icon

Manžel sa za mňa hanbí, pretože mám nadváhu

sunshinee
28. aug 2015

Ahojte, dlho som váhala, či sem napísať, lebo pravdupovediac, je mi to veľmi trápne, ale na druhej strane ma zaujíma názor nestranných ľudí.
Zaregistrovala som sa pod novým nickom, určite to chápete. Nehľadám riešenie môjho problému, skôr by ma zaujímali vaše názory na to, čo sa mi stalo. Za všetky budem veľmi vďačná.
Som 12 rokov vydatá, máme 2 deti, syn má 12, dcéra 4. Máme také klasické manželstvo, žiadne veľké problémy, v podstate všetko klape. Teda klapalo. V júli sme sa chystali k moru na dovolenku a asi tak 2 týždne pred odchodom prestal so mnou manžel rozprávať. Úplne z ničoho nič. Keď som nástojila, aby mi vysvetlil, čo sa stalo, povedal, že sa ako má so mnou ísť k moru, keď takto vyzerám a že sa za mňa hanbí. ˇKeď sme sa brali, mala som 53 kíl, po dvoch veľmi ťažkých tehotenstvách, ktoré som kompletne celé preležala a brala hrste liekov (+ medzitým jeden potrat) som pribrala 15 kíl. Po prvom pôrode som asi 10 schudla, ale po druhom sa na mňa nalepili znova. Takže teraz pri výške 165 cm vážim 70 kíl. Nie som nejaká obézna obluda, mám väčší zadok a stehná. Sama som si vedomá toho, že potrebujem schudnúť a pomaličky mi to aj ide, ale toto, čo mi povedal, bolo pre mňa ako úder päsťou do brucha. Myslím si, že som celkom atraktívna žena, starám sa o seba, snažím sa pekne obliekať, nie som nejaká zanedbaná chudera. Keď sme odchádzali na dovolenku, tak sa so mnou udobroval, túlil sa ku mne a aj na dovolenke bolo všetko ok, len posledný deň opäť prestal so mnou rozprávať. Na druhý deň z neho vyliezlo, že nech už schudnem, lebo sa nemôže na mňa ani pozrieť. Úplne ma to dorazilo, pre mňa to bola už posledná kvapka, definitívne som sa rozhodla, že s takým človekom žiť nebudem. Je agresívny aj na deti, celkovo je stále podrážnený, len odvrkuje..... Ja by som človeka, ktorého som si brala z lásky, s ktorým mám 2 krásne deti a pri ktorom som vždy stála a podporovala ho (a tých momentov bolo naozaj veľa) milovala po 12 rokoch manželstva bez ohľadu na to, či by mal 60 alebo 200 kíl. A ak by mi to nejako extrémne vadilo, snažila by som sa mu to naznačiť jemne a pozitívne ho podporovať v chudnutí. Nechápem, ako môže niekto takto rozmýšľať. Veľmi ma to ranilo.
Ak ste to prečítali až do konca, ďakujem 🙂

alaguema
29. aug 2015

@aristka som po dvoch sekciach a s diastázou brušných svalov. Nepoznala by si to. Tehličky nemám, ale brucho mám ploché. A to nechodím ani do fitka. Jem striedmo, pracujem v záhrade, chodím do lesa s deťmi a so psom, občas si zacvičím. Nič extra náročné na čas. Pokiaľ nie sú vyslovene zdravotné problémy, tak na tukové vankúše existuje len jedna výhovorka - nedostatok striedmosti v jele a možno ešte lenivosť k tomu.

apb
29. aug 2015

@aristka Ja som ani nepovedala, ze leniva si, tak prrr 😉

stardust
29. aug 2015

@alaguema zavisi od toho, co chces vyjadrit...okrem pomeru tuku ku ostatnym zlozkam ludskeho organizmu mozeme hovorit aj o jeho obsahu.

http://slovnik.juls.savba.sk/?w=obsah&s=exact&c...

