Manžel sa za mňa hanbí, pretože mám nadváhu
Ahojte, dlho som váhala, či sem napísať, lebo pravdupovediac, je mi to veľmi trápne, ale na druhej strane ma zaujíma názor nestranných ľudí.
Zaregistrovala som sa pod novým nickom, určite to chápete. Nehľadám riešenie môjho problému, skôr by ma zaujímali vaše názory na to, čo sa mi stalo. Za všetky budem veľmi vďačná.
Som 12 rokov vydatá, máme 2 deti, syn má 12, dcéra 4. Máme také klasické manželstvo, žiadne veľké problémy, v podstate všetko klape. Teda klapalo. V júli sme sa chystali k moru na dovolenku a asi tak 2 týždne pred odchodom prestal so mnou manžel rozprávať. Úplne z ničoho nič. Keď som nástojila, aby mi vysvetlil, čo sa stalo, povedal, že sa ako má so mnou ísť k moru, keď takto vyzerám a že sa za mňa hanbí. ˇKeď sme sa brali, mala som 53 kíl, po dvoch veľmi ťažkých tehotenstvách, ktoré som kompletne celé preležala a brala hrste liekov (+ medzitým jeden potrat) som pribrala 15 kíl. Po prvom pôrode som asi 10 schudla, ale po druhom sa na mňa nalepili znova. Takže teraz pri výške 165 cm vážim 70 kíl. Nie som nejaká obézna obluda, mám väčší zadok a stehná. Sama som si vedomá toho, že potrebujem schudnúť a pomaličky mi to aj ide, ale toto, čo mi povedal, bolo pre mňa ako úder päsťou do brucha. Myslím si, že som celkom atraktívna žena, starám sa o seba, snažím sa pekne obliekať, nie som nejaká zanedbaná chudera. Keď sme odchádzali na dovolenku, tak sa so mnou udobroval, túlil sa ku mne a aj na dovolenke bolo všetko ok, len posledný deň opäť prestal so mnou rozprávať. Na druhý deň z neho vyliezlo, že nech už schudnem, lebo sa nemôže na mňa ani pozrieť. Úplne ma to dorazilo, pre mňa to bola už posledná kvapka, definitívne som sa rozhodla, že s takým človekom žiť nebudem. Je agresívny aj na deti, celkovo je stále podrážnený, len odvrkuje..... Ja by som človeka, ktorého som si brala z lásky, s ktorým mám 2 krásne deti a pri ktorom som vždy stála a podporovala ho (a tých momentov bolo naozaj veľa) milovala po 12 rokoch manželstva bez ohľadu na to, či by mal 60 alebo 200 kíl. A ak by mi to nejako extrémne vadilo, snažila by som sa mu to naznačiť jemne a pozitívne ho podporovať v chudnutí. Nechápem, ako môže niekto takto rozmýšľať. Veľmi ma to ranilo.
Ak ste to prečítali až do konca, ďakujem 🙂
Vies aj moj ex tak z nicoho nic ze som akasi tucna ku nemu 😀 a to som mala uz menej kg ako sme sa spoznali...a dal mi kosom koli tomu ze som tucna 😀 ale odhalila som pravdu on uz mal inu rozrobenu a nevedel mi povedat pravdu tak lahsie mu bolo ma urazit a dat vinu mne.. A gol bol ze si rozrobil odomna o dost tazsiu vahovu kategoriu 😉
Nenechaj sa urazat pracuj na sebe aby si sa citila sexy a az taka budes a on sa bude tulit posli ho do....... posilky 😉
@sunshinee a @vsetky_dievcata Synak je to troll, takze ak chcete, aby sa sem prestal prisipevat, ignorujte ho, prestante komentovat co pise, najma ho neoznacujte a za chvilu ho to prejde 🙂 Dokazete? 🙂
Tie dristy tu rozoberate vy dokola... Ja som tu aby som mal prehľad o vás... Ako začala moja chodiť na kona,načisto jej to prepína. A vidím,že má z čoho. Keby zrušili tohto kona,hneď stupne počet samovrážd a klesne počet rozvodov,to mi ver... 😉
Nepreťahujte si, dievčatá, navzájom medové fúzy popod nos, nenahovárajte, aké ste sexi... Veľmi málo je mužov, ktorým sa páčia baculaté dievčatá. Takmer každý muž by mal radšej po svojom boku štíhlu (nezamieňať s chudou) partnerku a nie tučnú "sexicu." Ale tí muži, ktorí si svoje ženy vážia, tí kilá svojich nie najštíhlejších polovičiek tolerujú a milujú ich také aké sú. 🙂
btw tučnota sa nededí v génoch, dedia sa len nesprávne stravovacie návyky
@alaguema
@aristka
odpoviem obidvom, lebo pisete o mne.... do cca 25 rokov stale priblizne 54 kg pri 170cm(uzasny metabolizmus, zozrala som vsetko, co nie mna; ziadny extra pohyb). potom mi jedneho pekneho dna preskocilo, zacala som makat a zdravsie jest, vysledkom bolo 47 kg a za nasledujucich asi 5 rokov postupne vyzratie sa az na 72!! to uz bol asi moj uzasny metabolizmus v prde*i 😒 stopla som sa a pekne postupne som si schudla na 57 a drzala. ale doslo tehotenstvo a ja som (podporovana 😀 lekarkou, vraj ako pekne priberam 😕 ) dosiahla z vychodiskovej 57 porodnu vahu 93 kg!!! chapete??? ziadna zadrziavana voda to nebola ☹ a kojila som a kojila a nechudla a nechudla... teraz mam mozno 78, vyrovnana s tym nie som, dokonca niekedy, ked prejdem okolo zrkadla mam problem uverit, ze ten "tucko" co presiel som ja a normalne sa vratim overit si to 😎 . napriek tomu, ze so sebou spokojna nie som, dam si aj kolu aj hranolky aj cokinu. s tym co jem som spokojna (viem, ze zdrave to zrovna nie je, ale ked taaaak chuti), s tym ako vyzeram nie... jedno z tych dvoch bude musiet ustupit. sama som zvedava, ktore to bude 😲 .
