icon

Manžel si našiel inú

13. nov 2025

Pred týždňom mi manžel pri hádke s hnevom vykričal, že si našiel inú " babu" a so mnou sa chce rozviesť. Máme dospelé dcéry na vysokej škole. Treba im teda prispievať na štúdium, bývanie a stravu, aby mohli školy dokončiť. Máme obidvaja už cez 50 rokov a spolu sme 28 rokov. Brali sme sa z lásky. Bývať sme išli k jeho rodičom. Bol to horor. Tak som si myslela, že keď už ich nebude, bude dobre. Ako som sa veľmi mýlila. Manžel celý život chlastal prvú ligu. Doma robil bordel, urážal má, aj vyháňal. Dom zdedil. Je jeho, aj keď roky čo tu žijem prerábame...Nechala som tu celý život, zdravie, aj peniaze. Teraz hoci pracujem, nemám si za čo a kde zariadiť nový život. Problém sú dcéry na škole a k tomu môj pes, ktorý je naučený na dvore. Možno sa mi budete čudovať, ale strašne ma to priznanie zasiahlo. Ja ho mám stále rada a neviem si predstaviť život inde a bez neho. Všimla som si, že asi mesiac nič nevypil. Ešte pred tromi mesiacmi sme mali styk. On kvôli nám neprestal piť. Ale kvôli nej. Nič mi bližšie nechce povedať. Tvrdí, že s ňou nespal, ale so mnou je nešťastný. Celé večere mu pipa mobil, čo si predo mnou bez hanby vypisujú. Mobil si stráži . Neviem kto je to. Keď sa ho pýtam, čo ďalej a kto je to, tak len mlčí. Keď sa ho dcéra na to pýtala tak jej povedal, že áno má niekoho. Ale nepovie jej koho lebo to je jeho život a jeho rozhodnutie. Dcéry mi radia odísť a nechcú sa sem vracať. Som zúfalá len revem, nadávam mu, som odsťahovana v inej izbe. V práci sa neviem sústrediť. Ležím a nevládzem nič. Neviem či mám odísť, či ostať ako sa to vyvŕbi...som hotová. Od neho by som toto nikdy nečakala. Vždy odsudzovali tých, čo to urobili. Dokonca upodozrieval mňa. Nemal ale žiadny dôvod.Asi viem, že mi poradíte odísť. Ale skôr som sa chcela len vyrozprávať.

marca12
13. nov 2025

@anonym_autor Ty ho nemas rada. Len sa bojis,co s tebou bude,preto sa ti teraz zda,ze ho mas rada. Ved si premietni ako ste doteraz zili. Po rozchode sa cloveku vzdy vynoria len dobre veci,preto je tak tazke opustit nefungujuci vztah. Casom uvidis,ze ti je lepsie bez neho. Pories si vyzivne na dcery a zvladnes to. Drzim ti palce,aby si nasla silu vykrocit vpred. Je nacase zacat mysliet na seba.

joesvk
13. nov 2025

Autorka, teraz si zranená. Podľa mňa žiarliš na tú novú ženu, ale to nie je láska k nemu. To je skôr tvoje zranené ego, keďže si s ním celý život bola napriek tomu,že si to nezaslúžil.
Keď ťa toto prejde, uvidíš, že:
-Nič lepšie sa to nemohlo stať. Sama by si neodišla
Teraz môžeš začať nový život v pokoji, bez stresu, ktorý by ti on v budúcnosti určite ešte spôsoboval.
-Odišla by som,ale rozvod by som ja neriešila. Keď chce,nech si to rieši sám.
-Asi by som hľadala prácu s ubytovaním, možno aj v zahraničí. Aby som mala odstup od situácie. A nemala by som chuť ho každý deň obchádzať .
-Nebojovala by som o ňho ,ale o seba a deti.
-Psa by som čím skôr darovala.

