Manžel si ma už neváži

wikicinka
14. feb 2017

Mam manzela, sme spolu treti rok a uz spolu bývame druhy rok nemame este deti. Ale ja si myslim ze si ma nevazi . Neviem ci ja robim nieco zle. Snazim sa byt k nemu vzdy mila aj ked niekedy by som mu vynadala zato ze sa nesprava kumne tak ako predtym. Teraz sa stahujeme do noveho bytu snazim sa mu pomoct s nabytkom a tak,ale ked nieco zle spravim mi vynada ze ja to neviem naco to robim,lenze ten byt mame spolu a snazim sa mu pomoct kedze to sklada vsetko sam. Vätsinou on vybavuje vsetky nase veci ucty atď.. A my vzdy vycita ze tolko vela toho ma. Ja sa snazim mu varit upratovat pretoze moja pracovna doba v robote mi to nedovoli viac spravit okolo domacnosti a preto je vsetko nanom. Niekedy viem ze sa spravam ako decko aj mi vravi ze aby som uz konecne bola zena. Ale mna to hrozne trapi preco si ma uz nevazi. Prosim ked mate nejaky typ alebo zazivate to co ja poradte mi co mam robit uz som na dne z toho citim sa taka na nic ze si mysli ze nezvladnem nic spravit normalne sama. Mysli si ze som neschopna aj ked nie som len my to nedovoli aby to bolo opacne. Pomozte mi prosim..

moonlight1210
14. feb 2017

@wikicinka okamzite si zozen knihu od sherry argov preco muzi miluju potvory (slovo potvory ber srezervou).

Ste na zaciatku a hodnotu stracas aj preto, ze pre nieco sa na teba zacal pozerat s odstupom, ale korunu tomu nasadzujes, ked si z toho v strese a chodis okolo po spickach akoby si sa bojazlivo pytala, cim to mozes odcinit. Tym naopak druheho utvrdzujes v tom, ze jeho chovanie akceptovatelne a ze ma nan pravo. Takze sa to zacne vcsinou iba zhorsovat.
Nehovrim, aby hned konala nejake razne veci. To je zas kontraproduktivne. A na vysvetlovanie je to dlhe. preto odporucam tu knihu. Je vtipna, lahko sa cita a vysvetli ti, ako k takemuto chovaniu muza pristupovat od zaciatku, kym je cas vec riesit.

rheuska
15. feb 2017

No odvaha ti nechýbala, keď ste spolu iba tri roky a vydala si sa. Tak sa k tomu postav presne takto. Že tu vyplakavas a lutujes sa ti nepomôže. Prestan sa dávať do pozície pokazeného, lebo to presne tak dopadne. Prestaň sa ľutovať, lebo chuderku si muž vážiť nezačne. Popracuj na svojom sebavedomí a svojom postoji. Nikto ti nekaze byť hrubá na manžela, ale ak má právo kritizovat on, tak ho máš aj ty. Takto si pán dokonalý myslí, že ním je. Posed si s ním a podeľte si povinnosti.jedna vec, ze pptrebujes mať aj ty prehľad. V rámci sťahovania si vyber voľno v práci. Aj ty budes mat lepší pocit ak niečo porobíš. Proste sa angažuj nie len trp. No a iba ten nerobí chyby, kto nič nerobí.

magmolatus
15. feb 2017

@wikicinka Ako nechcem ho obhajovat, ale stahovka je dost stresujuca. Tak ak nema zaujem aby si skladala nabytok, tak to proste nerob nech si to spravi sam. Ak bude potrebovat pomoc, tak ti povie.
Nikomu nie je prijemne ak mu niekto dycha cely cas na krk.
Sprav si svoje (uprac si a uvar) a ono sa to časom utrasie ked sa zabyvate. Zbytocne to neprehanaj.

Aj mi sme si pekne liezli na niekedy na nervy ked sme prerabali nas byt od elektriny cez nove podlahy, jadro, stierky a podobne, trvalo nam to asi 1 rok, vsade stale bordel, prach a stavebny material. Ale uz je to za nami a riesia sa len banality.

mysga
15. feb 2017

A doteraz bol ako med? Alebo si sa tak neschopne citila pri ňom aj predtym? My sme sa tiež vedeli seknúť pri sťahovaní a prerábaní, potom sme sa už hádali aj pre to, do akej strany má byť otočená práčka. Ale potom to zas prešlo, samozrejme. No ak mal tendenciu ťa takto zhadzovať vždy, tak podla mna to nemá riešenie, ak je to jeho zakladna povahova črta.

Pripomina mi to inak dosť môjho otca. Až na to,že mama si to s nim vedela vyhubovať, prakticky sa stale hadali a tak to aj dopadlo. A teraz ma novú ženu, ktorej keď povie, že všetky ženske su neschopne p...,okrem mňa, tak drží ústa a žijú si spokojne. (:D) Oco sa nikdy nezmeni, nikdy nikdy, len potreboval taku podriadenu ženu pri sebe.

dominika6
15. feb 2017

@wikicinka a správa sa k tebe len taerz tak,ked ste sa začali sťahovať a je nervozny,alebo to bolo už predtým?
ak on má pocit že sa chováš ako decko tak to asi tak bude..ak nič nevybavíš,neobeháš,nepomôžeš pri prerábke,nákupe,výbere a len sa vezieš ,z ráce domov a hotovo,má pocit že ťa ťahá za ruku a nemá v tebe ani oporu ani pomoc..
treba sa ozvať,povedať že veci si podelíte,jeden vybaví jedno,druhý druhé...nábytok kupujte spolu,všetko riešte spolu a dupni si a povedz,pozri kolko vládzem pomôžem a je to náš byt nie tvoj..