a nakoniec len tolko, ze napriek obrovskemu pribratiu a aj 2 relativne vyraznym schudnutiam a aj napriek veku 40+ a malo pohybu a uz vobec nie ziadne mastickovanie, nemam na tele jedinu striu, celulitida minimalna, neviem, co je roztrasene brucho.... vdaka za genetiku v tomto pripade. kozu mam podla vsetkeho luxusnu. caute a majte sa radi... sami seba 😉
asi ste zabudli, ale je agresivny na deti
to je asi problem cislo jedna, aby mi po detoch stale niekto hucal a vybiehaval, hoc aj ich foter? hm
@moni73 pri vyske 170 si asi vyzerala strasne, ked si mala 43 kg, to musel byt fakt des:D
Mňa by zaujímalo, či on je taký dokonalý, keď ide teba súdiť. Ja som taká, že byť na tvojom mieste, začnem mu vyhadzovať na oči jeho chyby, nech sa spamätá...ale nie je to riešenie. Ja myslím, že kilá sú len zámienka a možno sa kuká po inej (nechcem strašiť). Prípadne mu navrhni, že budeš chodiť do fitka, ale končíš s robotou. Aby si mala na to čas. Keď je taký bezchybný, nech sa postará aspoň o rozpočet.
Hm ja ti neporadim mala som eln jedno tehu a to pred 45 kg pol roka po 75 kg. Mne samej sa to nepacilo mam 160 cm. Manzelovi to bolo jedno. Dala som to dole mam 48-52 jak kedy,nevazim,neriesim kym nosim jednu velkost ale pre zmenu zase on pribral. 😂
Ved si sadnite pripite sa a vykecajte si to. Mozno to ani nebude tvojou vahou,mozno ma milenku,mozno mu nestoji keby chcel, mozno ide na neho kriza stredneho veku alebo mu pride vsetko len jednotvarne.
Neviem ci by ho tesilo al by si 3 dni v tyzdni strabila v posilke a k tomu patri potom aj sauna,bazen masaz... Myslim ze by ho to ruchlo preslo ak je to len z,, nudy"
Ved si najdite konicka,chodte spolu behat alebo len prechadzat sa alebo chod sama nech nesedis na riti.
Nemas chut sa trosku zmenit? Mozno ti chce len pomoct sa nakopnut.
Chlap nerozprava zenskym jazykom,opytaj sa ho priamo a otazky take kde dostanes odpoved ano alebo nie. Ziadne obkecavacky to je na nic.
A tak isto sa spytaj seba ci manzel nema tak trosku pravdu.
Nie hadat sa ale diskutovat,pocuvat sa aspravit nejaky kompromis.
@sunshinee Prepac ale tvoj chlap by si zasluzil kopanec do guli. Keby si vazila 120 kilo tak nepoviem, ze by sa snazil ta PODPOROVAT v chudnuti ale bez urazok!!! Ale takto je to fakt hulvat. Kukni na neho. On je dokonaly? Urcite nie je. Nepoznam chlapa co nema nejaku "chybicku krasy". A tiez mu to nevyhadzujes na oci.
Suhlasim s babami, co tvrdia ze ta nelubi. Keby ta lubil tak postavu neriesi pokial nejde o zdravotne problemy - napr ze by ta zacali boliet klby a on by s usmevom povedal nieco v zmysle "laska vies to je aj vahou, ale vies co zacneme spolu plavat budes sa citit lepsie aj pre telo to bude dobre...a kukni na mna aj ja by som to potreboval". Rovnako ako ty by si jeho vahu neriesila lebo ho lubis.
PS: Poznam dva pary co zena pocas vztahu pribrala - jedna cca 15 kil, druha cca 20. Obaja chlapi su spokojni. Obaja si pochvaluju ze ich partnerky maju vacsie prsia a zadocky. Jeden z nich dokonca svojej povedal ze takto sa mu paci viac a nech nerozmysla nad chudnutim ale ze v posteli si s nou zacvici :D.
