Manžel sa za mňa hanbí, pretože mám nadváhu
Ahojte, dlho som váhala, či sem napísať, lebo pravdupovediac, je mi to veľmi trápne, ale na druhej strane ma zaujíma názor nestranných ľudí.
Zaregistrovala som sa pod novým nickom, určite to chápete. Nehľadám riešenie môjho problému, skôr by ma zaujímali vaše názory na to, čo sa mi stalo. Za všetky budem veľmi vďačná.
Som 12 rokov vydatá, máme 2 deti, syn má 12, dcéra 4. Máme také klasické manželstvo, žiadne veľké problémy, v podstate všetko klape. Teda klapalo. V júli sme sa chystali k moru na dovolenku a asi tak 2 týždne pred odchodom prestal so mnou manžel rozprávať. Úplne z ničoho nič. Keď som nástojila, aby mi vysvetlil, čo sa stalo, povedal, že sa ako má so mnou ísť k moru, keď takto vyzerám a že sa za mňa hanbí. ˇKeď sme sa brali, mala som 53 kíl, po dvoch veľmi ťažkých tehotenstvách, ktoré som kompletne celé preležala a brala hrste liekov (+ medzitým jeden potrat) som pribrala 15 kíl. Po prvom pôrode som asi 10 schudla, ale po druhom sa na mňa nalepili znova. Takže teraz pri výške 165 cm vážim 70 kíl. Nie som nejaká obézna obluda, mám väčší zadok a stehná. Sama som si vedomá toho, že potrebujem schudnúť a pomaličky mi to aj ide, ale toto, čo mi povedal, bolo pre mňa ako úder päsťou do brucha. Myslím si, že som celkom atraktívna žena, starám sa o seba, snažím sa pekne obliekať, nie som nejaká zanedbaná chudera. Keď sme odchádzali na dovolenku, tak sa so mnou udobroval, túlil sa ku mne a aj na dovolenke bolo všetko ok, len posledný deň opäť prestal so mnou rozprávať. Na druhý deň z neho vyliezlo, že nech už schudnem, lebo sa nemôže na mňa ani pozrieť. Úplne ma to dorazilo, pre mňa to bola už posledná kvapka, definitívne som sa rozhodla, že s takým človekom žiť nebudem. Je agresívny aj na deti, celkovo je stále podrážnený, len odvrkuje..... Ja by som človeka, ktorého som si brala z lásky, s ktorým mám 2 krásne deti a pri ktorom som vždy stála a podporovala ho (a tých momentov bolo naozaj veľa) milovala po 12 rokoch manželstva bez ohľadu na to, či by mal 60 alebo 200 kíl. A ak by mi to nejako extrémne vadilo, snažila by som sa mu to naznačiť jemne a pozitívne ho podporovať v chudnutí. Nechápem, ako môže niekto takto rozmýšľať. Veľmi ma to ranilo.
Ak ste to prečítali až do konca, ďakujem 🙂
@celasapremenim že aký postreh 🙂 🙂 🙂 ten moj je strojar... 🙂
@sardinka333 vidis to 🙂 moj fejkar 🙂
@celasapremenim fiiiha to je velmi odvazne vyjadrenie sa ... taketo veci sa deju bezne a nezalezi len na chlapovi ale to su veci ktore sa riesia obojstranne... toto sa moze stat kazdemu ci poznas ako sa sprava k rodicom a k inym ludom, a nezavisle od vzdelania... to na to vplyv nema - ludia sa casom menia - od toho sme ludia a citlive stvorenia
@celasapremenim mas pravdu, zle som si vybrala. Bola som mlada a sprosta.
@celasapremenim tak podľa poivolania tu chlapov tuším ešte nik netriedil 😀 mám lekára,kde ho zaradiť?
@sunshinee ja si myslím že je tam viac problémov, pišeš ze je agresivny, podrazdený a odvrkuje....pochybujem ze je taky non stop len koli tvojim kilám. Niečo sa stalo...niečo za tým ešte je.
A len by mi ten moj niečo povedal na mojich pár kil navyše - niť na nom nenechám suchu...čo je ten tvoj mlada kopia Brada Pita??? Pochybujem...iste ma milion neodstatkov a tie by som mu vykričala na plnu hhubu.
Radšej tučnejšieho partnera, spolahlivého milujueho ako bulla ako zo žurnálu.
@celasapremenim to nemyslíš vážne s tým vzdelaním...Ja som bola na intráku s ľuďmi z techniky a teda zrovna jemnocitné bytosti to neboli a stretla som tam aj mm 😀 ..ktorý je úctivý k rodičom, milý k ľuďom a kritický k ženám s nadváhou. Proste sa mu to nepáči. Ak som o tom vyššie písala, tak preto, že to poznám z prvej ruky. Nemá rád sadielkom obrastené tvary, nepriťahuje ho to...zabijem ho? Ja mám tiež isté preferencie a nikto ma za to neobviňuje z povrchnosti a podobne. Máme málo po 40-tke, teda aj chybičky krásy sa nájdu, berieme športovo, ale nadváha je niečo, čo skutočne nemusí byť, ak to človek nechce. Povedala by som, že chyba je iba v spôsobe, akým tento manžel zakladateľky, svoje poznámky podáva.
