Manžel si našiel inú
Pred týždňom mi manžel pri hádke s hnevom vykričal, že si našiel inú " babu" a so mnou sa chce rozviesť. Máme dospelé dcéry na vysokej škole. Treba im teda prispievať na štúdium, bývanie a stravu, aby mohli školy dokončiť. Máme obidvaja už cez 50 rokov a spolu sme 28 rokov. Brali sme sa z lásky. Bývať sme išli k jeho rodičom. Bol to horor. Tak som si myslela, že keď už ich nebude, bude dobre. Ako som sa veľmi mýlila. Manžel celý život chlastal prvú ligu. Doma robil bordel, urážal má, aj vyháňal. Dom zdedil. Je jeho, aj keď roky čo tu žijem prerábame...Nechala som tu celý život, zdravie, aj peniaze. Teraz hoci pracujem, nemám si za čo a kde zariadiť nový život. Problém sú dcéry na škole a k tomu môj pes, ktorý je naučený na dvore. Možno sa mi budete čudovať, ale strašne ma to priznanie zasiahlo. Ja ho mám stále rada a neviem si predstaviť život inde a bez neho. Všimla som si, že asi mesiac nič nevypil. Ešte pred tromi mesiacmi sme mali styk. On kvôli nám neprestal piť. Ale kvôli nej. Nič mi bližšie nechce povedať. Tvrdí, že s ňou nespal, ale so mnou je nešťastný. Celé večere mu pipa mobil, čo si predo mnou bez hanby vypisujú. Mobil si stráži . Neviem kto je to. Keď sa ho pýtam, čo ďalej a kto je to, tak len mlčí. Keď sa ho dcéra na to pýtala tak jej povedal, že áno má niekoho. Ale nepovie jej koho lebo to je jeho život a jeho rozhodnutie. Dcéry mi radia odísť a nechcú sa sem vracať. Som zúfalá len revem, nadávam mu, som odsťahovana v inej izbe. V práci sa neviem sústrediť. Ležím a nevládzem nič. Neviem či mám odísť, či ostať ako sa to vyvŕbi...som hotová. Od neho by som toto nikdy nečakala. Vždy odsudzovali tých, čo to urobili. Dokonca upodozrieval mňa. Nemal ale žiadny dôvod.Asi viem, že mi poradíte odísť. Ale skôr som sa chcela len vyrozprávať.
@anonym_5f11f0 Keď teraz nepije dosť sa zmenil, aj výzorom. Ja som si zobrala televízor a odsťahovala sa na poschodie k dcére do izby.
@anonym_autor držím palce, nech z neho vytlčieš čo najviac
Autorka, urob tak ako ti tu ženy radia.Citovo sa od neho začni odpajať a nenechaj sa vydierať.Ak sa chce on rozvadzať nech si to vybavuje on sam . Z domu za žiadnych okolností neodchádzaj. A neverím tomu, že alkoholik, ktorslope celý život prvú ligu, len tak zo dňa na deň prestane piť natrvalo. Tá jeho veĺká láska, keď zistí čo je zač, tak ho sama kopne do riti.Ty sa vzchop a ukáž mu že to s tebou emočne nič nerobí, práve naopak by som mu povedala že už bolo načase myslieť aj na seba a podĺa toho sa ideš zariadiť ale také jednoduché to pre neho nebude, ako si mysli. Ty máš nárok na polovicu sumy ktore ste za spoločné manželstvo vrazili do toho domu. Arovno mu to aj oznam, ze ty z domu nemieniš odchadzať kedže tam máš trvalé bydlisko a peniaze ktore si tam vrazila. On ťa počas manželstva z domu nemože vyhodiť.
@ljzozv No ja som mu povedala, že jednej dcére budem platiť ja a druhej on. Nemá baby mi povedať, že keďže viac zarábam, nech ja platím viac. Odteraz nakupujem len sebe.
@anonym_autor nech si tie dcéry platia svoje záležitosti samé, sú dospelé, nech si nájdu prácu, brigádu, čokoľvek, zdierať rodičov o peniaze je choré.
Toľko rokov si strávila s debilom z ktorého jediné čo máš sú dcéry. Vydržala si to doteraz, vydržíš aj ďalej. I tak píšeš , že ho máš stále rada, takže počkáš ako sa to vyvinie, či sa nebodaj nevráti k tebe. Ak áno, ty ho príjmeš lebo veď čo. Nemáš peniaze,nemáš kam ísť. Prepáč za úprimnosť ale takto to vidím.
ja by som na tvojom mieste zatiaľ neodchádzala, ani sa nerozvádzala, poradila by som sa s právnikom, dievčence môžu brigádovať sú na VŠ, nič mu nehovor čo máš v pláne a pokiaľ nemusíš tak sa s ním ani nerozprávaj, dôležité je aby si dostala čo najviac peňazí nakoľko si tam všetky dávala, snáď to pre teba nedopadne úplne zle
Ja len nechápem kd si ju našiel. Lebo on chodí len do práce a domov. Hlava mi to nebere. Mám sto chutí zistiť kto to je a ísť za ňou.