@synak tiez si myslim ze by mali robyt radsej nieco ine, napriklad znasilnit si hlapov aspon 3x za tyzden, hned by bol pokoj s KK tnymi otazkami.
Ktory chlap chce vedla seba hromadu sadla ktora zaujme v posteli raz za mwsiac polohu mrtvej tuje?
Vzdy to tak bolo aj bude. Zena ma byt vynorna kucharka, vtipna,mudra chapava,milujuca matka ale hlavne kur.a v posteli.
Tu subvsetky expertky na vztahy ale kolko z nich je v posteli samo? A dristy tipu ze manzelstvo nieje vobec o sexe su tie iste dristy ako ked niekto zadre ze mat deti nieje o peniazoch....
@sunshinee ahoj nieco dost pidobne som pred rokmi riesila aj ja....vzdy som mala vahu cca 53/55 kg ale pri mojej praci zodpov.veducej som picas 2/3 rokoch pribrala na 79!!!! Pri vyske 165 cm...muz moj milovany manzel ma neustale den co den ponizoval kazal mi sa neustale vazit....proste totalne mi nabural sebavedomie rano som vstavala tym ze som tucna vecer isla spat s tym ze som tucna....dookola to iste...no na hlavu...nepacim sa mu keby sa mi pacili tucne zeny tak si tucnu vezmem ...jeho slova.....jeho slova ranili velmi ranili ....a tak jednwho dna som si pivedala dost...sama chcem schudnut sama koli sebe zapracujem na sebe...a zacala...do roka pictiveho cvicemia som sa dostala na vahu 60 kg....moj manzel mi neveril ze sa mi to pidari povedal budes rada ked budes mat aslon 65 kg...ale neviem si pomoct terax pizeram na mojho muza v inom svetle....to neustalw ponizovanie mi stale huci v hlave...momentslne si drzim svoju 60 kg vahu ale koli sebe nie koli mojmu manzelovi...chodim cvicit ci doma alebo do posilky...a zas je tu dalsi problem....naco chidim cvicit!ziarli neskutocne ziarli....
@slunce3 🙂 Zena sa ma spravat v kuchyni ako gazdina, v spolocnosti ako dáma, v posteli ako curva. Niektore si to zmylili a v kuchyni su ako dámy, v spoločnosti ako curvy a v posteli ako gazdine...
@kosicanka1 no tak mozno to bolo takto ale princip je rovnaky. 😂
@slunce3 toto by sa malo zaramovat 😀
"tiez si myslim ze by mali robyt radsej nieco ine, napriklad znasilnit si hlapov aspon 3x za tyzden, hned by bol pokoj s KK tnymi otazkami.
Ktory chlap chce vedla seba hromadu sadla ktora zaujme v posteli raz za mwsiac polohu mrtvej tuje?
Vzdy to tak bolo aj bude. Zena ma byt vynorna kucharka, vtipna,mudra chapava,milujuca matka ale hlavne kur.a v posteli.
Tu subvsetky expertky na vztahy ale kolko z nich je v posteli samo? A dristy tipu ze manzelstvo nieje vobec o sexe su tie iste dristy ako ked niekto zadre ze mat deti nieje o peniazoch...."
@malabiba ja som Ti dala za priklad mnja. Som na tom rovnako ako autorka. Nebola som nikdy pevnejsia, dokonca som "lezala" pre anorexiu. Jedlo je moj problem a na terajsiu vahu som sa dostala vlastnou vinou. Ale aj tak plati prva reakcia. Mam niekedy pocit, ze sa VSETKO posudzuje podla kil. Pritom kvalita cloveka sa "meria" inymi hodnotami...
Mal to povedať inak... Je normálne, že mu to možno vadí, ja som to môjmu minule tiež povedala, ale určite jemnejšie než "nemôžem sa na teba pozerať". Na tvojom mieste by som sa asi snažila schudnúť, ale pre seba a pre svoje zdravie a možno aj sebavedomie. S ním by som sa nebavila kým sa neospravedlní 🙂 Veľa šťastia 🙂
Ani jeden chlap zenu nehodnoti podla toho co pre neho a rodinu robi vsetko premienaju na vahu... Cest výnimkám... Viac sa k tomu neda co povedať
@moni73 čokoládu si dám, príležitostne aj hranolky, aj hocičo, nie som žiadny askét, ale disciplína má u mňa svoje miesto. Som totiž typ človeka, ktorý by bez nej podliehal extrémom, trošku sa už poznám. Nie je to večné odriekanie, ale iba určitý systém - napr. doprajem si cez víkend, samozrejme nie ako vyhladovaný vlk, ale normálne, kúsok čokolády, koláčik a pod. a myslím, že je to rozhodne zdravšie nie len pre telo, ale aj pre psychiku, pevná vôľa pomáha v mnohých smeroch, nie len čo sa udržiavania tela týka. Nie je to žiadny kult tela, ale zmysel pre mieru. Práve preto, že sa mám rada 🙂