majcika
15. feb 2017

Po roku ste sa rozhodli vziať sa? A teraz sa chovas ako decko a on si ta neváži?
@wikicinka

wikicinka
autor
15. feb 2017

Takze baby dakujem vam velmi pekne za odpovede. A to ze mi vravi ze sa spravam ako decko to je preto ze mi vela srandujeme spolu a niekedy si mysli ze prehanam. A inak nebol taky odjakziva len neviem co sa snim stalo od kedy spolu byvame a vela je toho nanom tak ma pocit ze mu nepomaham ale to neni pravda snazim sa mu zo vsetkym pomoct ale bud to nenecha namna alebo povie ze som to zle spravila. Ked to nespravim tak preto som zla ked to spravim tak preto,ze som to spravila zle. Nabytok platil on zo svojich nasetrenych penazi bo popri mojej praci neviem tak sporit ako on. A vidim nanom ze aj to je prenho tazke ze on tolko penazi dal do toho nabytku. Proste fakt mu vsetko spravim ale on si napriek tomu mysli ze som neschopna v istych veciach. Tak vam poviem on je hrozne rychli v hoci com kym ja sa otocim raz on 5 x a mozno ze tomu vadi ze mam taku povahu.

mrkvicka060
15. feb 2017

@wikicinka fuha, no poviem ti tak, neuraz sa teraz prosim... mne osobne idu na nervy spomaleni ludia, ja som tiez taka, aj v praci aj v beznych veciach, ze robim rychlo a ked mam s niekym v praci spolupracovat a je to presne takto, ako pises, ze ja sa otocim 5x a dotycny ledva raz, tak ma ide rozhodit 😀 ale uz sa to snazim brat s humorom a toleranciou... ale obcas mam tiez zly den. No ale co tym chcem povedat. On ta snad poznal uz predtym, aka si. Vzal si ta... mozno mu to inokedy nevadi, ale ked ma pocit, ze nestiha a je v strese tak mu to mozno ide na nervy a ma pocit ze ho brzdis... moj mi tiez velakrat pri prerabke a stahovani povedal v skratke ze mu zavadziam, ci nemozem ist robit nieco ine... podla mna sa len musia veci utriast, ked sa on do niecoho chyti, len mu povedz ,,ked budes potrebovat pomoct, zavolaj ma" a chod robit svoje, nieco osozne, co sa tyka stahovania, alebo vam urob jedlo. Nemusis zrovna silou mocou stavat nabytok, je vela veci, na ktorych sa mozes ty pricinit. Napriklad, mozes triedit veci, nech mate poriadok v tom co prestahujete, co kde mate a podobne. A zase, uvedom so, ze ste dvaja, spolu, sami... ked je jeden z vas nervozny, bohuzial jediny na kom sa da ,,vyvrsit" je ten druhy... tak to ber aj tak, ze on to mozno az tak nemysli, ale musi nejako vypustit paru proste...a ty jedina si poruke... nehovorim, ze teraz mas vsetko tolerovat, ale nemozes cakat, ze stale bude len dobre...stres je stres proste, urobi svoje.. takze rozumna tolerancia, kym to neprekracuje hranice... drzim palec pri stahovani 🙂

borkavan
15. feb 2017

@wikicinka hlavne si uvedom, že si ŽENA. správaj sa ako žena a rob IBA ženské domáce práce a nemontuj sa mu do jeho chlapských prác.
A prestane ti nadávať a hlavne si ťa začne vážiť.
radšej mu riadne kvalitne navar, uprac to po sebe v kuchyni, vylešti zrkadlá, daj si peknú kuchynskú zásteru pri varení....
ROB len ŽENSKE domáce práce a všetko sa zmení.

maminecka266
16. feb 2017

@borkavan ako vravis. Chlapi su haklivy nato, ked sa im zena montuje do ich zalezitosti. to je asi to najhorsie co moze zeny robit. Pekne sa len pridrziavaj svojich, ci sa ti zda, ze ich mas malo? Kazdy by sa mal hrat na svojej kopke. Ver, ze sa to potom cele zmeni a on bude sa bude aj na tvoju cinnost pozerat inak. Zeny by mali byt zenske

moni244
16. feb 2017

Pri stavani nabytku sme sa najviac hadali 😀 on to chcel tak, navod jasne ze nechcel, potom mu to neslo a mal nervy 😀 teraz sa na tom smejeme.
A zober si, napisala si tu 2 krat a necudujem sa mu, ak zijes stylom, ako pises, tak je to jasne, to je jeden chaos, vela a skor nic nenapisane.

marina24
16. feb 2017

no muži si nevážia ženy v dnešnej dobe, nič výnimočné, ale to by som ani podľa toho nenapísala,že si ma neváži,ked si toto napísala,uvodny priespevok, na tom zas nevidim nič zle, az tak strasne, necastoval ta ani nadavkami ani urážkami,neber zas tak všetko tragicky,a snaz sa byt sebavedomejsou, potom si ta bude aj viac vazit,...toto zatial je na ceste iba,aby si ta prestal vaziť

wikicinka
autor
17. feb 2017

Dakujem vam baby za odpovede a povzbudzujuce veci 😉 budem robit co sa da aby bolo inak 🙂