aristka
29. aug 2015

@alaguema po viac tehu a nehovoriac sekciach ,nie je problem ani tuk ,ale ovisnuta koza a okolie jazvy ....a bud stastna ,ze to mas pekne ,videla som dost brusiek a katastrofa....a vidis sama ze fitko nepotrebujes....a ak si zo sebou spokojna tak je to ok ,tak ako je ok ,ak je zo sebou spokojna zena z par kg navysse aj napriek tomu ,ze robi napr.presne co ty.....jednoducho ,nie sme cez kopirku a clovek sa nema hanit a odsudzovat za nieco pre jeho zivot nepodstatne a duplom ak sa tak citi spokojne ,je krasny ,usmievavy .....

alaguema
29. aug 2015

nikdy som to slovo nepočula v tomto kontexte, tak mi to prišlo veľmi smiešne, nechcela som sa ťa dotknúť. Technicky sa to určite dá povedať aj tak, ale v praxi sa to asi veľmi nepoužíva. Ešte percento obsahu tuku v tele. Ale "ľudia s vysokým obsahom tuku"...fakt to znelo ako že sa nejedná o light výrokobok 😎 Ale to len tak na odľahčenie 🙂

ninda25
29. aug 2015

Zaobstarat pusku a odstrelit takeho chlapa!!!!

mateson
29. aug 2015

ty možeš svoju váhu zmenit ,ale tvoj manžel idiotom zostane. Ani sa mi to tu nechce celé čítat, pretože z niektorých príspevkov je mi celkom zle. Mám 45 a manžel 55 rokov. Ak by sme mali riešit takýmto sposobom pár kíl navyše tak neviem.......... Na čom je založený váš vzťah? Preboha , ak by bola fakt že tlstá tak nepoviem, ale toto?

alaguema
29. aug 2015

@aristka že to mám pekné, je moja starostlivosť. Ale nie keď už je problém, ale ešte dávno pred tým. Celé roky som cvičila denne, tá pokožka, aj tie svaly si to "pamätajú", poctivo som sa počas tehu natierala a hneď ako sa po pôrode dalo, som cvičila zas, až kým to bruško nebolo viac menej v pohode, potom sa mi už nechcelo 😉
No a zakladateľka spokojná a asi ani usmievavá nie je. Veď o tom to celé je.

stardust
29. aug 2015

@ninda25 aby sla este do vazenia? To radsej nie. Lepsi chlap to isti.

@alaguema mozno jogurtakom a marketingovym pracovnikom v potravinarskom priemysle to pride divne, ja na tej formulacii nic zle nevidim 😉

alaguema
29. aug 2015

@stardust nie, ja sa práve venujem dietetike, ktorú som aj študovala 🙂 Nie je na nej nič zlé...prišla mi proste len komická tá predstava 😎

ninda25
29. aug 2015

@stardust pisane obrazne,neptreba brat vsetko vazne;D

mateson
29. aug 2015

čistou náhodou id epráve v telke Naj dedinka. Uvádza to Nikodým a Katka Brychtová. Pozrite sa aké má stehna a zadok. Jednoducho vždy bola tento typ ženy. A vekom sa to ukazuje čím dalej viac. /viem to, pretože som to isté/. Je snáď pre to zanedbaná žena?

aristka
29. aug 2015

@alaguema bohuzial stale je to velmi individualne .....to ,ze ty mas pekne brusko je super ,ale to nic nemeni na veci ,ze to musia mat vsetky ,ved ani stihle kocky nemaju po tehu pekne bruska ....je to velmi individualne a neda sa vobec aplikovat ,,ked mam ja ,musi to ist vsade ...nejde to a nie je to ani podstata zitia a bytia .....a pokial viem ,tu ma problem manzel ,ktory ma len sproste reci a zjavne sa mu zapalili lytka a chce doma tu dvadsiatku ,ktoru si bral....alebo by ju rad nahradil alebo svoju nedokonalost si vyburuje na nespravnom mieste....bolo by zaujimave vediet ,co by jej vyhukoval v 60tke ....daj si spravit celkovy lifting ,lebo mas vrasky vsade....