1. Určite nemáš nadváhu, ja som len o niečo vyššia ale o cca 10 kg ťažšia no nie neforemná, takže skôr ide o to kto to má ako rozložené a celkovo typ postavy...
2. To je hlúposť, že zrazu mu začnú vadiť kilá, je to určite iný problém, snáď nie iná žena? Alebo má svoje komplexy a ide si to riešiť ponižovaním Teba... každopádne to nie je normálna reakcia, ver tomu, že ak by si aj schudla podľa "pánovho" želania tak by si našiel niečo iné, prečo by sa za Teba začal hanbiť.. Tadeto cesta nevedie.
3. Buď na seba hrdá a nedaj mu šancu Ťa ponižovať, ak by to pretrvávalo, skúste nejakú poradňu alebo inak to riešiť, lebo žiť s niekým kto sa za Teba hanbí pre veci ktoré sú prirodzené ( nabratie váhy po pôrodoch do toho spadá) je určite riadne psycho. Prajem veľa šťastia!
@alaguema tam je to ,,cele zle,, aby mi muž povedal že sa koli nejakým kilám nemoze na mna ani pozrieť? že so mnou nepojde k moru lebo sa za mna hanbí????
To je dosť odveci sposob ako to povedať...zakladatelka nie je morbidne obezna. Ešte sa k nej tuli a potom ju zase zraní nemiestnou poznámkou. No chcela by som ho vidieť ,,geroja,,...
@sunshinee Keď chceš, môžeš ísť po línii "fitko a posilňovňa a naval kreditku", no obávam sa, že to bude len čosi také, ako keby sa tam hore raz niekto naštval a kvôli večne nadávajúcim starcom by zrušil sneh alebo dážď alebo sucho alebo všetko dokopy. Sme si istí, že by bola zemeguľa odrazu plná vysmiatych dôchodcov?
SKrátka a dobre, z napísaného som si takmer istá, že tvoj manžel niečo v sebe rieši (pokojne môžeme konšpirovať, či si náhodou niekoho nenašiel, ale pokojne môže mať aj sám výčitky svedomia) a proste na teba pľuje to, čo mu ako prvé prichádza na rozum. ALebo veď nahnevaj sa aj ty, zhoď dobrých desať kilov a možno sa manžel uspokojí, ale možno to bude opäť len ten prípad, keď sa žena kvôli mužovi takmer skože zodrala a on aj tak nebol spokojný, lebo ju už nemal rád alebo mu čímsi ublížila a ona o tom ani netušila - možností je veľa. Ja by som radšej skúsila tú komunikáciu a v druhom rade môžeš začať aj chudnúť.
@sardinka333 Jeho spôsoby sú neospravedlniteľné, ale odhliadnuc od toho, som skonštatovala, že chápem, ak niekomu (nie len mužovi, ale aj žene) vadí partnerova nadváha. Nie že to bytostne nenávidí, ale proste vadí, ako vadí mnohým ženám u muža zanedbávanie hygieny, alebo spôsoby pri jedle a pod. Nikto nemá partnera, na ktorom by nenašiel ani len chybičku a o tom treba komunikovať. Problém je v tom, že väčšina žien je enormne citlivá na tému telesná hmotnosť a to aj vtedy, ak je kritika podaná citlivo. Čo nie je tento prípad.
@lovelly26 ale ano, clovek, ktory dobre zmysla o druhych ludoch a nie je zlomyselny v zivote toto svojej manzelke neurobi
a co sa tej nadvahy tyka, pise, ze jej to ide pomaly dole, tak sa asi snazi a on to vidi a napriek tomu sa takto vyjadruje
problem bude uplne inde
@sunshinee Ja by som za tým hľadala niečo iné a nie výhovorky typu "nadváha" 😠 Doteraz mu nevadili tvoje kilá? To len tak zrazu? A on, keď je suchý jak metla , ešte mu niečo vadí? Ja môjmu vždy poviem, keď sa pohádame, že ak sa mu niečo nepáči, nech si zbalí svoje 4slivky a nech sa pakuje, nemusí na mňa kukať...nikto ho nedrží 🙂 potom sa len smeje, že vieš, že ťa lúbim 🙂 a to mám 162/54 🙂
@alaguema ved ako beriem..aj mne na mojom mužovi niektoré veci vadia...ale nikdy nikdy mu to nevyčitam štylom že sa za neho hanbím a pomaly ani na dovolenku s nim nejdem ...
