icon

Manžel si chce kúpiť motorku, ja nesúhlasím.

matkinamamina
1. mar 2020

Prosim poradte, ako by ste riesili moju situaciu?
Manzel si chce kupit motorku, ja som zasadne proti, bojim sa o neho, a celkovo ked vidim motorky na cestach, mam tlak na hrudi.

On si teraz zmyslel, ze ju proste chce, chce si urobit vodicak na silnejsiu motorku.
Ked mu poviem, ze som zasadne proti, tak mi povie, ze on zaraba (zaraba dost, ja nepracujem momentalne kvoli tomu, ze dcerka byva casto chora), ze ked budem pracovat a zarabat, potom mozem nieco hovorit, to vzdy povie, ked uz sa zacneme kvoli tomu hadat.

To, ze sa o neho bojim, to je to hlavne, ale ide hlavne o to, ze sme postavili dom, je este kopu roboty okolo domu, postavit garaz, zamkovu dlazbu, zavlahu, len jemu nasli v decembri nador a proste si povedal, ze si chce este zivot uzit a zmyslel si motorku....

Co by ste robili na mojom mieste? Ja uz som zufala...Dakujem za kazdu radu

Strana
z2
hindakus
1. mar 2020

Neviem, či by mi dom vyvážil to, že mám chlapa, ktorý sa so mnou baví takým štýlom, že moj názor nie je dolezity, lebo peniaze zaraba on. Lebo tvoja praca je starost o deti a keby mal platit profesionalnu opatrovatelku, bolo by to pekne drahé. Ja by som toto nedala..

simca06022011
1. mar 2020

@ivi163 je rozdiel havarovst na aute a rozdiel hocikde co i len padnúť na motorke. To hádam nebudeš porovnávať...
@matkinamamina ja by som nebola nadšená tiež, potrebu motoriek nechápem, voľného času ma asi veľa 😎 mam kamošku motorkárku aj s jej manzelom a vyvenčia tie stroje tak 2-3x do roka a dosť.. Bohužiaľ ale s tym nič neurobíš ak je rozhodnutý... Nuž už len odľahčiť situáciu humorom a skontrolovať životnu/urazovu poistku 😂Možno ho to nakoniec nebude ani baviť... Na našich cestách...

cormeum
1. mar 2020

@matkinamamina Meheh, tak on zarába takže buď ticho, ale ak sa náhodou na tej mašine rozmláti a nebodaj by ostal na vozíku, kto bude denne umývať jeho riť? kto sa bude o neho starať? To tie motorky ...ja neviem...šialene sa tento trend rozširuje, ale ja vôbec nechápem pointu toho celého...čistá frajerina...to keď tých chlapov chytí druhá puberta, to už len kropiť svätenou vodou. 😒

cormeum
1. mar 2020

@simca06022011 Predstav si...baví to to týchto ľudí aj na našich cestách...veď len tu kde ja bývam je jeden celý motorkársky gang, cesty rozmlátené, zapadákov jak sviňa ale idúúú si hééééj....keď ešte začne pridávať na plyne jak sa rozbieha ta celý dom sa trase podomnou...

janinah
1. mar 2020

Jedna cesta v lete z chorvatska...tri nehody motorkárov len čo my sme videli,vážne nehody...darcovia orgánov....mne syn dal jeden doživotný sľub,že si nikdy nekúpi motorku,aj po mojej smrti ten sľub platí....

childuska
2. mar 2020

@matkinamamina ja by som mu navrhla, že nech predá počítače, hry atď a zvyšok si doplatí. S tým, že nové Pc sa kupovať nebudú a táto nová záľuba nahradí prvú. Horšie sa mi zdá gamblovať ako voziť na motorke. Pričuhne k praktickým záležitostiam, nie virtuálnym. A na motorke sa každý deň jazdiť nedá, takže to až taká závislosť nebude. Ja mám rešpekt pred motorkami, zabil sa mi na nej najlepší priateľ... No svojim synom ju nezakazujem, len ich muž musel naučiť zvládať šmyky a údržbu okolo nich.

ivca88
2. mar 2020

Užívanie života je jedna vec, druhá vec je život riskovať.
Chorobu porazil. Prežil. Mal šťastie, tak nech nie je sprostí.
Môj muž mal všetky druhy motoriek, od cestnej po terénnu a nakoniec to sám predal a povedal, že ďalšiu kúpime až keď budú deti veľké.
Neraz ho skoro druhí zabili. On môže byť opatrný ako chce, ale druhy môže byť debil.