mateson
29. aug 2015

@aristka presne tak

sorciera24
29. aug 2015

@aristka si vedla jak ta jedla, genetika uplne mimo, keby si videla zeny a muzov v nasej rodine, uz by som bola tak 80kilova gula, 20, ani 30uz bohuzial nemam.....do fitka nechodim......waaaau apisala som, ze staci miesto auta pouzit nohy dennodenne....ako napr. ja som chodila polhodku peso tam, polhodku naspat.....to na udrzanie staci.....na schudnutie staci mat akcne deti, pri, kt. sa nesedi......ale poznam zeny, kt. aj 100metrov do obchodu idu napr. autom....no tie tazko schudnu......vyhovaras sa na fitko, staci si dat doma par brusakov, ekby cchela......
a je mi teraz ejdno, kolko rokov i kil ma zakaldatelka, nedavno sme na dovolenke navstivili zname slov. kupalisko....nikdy som to neriesila, no teraz som konecne mala chvilku casu poobzerta rodinky, reku ci aj oni maju take akcne deti a su unavene.....a vacsina zien, co tam bola, bola pri sebe (a to vravim o zenach do 30....) a nie po porode samozrejme.......ale s kolou a hranolkami v ruke ta vaha isto dole nepojde....uznavam......len som zhodnotila, ze som rada, ze k nim nepatrim....
a poprosim, nenavazaj sa tu do mna, len preto, ze mas iny nazor....za to, ze ty vyzeras po 30tke inak, tak nie vsetky ani geneticky nie.....ale ved kludne sa tu vyhovarajte......🙂
cudujem sa, ze ty !zdravotnik! podporujes nadvahu......(uz viem, preco ta ako zdravotnika ani neberiem...diky...)cau

alaguema
29. aug 2015

@aristka bože...nie je to podstata žitia ani bytia a netvrdím, že mám ukážkové bruško. Mám ho v pohode, ploché, tá koža nie je ako bola, vidieť, že bola namáhaná, nie je taká pružná, ako bola, ale reagovala som na tvoje tvrdenie, že po sekciách už len plastika a to je holý nezmysel. Mimochodom, nepoznám štíhlu ženu, ktorej by cez jazvu po sekcii visela "falda". Niekomu tá koža ochabne viac, niekomu menej, netvrdím, že je to ten istý proces u každého, ale ak sú tam faldičky, tak je to podkožný tuk, ktorý so sekciami nemá vôbec nič spoločné.

zdenkakarolina
29. aug 2015

@dominika6 Presne tak,maš úplnu pravdu.

aristka
29. aug 2015

@sorciera24 mylis si pojmy a dojmy ,nadvaha a obezita je rozdiel ......tak ako je rozdiel co staci tebe alebo mne .....plus ,tak isto ako sportova aktivite v roznej orme ,ktoru ja velmi dobre ovladam a rozne techniky ..nie som ziadny analfabet ,co sa tohto smeru tyka ,plus genetika sa dedi na generacie a nie prvu po tebe ,to by si mohla vediet ,plus zas sa opakujem to co plati na teba ,nemusi platit na ine ,aj ked ma akcne deti .....inak ,ty vies ako vyzeram.....u mna je podstatne ,ze som zo sebou spokojna ,nech som aka som mozno stihla ,mozno s par kilami navysse.....a ako som hore napisala stihlost nie je znakom zdravia ....ide do fitka s cigiskou v puse ,ide z fitka z cigoskou v ruke ....to je len jeden priklad....priklad stihlost ,zdraba strava a vysledok vysoky cholesterol na lieky u mladej zeny ,genetiku nezapries....chudy .sportovec ,zdrava strava a ACMP zo zatecenim do komor a mozgova smrt....a mohla by som pokracovat....preto znak stihlosti ,nie je znak zdravia a tak isto ak zena nie je tabulkovo stihla ,neznamena ,ze ma nezdravy zivotny styl ....mozno cvici ,alebo chodi peso z prace ,po schodoch v cinziaku a ma narocne deti a zdravo sa stravuje bez koly a hranoliek....a aj napriek tomu nema postavu 53 kg ako ked sa vydavala....vies ,pohybujes sa v tazkych temach ohladom zdravia ,robis zo seba odbornicku ,ale bohuzial zas si mimo....ci ohladom genetiky ,metabolizmu a hlavne mi nevsuvaj co som nenapisala ,ze podporujem obezitu ,ci pitie koly a zivot na hranolkach .....inak pokial si pamatam okrem langodov a hranoliek a kalorickych napojov v tych bufetoch nic viac nemaju a ak ides na cely den asi im moc neostava a kupia co je v ponuke ,to ale neznamena ,ze takto sa stravuju aj doma ....nedovolila by som si takto ludi skatulkovat na zaklade videnia ludi z bufetov na kupku ....

