
Tak a mas odpoved. Vziat uver bez vedomia manzelky? To je prva vec. A druha. Asi ste na tom financne neboli az tak dobre ked bol nuteny vziat uver.
Podla mna sa scenar opakuje.
@elizabet173
ahoj elizabet, ano prehlad mam. Ta praca moja je v sobotu od 6-14 hodiny. Zijeme v Nemecku. Pokial tu odrobim v soboty 8-10 hodin, budem mat prijem vo vyske materskej, ktoru od septembra tohoto uz nedostavam. Manzel pracuje 2-3 dni z domu a zvysne dni chodieva domov medzi 16-18. Zalezi od naplne prace v konkretny den. Ked pride skor a je pekne, vybehneme spolu este von ked to navrhne. od soboty poobedia a celu nedelu budeme spolu.
A ako som uz pisala, soboty su len zaciatok, ked sa maly adaptuje s opatrovatelkou, budem robievat v tej praci 4 dni v tydni. Aj casu budeme mat dost. Tie soboty by som musela robit tak ci tak.
Ty zijes v Nemecku? Tak to sa mu vooobec necudujem. Uz si citala o poplatkoch za plyn v Nemecku? Pfuu ja by som to teda platit nechcela. Drzte sa tak, ci tak.
@zoro9836
🙂 ahoj, zial byvame daleko, babka dedko nehrozi preto. Niekedy je to ozaj skoda. Preto bude fajn ta opatrovatelka. No vies, ja ked chcem nieco taketo riesit, som kludna, viem ze “stekanim” nic nevyriesim. Ja mam len obavy, ze mi podobnou hlaskou znovu ublizi. Nikdy som od neho nieco take necakala a neviem u neho na to reagovat.
@beata_k
Ahoj ano. Prestahovali sme sa vo februari a cielene sme hladali byt, kde sa kuri elektrikou. Mame stredny byt a neprekurujeme. 🙂 Dakujem ti
@elizabet173
ahoj, ja tiez myslim, ze okrem financii tam figuruje nejaka kolegyna. On vie byt mily a sarmantny ked chce. Je chytry a podaktorym zenam to imponuje, zrejme su na neho velmi mile. Aspom medzi riadkami som tak vyrozumela.

Nie, nestalo... otrasne spravanie😔