Nech si kúpu bicykel, a nech si slape. Pomôže to aj zdraviu.
Môžete si kúpiť bike obaja a obaja sa tomu venovať.
Ale to s tým, nezarábas, nekecaj, nie je pekne.
Mňa muž živý už roky a vždy uprednostňuje deti alebo mňa, pred sebou.
To s tými počítačmi a hrami mi príde, že máš doma puberťaka. To ho netrápi že pol života premrhal pred monitorom ? Absolútne zbytočný čas.

stela01
2. mar 2020

No mna najviac pobavilo že on pracuje a až keď Ty budeš zarábať môžeš niečo povedať !
Volebne právo máš ? To čo je ? To je tvoj manžel ?
Tak ja si myslím že u vás už dávno je rozhodnuté len ti to oznámil Motorka bude .

Inak ja na Motorke nevidím nič zle , odporučila by som pre manžela lepšiu poistku . A môžeš byt kludna .

ysseba
2. mar 2020

@matkinamamina Ja ťa chápem, ja by som bola tiež zásadne proti motorke. Tiež motorky beriem ako zbytočne veľké riziko. Ale zlá správa je, že zakázať mu to naozaj nemôžeš ☹ A navyše.... zakázané ovocie najviac chutí, takže čím budeš viac proti, tým bude po nej viac túžiť. Ja by som teda skúsila ísť na neho tak, že ok súhlasíš, ale ty ho zas na opátku prosíš aby najprv dokončil to čo treba. Ja som sarkastická, JA by som mu určite povedala, že veď kto ti to potom dokončí keď sa mu na tej motorke niečo stane 😀 A teraz vážne. Povedala by som mu, že veď vie ako sa hovorí - najprv práca, potom pláca. Tak nech dokončí čo je treba, nech si popri tom spraví vodičák a potom nech si užíva života. Že veď aj tú motorku bude treba niekde zaparkovať 😀 Myslím, že by to mohlo výsť tak, že už sa bude blížiť aj jeseň a to sa už motorku neoplatí kupovať na zimu 😀 Ale ak by si ju aj kúpil, tak ja si myslím, že by ho to aj velice rýchlo prešlo. Neviem čo si predstavuje pod pojmom úžiť si život v súvislosti s motorkou. To, že sa navečer pôjde povoziť niekde vo vašom okolí? No skvelé 😀 Alebo sa vydá niekde na výlet po Slovensku? Sám? To by mu asi aj tie jeho technické hračky (pc, xbox atď) chýbali. Alebo bude na nej chodiť do práce? No úžasné sa 4x za deň prezliekať do motorkárskeho oblečenia.... Takže ja si myslím, že ak by si aj kúpil motorku, tak po 3-4 by zistil, že to realita je úplne iná ako to čo si on vysníval v hlave.

jane89
Odpoveď bola odstránená
ivi163
2. mar 2020

@simca06022011 jaj aha havarovost,ked sa chces vyjadrit tak pouzi slovo nehodovost. Ano budem porovnavat,lebo zalezi od situacie,rychlosti...

ledgerka
2. mar 2020

Mala som kolegu co byval mimo, za rodinou jazdil kazdy vikend na motorke. Az jedneho dna nedosiel domov. Jeho video je aj na youtube ako predbiehal kamion kde nemal. Doma ostala tehotna zena s uz dvoma malymi detmi. Velka nezodpovednost ak je clovek zivitel rodiny.

robin30
11. mar 2020

Nezakazuj mu ju.Moj ocino zacal jazdit minuly rok ked nam umrela mamina ma rakovinu aj on treba ho nechat zit.A ja som si vlani urobila vodicak na motorku a jazdim a budem keby mi to niekto zakazoval asi sa nastvem.Nechaj ho,vie preco to chce ked sa budes hadat nic nedosiahnes len doma bude dusno a co ze si pojazdi staci par km aby si vycistil hlavu nepusti sa s nou cez europu neboj.

cluiy39
4. apr 2020

@matkinamamina Môj muž má tiež motorku... v lete je to preňho psychohygiena, tak ako pre mna nákupy... on mne nevyčíta nákupy ja jemu motorku...
Z druhej strany motorka je fajn aj na dovolenky... od kedy sme volí raz v Chorvátsku, chodíme každý rok, teraz by som si nevedela predstaviť si ísť na dovolenku autom... 🤦🏼‍♀️

Strana
z2