maminuska
29. aug 2015

Môj vek do 30 tky ..zožrala som čo som videla, večer ráno , v noci , váha 47 kg pri výške 160 cm, vek po 30 ups zistila som že už si nemôžem dovolit sa najesť len tak kedy sa mi zachce a vek po 40 tke ešte väčšie ups nielenže som zistila že nemôžem jesť kedykoľvek ale ani čokolvek. Pohyb sa mi vekom zvyšuje, pretože sa mi zvyšuje počet detí , pribudla mi zahrada a sad, behám ..tak toto keby som robila do tej 30 tky tak asi vážim 40 kg. Takže niečo na tom metabolizme bude .

aristka
29. aug 2015

@alaguema koza ma vrstvy a jednou z vrstiev je aj tuk a zalezi od konstrukcie ako ,kde sa tuk uklada ,od toho mame typy postav a to ,ze ma zena kozny prevys ci po porodoch alebo po sekciach je na pricine mnoho faktorov a bohuzial aj elasticita koze je vec geneticka ,plus zohrava ulohu aj vek a po sekciach pohuzial aj zahojenie jazvy ci vnutornej alebo vonkajsej ,tych faktorov je mnoho.....preto by som si nedovolila skatulkovat ,ze vsetko ide a budes mat ploche brucho lebo ja mam bez brusneho prevysu alebo ako si napisala faldy....

alaguema
29. aug 2015

@aristka samozrejme, že majú. Majú šaláty aj nesladené minerálky. Úplne všade už dnes, viem to celkom presne, lebo sme sa práve vrátili z jedného kúpaliska. Väčšina ľudí tam bola s nadváhou a čo som si všimla, jedli veci ako klobása, lángoš, vepřo knedlo zelo, pečené koleno, hranolky, pizza, k tomu kola, kofola, pivo. Schválne som pozerala, či niekto pije vodu. Nevidela som taký úkaz za tri dni ani raz. Netvrdím, že takí neboli, ale asi ich bolo dosť málo, každopádne nevidela som. Takže je to o tej strave a o nestriedmosti.
Samozrejme, aj štíhly človek môže ochorieť, ale to snáď nie je dôvod, aby ľudia nemali byť štíhli...dúfam. Lebo to by bola dosť absurdná logika.

alaguema
29. aug 2015

@aristka viem veľmi dobre aké má koža vrstvy, nie si jediná, ktorá mala anatómiu 😉 Každé brucho sa dá vypracovať tak, aby tam ten previs nebol. To je proste fakt, s ktorým nepohneš. Samozrejme, je to podmienené zmenou stravovania a cvičením. Nepresvedčíš ma o opaku, mám s tým skúsenosti a nie len osobné, takže asi by sme to mali ukončiť tu 😎

anny1984
29. aug 2015

Ja by som tak isto môjho mm ľúbila stále a nevyčítala mu dennodenne jeho váhu. Keď sme sa zoznámili, ja som mala 62kg, on mal bruško, no nevadilo mi to, bola som zamilovaná a stále som. Počas chodenia som schudla a mala som najmenej 57kg. Pri pozeraní starých fotiek som skonštatovala, že nechcel aby som ma také prsia (takmer žiadne 🙂 ) A on, že jemu to nevadí, hlavne, že nemám brucho. To jediné ho na mne "trápi" momentálne mám 73kg a snažím sa so sebou niečo robiť. Keď sa mi dá (pri 2 malých deťoch) tak si zacvičím Jillian. Chlapi majú potrebu mať vedľa seba krásnu ženu, ani neviem či sa chcú nami pýšiť či nie, tak až do jeho hlavy nevidím. Vadí to aj mne, no snažím sa preto so sebou niečo robiť. No takto škaredo mi nikdy nepovedal. Držím palce, aby sa to medzi vami zlepšilo.