Drž sa.

anonym_771ab9
13. nov 2025
@joesvk

Autorka, teraz si zranená. Podľa mňa žiarliš na tú novú ženu, ale to nie je láska k nemu. To je skôr tvoje zranené ego, keďže si s ním celý život bola napriek tomu,že si to nezaslúžil.
Keď ťa toto prejde, uvidíš, že:
-Nič lepšie sa to nemohlo stať. Sama by si neodišla
Teraz môžeš začať nový život v pokoji, bez stresu, ktorý by ti on v budúcnosti určite ešte spôsoboval.
-Odišla by som,ale rozvod by som ja neriešila. Keď chce,nech si to rieši sám.
-Asi by som hľadala prácu s ubytovaním, možno aj v zahraničí. Aby som mala odstup od situácie. A nemala by som chuť ho každý deň obchádzať .
-Nebojovala by som o ňho ,ale o seba a deti.
-Psa by som čím skôr darovala.

Drž sa.

@joesvk súhlasím po posledný riadok, nedokázala by som psa darovať

anonym_787201
13. nov 2025
@rozculena

@anonym_autor prišla som po vetu Manžel celý život chlastal prvú ligu
..............

@rozculena A este doma robil bordel, nadaval jej, vyhanal ju (a ktovie co vsetko este) a ona chudatko teraz smuti, ze si nasiel inu 😅🙈. A ze teda toto by od neho necakala 😅 🙈

autor
13. nov 2025
@anonym_787201

@rozculena A este doma robil bordel, nadaval jej, vyhanal ju (a ktovie co vsetko este) a ona chudatko teraz smuti, ze si nasiel inu 😅🙈. A ze teda toto by od neho necakala 😅 🙈

@anonym_787201 no áno, toto by som naozaj nečakala. Všetko ostatné áno.

autor
13. nov 2025

Teraz vypisuje stále dcére vypisuje ako ich má rád a bude navždy ich otcom a podporovať ich.

joesvk
13. nov 2025
@anonym_771ab9

@joesvk súhlasím po posledný riadok, nedokázala by som psa darovať

@anonym_771ab9 Chápem. Lenže dvojročný pes si môže ešte niekde dobre zvyknúť. A ona ak by si hľadala nové ubytovanie alebo novú prácu, veľmi by ju to limitivalo.

anonym_787201
13. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_787201 no áno, toto by som naozaj nečakala. Všetko ostatné áno.

@anonym_autor Tak si strasne naivna no.. Okrem toho, ze mas zjavne nejaky psychicky problem, ked si dobrobolne tolke roky zila s takym uboziakom a este napises, ze ho mas stale rada.. Co konkretne na nom mas rada?? To chlastanie, urazky, nadavky, vyhadzovanie z domu, robenie bordelu doma atd.? No blahozelam, naozaj kusok hodny lasky 🙈

anonym_771ab9
13. nov 2025
@joesvk

@anonym_771ab9 Chápem. Lenže dvojročný pes si môže ešte niekde dobre zvyknúť. A ona ak by si hľadala nové ubytovanie alebo novú prácu, veľmi by ju to limitivalo.

@joesvk viem, chápem, že jej to skomplikuje situáciu, ale ja by som to jednoducho nedokázala

anonym_771ab9
13. nov 2025
@anonym_autor

Teraz vypisuje stále dcére vypisuje ako ich má rád a bude navždy ich otcom a podporovať ich.

@anonym_autor nerieš jeho, je to zbytočné a nikam to nevedie, Rieš seba. Máš nejaké faktúry, doklady o tom, aké pôžičky ste počas manželstva brali na zveľadenie jeho domu? Poznáš dobrého právnika? Nemusíš hneď žiadať o rozvod, nekonala by som s horúcou hlavou, šetrila by som, ale musíš byť pripravená. Ak mu prepne úplne, rozvod bude rýchly, potom ťa ozaj môže vypoklonkovať na ulicu. To, čo píše dcéram, sľubuje takmer každý, no realita je žiaľ iná. Čo ťa pri takom mužovi roky držalo, naozaj nie som schopná pochopiť.

autor
13. nov 2025

Pri každej správe čo mu pípne, ma napne na vracanie. Robia to okato. Bez hanby.