@anonym_autor nech si tie dcéry platia svoje záležitosti samé, sú dospelé, nech si nájdu prácu, brigádu, čokoľvek, zdierať rodičov o peniaze je choré.
@anonym_f7683e pokial su na skole ma rodic povinnost ich zivot pokial viem a nezmenilo sa to
@anonym_f7683e tvoj názor stojí za všetky drobné. možno si ty už zarábala od 14 r a tak isto radíš aj druhým.
@anonym_f7683e pokial su na skole ma rodic povinnost ich zivot pokial viem a nezmenilo sa to
@amonet Áno, do 26 rokov je rodič povinný živiť svoje deti ktorým denne študium zabranuje adekvátne sa zamestnať.
Ja len nechápem kd si ju našiel. Lebo on chodí len do práce a domov. Hlava mi to nebere. Mám sto chutí zistiť kto to je a ísť za ňou.
@anonym_autor neponižuj sa.
žiadne za ňou. čo jej budeš dohovárať? a či jej donesieš rovno manž. slipy, ponožky a nohavice? nech si zvyká?
možno niekde na zoznamke, jednoducho mu preplo.
@anonym_f7683e tvoj názor stojí za všetky drobné. možno si ty už zarábala od 14 r a tak isto radíš aj druhým.
@anonym_5f11f0 ja som si sama zarábala ešte ako neplnoletá, lebo som musela. To, že zákon hovorí inak ja viem, ale nie všetci rodičia sa toho držia.
@anonym_5f11f0 ja som si sama zarábala ešte ako neplnoletá, lebo som musela. To, že zákon hovorí inak ja viem, ale nie všetci rodičia sa toho držia.
@anonym_f7683e určite....
chceš mi tu nahovoriť že si si platila všetky svoje účty sama? jedlo, šk. potreby , obedy, raňajky - všetky svoje výdavky? oblečenie, obuv...
dcéra chodí do medicínu a tá ani len nemá čas na nejakú brigádu. ani náhodou. možno vo vyššom ročníku sa bude dať, ale teraz isto nie.
nestarať sa o dieťa je trestné. že k vám nezavítala sociálka sa čudujem.
@anonym_autor
@anonym_f7683e ty si vyštudovala VŠ tak, že si sa sama komplet živila? Ak áno, klobúk dolu
@anonym_autor tvoj muž je v druhej puberte na staré kolená sa zbláznil, sa mi zdá. A možno ho to aj prejde.
Aj tak nechápem, ako si s ním vedela žiť toľko rokov keď tak pil.
Keď si chlap nájde milenku, väčšinou mu prepne a znenávidí vlastnú ženu. Ja len že ak sa rozhodneš zostať, s najväčšou pravdepodobnosťou ti bude robiť naschvály. Bude sa ťa snažiť vyštvať. Privedie si novú ženu, bude sa po nej sápať, prenajme izbu niekomu neprispôsobivému a pod. Ak na to nemáš žalúdok, netráp sa zbytočne v dome, kde sa nebudeš cítiť dobre. Ja ti rozumiem, že si do toho domu vrazila celý svoj život a nemáš kam ísť, len si to dobre premysli, pretože radiť je jedna vec, zažiť druhá.
@anonym_autor prepac, znes co si sa sama rozhodla.
Stale sa najdu zeny, ktorym vobec nevadi, ze ziju u svojich muzov a vrazaju tam kopu penazi a nakoniec su vyhodene na ulicu....mas tak ako si si zariadila
Nechaoem preco sa cudujes.
Keď si chlap nájde milenku, väčšinou mu prepne a znenávidí vlastnú ženu. Ja len že ak sa rozhodneš zostať, s najväčšou pravdepodobnosťou ti bude robiť naschvály. Bude sa ťa snažiť vyštvať. Privedie si novú ženu, bude sa po nej sápať, prenajme izbu niekomu neprispôsobivému a pod. Ak na to nemáš žalúdok, netráp sa zbytočne v dome, kde sa nebudeš cítiť dobre. Ja ti rozumiem, že si do toho domu vrazila celý svoj život a nemáš kam ísť, len si to dobre premysli, pretože radiť je jedna vec, zažiť druhá.
@tatiana288 Ale prosim ťa nestraš autorku takymito hypotezami. Ako on jej, moze zneprijemňovat život, tak aj ona jemu. Sú manželia, on ju z domu nemože vyhodiť.
@sasa1310 To sama neviem. K mojim rodičom do jednej izby? So psom? Nemám žiadne úspory. Aj keď celý život pracujem. Všetko je v tomto dome. Dokonca mám ešte aj úver. A psa, ktorého mám veľmi rada a nemôžem odísť niekam bez neho.