sorciera24
29. aug 2015

@aristka ja pisem to, co vidim......ale kludne si to tu obhajuj....a je mi srdecne jedno ako vyzeras.....ako pisem, nechcela by som vyzerat ako niektore tie zeny....a zas robis zo mna hlupanu, viem, ze genetika je o generaciach a?.....
a presne ako pise alaguema,...na tom kupalisku s nadvahou zeny a vsetci jedlo to, co pises....ja kebyze mam nadvahu, tak to do ust ani nedam.....
a kym ja som so synom hrala bedminton, futbal a pod., ine deti sice maminky volali na hru,a le tie radsej s pivom a cipsami v ruke pred chatkou ich odbili.....zabil by ich pohyb s dietatom....
smiesne...este podme urobit zo stihlych chorych....a pritom dobre vieme, ze je to naopak....
prepac,a le normalna vaha je pre man urcite zdravsia a estetickejsia ako aj mierna nadvaha.....pri vyske 163 a 70kil by som vyzerala hrozne a zdravo by som sa rozhodne necitila, ani v pohode....ale kazdemu ajk je libo.....
takze si daj pohov a staraj sa teda o seba a moju vahu i postavu a halvne osobu nechaj na pokoji...

aristka
29. aug 2015

@alaguema ludia nemusia byt stíhli ,ale hlavne aby boli zdravy a zo sebou spokojny ci s par kilami hore alebo s faldou aj napriek zdravemu zivot stylu a pravidelnemu cviceniu brusakov....alebo bez nich ....inak tato posadnutost byt ako anatomicka pomocka je fenomen tejto doby a vsetko co sa vymyka je chore ....chore je ,si to mysliet a chore je si mysliet ,ze vsetkym sa to paci a chore je si mysliet ,ze je to zdrave.....tak ak ako je chore si mysliet ,ze clovek s par kileckami navysse sa zanedbava a je skaredy .....tak by som to ukoncila ja...

stardust
29. aug 2015

chore je navazanie sa partnera na partnerku s par kilami nadvahy. Myslim, ze aj keby zakladatelka temy schudla do dnesneho idealu krasy, manzel by si na nej vybijal svoje komplexy aj nadalej.

aristka
29. aug 2015

@sorciera24 fakt sorry ,ake mam odzite v meste dost a takto sa k deckam chovaju aj mamicky ,ktore su stihle ,vykrikuju s cigoskou v papuli a to nehovorim o fajceni nad kocikmi a nic nezjedia lebo by pribrali ,mozno denne si daju prave jeden pohar koly alebo piva ....stihlost nema ziadnu vypovednu hodnotu o zdravi ....a ja teba nijak neriesim ,pises tu sama o sebe ,nie ja ....ja len neskatulkujem ....takze mi zas nevkladaj do ust ,co povedane nebolo....

sorciera24
29. aug 2015

@aristka ani ty mne a budeme si kvit....ja tu cigarety tiez neriesim, len ty..... 😉 a ano, viem...ty mas odzite vsetko a vsade...super....len tak dalej.... 🙂

liviqua
29. aug 2015

@synak Ak sa potrebuješ vyrozprávať, založ si vlastnú diskusiu 😀 Splietaš tu blbosti v úplne nevhodnej téme.

A len tak mimochodom, som jediná, ktorej chlapi prihlásení na MK prídu úplne zúfalí a divní? 😖 Najmä s takýmito názormi...

eaka
29. aug 2015

Ja mam niekedy pocit ako by vsetci chlapi na mk boli jeden a ten isty ... Aspon teda co som citala za poslednych par dni prave v takychto temach..