Jasne že ženy su citlive na temu hmotnost....aj ja som, tých 10 kil mám ,,poctivo prižratých,, a viem to...mna zachranila len moja vyška 175 cm ze sa to nejako rozložilo, ale dneska ked nie je žena ako kostlivec tak je tučná...same ,,idealy,, na nas kukaju z časopisov...aj hen teraz ta Sharom Stone...že aku ma super postavu a tak...ano, na svoj vek vyzerá dobre ale fotky sama retuš a fotošop...len ju ukazu bez zasahov a horko zaplačeme že sice ma ,,40deka,, ale roky neoklameš...a na toto sa denne pozerame a náš pohlad je už pokrivený...
je to debil
@sunshinee až bude chlap vyzerať ako model od Calvina Kleina, potom môže od ženy chcieť, aby vyzerala ako Anjel z Victoria´s Secret... inak je vedecky dokázané, že ženy s nadváhou žijú dlhšie ako chlapi, ktorí tú ich nadváhu komentujú... a dobrá rada pre mužov na záver - nesúďte ženu za kilogramy, lebo budete súdení za centimetre 😎
@sunshinee a ked sa k tebe túlil na dovolenke,tak mu tvoje kilá nevadili???....dievča zlaté, problém bude niekde inde, ale nie v tvojích kilách
Keby mi toto povedal pred dovolenkou tak sa vys.... na jeho dovolenku. Nech aj prepadne. Aj dovolenka aj manžel - baran sprostý.
ja nadváhu nemám ani náhodou 167-52kg, ale zato mm áno. ale mne to vôbec nevadí, nikdy som mu to nevyhodila na oči.... A on si z toho aj tak nič nerobí len mi povie - to je tvoja vyzitka, čo ja, ja len pojem čo navaríš a napečieš.... 😀 😀 😀
@sunshinee , ver mi nie je to o kilách. Prežila som niečo podobné, starala som sa o všetko, manžela, deti, vnúča,domácnosť, práca, iba na seba som akosi zabudla. Manžel chodil športovať, poľovať, lyžovať ,,,,,a ja nikde, lebo všetko bolo prednejšie ako ja. A keď bol doma, stále mi niečo vyčítal a ja som už bola rada , keď bol preč.
Bohužiaľ som na to prišla až po 25 rokoch manželstva, keď sa mi stala dopravná nehoda.Po nehode som sa snažila naučiť všetko okolo seba porobiť, aby som ho čím menej zaťažovala, lebo som zostala na vozíku. Najprv upravil dom, ale potom mu už všetko vadilo, zle som prala, žehlila, varila a za všetko som bola na vine zas ja. Teraz bude 10 rokov a až teraz som prišla na to, že s kým som žila, ako ma psychicky týral a ja som bola slepá a sprostá. Na Vianoce som sa dozvedela, že má priateľku - milenku, takže sa jeho záľuby ešte rozšírili a doma je už iba minimálne. Momentálne je s ňou na dovolenke v zahraničí.
Ver mi, tu nejde o tvoju váhu, neváži si Ťa, alebo mu vadí , že si šikovnejšia. Ak chceš zachrániť manželstvo skús sa s ním porozprávať, povedať mu čo sa Ti nepáči, ale ak sa to nedá tak to nepredlžuj. Nezmeníš ho. Držím palce, aby si sa správne rozhodla.
@sunshinee tvoj "pribeh" sa mi zda znacne nekonzistentny. v jednej vete pises ze mate klasicke manzelstvo a ze v podstate vsetko klape. a v druhej ze ti dva krat povedal ze sa mu nepaci tvoja postava a ze sa za teba hanbi a ze to bola ta posledna kvapka a ze je agresivne na deti....no tak agresivny manzel mi nejak nezapada do vizie manzelstva kde vsetko klape. myslim ze je viac ako jasne ze tvoje kila nie su problem...preto sa musim naozaj pousmiat nad radami typu kup si nove handry...odkedy maju handry tu moc zachranit manzelstvo?
@canama uz som to tu pisala, ze je tazke celu situaciu opisat v par riadkoch, uznavam, znie to nekonzistentne, ale kedze svojho muza poznam uz 15 rokov, naucila som sa prehliadat jeho cholericke vybuchy a preto som napisala, ze sme mali v podstate obycajne, bezne manzelstvo.
chcem sa vam vsetkym podakovat za vase prispevky, viacere ste mi doslova otvorili oci a potvrdili, co som si sama myslela - mam doma nevdacneho, zakomplexovaneho idiota. U mna absolutne stratil akukolvek doveru, sklamal ma a to, ako sa ku mne zachoval, bola pre mna posledna kvapka. Ale som rada, ze sa najdu aj slusni a laskavi chlapi 🙂

@sunshinee nejdem citat, ja ti len tolko: tvoj manzel je debil! 😒