anonym_fc6998
13. nov 2025

@anonym_autor V prvom rade sa vzchop nejako a začni si žiť svoj život. Užívať, starať sa o seba a žite akoby nič vedľa seba. Veď sa neboj to nebude dlho trvať a kríza stredného veku pominie a mladá ho kopne ..Držím palce, zvládneš to.

anonym_ad10b6
13. nov 2025

Nechod nikam! Zacni si to tam uzivat. Je to aj tvoj dom, aj ked to nie je tvoj dom. Stale ste manzelia. Nech ta ani nenapadne mu uvolnit cestu tak lahko a hentej cundr.cke rovnako. Nenadavaj mu, nechaj ho, vyvaraj jeho najlepsie dobroty, ale jeho neponukni 😂. Bud mrcha mrchata, ale ta najlepsia, najusmievajucejsia. Ignoruj ho. Ale fakt nechod nikam. Je tam tvoj cely zivot, energia, financie. To predsa nemozes len tak nechat nejakej zenskej. Var nakupuj len sebe, upratuj len po sebe, svoje miesto, on nech si poprace co on chce. Vecer vyraz von, vypisuj si, vyobliekaj sa a chod. Nerob zo seba chudinku. Zvladnes to!

anonym_b4f348
13. nov 2025

Keď je taký hrdina nech poda o rozvod on.A ostatné budeš riešiť, keď to nastane.Nikam by som neodchádzala.Ten účet čo zablokoval je spoločný ste manželia.Chvilu bude poblazneny a pôjde to do stratena.Ked odídeš tak si ju k sebe nasťahuje.

anonym_ad10b6
13. nov 2025

A 100% ziadny rozvod nepodavaj ty! V ziadnom pripade, ak chce nech si ho poda sam debilko. Nehlafaj tu zensku, na nic ti to nebude, skor ci neskor sa dozvies aj sama. Stoj si za tym, ze si vrazila do domu vela penazi, ak to bude riesit povedz mu, ze ty sa nikam stahovat nebudes. Ale s usmevom, ziadne hadky. Nic. Najlepsie sa s nim absolutne absolutne vobec nebavit, len nutne veci.

anonym_195890
Autor odpoveď zmazal
romiada
13. nov 2025
@anonym_autor

@sasa1310 Rozmýšľala som aj ja tak. Keď chce nech podá žiadosť o rozvod on a nájde mi náhradné bývanie. Ale dcéry hovoria, že sem nebudú chodiť. Berú to tak, že otec nás podrazil všetky.

@anonym_autor nielen on Vas podrazil ,ale najmä Ty samu seba si podrazila. V čom? Ostavala si s chlapom ktory chlastal, uražal Ta a este Ta teraz podvadza. Ak chces byt nadalej za handru , tak este rozmyslaj ako ho maš stale rada a počkaš kym ho to prejde 🙈
A teraz bez ironie: začni v klude rozmyslat ako žiť bez neho. Kluď, žiadne unahlene kroky, premyšlaj žena ....a riesenie pride. Drzim palce

milanemila
13. nov 2025

Dnechapem ako niekto moze byt v 50ke doslova s holym zadkom bez uspor a akehokolvek majetku…nech je tvoj pribeh odstrasujucim prikladom vsetkym zenam, kt idu byvat do cudzieho a este do toho byvania roky vrazaju peniaze a nemaju nic svoje.

anonym_771ab9
13. nov 2025
@milanemila

Dnechapem ako niekto moze byt v 50ke doslova s holym zadkom bez uspor a akehokolvek majetku…nech je tvoj pribeh odstrasujucim prikladom vsetkym zenam, kt idu byvat do cudzieho a este do toho byvania roky vrazaju peniaze a nemaju nic svoje.

@anonym_b4f348 lenže on si ju k sebe môže nasťahovať, aj kým manželia sú, toho by som sa obávala, ja totiž takého chmuľa poznám. Ochlasta, ktorý nemá problém manželke nadávať a bez hanby si písať pred ňou s milenkou, nebude mať zábrany ani toto urobiť.
@milanemila 👍👍👍

minenkaa
13. nov 2025
@anna777115

@amonet Áno, do 26 rokov je rodič povinný živiť svoje deti ktorým denne študium zabranuje adekvátne sa zamestnať.