@anonym_autor nenechaj sa oklamať... máš nárok na polovicu peňazí, ktoré ste počas manželstva (ty aj tvoj manžel) investovali do domu.. bude ťa musieť vyplatiť.
@tatiana288 Ale prosim ťa nestraš autorku takymito hypotezami. Ako on jej, moze zneprijemňovat život, tak aj ona jemu. Sú manželia, on ju z domu nemože vyhodiť.
@anna777115 Ja ju nestraším, mne predsa môže byť jedno ako sa rozhodne. Ale väčšina jej tu radí zostať, treba však vedieť čo to môže obnášať. Bude ďalších desať rokov žiť niekde, kde bude neustále v strehu a bojovať?
@anna777115 Ja ju nestraším, mne predsa môže byť jedno ako sa rozhodne. Ale väčšina jej tu radí zostať, treba však vedieť čo to môže obnášať. Bude ďalších desať rokov žiť niekde, kde bude neustále v strehu a bojovať?
@tatiana288 Ona je už zrela žena. A keď bola schopná cely život tolerovat pri svojom boku alkoholika, tak ti nejaky čas zvladne aj v takejto situacii. Ona keby odišla, tak by spravila volnu cestu len jemu a išla by sama proti sebe, nič by tym krokom neziskala.
Ja by som odišla preč a nechala mu všetko. Raz to aj tak zdedia detí a teraz nepotrebujem nič iba kľud. Do podnájmu malú garzonku by som si našla.
Uvažujem ale že na Vianoce pôjdem k rodičom. Dcéra tu s ním na Vianoce nechce byť.
@tatiana288 Ona je už zrela žena. A keď bola schopná cely život tolerovat pri svojom boku alkoholika, tak ti nejaky čas zvladne aj v takejto situacii. Ona keby odišla, tak by spravila volnu cestu len jemu a išla by sama proti sebe, nič by tym krokom neziskala.
@anna777115 Áno, celý život žila v strese a zrejme jednostrannej tolerancii a čoho sa dočkala? Ja jej neradím, aby sa vzdala vecí, na ktoré má nárok. Ale nie je načase žiť už konečne v pokoji a harmónii?
@anna777115 Áno, celý život žila v strese a zrejme jednostrannej tolerancii a čoho sa dočkala? Ja jej neradím, aby sa vzdala vecí, na ktoré má nárok. Ale nie je načase žiť už konečne v pokoji a harmónii?
@tatiana288 No, ale ona by urcite nezila v tom pokoji a harmonii, pokial si nevysporiada celu tuto situaciu.Do buducna, jej tiež prajem, aby sa dokazala emocne aj materialne odputať od takeho nepodarku.
Ja by som odišla preč a nechala mu všetko. Raz to aj tak zdedia detí a teraz nepotrebujem nič iba kľud. Do podnájmu malú garzonku by som si našla.
@klara546 vôbec to nemusia zdediť jeho deti, on môže ešte počas života svoj majetok darovať, kľúdne aj novej priateľke. Na to by som sa nespoliehala
@klara546 Autorka má psika ktoreho nemoze riešiť v garsonke. A nema uz tridsať rokov aby začinala od nuly, kedže cely jej zivot vrážala financie do tej nehnuteĺnosti. A nevieme aky má plat. Ak zarobi mesacne minimalnu mzdu, tak to sama neutiahne. Možno casom keď dcery doštudujú a financne ju podporia.
@anna777115 stačí, ked muž požiada o rozvod, s čím sa jej už vyhráža, deti sú dospelé, rozvedú ich hned a môže ju vyhodiť, Okrem toho si kľudne môže do domu nasťahovať novú známosť, toho by som sa teda dožiť nechcela.
Dcéry už sú viac menej preč z domu, určite aj rady, že majú konečne dôvod sa nevracať. Nevadilo ti, že vyrastajú s ožranom, nechala si ich vyrastať v tom prostredí, len dúfaj že nedopadnú ako ty.
A tou VŠ by som sa v tvojom prípade veľmi neoháňala, to neznamená že je človek aj prirodzene inteligentný. Veď už to nejak vydrž, vydržala si doteraz, aspoň máš kde bývať a na čo sa vyhovárať.
@sasa1310 Rozmýšľala som aj ja tak. Keď chce nech podá žiadosť o rozvod on a nájde mi náhradné bývanie. Ale dcéry hovoria, že sem nebudú chodiť. Berú to tak, že otec nás podrazil všetky.
@anonym_autor obávam sa, že ti náhradné bývanie nájst nemusí, musel by len v prípade, že by ste obaja boli na LV, čo nie ste

ja by som sa zamkla v izbe na noc - aby mu náhodou nepreskočilo. ožranovi .
on ešte len začne s pitím keď mu nevyjde nový vzťah.
@anonym_5f11f0 Keď teraz nepije dosť sa zmenil, aj výzorom. Ja som si zobrala televízor a odsťahovala sa na poschodie k dcére do izby.