@anna777115 to vôbec nie je pravda ,ten vek

karolinakr
13. nov 2025

to ta nemusi vyplatiť, ked si všetky peniaze davala do toho domu? navštiv pravnika, podla mna aspon tie investicie by ti mal vyplatiť

karolinakr
13. nov 2025

akože všetky peniaze si dala do toho domu a máš odísť s igelitkou? to by som sa na to pozrela..ak je férový, nech ta vyplati a môže ísť za svojou túžbou srdca a pes si zvykne aj v byte, i ked dvor je lepši samozrejme--a z čoho chceš tie dcery podporovať? nemôžu si najsť brigadu?

liv1
13. nov 2025
@minenkaa

@anna777115 to vôbec nie je pravda ,ten vek

@minenkaa prestuduj si, aj dlhsie ako 26 rokov to moze byt https://www.akmv.sk/vyzivne-pre-plnolete-dieta/

minenkaa
13. nov 2025
@liv1

@minenkaa prestuduj si, aj dlhsie ako 26 rokov to moze byt https://www.akmv.sk/vyzivne-pre-plnolete-dieta/

@liv1 veď píšem ,že s tým vekom to nie je pravda

anonym_c18319
13. nov 2025

Ale veď ty odchádzať nechceš. Stále ho miluješ a hovorí z teba urazená ženskosť. Ísť ju vyhľadať? Môj ty Bože. Nedozrela si ty na správne rozhodnutia, ani nedozreješ. A mimochodom, nevidím význam dcéry huckať proti otcovi, nech je aký je.

autor
13. nov 2025

Keď som začala s tým, že ma bude musieť vyplatiť tak mi povedal že mi nič nedá, že som sem nič neinvestovala. Že nemám doklady. No fakt nemám lebo mi všetky dávno zobral. A chce mi zrušiť u neho trvalý pobyt. Čo viem že nemôže. Tvrdí že ja som si peniaze schovávala u mojich rodičov. Bodaj by som bola malá rozum a robila to.

anonym_771ab9
13. nov 2025
@anonym_autor

Keď som začala s tým, že ma bude musieť vyplatiť tak mi povedal že mi nič nedá, že som sem nič neinvestovala. Že nemám doklady. No fakt nemám lebo mi všetky dávno zobral. A chce mi zrušiť u neho trvalý pobyt. Čo viem že nemôže. Tvrdí že ja som si peniaze schovávala u mojich rodičov. Bodaj by som bola malá rozum a robila to.

@anonym_autor trvalý pobyt ti zrušiť nemôže, kým ste manželia, ale ak má takéto reči, skutočne by som čo najskôr vyhľadala právnika a poradila sa. Keď požiada o rozvod, veľa času na rozmýšľanie a zháňanie dokladov nebude. Peniaze na splácanie tých úverov chodili z akého účtu? Robili vám nejaké práce firmy? Prečo ti zobral všetky doklady? To skutočne máš takéhoto muža rada?

anonym_a934f7
13. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor akože si nič neinvestovala? Všetky peniaze čo išli do jeho domu boli v BSM takže si investovala aj ty. Primitív 🤣 ako ho môžeš mať stále rada? Ja nechápem 🤷‍♀️

anonym_b753d1
13. nov 2025
@anonym_a934f7

@anonym_autor akože si nič neinvestovala? Všetky peniaze čo išli do jeho domu boli v BSM takže si investovala aj ty. Primitív 🤣 ako ho môžeš mať stále rada? Ja nechápem 🤷‍♀️

@anonym_a934f7 Nema ho rada. Len nema kam ist a boji sa zmeny, tak si to takto ospravedlnuje.

anonym_531a25
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_auto Normalne zistuj, kde tie doklady dal, prehladaj vsetko, stare fotografie domu, stare uvery, stare vypisy z uctu, nech dokaze, na co ste uvery brali. Moj ex tiez spochybnil, ze sme investovali do bytu jeho matky - ale mam fakuru aspon za okna, forky pred a po.. tito muzi sa ukazu v celej ich krase.. fuj, nerozumiem, ako po tomto vsetkom ho mozes este mat rada..